Προς το περιεχόμενο

pite oxi sta piratika pexnidia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο φιλος σου τουλαχιστον το αγορασε

και αυριο θα αγορασεις εσυ καποιο αλλο και θα του το δωσεις

αν αγοραζεις συνεχεια εσυ και του γραφεις εισαι μ@λ@κ@ς και αυτος "εξυπνος"?

δεν ειναι το ιδιο να δανειζεις κατι σε ενα φιλο σου με το να δημιουργεις ολοκληρη εταιρεια και να δινεις δωρεαν ή οχι σε εκατομμυρια κοσμο κατι που εφτιαξε καποιος για να το πουλησει και να κερδισει απο αυτο

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@pigeon: θέλεις δηλαδή να πεις ότι κάτι για το οποίο δούλεψε κάποιος 2+ χρόνια δεν αποτελεί κόπο που έχει αντίκρυσμα σε χρήμα; Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο. Μήπως να έχουμε και τους προγραμματιστές με βούρδουλα να δουλεύουν;

Διαβασες οτι υποστηρίζω κάτι τέτοιο στις 4 παραγράφους μου; Για κανε μου quote σε παρακαλω... Θα τολμήσω να σκεφτω πως οι απαντήσεις σου συντάσσονται μονο για δημιουργία εντυπώσεων... :(

Δημοσ.
δεν ειναι το ιδιο να δανειζεις κατι σε ενα φιλο σου με το να δημιουργεις ολοκληρη εταιρεια και να δινεις δωρεαν ή οχι σε εκατομμυρια κοσμο κατι που εφτιαξε καποιος για να το πουλησει και να κερδισει απο αυτο

Γιατι? Επειδή στη μία περιπτωση η ζημιά είναι μηδαμινή(1 φίλος) και στην άλλη περίπτωση πολύ μεγάλη?:evil:

Το σκεπτικό δεν αλλάζει είναι το ίδιο!! Αλλάζει ο συντελεστής κόστους!!!

Δημοσ.

@pigeon: "Κατα την "πειρατεία" , την κλωνοποίηση δηλαδη και την διάθεση στο δίκτυο ή μέσω δίσκων, οι εταιρίες δεν ΧΑΝΟΥΝ τίποτε γιατι δεν έχουν έλλειμα για κάτι που κλωνοποιείται χωρις κόστος!"

Απάντηση: η τιμή που αγοράζεις το προϊόν, συμπεριλαμβάνει και αμοιβές αυτών που το δημιούργησαν. Αν εσύ ΘΕΛΕΙΣ το προϊόν και δεν το αγοράζεις, αλλά το αποκτάς παράνομα, τότε αυτά είναι διαφυγόντα κέρδη για την εταιρία. Αν το έκαναν όλοι, τότε η εταιρία (και συνεπώς ο προγραμματιστής) θα δούλευαν τσάμπα.

Δημοσ.
3. Κατα την "πειρατεία" , την κλωνοποίηση δηλαδη και την διάθεση στο δίκτυο ή μέσω δίσκων, οι εταιρίες δεν ΧΑΝΟΥΝ τίποτε γιατι δεν έχουν έλλειμα για κάτι που κλωνοποιείται χωρις κόστος! Δεν μπούκαρε κανεις στην αποθήκη με τις φεράρι και πήρε μια νταλίκα αυτοκίνητα... [....']

@dop: Το quote πρεπει να γίνεται ολόκληρο γιατι αλλιως χάνει το νόημά του!

Αυτο που εγραψα σημαίνει οτι πραγματική απώλεια οι εταιρίες δεν έχουν!. Δεν χάνουν υλικό αγαθό αλλα πνευματική ιδιοκτησία. Γράφεις οτι "το αποκτάς παράνομα". Και αυτο ειναι λάθος γιατι το αποκτώ πληρώνοντας νομιμότατα και ακριβότατα τηλέφωνο-ADSL-δισκάκι-DVDR-Σκληρό δίσκο+Υπολογιστή.. Παράνομη ειναι μόνο η χρήση! Πως λοιπον μπορεις να ορίσεις ως διαφυγόντα κέρδη (αλλη μια εννοια που φτιάχτηκε για να βολέψει τους κατέχοντες) κατι που δεν πρόκειται να αγόραζα διαφορετικα , ουτε με λιγότερα χρήματα;. Για την ακρίβεια ουτε θα το σκεφτόμουν να αγοράσω το κολοπαίχνιδο οχι να διαπραγματεύομαι και την ακριβή ή φτηνή τιμή του... Δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα με θεωρείς (εσυ ή οποιαδηποτε εταιρία) ως βεβαιο αγοραστή μιας σαβούρας που μου γέμισε 2-3 ωρες το Σαββατο το απόγευμα.. Ουτε διαφυγοντα κέρδη ειναι λοιπον!

