dalton85 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ ξέρω ότι αν δεν γουστάρεις κάποιο μαγαζί απλά δεν ξανα πατάς το πόδι σου εκεί. Βρίσκεις κάποιο άλλο που να σε ικανοποιεί. Τι σχέση έχει το ΙΝΚΑ; Diladi efoson emena mou aresei to perivallon , o kosmos kai h mousiki alla oxi o kafes pou h timh tou einai 4euro ,eno sto parisi se ena kurile magazi ton exoun 2euro, tote prepei na mhn ksana paw? Egw file den pataw se merika magazia gia afton akrivos ton logo. Wraia logiki, tote ti to 8eloume to IN.KA. as to katargisoume. To IN.KA. einai o foreas pou 8a mesolavisei gia sena ton katanaloti. Den ru8mizei times alla frontizei to dikaioma sou stis prosites times. An pisteueis pali oti ta 4 euro aksizoun oso enas kafes tote ela spiti mou me tin parea sou na sou ftiaksw kafe na me plirwseis 4 euro kai 8a sou exw kai perivallon wraio kai mousikoula tis areskeias sou. Kai ksana gurizw sti erwtisei mou: Esu pou eisai swstos kai timios politis giati den pas sto IN.KA na kaneis mia katageleia na drasoun kai autoi kata enos meso ekmetaleuseis tis an8rwpineis anagkis na vriskesai kai na epikoinwneis-psuxagogise me allous an8rwpous se ena oudetero-euxaristo perivallon? Kala afto (Oti enas frapes den einai akrbos, oti ta 8 euro gia mia 2wrh probolh mias tainias sto cinema den einai akribi, alla ena video game einai.) kai ola ta ypoloipa apo pou ta sumpereneis mou fainete oti xaneis thn ousia ton lex8entwn.: Den pisteuw oti to na pareis peiratiko einai magkia alla kai oti h timi tou kai o elegxos sto emporio einai eparkeis. pisteuw oti eftos o tropos sto trexwn diastima toulaxiston me voleuei opws kai tin etairia tin voleuoun ta 50euro sou.
dop Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Το ΙΝ.ΚΑ. μπορεί να παρέμβει ΜΟΝΟΝ αν το ποσοστό κέρδους είναι περισσότερο από κάποιο ποσοστό - το οποίο είναι και ανάλογο του καταστήματος. Φυσικά αυτός είναι ελληνικός νόμος, που ο ανταγωνισμός δεν δουλεύει και πολύ καλά (οι μεγάλοι, όπως πχ τα supermarket, είναι λίγοι και κάνουν λόμπυ). Σε αρκετές χώρες δεν υπάρχει ελάχιστο ποσοστό κέρδους. Και μένα δεν μου αρέσει ο ακριβός καφές, αλλά δεν θα βιαστώ να κατηγορήσω τον καταστηματάρχη, αφού και το περιβάλλον να το διαμορφώσει του κόστισε (διακόσμηση) και τα νοίκια είναι φωτιά. Ουσιαστικά δεν πληρώνεις το καθεαυτού προϊόν, αλλά την παροχή ωραίου χώρου. Και φυσικά δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας για καφέ - υπάρχουν και πολύ ωραιότεροι τρόποι να βρεθεί κανείς και να συζητήσει. Άσε που αν πας σε φοιτητικές καφετέριες, βρίσκεις πολύ καλύτερες τιμές (πχ Θεσσαλονίκη κοντά στην Ροτόντα). Όσο και να μην θέλετε να το πιστέψετε, το λογισμικό κοστίζει - και πολύ μάλιστα - γιατί ξέρω κάποια από τα ποσά που ανταλλάζουν χέρια για να αναπτυχθεί ένα προϊόν. Χρήματα για αμοιβές, για αγορά εξοπλισμού, για χίλια δυο. Για να δημιουργήσεις το παιχνίδι που θα παίζετε σε δύο χρόνια, πρέπει να έχεις σήμερα 4-πύρηνο επεξεργαστή και SLI οπωσδήποτε - γιατί τέτοιο θα είναι ένα αποδεκτό gaming σύστημα σε 2 χρόνια. Και για να συντηρήσεις ένα τμήμα R&D που βγάζει το επόμενό σου προϊόν κοστίζει πολύ - γιατί πάντα η ανάπτυξη κάποιας τεχνολογίας δεν είναι η αναμενόμενη. Σε