Προς το περιεχόμενο

pite oxi sta piratika pexnidia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μιλάμε για κλοπή αυθεντικού προιόντος,και ΑΝ υπήρχε πειρατικός φραπές εγώ θα τον αγόραζα.

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Tον "κλέβουμε" όταν τον φτιάχνουμε σπίτι μας,αντί να τον πάρουμε από την καφετέρια.

Μήπως να λογοδοτήσουμε για τα διαφυγόντα κέρδη των cafe?

Κάτσε να αποκτήσουν τα πνευματικά δικαιώματα οι καφετέριες, και θα σε κάνω μάγκα εσένα!! Θα στείλω να σου μαζέψουν τον υπολογιστή και τα φλιτζάνια από τα ντουλάπια, μαζί!!:mrgreen: :mrgreen:

Ο νόμος είναι κατα της πειρατείας άλλα όλα συνδράμουν στο να κατεβάζουμε όλο και περισσότερο!

Σκληροί δίσκοι που ακουμπάνε το 0,5terra, ολο και πιο γρήγορες συνδέσεις,κτλ κτλ.

Δεν είδα κάπου να χωλενει το πράγμα και να υπάρχει μία στασιμότητα στην αγορα.

Γιατί?

Τέλος πάντων γιατί το συνεχίζουμε το θέμα? Θα αλλάξει κάποιος γνώμη?

Αφου εμείς μια ζωή θα κατεβάζουμε και εσείς μιά ζωή θα τα αγοράζετε.

Εμείς οι κλέφτες και εσείς οι τίμιοι.

Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ αυτών που είναι κατά της πειρατείας. :mrgreen:

Αν δεν αγόραζε και κανείς original, δε θα είχαν έσοδα οι εταιρίες και δε θα μπορούσα κι΄εγω να παίζω τις κόπιες μου...

ΥΓ. Πάντως κι΄εγω έχω κατά καιρούς αγοράσει ουκ ολιγα αυθεντικά....

Δημοσ.
ο φραπες κοστιζει 3 δρχ και τον πληρωνετε 1000 δρχ

δηλ 333πλασιο κοστος . τον κλεβει κανεις?

Ακριβως επειδη μας κλέβουν απο παντού (καφε , διόδια ,παρκιν, σινεμά, ποπκορν, εστιατόρια, τελη , φόροι και εκτακτες εισφορες), αποφασίσαμε να βγάλουμε τα σπασμένα διασκεδάζοντας με αντιγραμμένα παιχνίδια και ταινίες.

Και πολυ θα χαρώ η καφετέρια απέναντι να ρημάξει να μη πατάει ανθρωπος με τις τιμές που εχει... (Επειδη ο κάθε τυρέμπορος πουλησε το μαντρι και ανοιξε καφετέρια με τιμές oxford street δεν σημαίνει οτι πρεπει να τον ενισχυω κιολας)

Εγώ είμαι υπέρ αυτών που είναι κατά της πειρατείας. :mrgreen:

Αν δεν αγόραζε και κανείς original, δε θα είχαν έσοδα οι εταιρίες και δε θα μπορούσα κι΄εγω να παίζω τις κόπιες μου...

αυτο ξαναπέστο! :)

Δημοσ.
Mipws tha moiraseis kai glufitsouria se autous pou tha sou sikosoune fotos? An nai tote na mpw ston kopo na petaxtw kai mexri tin doulia na sou ferw kai tis siskeuasies apo ta upolupa programata pou exw sto pc mou.

Στη δουλειά έχω και εγώ αυθεντικό μέχρι και το Nero να γράφω τα CD μου.. Τί να λέει? Φυσικά και δεν πρέπει να κοκορευόμαστε που παίζουμε αντίγραφα κλπ, αλλά μην πάτε και στην άλλη άκρη και το παίζετε παρθένες όλοι. Αν σου δώσει ο φίλος σου το καινούριο office εσύ μην το βάλεις, πήγαινε πάρτο original...

Τα ελάχιστα πράγματα που έχω πάρει original τον τελευταίο καιρό είναι το Anapod για το ipod, γιατί το είδα και παραδέχτηκα τους ΜΑΓΚΕΣ που το φτιάξανε, και το Albumplayer γιατι ο τυπος είναι μονος του και έχει ζωγραφισει το άτομο.. Και γενικά μικρά προγραμματάκια που ουτε εμένα θα μου πέσει ο κώλος να δώσω 20-30 ευρώ, και βοηθάω και τους τύπους.