Αυτο που εκμεταλλεύομαι παίζοντας κάτι κλωνοποιημένο ειναι ενα κέρασμα που παίρνω απο τους κατασκευαστές για να γεμίσω τον χρόνο μου χωρις να δίνω φυσικά αντίτιμο. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Οταν με βρει λοιπον ο κατασκευαστής θα τον κεράσω κι εγω ενα καφέ ή ενα δείπνο, οτι προτιμάει... Ουτως η αλλως δεν θα αγόραζα το παιχνίδι του κι αν τον γνώριζα προσωπικά θα μου παραχωρούσε το δικαίωμα να παιξω με τον "κόπο του". Αντίστοιχα τον δικό μου κόπο και γνώσεις υπολογιστών παραχωρώ στους φίλους μου δωρεαν κι αυτοι αφου δεν χρειάζεται να καλέσουν τεχνική υποστήριξη κόστους 60ε , διαθέτουν τα χρήματα σε ενα παιχνίδι PS2 για το γιό ή την κόρη τους. Ετσι δουλεύει η αλυσίδα και την αγορά που θα έκανα εγω την κάνει κάποιος αλλος για μένα....

Αλλα η καλοσυνη και η ανθρωπια εχει πάει περίπατο, γιαυτο ως καλο αρπαχτικό ο καθενας της αλυσίδας μου λεει: Θελεις να παιξεις παιχνίδι; Θελεις να γίνεις σαν και εμας που τα έχουμε και τα ακουμπάμε για να ξεχωρίζουμε απο εσας τους γυφτουλες; Ξεσκίσου στις υπερωρίες και τις δευτεροτρίτες δουλειες ή ξεκίνα τα λαθρεμπόρια και το ξεζούμισμα των υπαλλήλων σου , αρχισε τις λαμογίες και τις μίζες, παρε το $$πακετο$$ και δώστο στην εταιρία του Βill και της EA γιατι αλλιως καημένε μου μίζερε θα παιζεις ντραμς με το καπάκι της κατσαρόλας εσαεί...

Αν αυτο δεν ειναι ο ορισμός του κακώς εννοουμένου καπιταλισμού (και μάλιστα στην χειρότερη και απάνθρωπη μορφή του), τι ειναι τότε;

Δημοσ.

ενδιαφεροντα τα link που παρεθεσες dop,κυριως το 3ο..

οκ,ολοι μας κατεβαζουμε πειρατικο υλικο,ειτε λιγο ειτε πολυ..εκμεταλλευομαστε τις γρηγορες γραμμες που παρεχονται πλεον και την ανοχη των εταιριων αλλα μη κοκορευομαστε κιολας γιαυτο σα μικρα παιδακια...γιατι τυπικα δεν ειμαστε "ενταξει" και το ξερουμε..

προσωπικα,εχω κατεβασει και κατεβαζω υλικο συχνα πυκνα απο το νετ,κυριως μουσικη και σειρες.αν μου αρεσει ομως κατι πολυ,απο αυτα που κατεβασα θα το αγορασω,γιατι θελω να το εχω σε κανονικη μορφη.αλλα παντα απο εξωτερικο!το ιδιο με σειρες και ταινιες.απο ελλαδα δεν εχω αγορασει τιποτα γιατι ειναι παντα απαραδεκτα υπερτιμημενα,το καλοκαιρι ομως αγορασα πανω απο 30 dvd και cd's απο εξωτερικο,σειρες και ταινιες που ειχα κατεβασει και αποφασισα οτι τα ηθελα original.σε pc software μπορει καποιος να βρει σε open source/freeware λυση για να κανει τη δουλεια του αντι για σπασμενο/κλοπυραιτ.παλιοτερα σχεδον το 90% των προγραμματων στο pc μου ηταν σπασμενα/clopy,πλεον το 90% ειναι open source και αν αξιζει κατι δε δισταζω να το αγορασω (πχ antivirus..20 ευρω δεν ειναι πολλα για ενα καλο antivirus..)..παλι ενα 10% ειναι clopy,αλλα what the heck..