ένα post για τα Vista, αντιδικούσα με κάποιον γιατί δεν θεωρώ ότι τα Vista είναι κάτι το φοβερό (υπάρχει σίγουρα στα archives στις ειδήσεις στην πρώτη σελίδα). Τότε έλεγα ότι δεν είναι δα και φοβερή ανακάλυψη τα Vista - αλλά τα επερχόμενα Fiji και Vienna θα είναι ( http://jameskyton.wordpress.com/2006/12/29/beyond-windows-vista-fiji-and-vienna/ ). Αν δεν αγοράσουμε τα Vista, η MS γιατί να κάτσει να κάνει νέο λειτουργικό; Θα ζούσε η Apple αν όλοι είχαν το MacOS πειρατικό; Σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει, αλλά αφού διάλεξαν πριν από μας για μας σα μέσο συναλλαγής τα χρήματα, πρέπει να συμβιβαστούμε. Έχοντας παράλληλα και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ψάχνοντας το φτηνότερο και το καλύτερο. Γιατί οι τιμές που έχουμε είναι επειδή δεν την έχουμε.
apple64 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Esu pou eisai swstos kai timios politis giati den pas sto IN.KA na kaneis mia katageleia Μα εγώ δεν έχω πρόβλημα με την τιμή. Το αγοράζω το παιχνίδι εφόσον είναι αρκετά καλό για τα χρήματα που μου ζητάει. Αν είναι ακριβό σε σχέση με την διασκέδαση που θα μου προσφέρει απλά δεν ασχολούμαι μαζί του. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να καταφεύγουμε στην πειρατεία. Δικαίωμα η πειρατεία;!!!! Όχι δα φίλε μου. Η κλοπή δεν ανήκει στα δικαιώματα του πολίτη ούτε σε χώρες όπως η Ουγκάντα. Έχεις δικαίωμα (και υποχρέωση θα έλεγα) να μην αγοράζεις κάτι που θεωρείς ακριβό, αλλά όχι και να το κλέβεις.
Chupacabra Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι, θα φροντίσω να μην βάλω κεφαλαία, γιατί όλοι κολλάνε στη λάθος λέξη..."Δικαιούμαστε" as in "είμαστε δικαιολογημένοι". Σιγά μην το έγραφε και στο Σύνταγμα ότι η πειρατεία είναι δικαίωμα, αυτό πιστέψατε ότι είπα; Ξεκάθαρα : H πειρατεία είναι λάθος, είναι παράνομη, αλλά σε μία κοινωνία που χαλαρά επιτρέπει πολύ πιο μεγάλες παρανομίες, όχι, δεν θα κάτσω να έχω κρίση συνείδησης για το αν θα γράψω ένα cd. Και πάντα, τονίζω, αυτο είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ (εδώ ταιριάζουν τα κεφαλαία ) μου άποψη, ξέρω ότι ηθικά (και νομικά) είναι λάθος, αλλά δεν πλέον δεν μ'ενδιαφέρει (ο κυνισμός που έλεγα). Φίλε blueviper, δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να αποκτήσω παιχνίδια τζάμπα γιατί τα χρειάζομαι, απλά η πειρατεία είναι ένας τρόπος αποδοκιμασίας της διανομής τους. Όσο λειτουργούν έτσι τα πράγματα, συγνώμη, αλλά εγώ θα εκμεταλλευόμαι το γεγονός ότι μπορώ να "πειρατέψω". Και μία ακραία αναγωγή του δόγματος "αν δεν σ'αρέσει, αποχώρησε,μην ασχολείσαι" : Αν οι προγραμματιστές δεν θέλουν να έχουν προβλήματα με την πειρατεία, ας φύγουν από τις εταιρείες με τις μονοπωλιακές πρακτικές και ας στραφούν σε εταιρείες που σέβονται περισσότερο τον πελάτη. Από την στιγμή που ξέρουν ότι δουλεύουν για έναν τέτοιο εργοδότη, ας μη παραπονιούνται που δεν ανταμείβεται ο κόπος τους. "Σε όποιον δεν του αρέσει η κατάσταση, ας φύγει"
agoraki_23 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 όταν πάνε τα παιχνίδια στα 10 ευρώ και όχι στα 40 που είναι σήμερα τότε ναι αξίζει να αγοραστούν... Μέχρι τότε υπεύθυνοι της πειρατείας δεν είμαστε εμείς,αλλά οι κατασκευαστές...
