Προς το περιεχόμενο

pite oxi sta piratika pexnidia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να το πεις σωστά: Εάν σας δίναν την δυνατότητα να πάρετε μια κλεμμένη πόρσε αλλά ο ιδιοκτήτης της (τον οποίο δεν γουστάρατε μία, για δικους σας λογους) δεν ήθελε να την αποκτήσετε επειδή είναι δικιά του και θέλει να βγάλει κέρδος από αυτήν και δεν προκειται πιθανώς να σας έλεγε κανείς και ποτέ τίποτα (ούτε για παρανομία, ούτε να σας κατακρίνει) και είχατε λεφτά για συντήρηση, θα τη δεχόσασταν?

Απάντηση: όχι, γιατί είναι κάποιου. Και δεν θα μου άρεσε η πόρσε αν ήταν δικιά μου να γινόταν το ίδιο.

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

leo OXI stin peiratia ..AN oi times ton original eine logikes..

An ta games tra poulagane 15-20 euro (pou mporoun na to kanoun..) kaneis de tha asxolliotan me tin peiratia..

An mporei o xristis na testarei dorean ena game (DEMO) prin agorasei gia na dei an tou aresei prota.. ayto tha symvalei episis stin apofigi tis peiratias.

i katanoisi DEN prepei na eine mono monopleuri alla kai ap tous dyo.. politi-agorasti , den eine dynato na zitaei mia etairia 60 euro gia ena diskaki game (lystia) .. kai na thelei oi agorastes na min antidrasoun..

Δημοσ.
Πρέπει να το πεις σωστά: Εάν σας δίναν την δυνατότητα να πάρετε μια κλεμμένη πόρσε αλλά ο ιδιοκτήτης της (τον οποίο δεν γουστάρατε μία, για δικους σας λογους) δεν ήθελε να την αποκτήσετε επειδή είναι δικιά του και θέλει να βγάλει κέρδος από αυτήν και δεν προκειται πιθανώς να σας έλεγε κανείς και ποτέ τίποτα (ούτε για παρανομία, ούτε να σας κατακρίνει) και είχατε λεφτά για συντήρηση, θα τη δεχόσασταν?

Απάντηση: όχι, γιατί είναι κάποιου. Και δεν θα μου άρεσε η πόρσε αν ήταν δικιά μου να γινόταν το ίδιο.

Οποτε πληρώνω. Εχω τη συνήδησή μου καθαρή,

αλλά επείδή είμαι μεροκαματιάρης τα βγάζω ίσα ίσα πέρα, και αφήνω τον ευτυχισμενο ιδιοκτήτη να κάνει μπάνιο στα δολάρια.

Ο οποίος επειδή είναι και κολοσσός τα έχει πλακάκια με τη κυβέρνηση και με γ@μάνε και σε φόρους-τέλη.

Αλλα δεν πειράζει γιατί έχω τη συνήδησή μου καθαρή?

Κάπως έτσι?

Και αν ήμουν εγω ιδιοκτήτης θα πούλαγα με 20€ το δισκάκι όχι 75€, εφόσον δε γουστάρω να με κλεβουνε.

Δημοσ.

Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα.

Και θα πω πάλι το ίδιο. Το πειρατικό είναι κλοπή.

Πάει και τελείωσε. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω.

Αλλά δεν θα του βάλω και ηθικό μανδύα.

Και τα video games δεν είναι ανάγκη αλλά χόμπυ, για να βγεις να πεις ότι τα πουλάνε οι αχρείοι 60 Ευρώ και ο κόσμος τα έχει ανάγκη για να ζήσει.

Μη λέμε μπούρδες.

Ένας κολοσσός μπορεί να βάλει τα λεφτά του σε κάτι άλλο, και να τα αβγατίσει χωρίς ρίσκο. Επιλέγει να πληρώσει κόσμο για να εργαστεί σε ένα project μιας μπίζνας που έχει ρίσκο και φασαρία, προσδοκώντας σε ένα κέρδος.

Κλέβουμε επειδή μπορούμε. Κι επειδή δεν είναι συνυφασμένη στο μυαλό μας η πνευματική δουλειά κάποιου, με προϊόν που θα πρέπει να αμοίβεται, όπως είναι ένα ζευγάρι παπούτσια πχ. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες του κώλου.

Δημοσ.

Tha pw OXI kai egw lipon!!!

1.Se kathe metapoliti stin elada pou thelei na xtisei eksoxiko apo tin tsepi mou

2.Apo kathe etairia tou kolou pou sou poulaei "game" pou tha eftiaxnes kai monos sou

3.Se kathe vlameno programatistei pou exei gemisei to software pou pliroses me bugs

4.Se illustation boxakia pou to miso kostos einai sta engiridia gia retards,epixrisosi sto kouti,xartes,figoures kai alles vlakies.

5.Apo "sinexies" paixnidion me script grameno apo 3xrono paidi.

Δημοσ.