Φυσικα αναλογικά το anapod με τα Vista έχουν διαφορά τεράστεια αλλά θα τα πάρω μόνο και μόνο επειδή θέλω το λειτουργικό μου να ειναι αυθεντικό.. πες το κόλλημα... Και τα ΧΡ original τα έχω (και δεν μου ήρθαν με το pc δωρεάν). Αλλά πριν κάνα μήνα μου έφερε ένας τύπος ενα CD με το καινούριο office, γιατί να μην το βάλω? Για να το παίξω καλός σαμαρίτης στη Microsoft? Δηλαδή να είμαι καλεσμένος σε σπίτι και αντί να φάω απτο φαγητό που μου δίνουν να καλέσω delivery? :P

Οσο για τα παιχνίδια, θέλετε να αρχίσω να λέω φόλες που έχω φάει? Προ-παραγγελία το Vampires: Bloodlines που απτα bugs δεν παιζόταν? Προπαραγγελία πάλι το Black & White 2 που είχε βουήξει η γη, και το παιχνίδι ήταν απο μέτριο έως καλύτερα-να-παίξω-το-1? Αφηστε εχω αρκετά παραδείγματα.

Θα μου πειτε ας πρόσεχα, να έπαιζα το demo πρώτα. ΟΚ, το δέχομαι.Αλλά όπως παίρνεις ένα ρούχο και αναλόγως την ποιότητα του πληρωνεις ένα κοντομάνικο απο 5 ευρώ στη λαική μέχρι 100 αν ειναι Prada, δεν μπορείς εσύ κύριε να χρεώνεις 50 ευρώ ταρίφα ότι βγαίνει και να περιμένεις να πληρώσει ο κόσμος τα ίδια λεφτά για το Manager και για το οποιοδήποτε τυχαίο αποτυχημένο manager-clone game.

Αλλά μην το παίζετε όλοι τοσο υπέρμαχοι και αρχίζετε να λιθοβολείτε εμάς τους αμαρτωλούς. Στην τελική ο καθένας αντιδρά όπως νομίζει, δεν εισαι εσυ ικανός να με κρίνεις. Αν βρεις στο δρόμο πορτοφόλι εγώ δεν θα σε πώ αλήτη αν το πάρεις, θα το καταλάβω. Εγω πριν 8-9 μήνες που βρήκα ενα πορτοφόλι με 300+ ευρώ μέσα με κάρτες και δεν ξέρω και εγώ τί το γύρησα στην αστυνομία με τα λεφτά μέσα! Γιατί? Γιατί θα μου άρεσε να γινοταν αυτο και σε μένα, αν και ξέρω ότι κατά 99% δεν παίζει να γίνει. Και κινητό έχω βρει στην Αγγλία και όταν πήρα τηλεφωνο το νουμερο που έλεγε "mom" μου είπε η μάνα του παιδιού ευχαριστώ και να το κρατήσω..

Ο καθένας όπως βλέπει τα πράγματα κρίνει αναλόγως.

Το ότι εγω χρησιμοποιώ αντίγραφα όπου μπορώ (αλλά γυρνάω το πορτοφόλι), και εσυ εχεις μόνο αυθεντικά αλλά κρατάς τα λεφτά της τσάντας που βρήκες δεν σημαίνει ότι ένας απτους δυο μας θα πάει στην κολαση και ο αλλος στον παράδεισο, και δεν βλέπω το λόγο να καθόμαστε ολοι μαζί εδώ να μαλώνουμε.

Και PROFIL που ξεκίνησες το θέμα, όπως είπες και μόνος σου, εσυ κάνεις την αρχή και ξεκινάς τα original στο ΧΒΟΧ360... Και συγχρόνως όμως σε άλλο θέμα (http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1418356&postcount=8) λες ότι είσαι άνεργος και στο ταμείο ανεργίας, και κλαίγεσαι και χτυπιέσαι επι 5 σελίδες ότι πλήρωσες ένα Χ ποσο για DSL και μετά απο λίγες μέρες η τιμη της προσφοράς μειώθηκε. Και αντί να χαιρόμαστε όλοι μαζί που παίρνουμε επιτέλους DSL σε τιμές ευρώπης, έχουμε εσένα να λες τα δικά σου..

Δεν είσαι εσύ λοιπόν αυτός που θα μου πει ΟΥΤΕ για τις τιμές του DSL και για το αν πρέπει ή όχι να κάνω παράπονα στις εταιρίες (επειδή ρίχνουν τις τιμές..μάλιστα...), αλλά ΟΥΤΕ για το αν θα πρέπει να ξεκινήσω να πληρώνω 500 ευρώ για να έχω μια κονσόλα με ενα παιχνίδι.

Δεν θα κρίνω εγω αν ειναι παράλογο να είσαι ανεργος και να αγοράζεις original των 70?, μπορεί να ειναι το χομπι σου και να τα σκας εκεί. Αλλος πάει στα μπουζούκια και δίνει 50? ευκολα το βράδυ. Αλλά δεν βλέπω τον μπουζουκόβιο να μπαίνει σε κάνα φόρουμ και να μας επιβάλει να πετάμε λουλούδια για να βγάλουν λεφτά οι ήδη πανπλούσιοι "μαγαζάτορες".