τα videogames ειναι μια περιεργη υποθεση..στα pc ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα,βρισκεις πιο ευκολα φθηνους τιτλους και γενικα δεν ειναι τοσο τσιμπημενες οι τιμες.στις κονσολες ομως το εχουν ξεφτιλισει λιγο το θεμα.60 και 70+ ευρω (στο ελλαντα παντα) ειναι πολλα για ενα τιτλο ειδικα οταν στην αλλη πλευρα μιλαμε για πιο χαμηλη τιμη και σε δολλαρια..ακομα και στην ευρωπη (πχ play.com) μπορεις να βρεις τους ιδιους τιτλους σε πολυ καλυτερες τιμες.προς το παρον,για το 360,οσο βρισκω απ'εξω αξιολογους τιτλους αναμεσα στα 27-40 το πολυ ευρω (παραπανω δε θεωρω οτι αξιζει για ενα game),και υπαρχει βιντεαδικο οπου μπορω να νοικιασω,θα μεινω στα original.αν δεν ειχα ομως αυτες τις επιλογες χαλαρα τσιπαρισμα και πειρατικο..

Δημοσ.

"Λήστεψανε την τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα δεν είμαι με κανένα"

έλεγε ο Παύλος. Πλήρης ουδετερότητα. Καταλαβαίνεις γιατί; Γιατί τράπεζα και ληστής κάνουν το ίδιο επάγγελμα. Κλέβουν! Εδώ όμως δεν έχουμε καμία τράπεζα. Έχουμε μία εταιρία το προϊόν της οποίας ΑΝ θέλεις το αγοράζεις. Αλλιώς άκου Παύλο που είναι και καλύτερος.

Παρε ΚοκαΚολα! Παρε ΚοκαΚολα!

-Τζ. Πανούσης

Η σχέση που έχουμε μεταξύ μας μου αρέσει πολύ. Εσείς τα δίνετε και εγώ τα παίρνω!

-Τζ. Πανούσης

Όσο για αυτό που είπες Jojos170304 σου λέω απλά πως είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής πληροφορικής. Η δουλειά μου δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια.

pigeon έχεις δίκιο. Το κατέβασμα υλικού από το internet είναι νόμιμο. Η χρήση του είναι παράνομη. Έχεις απόλυτο δίκιο. Θα συμφωνούσα μάλιστα ότι αν κάποιος χρησιμοποιήσει για μικρό χρονικό διάστημα (1 εβδομάδα το πολύ) το λογισμικό που κατέβασε ώστε να δει αν του είναι απαραίτητο κάνει πολύ καλά. Αν όμως το χρειάζεται θα πρέπει να το αγοράσει. Αν δεν μπορεί τότε θα πρέπει να βρει κάποια δωρεάν λύση. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο χρησιμοποιείς το λεωφορείο, δεν κλέβεις το αυτοκίνητο του γείτονα. Δεν είναι ανάγκη να παίζεις 30 παιχνίδια τον χρόνο. Εγώ για παράδειγμα παίζω μόνο 4-5 παιχνίδια κάθε χρόνο. Δεν νιώθω να στερούμε κάτι. Αντιθέτως! Χαίρομαι πολύ τα παιχνίδια μου!

Δημοσ.

Δεν σας αναγκαζει κανεις να παιζετε παιχνιδια. Αν τα βρισκετε ακριβα ή μη ποιοτικα απλα δεν τα παιζετε, original και μη.

Kai sena den se anagkazei kaneis na pas sto club,ciname,cafe alla pas etsi den einai kai ta skas etsi den einai. Les tpt? OXI. apla den ksana patas ekei an den eisai efxaristimenos. Afto einai swsto? OXI .Efoson pisteueis oti times gia sena einai paraloges giati den kaneis kataggelia sto IN.KA.?