adi32 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα????????????????????????? υπαρχουν και τα demo παιδια αν δε σ αρεσει και δεν αξιζει δεν το αγοραζεις εδωσα 50ε και πηρα το PES και παιζω online 2 ωρες τη μερα αξιζει τα λεφτα και 80 να εκανε θα το επερνα αυτα για τα games για τα τραγουδια ειναι αλλο κεφαλαιο
blueviper Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Chupacabra...υπάρχουν ποικίλοι τρόποι αποδοκιμασίας. Εσύ επέλεξες έναν από τον οποίο απορρέει προσωπικό όφελος, οπότε χάνεται και το άλλοθι περί "αλλαγής των πραγμάτων" που με ευκολία προτάσσεται για να δικαιολογήσει τις επιλογές. Θα ετύγχανε του απόλυτου σεβασμού μου η απόρριψη της υφιστάμενης κατάστασης διά της αποχής και της ταυτόχρονης κατάληξης σε freeware προγράμματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μάταιες προσπάθειες να αιτιολογηθεί ένας κυνισμός ασόβαρος, ας μου επιτρέψεις. Η λογική του "Ρομπέν των Δασών" για ζητήματα αρκούντως ελαφρά μπροστά σε άλλα επιβίωσης κι αναδιανομής σημαντικών αγαθών, μοιάζει λίγο περίεργη. Εκτός κι αν ο μικρός Γιωργάκης θα χάσει τον ύπνο του, επειδή δε θα μπορέσει να σκάσει 60€ για να αποκτήσει το ultra super Quake 204 τώρα, αντί να περιμένει και να τη βγάλει με ναρκαλιευτή στο μεταξύ. Αντιλαμβάνομαι και δικαιολογώ πλήρως την ανθρώπινη προσέγγιση "πεινάω κι αναγκάζομαι να κλέψω για να ζήσω". Μέχρι εκεί. Τα περαιτέρω είναι απλώς μπαρμπούτσαλα απέναντι στους "κακούς". Και το προσωπικό μου πρόβλημα δεν είναι που συμβαίνουν (άλλωστε στους "καλούς" ανήκω κι ο ίδιος)...είναι που αρκετοί επιδιώκουν να μεταμφιεστούν σε Zorro, ενώ έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και κατά αναλογία λειτουργούν σα μικρές επιχειρήσεις στη ζωή τους ή θα λειτουργήσουν αύριο μεθαύριο στην προσπάθειά τους να βγάλουν μερικά € παραπάνω (συνήθως εις βάρος των υφισταμένων τους ή του διπλανού τους). Μηδαμινή αυτοκριτική και μεταμφίεση της προσωπικής ανέξοδης απόλαυσης σε ισοζύγιο δικαιοσύνης που τάχα μου μπατάρει προς τη μεριά των άλλων μονίμως. Και ξέρεις κάτι...άντε και χτυπήσαμε τις αδηφάγες πολυεθνικές και περάσαμε το μήνυμα πως δε μασάμε μία από τις πολιτικές τους. Κάτι άλλοι έρημοι προγραμματιστές που τη βγάζουν με shareware και δε ζητάνε αστρονομικά ποσά, γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο της εν γένει αδιαφορίας μας; Πόσοι εξ ημών τα έχουν σκάσει για την πλειάδα σχετικών προγραμμάτων (πχ Winrar, mIRC, Flashget κλπ κλπ), εκτιμώντας τον κόπο του προγραμματιστή και τη χρησιμότητα που απολαμβάνουν; Μήπως κι αυτοί εργάζονται σε "εταιρίες με μονοπωλιακές πρακτικές" ή απλώς τη βγάζουμε με freeware εναλλακτικά προγράμματα, τακτική που μπορεί να ακολουθηθεί σε κάθε σχεδόν περίπτωση;