Δημοσ.

Prosopika, katevazw arketa pragmata. ALLA kathe mina agorazw 2 me 3 games analogos tis times k tis prosfores. Thelw na ipostiriksw afto pu mu aresi. Alla einai polla ta karpuzia pou einai mapa teleftea. Opote den empistevome tipota , ektos apo ti prosopiki mou empiria. Katevazw, pezw k meta, an to aksizi to agorazw. Episis agorazw palia games original pou mou aresan. Polla de prokite na ta ksanapeksw ala thelw na ta exw original (px psaxnw apelpismena na vrw to Metal Gear Solid 1 se PC me to megalo tou kouti) Nai sti Piratia giati etsi eksisoropite i katastasi tis mpourdas k tis ekmetalefsis, ala pan metro ariston, k na ipostirizume afto pu pistevume oti aksizi.

To idio me tis taineies....de mpenw sto kopo pleon kan na katevasw. Poli mpourda k ekei. Paw Kinimatografo mono, se poly epilegmenous titlous. (ZITO ta TVSERIES though !!!!! )

Tα TV Series που λες και ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι έχεις κάθε δικαίωμα να βλέπεις κατεβάζοντας τα δωρεάν, έχουν τεράστειο κοστος το οποιο αποσβένουν απτο κανάλι που τις παίζει, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, τις οποίες ΕΣΥ και ΕΓΩ που το κατεβάζουμε απο το εκάστοτε torrent δεν τις βλέπουμε επειδή είναι κομμένες..

Αν θέλεις να είσαι νόμιμος και εκεί, πλήρωνε το μήνα την κάρτα για αμερικάνικη ψηφιακή TV και βάλε πιάτο για να βλέπεις. Το κάνει φίλος μου ήδη για να βλέπει NBA...

Για να ξέρουμε και τί λέμε....

Δεν έχω κάτι μαζί σου, γιατι και εγω κάνω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που κάνεις εσύ, εχω αρκετά παιχνίδια που παίζω και τα αγοράζω μετά για συλλεκτικούς λόγους. :D

Γραφω απλα αυτα για τις σειρές γιατί φαντάζομαι και άλλοι θα κάνουν το ίδιο νομίζοντας ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο.

Δημοσ.

Πολάκι τα έγραψες πολύ ωραία.

Αλλα μην δίνεις βάση στον PROFI(τερό)L γιατί το τελευταίο διάστημα όλο μαπες θέματα ανοιγε για να κοντράρει κόσμο.

Δημοσ.

Τo Windows το έχω από το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα νόμιμο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) - αν ήξερες, θα ρώταγες να δεις αν το ίδρυμά σου είναι σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

Αυτό που λέμε "με ξένο κώλο κάνω τον πούστη" το ξέρεις?

Η ουσία είναι οτι ΕΣΥ δεν πλήρωσες για τα Windows επειδή κάποιος σου τα έδωσε! Οταν τελειώσεις το πανεπηστίμιο τα Vista θα τα πάρεις ultimate???

Γιατί και μένα η Fujitsu Siemens με εξανάγκασε να πληρώσω (μες την τιμή ειναι, μην γελιέστε) τα Win XP HOME μαζί με το laptop μου, όμως εγώ έχω τα Professional και στο laptop αλλά και στο PC...

Δημοσ.

Koita..iparxoun merika games pou otan tha vgei h "epishmh anakoinwsh" tha perimenw pws kai pws na ta agorasw aythentika epeidh tha kserw epishs ti meli genesthe...alla vlepontas to eisodima genikws twn noikokyriwn stin ellada kai tin akriveia pou paizei...e den mporw panta na exw ola ta programmata mou kai ta games mou aythentika.Kai lete merikoi se merika posts gia tin aystirothta kai to kynigh pou peftei se merikes xwres me to paranomo downloading ktl...An eixame to miso eisodima san Ellhnes apo ayto pou exoun stin Amerikh h se alles europaikes xwres..e me sigxwreis alla tote kai egw den tha eimoun "peiraths".

My 2 cents pou lene sto thema ayto

Δημοσ.
Φοιτητής είμαι και έχω ένα συγκεκριμένο budget που το χωρίζω ανάλογα. Και φυσικά αδυνατώ να καταλάβω την μαγκιά του είμαι πειρατής.

Δεν μπορείς να πάρεις κάτι, δεκτόν. Αλλά όχι και να υπερηφανεύεσαι που το κλέβεις - καταντά αηδία πια.