An pali pisteueis oti h times einai logikes tote exeis sovaro problima file mou giati o kafes pou agorazeis 'h to poto pou pineis h pragmatiki tou aksia sigoura den einai osi stin pasaroun. Alla kai pali gia ton kafe sou h to poto den doulepse o barman na to ftiaksei alla kapoios agrotis 'h upallilos se kapoia biomhxaneia aftos gia pes mou ti pernei apo afto pou plirwneis?

Exete ksexasei kati paidia. To 8ema einai h i8iki stasi tou ka8enos. To oti esy dineis lefta gia na paikseis ena paixnidi pou se duo meres to termatizeis sou dinei ikanopoihsei, den shmainei oti 8a eprepe kai se mena na dinei. An mou edine 8a to agoraza kai egw p.x. diablo 2. Me to pou vgike to pira mouftiko to termatisa kai molis vgike to battlechest to agorasa ka8eu8eian xwris defteri skepsei mazi me tin afisoula tou kai to guide kai akoma meta apo xronia to paizw opote goustaro sto net mono me 30-40euro mazi me diablo 1 kai to expansion tou 2. Opws kai final fantasy opws kai 8a kanw me to titan quest.

To 8ema einai oti ta 50euro egw 8a ta eklega asxhma gia ena paixnidi opws to NFS CARBON. To na dineis lefta den shmenei oti to studio 8a ta parei opws 8a eprepe h oti sou dinei kai ikanopoihsei. Me 20euro kai 8a pername sigoura pio polla au8entika kai 8a diname ti dinatotita sta studio na aneksartitopioi8oun apo etairies opws tin E.A.. Pisteuete oti an oi etairies poulousan perisotera komatia me timi 20-10euro den 8a ta agoraze kanenas?Tote prepei na ksana paw sto lukeio na kanw arxes oikonomikis 8ewrias pali.

Den goustaro na dinw lefta apo edw kai apo ekei.Opou den mporw na kanw allios ta dinw opws kai su allwste. Ekei omws pou mporw na kanw kati to kanw. Efoson esu eisai o swstos 8elw na pas sto IN.KA na kaneis kataggelies sta club kai se ola ta magazia pou pisteueis oti h times einai paraloges na stamatisei pia auto to anekselegkto roufigma tou mis8ou giati egw eimai kleftis kai den mporw sumfwna me ta legomena sas.

Gia tous upermaxous twn original games .2

Δημοσ.
Αυτο που εγραψα σημαίνει οτι πραγματική απώλεια οι εταιρίες δεν έχουν!. Δεν χάνουν υλικό αγαθό αλλα πνευματική ιδιοκτησία. Γράφεις οτι "το αποκτάς παράνομα". Και αυτο ειναι λάθος γιατι το αποκτώ πληρώνοντας νομιμότατα και ακριβότατα τηλέφωνο-ADSL-δισκάκι-DVDR-Σκληρό δίσκο+Υπολογιστή.. Παράνομη ειναι μόνο η χρήση! Πως λοιπον μπορεις να ορίσεις ως διαφυγόντα κέρδη (αλλη μια εννοια που φτιάχτηκε για να βολέψει τους κατέχοντες) κατι που δεν πρόκειται να αγόραζα διαφορετικα , ουτε με λιγότερα χρήματα;. Για την ακρίβεια ουτε θα το σκεφτόμουν να αγοράσω το κολοπαίχνιδο οχι να διαπραγματεύομαι και την ακριβή ή φτηνή τιμή του... Δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα με θεωρείς (εσυ ή οποιαδηποτε εταιρία) ως βεβαιο αγοραστή μιας σαβούρας που μου γέμισε 2-3 ωρες το Σαββατο το απόγευμα.. Ουτε διαφυγοντα κέρδη ειναι λοιπον!

Διαφυγόντα κέρδη πιθανώς δεν είναι έτσι όπως το θέτεις. Αλλά αφού όπως εσύ είπες ΔΕΝ θα αγόραζες το παιχνίδι, γιατί το θέλεις αντιγραμμένο;!!! Αφού δεν αξίζει τίποτα όπως επαναλαμβάνω εσύ λες γιατί το θέλεις παράνομα από το internet; Εγώ θα έλεγα πως περιγράφεις φαινόμενα που συναντάμε στον δυτικό καπιταλιστικό πολιτισμό που στο τέλος του post σου κατηγόρησες. Πλεονεξία και υλισμός είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κοινωνίας αυτής. Εσύ λοιπόν (όπως επαναλαμβάνω εσύ γράφεις!) θέλεις από πλεονεξία το παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς δεν θα αγόραζες ποτέ μια και...