bandito Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Chupacabra...υπάρχουν ποικίλοι τρόποι αποδοκιμασίας. Εσύ επέλεξες έναν από τον οποίο απορρέει προσωπικό όφελος, οπότε χάνεται και το άλλοθι περί "αλλαγής των πραγμάτων" που με ευκολία προτάσσεται για να δικαιολογήσει τις επιλογές. Θα ετύγχανε του απόλυτου σεβασμού μου η απόρριψη της υφιστάμενης κατάστασης διά της αποχής και της ταυτόχρονης κατάληξης σε freeware προγράμματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μάταιες προσπάθειες να αιτιολογηθεί ένας κυνισμός ασόβαρος, ας μου επιτρέψεις. Η λογική του "Ρομπέν των Δασών" για ζητήματα αρκούντως ελαφρά μπροστά σε άλλα επιβίωσης κι αναδιανομής σημαντικών αγαθών, μοιάζει λίγο περίεργη. Εκτός κι αν ο μικρός Γιωργάκης θα χάσει τον ύπνο του, επειδή δε θα μπορέσει να σκάσει 60€ για να αποκτήσει το ultra super Quake 204 τώρα, αντί να περιμένει και να τη βγάλει με ναρκαλιευτή στο μεταξύ. Αντιλαμβάνομαι και δικαιολογώ πλήρως την ανθρώπινη προσέγγιση "πεινάω κι αναγκάζομαι να κλέψω για να ζήσω". Μέχρι εκεί. Τα περαιτέρω είναι απλώς μπαρμπούτσαλα απέναντι στους "κακούς". Και το προσωπικό μου πρόβλημα δεν είναι που συμβαίνουν (άλλωστε στους "καλούς" ανήκω κι ο ίδιος)...είναι που αρκετοί επιδιώκουν να μεταμφιεστούν σε Zorro, ενώ έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και κατά αναλογία λειτουργούν σα μικρές επιχειρήσεις στη ζωή τους ή θα λειτουργήσουν αύριο μεθαύριο στην προσπάθειά τους να βγάλουν μερικά € παραπάνω (συνήθως εις βάρος των υφισταμένων τους ή του διπλανού τους). Μηδαμινή αυτοκριτική και μεταμφίεση της προσωπικής ανέξοδης απόλαυσης σε ισοζύγιο δικαιοσύνης που τάχα μου μπατάρει προς τη μεριά των άλλων μονίμως. Και ξέρεις κάτι...άντε και χτυπήσαμε τις αδηφάγες πολυεθνικές και περάσαμε το μήνυμα πως δε μασάμε μία από τις πολιτικές τους. Κάτι άλλοι έρημοι προγραμματιστές που τη βγάζουν με shareware και δε ζητάνε αστρονομικά ποσά, γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο της εν γένει αδιαφορίας μας; Πόσοι εξ ημών τα έχουν σκάσει για την πλειάδα σχετικών προγραμμάτων (πχ Winrar, mIRC, Flashget κλπ κλπ), εκτιμώντας τον κόπο του προγραμματιστή και τη χρησιμότητα που απολαμβάνουν; Μήπως κι αυτοί εργάζονται σε "εταιρίες με μονοπωλιακές πρακτικές" ή απλώς τη βγάζουμε με freeware εναλλακτικά προγράμματα, τακτική που μπορεί να ακολουθηθεί σε κάθε σχεδόν περίπτωση; Deja vu επι 18. To έχουμε ξανασυζητήσει. Ο φτωχός πλην τίμιος καταναλωτής θέλει το "καλό του" => πειρατεύει. Η κακή και τερατόμορφη πολυεθνική θέλει το "καλό της" => διώκει τους πειρατές. Εσείς που ανήκετε στους πρώτους έχετε την επιλογή. Κάνετε ότι γουστάρετε (βαλτε και adsl στην χεστρα να κατεβαζετε και εκει), και αποδέχεστε τις συνέπειες των επιλογών σας. (και οχι οποτε βγαίνει μια ανακοίνωση οτι κάποιος καταδικαστηκε για πειρατεία, να μυξοκλαίτε σε ολα τα forums οτι σας φάγαν το μπιφτέκι σας). Οι εταιρίες, πληρώνουν και αυτές τις επιλογές τους. Οι μεγάλες με τους βλακέντιους managers με τα @@ business plan που περιλαμβάνουν διώξεις στους πιθανούς πελάτες τους, και οι μικρές έξυπνες και ευέλικτες εταιρίες που έχουν πιάσει το νόημα και ζουν και αυτές μια χαρά, χωρίς να είναι google και m$. Δυο μέρες που έκανα βολτα σε πολυκατάστημα, είδα τα 15άχρονα να κάνουν "γουάου" μπροστά στα ακριβά κινητά και μετά να πληρώνουν 8 ευρώ για ενα γαμω καφε στα starbacks. Και μετά σας πειράζει που εχει 40 ευρώ ενα παιχνίδι;