Η τάση δείχνει ότι οι εταιρίες πλέον στρέφονται στο Διαδίκτυο για να πουλάνε το προϊόν τους και ίσως να καταφέρουν να αποδεσμευτούν από το κόστος του διανομέα και του μεταπωλητή - φυσικά, θα πρέπει ο πελάτης να κατεβάζει το παιχνίδι. Επιπλέον, θα γλυτώνουν και ηλίθιες προστασίες που μόνον κοστίζουν και προκαλούν προβλήματα. Αν αρχίσουμε να στηρίζουμε τις εταιρίες που το κάνουν αυτό, τότε στο μέλλον θα έχουμε επιλογή.

Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο, θέλει και ενεργοποίηση μέσω δικτύου. Δεν θα έχει νόημα να έχεις κάτι πειρατικό, αν δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις και όλα αυτά υπάρχουν επειδή υπάρχει η πειρατεία.

@Socratis_g: οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, κέρδος θέλουν να βγάλουν. Δεν είναι ηθικές ή ανήθικες, δεν έχουν έναν άνθρωπο να τις οδηγεί (οι μεγάλες τουλάχιστον), δεν σκέφτονται και δεν αισθάνονται. Και μεταξύ μας, δεν φταίνε και δεν τους νοιάζει (και δεν ξέρουν φυσικά) που στην Ελλάδα πληρώνουμε τόσους φόρους.

Επιπλέον, είναι κακό ο άλλος να έχει λεφτά; Δεν είμαι κανένας λεφτάς, αλλά δεν έχει νόημα να γκρινιάζω που ο άλλος από μια καλή ιδέα μπορεί να οδηγά πλέον Ferrari. Οι του Google, της Yahoo!, του YouTube όλοι είναι πάμπλουτοι και βγάζουν περισσότερα τη μέρα, από όσα εμείς σε 10 χρόνια. Αυτό τους καθιστά άμεσα κακούς και ανήθικους;

Δημοσ.

εγώ λέω όχι στην πειρατία αλλά βρείτε μου τρόπο να μην πληρώνω νταβατζιλίκια. ευχαρίστως να πληρώσω τους δημιουργούς και τον κόπο τους αλλά τους διανομείς, μεταπωλητές, μεσάζοντες κλπ δεν θέλω να τους ταίσω. (έντονο deja-vu την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση :P )

Δημοσ.
@Socratis_g: οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, κέρδος θέλουν να βγάλουν. Δεν είναι ηθικές ή ανήθικες, δεν έχουν έναν άνθρωπο να τις οδηγεί (οι μεγάλες τουλάχιστον), δεν σκέφτονται και δεν αισθάνονται. Και μεταξύ μας, δεν φταίνε και δεν τους νοιάζει (και δεν ξέρουν φυσικά) που στην Ελλάδα πληρώνουμε τόσους φόρους.

Επιπλέον, είναι κακό ο άλλος να έχει λεφτά; Δεν είμαι κανένας λεφτάς, αλλά δεν έχει νόημα να γκρινιάζω που ο άλλος από μια καλή ιδέα μπορεί να οδηγά πλέον Ferrari. Οι του Google, της Yahoo!, του YouTube όλοι είναι πάμπλουτοι και βγάζουν περισσότερα τη μέρα, από όσα εμείς σε 10 χρόνια. Αυτό τους καθιστά άμεσα κακούς και ανήθικους;

Το ξέρω ότι η εταιρεία ειναι νομικό προσωπο,δεν έχει ήθος, προσωπικότητα και δεν νιάζεται για μένα. Αλλα εγώ επειδή νιάζομαι τη γράφω στα @@ μου.

Και για να μην παρεξηγουμαι, όποιος έχει φράγκα και οδηγεί τη φεράρι του είτε της google είναι είτε της m$ είναι μπράβο του και να τα 2πλασιάσει.Ευχή μου. Δεν γκρίνιαξε κανείς.

Γιαυτό φίλε ντόπ μη μεταφραζεις ότι θες.

Δημοσ.

Ego na po to allo stous ipermaxous ton original. Afou kanoun toso kopo na vgaloun tosa polla pexnidia ton xrono (milame gia polous titlous i kathe eteria kai se omoidi pexnidia) tha prepei na plirothoun.

An ego eperna gia paradigma to "Titans Quest" to opio mono sto setup tou den exei bugs, tha eprepe na perimeno tin ekdosi 1.2.5.324.53415134.47674567.9 tou update gia na doulepsi ISOS sosta.

Tha mou peite memonomeni periptosi, tha sas apandiso oxi kai toso, kathos kanenas apo emas pou exoume piratika pexnidia den skotizete gia mikrobugs pou exoun ta pexnidia giati ta apoktisame poli fthina.

OXI omos oti den iparxoun.

Apo tin alli ektos apo tin piotita kataskevis ton pexnidion (bugs) iparxei kai to thema tis aksias ston xrono enos pexnidiou.

Ola ta pexnidia exoun gini oloidia kai oles oi istories einai idies (px strategy xoris orks, nanous kai ksotika den noite). diladi oi eteries vgazoun kathe 3 kai ligo kati kai logo tis diafimisis afta polounde.

