Προς το περιεχόμενο

pite oxi sta piratika pexnidia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
silok...an to palikari exei katebasi ena mp3 se ilikia 15 xrono (tixeo to noumero alla oxi kai toso..) kai tora den theli na to ksana kani, pianete ?

telika pisteuw stin metania . (ekplisome me tin parti mou! :P)

Εγκρίνω κι επαυξάνω αν το έχει κάνει και μία και δύο και τώρα το μετάνιωσε και τ'αγοράζει.Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να ειρωνευτεί ή να κράξει κάποιον που κατεβάζει.Δεν μιλάω προσωπικά για κάποιον αλλά μου τη δίνει όταν βλέπω κάποιους να φτύνουν εκεί που γλείφανε και να το παίζουνε αμέπτου ηθικής.Που ξέρετε κάποια στιγμή μπορεί ν'αρχίσω κι εγώ ν'αγοράζω γιατί γουστάρω την όλη διαδικασία να πάρω κάτι και να έχω την αγωνία του μικρού παιδιού μέχρι να το ανοίξω και να το παίξω αλλά αν αρχίσω να το κάνω δεν θα βγω και να δείχνω μετά τους άλλους λέγοντας να οι κλέφτες.Ολοι γνωρίζουμε πως είναι κλοπή αλλά επειδή δεν πιανόμαστε συνεχίζουμε να το κάνουμε.Αυτό για τα παιχνίδια,γιατί για τη μουσική είμαι εντελώς αντίθετος.Ξεκλέβω μία ατάκα που είδα:Κάποτε πίναν κόκα και βγάζαν κομματάρες.Σήμερα τζαμπα πάει η κόκα.

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, κλέβουμε επειδή μπορούμε. 'Ολα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές, δικαιολογίες για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το 95%+ όσων κατεβάζουν από το Internet παράνομα δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να κλέψουν και τη Ferrari και το σπίτι και οτιδήποτε, αν ήταν σίγουροι 100% ότι δεν θα τους πιάσει κανείς (όπως συμβαίνει με τα προγράμματα, παιχνίδια, μουσική κλπ.)

Το μόνο επιχείρημα που δέχομαι είναι αυτό για τα κουτιά. Όμως, βρε παιδιά, αυτό το κάνουν οι εταιρίες επειδή χάνουν απ'τα κέρδη τους και αναγκάζονται να κάνουν μειώσεις. Καμιά φορά βέβαια, φταίνε και οι Έλληνες εισαγωγείς (δε θα ξεχάσω ποτέ τη θήκη DVD του FarCry με τα 5 cd μέσα, κατόρθωμα και κατάντια ταυτόχρονα).

Είναι καθαρά θέμα απληστίας, σου λέει ο άλλος "Α, βγήκε και αυτό; Ας το παίξω." χωρίς να ξέρει καν τι είναι. Είναι ανάγκη να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια το χρόνο; Ένα παιχνίδι κανονικά (πρέπει να) κρατάει 1 μήνα τουλάχιστον, όχι 3 μέρες. Εδώ να δεχτώ ότι και οι εταιρίες βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους, δημιουργώντας παιχνίδια με μηδαμινή διάρκεια.

Αλλά όμως γι'αυτό υπάρχει το Internet, ψάξτε πρώτα, διαβάστε κριτικές, κατεβάστε το demo. Επεξεργαστές και κάρτες γραφικών έτσι αγοράζετε; Χωρίς ψάξιμο πρώτα; (Όποιος απαντήσει ναι, να τον ενημερώσω ότι σε αυτή την περίπτωση είναι απλά ένα θύμα του marketing.)

Και για το τέλος, επειδή κάποιοι θα σκεφτούν αυτό το πράγμα πρώτο απ'όλα, ναι κατεβάζω. Εγώ δεν φοβάμαι όμως να το παραδεχτώ, το κάνω επειδή μπορώ. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Απλά είπα να πω πως τα έχω στο μυαλό μου, μιας και όλα τα επιχειρήματα που έχω ακούσει κατά καιρούς υπέρ της πειρατείας είναι από εύκολα αντιμετωπίσιμα, έως γελειωδέστατα.

Δημοσ.

Πειρατεία = κλοπή

όλα τα άλλα είναι απαράδεκτα και λόγια για να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν κάνουμε κάτι κακό.