BucketheadGR Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 όταν πάνε τα παιχνίδια στα 10 ευρώ και όχι στα 40 που είναι σήμερα τότε ναι αξίζει να αγοραστούν... Του άλλαξες τα φώτα λίγο. Σκέψου το: 3.500 δρχ για ένα παιχνίδι. 10 ευρώ είναι τραγικά εξευτελιστική τιμή. Σιγά μην έρχεται και ο προγραμματιστής να στο φέρνει στην πόρτα.
Socratis_g Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Καλή χρονιά. BTW ψηφίσατε εδώ? που μιλάνε τα νούμερα. Πιστεύω όλοι οι αντιπειρατές γνωρίζετε ότι είστε τραγική μειωψηφία?
ultralisk Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Πιστεύω όλοι οι αντιπειρατές γνωρίζετε ότι είστε τραγική μειωψηφία? meiopsifia einai kai autoi pou den kapnizoun.....alla tora pou to skeftomai mallon prepei na arxiso to tsigaro gia na eimai me tous "pollous"
apple64 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Πιστεύω όλοι οι αντιπειρατές γνωρίζετε ότι είστε τραγική μειωψηφία? Το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ την πειρατείας νομιμοποιεί την παρανομία; Σε τέτοια πράγματα νοιώθω ευτυχισμένος που ανήκω στην μειοψηφία.
Socratis_g Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 meiopsifia einai kai autoi pou den kapnizoun.....alla tora pou to skeftomai mallon prepei na arxiso to tsigaro gia na eimai me tous "pollous" :mrgreen: :mrgreen: Το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι υπέρ την πειρατείας νομιμοποιεί την παρανομία; Οχι δε κάνει τίποτα νόμιμο. Η πειρατεία είναι μία ελάχιστη αντίσταση στο κατεστημένο των πολυεθνικών κ των κυβερνήσεων που σου πίνουν το αίμα κ λες κ ευχαριστώ. Η πιο σοβαρή άποψη που έχει υποθεί!!! ΥΓ: Μήνυμα για τους αντιπειρατές: Θες να πάνε τα λευτα σου σε αυτους που αξίζει (προγραμματιστες)? Γενικότερα θες να βοηθήσεις με τα χρήματα σου να καταπολεμιθεί ένα σοβαρό πρόβλημα(πειρατεία)? Και να κάνεις το καλό?ε? Τοτε πάρε ένα παιχνίδι αντιγραφή με 5ε και τα υπόλοιπα 40-50ε που θα εξοικονομισεις πήγαινε μέχρι το κέντρο της πόλης και μοίρασέ τα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και πεινάνε!!! Θα βρείς πολλούς!! Εαν θές πραγματικά να συνεισφέρεις.
ultralisk Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Τοτε πάρε ένα παιχνίδι αντιγραφή με 5ε και τα υπόλοιπα 40-50ε που θα εξοικονομισεις πήγαινε μέχρι το κέντρο της πόλης και μοίρασέ τα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και πεινάνε!!! Θα βρείς πολλούς!!Εαν θές πραγματικά να συνεισφέρεις. xmmmm....kati san Robin Hood diladi.....na klepso gia na doso stous ftoxous.....den ksero omos an mou pigainoun ta prasina 8-) ....ase leo na kano to allo......na doso stous ftoxous ta leuta pou tha edina gia ta tsigara
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.