Και γω φίλε φοιτητης υπήρξα, και το budget μου το χώριζα εκεί που ΠΙΣΤΕΥΑ ότι με βολεύει καλύτερα..

Τα 50 ευρώ είναι για αυτον που πρωτοξεκινάει τη δουλειά 2 μέρες δουλειάς, τα καθαρά λεφτά που σου μένουν στο χέρι.. Θα καταλάβεις τί εννοώ καθαρά όταν δεις ημερομήσθιο 32? και καθαρά 25 απο κρατήσεις.

Γουστάρεις εσύ να έχεις τον κάθε βλάκα πάνω απτο κεφάλι σου να σου πρίζει τα σηκώτια επί 16 ώρες στην καλύτερη περίπτωση για να πάρεις κάτι που μπορείς να το βρεις ΔΩΡΕΑΝ? ΟΚ, κάντο, αν σε βοηθάει να κοιμάσαι ήρεμος το βράδυ ότι έκανες το καθήκον σου απέναντι στην καλή μας EA που φτιάχνει παιχνίδια με το κιλό, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ίδια και το μονο που αλλάζει είναι ο τίτλος, αντί για Fifa 2005 το κάνουμε 2006, έ και του χρόνου αντε 2007...

Αν το προιον αξίζει, ο κοσμος θα το πληρώσει, παει και τελείωσε. Το WoW σε κάνει να πληρώνεις 14 ευρω το μήνα και όμως το 99% παίζει σε official servers! Το Guild Wars απτην άλλη δεν εχει μηνιαία συνδρομή, κόστιζε (όταν πρωτοκυκλοφόρησαν και τα 2) 10 ευρώ φθηνότερα ΚΑΙ ΟΜΩΣ δεν έχει ούτε το 1/5 των χρηστών του!!!!!

Αμα κάτι είναι καλό, θα προχωρήσει. Τί άλλο παράδειγμα για games καλύτερο απο αυτό να σας δώσω?

Random thought:

I have never, ever, ever paid for a piece of Microsoft software (or ANY software) EVER, That's a full 15+ years without ever spending 1 dime...

WTB Greek Language lessons... :D

Eisai lathos!

Poli lathos!

Ego mia apogevmatini vardia sto grafeio tin perasa me downloading kai me to na apandao se afto to post!!!

Kai pano pou eixa varethi na katevazo eida kati apandisis pou mou dosane kai pira dinami gia na sinexiso na katevazo!!!

Ασε κι εγώ έχω περάσει 1 ώρα εδώ να διαβάζω και να μην κρατιέμαι και να απαντάω στα καπάκια... 15 quote εχω κάνει και σταματάω εδώ λεω! :D

Πολάκι τα έγραψες πολύ ωραία.

Αλλα μην δίνεις βάση στον PROFI(τερό)L γιατί το τελευταίο διάστημα όλο μαπες θέματα ανοιγε για να κοντράρει κόσμο.

Nαι τώρα πρόσεξα ότι έχει φάει ban! :D

Εψαξα στα ποστ του να δω γιατί, και βρήκα αρκετά τοπικς που "έχασα" όλο αυτόν τον καιρό, κρίμα, ευκαιρία για γέλιο, πάλι καλά που έκανα search και τα βρήκα να μην πάνε χαμένα..

Τόσο γραφικός, που μούρχεται να τα πάρω screenshot να τα ποστάρω σαν jpg σε κάνα χρόνο απτην ημερομηνία εγγραφής του να γιορτάσουμε τα γεννέθλια! :D

Δεν μιλάμε για κλοπή αυθεντικού προιόντος,και ΑΝ υπήρχε πειρατικός φραπές εγώ θα τον αγόραζα.

Aσε εισαι πολύ λίγος, εγώ θα τον έφτιαχνα σε torrent να τον μοιράσω σε σας να νοιώθω ότι είμαστε μια μεγάλη παρέα και πινουμε μαζί καφεδάκι! :D

Δημοσ.

@polaki: αν δεν αξίζει το προϊόν δεν το αγοράζεις. Είναι τόσο δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό να το κατεβάσεις; Επειδή η νέα κάρτα της ATI/nVidia/whatever είναι φόλα, δεν την κλέβεις από το ράφι.

Και άντε, το κατέβασες επειδή γουστάρεις να το γράψεις σε ένα CD/DVD και να το βάλεις στο ντουλάπι. Αν όμως το χρησιμοποιείς συχνά και συνειδητά, σε βολεύει ή/και σε διασκεδάζει, γιατί ΔΕΝ πρέπει να συνεισφέρεις και εσύ σε αυτόν που το έφτιαξε; Ας είναι και η MS.

ΥΓ Προσωπικά, Vista δεν με βλέπω να βάζω. Δεν με πείθουν και είναι και ακριβά (τιμή των ιδίων + αναβάθμισης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...