Με αυτά τα μυαλά έχει φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο της... Ουγκάντας.

Δημοσ.

Apo tin allh skefteite oti an oloi agorazan video games isws oi times na itane pio prosites.

Ti les! Oso megaliteri zitish exei ena proion toso perisotero anevazoun oi etairies tis times sta proionta tous...

Ayto pisteyw einai gnwsto...

Δημοσ.
Πειρατεία = κλοπή

όλα τα άλλα είναι απαράδεκτα και λόγια για να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν κάνουμε κάτι κακό.

Με αυτά τα μυαλά έχει φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο της... Ουγκάντας.

Φαντάσου στις άλλες χωρες τι γίνεται, γιατί τα ποιο "σοβαρα" πειρατικα sites για παιχνίδια είναι ξένα και η Ελλάδα ουραγός.

Tote giati ta super market exoume xamiloteres times apo ta mpakalika? giati pontaroune stin posothta.ara exoune to idio kerdos me xamiloteres times.

Και πιο λιανα να το πούμε ο μπακάλης παραγγέλνει 10 ενώ το σουπερ 100.

Ποιος θα πάρει καλύτερη τιμή από τον προμηθευτη? Αρα πετυχενει χαμηλότερο κόστος.

Δημοσ.

Pantos se kamia periptwsi se ales xwres tis europis (apo oso kserw) den kikloforoune mauroi me cd , kai se kamia ma kamia periptwsi den prokeitai na mpeis se magazi na agoraseis video game kai na girisei o katasthmatarxhs na sou proteinei na agoraseis antegrameno se xamhloterh timi.

Δημοσ.

Η πειρατεία δεν είναι διαδεδομένη στις ΗΠΑ (αλλά υπάρχει και όχι δεν σε πιάνουν εύκολα) για έναν πολύ καλό λόγο: ο καταναλωτής θέλει - έμπρακτα - να στηρίξει την εταιρία που δημιούργησε κάτι που του άρεσε.

Το λογισμικό κοστίζει - και μάλιστα πολύ. Μάλιστα, πολλές φορές το λογισμικό κοστίζει (και αποφέρει) περισσότερο και από το υλικό. Ο μισθός του απλού προγραμματιστή δεν είναι πολύ υψηλός πουθενά. Αλλά τα κονδύλια για την έρευνα που ξοδεύουν όλες οι εταιρίες καθώς και οι μισθοί των μηχανικών λογισμικού προσθέτουν πολύ στο κόστος. Οτιδήποτε βγαίνει είτε από τα studios που ελέγχει η EA είτε από την MS, να ξέρετε ότι έχει κοστίσει - ασχέτως της ποιότητας.

Δεν θα πω ότι είμαι ο βράχος ηθικής και δεν έχω τραγούδια/παιχνίδια. Θεωρώ όμως ότι είναι λάθος και προσπαθώ σιγά-σιγά να το διορθώσω. Από λειτουργικό το 95% του χρόνου μου το περνώ σε Linux με open-source ή free προγράμματα. Το Windows είναι αγορασμένο από το πανεπιστήμιό μου (με προνομιακή τιμή για μένα) και άρα νόμιμότατο. Office δεν έχω, προτιμώ open-office. Και για Photoshop ούτε λόγος, το Gimp με βολεύει και παίζει και παντού.

Αυτό το οποίο βλέπω να συμβαίνει (και δεν μου αρέσει) είναι πως εδώ ο κόσμος επιμένει στα "καλύτερα" πακέτα ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιεί πλήρως. Γιατί σώνει και καλά να κατεβάσεις το Photoshop πειρατικό και να μην χρησιμοποιήσεις το Gimp; Κάνει την ίδια δουλειά αν είσαι ερασιτέχνης - δεν το συζητώ, αν είσαι επαγγελματίας ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι νόμιμος, εφόσον το να κερδίζεις χρήματα χρησιμοποιώντας πειρατικό λογισμικό είναι μία από τις χειρότερες μορφές απάτης - και δεν κοστίζει. Και καταλαμβάνει και λιγότερο χώρο.