Den theoro ton eafto mou sosto legondas afta aplos thelo na dikso kai tin alli plevra tou nomismatos. Sostos tha imouna an agoraza to Football Manager kathe xrono pou ksero oti pernao meronixta pano tou.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Δεν είναι 600 αλλά 590 ευρώ!!! Για να μη μιλήσω για τις trendy εταιρίες που σε βάζουνε να υπογράψεις προσύμφωνο και να ορίσεις μόνος σου τη μισθολογική κλίμακα που σε ενδιαφέρει πχ. όλες αυτές τις απάτες με τους Call agents.

Το θέμα είναι απλό: Αν σου αρέσει ένα παιχνίδι και το βρεις σε καλή τιμή πηγαίνεις και το αγοράζεις. Όμως 60 ευρώ για ένα παιχνίδι;; Ευχαριστώ δε θα πάρω! Ας το πάρει αυτός που έχει φράγκα και κάνει συλλογή, εγώ θα το κατεβάσω χαλαρά από το internet και θα συνεχίσω να το κάνω έως ότου πέσει η τιμή του. Και δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση παρανομία. Είναι σαν να βρίσκω κάτω στο δρόμο 50 ευρώ, τι να μην τα πάρω;;

Κατα τα άλλα από τη στιγμή που απαγορεύτηκαν οι αίθουσες ηλεκτρονικών παιγνίων (τα φρουτάκια όμως μια χαρά βασιλεύουν) οι πωλήσεις σε video games έχουνε ανέβει κατακόρυφα. Ήτανε ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ξέρανε πολύ καλά τι κάνανε όμως δε φροντίσανε να ρίξουνε τις ριμάδες τις τιμές...

Τέλος ας μη συγκρίνουμε άυλα πράγματα με πόρσε. Είναι άλλο πράγμα η καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και άλλο η κλεψιά. Αυτοί που θεωρούν και τα δύο το ίδιο πράγμα και προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους για το ίδιο είναι οι άνθρωποι με τα πλούτη που έχουνε στη δούλεψη τους κακοπληρωμένους προγραμματιστές και τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Δημοσ.
Αυτοί που θεωρούν και τα δύο το ίδιο πράγμα και προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους για το ίδιο είναι οι άνθρωποι με τα πλούτη που έχουνε στη δούλεψη τους κακοπληρωμένους προγραμματιστές και τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Θα διαφωνήσω, όσον αφορά εμένα.

post-24308-129062941138_thumb.jpg

Δημοσ.

Η πόρσε θέλει λεφτά για να γίνει, το λογισμικό το ίδιο. Που ακριβώς είναι η διαφορά; Και στο αμάξι αγοράζετε λογισμικό και ας μην το καταλαβαίνετε (ηλεκτρονικός εγκέφαλος) το ίδιο και στα κινητά και παντού όπου χρειάζεται το κάτι περισσότερο. Και αυτό το λογισμικό κοστίζει, απλώς κατανέμεται σε όλα τα αυτοκίνητα που αγοράζονται - δεν υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία.

Να και πόσο κοστίζει (όχι όμως αξίζει) η ανάπτυξη του Windows Vista: 10 δις $ ( http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2003460386_btview04.html ). Ο υπολογισμός είναι απλοϊκός και θα έλεγα ότι είναι περισσότερα από αυτά.

Είμαστε περίεργα όντα οι Έλληνες - αγοράζουμε κάρτες των 300+ ευρώ, watercooling άλλο τόσο, δίνουμε 150 ευρώ για 4 ώρες στα μπουζούκια και διστάζουμε να δώσουμε 50 ευρώ για εβδομάδες, ίσως και μήνες παιχνιδιού. Και επιπλέον, αδυνατώ να βρω παιχνίδι πάνω από 40 ευρώ ( http://www.play.com/Games/PC/NAVNR/5-/NewReleases.html ).

Δημοσ.

ti sxesi exei pou ksodevi kaneis ta lefta rou re ksaderfe?

dika tou einai oti theli ta kanei.

an esi eise toso ithikos kai evriskes mia porshe sto ena ekto tis timis tis, replika kai ekanes tin doulia sou xoris na dosis fragko stin porsche afto einai allo thema.

nai einai paranomia, nai einai klepsimo alla min parousiazoume kai tis eteries asn pedia ton fanarion

Δημοσ.

Gia na min ksekinisoume kan tin sizitisi tou ti kanoune oi idies oi eteries gia na kleidosoune ta pexnidia tous.

Ta pexnidia me starforce 3 pou to c*** tous prodiatheti na vgaleis kalodia apo tin mitriki sou, patosane kai etsi ksafnika oi eteries (i Ubisoft nomizo itan) to vgalane skarto kai arxisane na xrisimopoioune progenestera kleidomata pali.

To perisotero moding se pexnidia ginete se afta pou pezi olos o kosmos simperilamvanomenou kai gnisia kai kopies.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...