Αν απλώς θέλεις να έχεις ένα spreadsheet για απλές καθημερινές δουλειές, τι σε πειράζει το OpenOffice; Και στο κάτω-κάτω, τι να το κάνεις το premiere, όταν άλλα μικρότερα και ελαφρύτερα πακέτα (και φτηνότερα) σου κάνουν την δουλειά σου; Αυτή είναι και η φιλοσοφία που επικρατεί στις ΗΠΑ τουλάχιστον και για αυτό υπάρχουν πολλές μικρές ανεξάρτητες εταιρίες που κάνουν λογισμικό εξειδικευμένο και μπορούν και επιβιώνουν.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Ναι, η παραγωγή των παιχνιδιών θα ξεπεράσει σε κόστος και σε τζίρο γρήγορα ακόμα και το Hollywood. Οι δημιουργοί εκτός από τα χρήματα που θέλουν και χρειάζονται, θέλουν επίσης το παιχνίδι τους να είναι και ποιοτικό. Είναι λίγοι αυτοί που δεν νοιάζονται καθόλου - και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και προσωπικά θεωρώ ότι τα περισσότερα δεν έχουν κάτι καινούριο να προσφέρουν εκτός από γραφικά, γραφικά, γραφικά. Λίγα είναι αυτά που με κολλάν στην οθόνη και προτιμώ να έχουν και δικτυακό αν γίνεται ώστε να μπορώ πραγματικά να το χαρώ. Για τα υπόλοιπα, βολεύομαι και με αυτά που δίνουν τα περιοδικά - πχ το PC master έδωσε το Syberia οπότε δεν χρειάστηκε να το αγοράσω.

Και τι έγινε που ΔΕΝ θα παίξεις το νέο FEAR ή την τελευταία έκδοση του NFS; Αν θεωρείς ότι είναι σκουπίδι, μην το αγοράζεις - και φυσικά μην το παίζεις πειρατικό. Επιπλέον, το να το βάλεις για 10 λεπτά, να παίξεις λίγο και να το δεις έστω και πειρατικό ή το να το κατεβάσεις και απλώς να το έχεις δεν αλλάζει κάτι για την εταιρία. Δεν είσαι καν πιθανός πελάτης.

Αλλά αν το κατέβασες, παίζεις φανατικά και σου αρέσει, διασκεδάζεις, νομίζω πως το πιο σωστό είναι να δώσεις τα κάποια λεφτά που ζητούν (υπάρχουν και διαδικτυακά καταστήματα με καλές τιμές) ώστε να επιβραβεύσεις και τον κόπο του ανθρώπου που το κατασκεύασε και να πείσεις τους managers ότι αυτό το παιχνίδι άρεσε και θέλουμε και άλλα τέτοια.

Μάλλον το λάθος είναι των εταιριών που δεν προσφέρουν αρκετά demos και σπαταλούν χρήματα σε ανούσιες διαφημίσεις σε έντυπα, Internet και τηλεόραση.

Δημοσ.

Prosopika, katevazw arketa pragmata. ALLA kathe mina agorazw 2 me 3 games analogos tis times k tis prosfores. Thelw na ipostiriksw afto pu mu aresi. Alla einai polla ta karpuzia pou einai mapa teleftea. Opote den empistevome tipota , ektos apo ti prosopiki mou empiria. Katevazw, pezw k meta, an to aksizi to agorazw. Episis agorazw palia games original pou mou aresan. Polla de prokite na ta ksanapeksw ala thelw na ta exw original (px psaxnw apelpismena na vrw to Metal Gear Solid 1 se PC me to megalo tou kouti) Nai sti Piratia giati etsi eksisoropite i katastasi tis mpourdas k tis ekmetalefsis, ala pan metro ariston, k na ipostirizume afto pu pistevume oti aksizi.

To idio me tis taineies....de mpenw sto kopo pleon kan na katevasw. Poli mpourda k ekei. Paw Kinimatografo mono, se poly epilegmenous titlous. (ZITO ta TVSERIES though !!!!! )

Δημοσ.

Οσοι αυτοί που λένε να μην αγοράζουμε ή κατεβάζουμε πειρατικά παιχνίδια είναι οι βλάκες υπάλληλοι των εταιρειων.ας πούμε ότι ένα παιχνίδι έχει 70ε.Τα 10 ευρώ τα παίρνει ο πλαίσιος η ο multiramas.Απ τα υπόλοιπα 60 τα παίρνει τα 50 τα παίρνει ο γίγατας του λογισμικού και δίνει κάτι ψίχουλα στους υπαλλλήλους του που κάνανε τη δουλειά.Οπότε είναι βλακεία να δίνεις τα λεφτά στον ένα ας έκανε καλύτερη διαχείριση των χρημάτων να το εξετάζαμε διαφορετικά.

Κάποιο εξυπνοπούλι πιο πάνω ανέφερε τις ΗΠΑ.Πρώτα έκανε το μάγκα να ' ουμε το πανεπιστήμιο μου εμένα μου δίνει δωρεάν τα windows και εσείς στην Ελλάδα είστε αχρείοι κ τιποτένιοι.Υποψήφιος anager γι αυτό κόπτεται τόσο πολύ.Τώρα ο μέσος μισθός στελέχους στο USA είναι 4000 δολλάρια δηλαδή σε ένα σπίτι μπαίνουν άνετα 7-8 χιλιάρικα το μήνα.Οπότε αν δώσεις και 120 δολλάρια το μήνα για δυο παιχνίδια ε δεν χάθηκε ο κόσμος.Ενω εδώ εξυπνοπούλι μου είναι 600 ευρώ Γκέγκε;

Πάρτε παράδειγμα τις ταινίες .Και που βγαίνουν σε μορφή cam,ts,tc,έεχουν χάσει οι εταιρείες χρήματα;Οχι οπότε μόκο και τουμπεκί .Φτιαχτά ποστ εκ μέρος των εταιρειών διανομέων.

Δημοσ.

@ominslash: Yeah, sure, εμείς είμαστε οι βλάκες υπάλληλοι και εσύ ο έξυπνος των πειρατών - και για αυτό μπορείς και βγάζεις αβίαστα συμπεράσματα.

Τo Windows το έχω από το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα νόμιμο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) - αν ήξερες, θα ρώταγες να δεις αν το ίδρυμά σου είναι σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

Επιπλέον, τα παιχνίδια είναι ακριβά μόνον εδώ - απέναντι κάνουν $50 και ο μέσος μισθός δεν είναι $4000, είναι πολύ πιο κάτω. Και στην Ελλάδα, ο μέσος μισθός δεν είναι 600 ευρώ, είναι πολύ περισσότερα. Όσο για τις τιμές, μπες σε ένα διαδικτυακό κατάστημα και δες τις, είναι εύκολο.

Δεν ξέρω αν θα γίνω manager - δεν σκοπεύω και δεν το επιδιώκω σε καμία περίπτωση. Και ο manager θα πληρώνεται πάντα. απλώς αλλάζει εταιρία - ο προγραμματιστής παιχνιδιών όμως και ο καλλιτέχνης που δίνει το είναι του σε αυτά δύσκολα θα βρει αντίστοιχα ικανοποιητική δουλειά.

Δημοσ.

Φίλε dop για τον προγραμματιστή έχεις δίκιο.

Ο καλλιτέχνης όμως τα βγάζει από τα μαγαζιά που τραγουδάει-συναυλίες και με το παραπάνω.

Πάρε για παράδειγμα της εισπράξεις που έχει η βίσση σε ένα βραδυ και μετά έλα πες μου ότι εδωσε το είναι της και η πειρατεία της πήγε πισω τις εισπράξεις.

Δημοσ.

Και αυτοί που δεν είναι σε μαγαζιά; Οι καλλιτέχνες που δουλεύουν στα παιχνίδια (μουσική, γραφικά); Δεν είναι όλοι Βίσση και Βανδή. Και στο κάτω-κάτω υπάρχει και ραδιόφωνο, είναι ανάγκη να τα έχεις πειρατικά;

Δημοσ.

Ολοι αυτοι είναι στο ίδιο κομματι με τους προγραμματιστές.

1.Εκτός από εσένα δεν έχει πεί ακόμα κάποιος αντιπειτατής εαν έχει office - windows αγορασμενα.

2. Ερώτηση σε εσάς τους αντιπειρατές :

Εαν σας χαρίζανε μια πόρσε αλλα ο ιδιοκτήτης της ( τον οποιό δεν γουστάρατε μία, για δικους σας λογους) δεν ήθελε να την αποκτήσετε, δεν προκειτε να σας έλεγε κανείς και ποτε τίποτα(ούτε για παρανομία όυτε να σας κατακρίνει) και είχατε λευτά για συντήρηση,

Θα τη δεχόσασταν?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...