Για την ακρίβεια ουτε θα το σκεφτόμουν να αγοράσω το κολοπαίχνιδο οχι να διαπραγματεύομαι και την ακριβή ή φτηνή τιμή του...
Δημοσ.
apla den ksana patas ekei an den eisai efxaristimenos. Afto einai swsto? OXI

Ενδιαφέρουσα λογική. Μπορεί σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις λίγο την άποψη σου; Εγώ ξέρω ότι αν δεν γουστάρεις κάποιο μαγαζί απλά δεν ξανα πατάς το πόδι σου εκεί. Βρίσκεις κάποιο άλλο που να σε ικανοποιεί. Τι σχέση έχει το ΙΝΚΑ; Το ΙΝΚΑ δεν ρυθμίζει τις τιμές. Εσύ μπορείς όμως με την αποχή σου από αυτό το μαγαζί να το αναγκάσεις να ρίξει τις τιμές.

Δημοσ.

Εγώ είμαι κατά της πειρατείας στα παιχνίδια. Γίνεται πρώτα developers, χάστε τεράστιο χρόνο από τη ζωή σας για να "ξεψειρίσετε" για bugs (κοινώς debugging) και μετά πείτε μου αν σας αρέσει να μην πληρώνεστε για τον κόπο σας. Αν δεν έχετε χρήματα, βρείτε άλλο hobby ή πάρτε ένα παιχνίδι στο τόσο. Θα το χαρείτε πολύ περισσότερο.

Δημοσ.

Ti simperenei kaneis apo ta legomena twn "peiratwn".

Oti to na klebeis lefta apo kapoion pou den exei einai amartia, alla to na klebeis lefta apo kapoion pou exei den einai.

Oti i ellada gemise pollous roben twn daswn.

Oti to na klebeis poluethnikes einai swsto.

Oti enas frapes den einai akrbos, oti ta 8 euro gia mia 2wrh probolh mias tainias sto cinema den einai akribi, alla ena video game einai.

Oti parolo pou kapoios den exei na faei, einai aparaithto na paizei video games.Kai oti einai upoxrewsh twn etairiwn na riksoune tis times gia na paiksoune ta ftoxa paidia video games.

Oti oi antigrafes twn video games, music kai loipa krataei tis filies geres metaksi filwn... ara koinws h peiratia kalutereuei tis anthropines sxeseis.

Oti h peiratia katapolema tin anergia!

Oti oi poluethnies bgazoune kerdh oxi apo poliseis alla apo kapio alo diastimiko paragonta... ton opoio den kseroume pios einai....alla sigoura oxi oi poliseis.

Oti oi poluethnikes emfanizontai san ta manitaria kai apotelountai apo xontrous aplhstous anthrwpous pou olh mera ksinontai kai trwne ekatomuria (pou panta eixane) h an den eixane pou apoktane mera me tin mera apo kapou (den kseroume pou ) alla sigoura oxi apo tis poliseis.

H logiki tou paralogou.......

Δημοσ.

Εσύ δηλαδή φίλε βρίσκεις λογικό να πληρώνεις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ τιμές για ένα προιόν (όποιο κι αν είναι αυτό) και να μην υπάρχει κάποια μορφή αντίδρασης; Βρίσκεις μήπως λογικό το ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην ασυδοσία των εταιρειών, όσον αφορά την τιμολόγηση των προιόντων ;

Από την στιγμή που αυτά είναι τα δεδομένα της κοινωνίας, εγώ θεωρώ την πειρατεία ένα από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσω. Όπως το κράτος αδυνατεί να ελέγξει τις τιμές, έτσι κι εγώ θα λειτουργώ ανεξέλεγκτα ως "πειρατης", αφού ούτε κι εμένα μπορεί να με ελέγξει.

Αν καταφέρει να ελέγξει ΚΑΙ τους δύο, τότε θα πω "ναι, τώρα ζω σε μία κοινωνία που ενδιαφέρεται για το καλό όλων" και δεν θα θέλω να αδικήσω κανέναν διαπράττοντας πειρατεία, αφού κανένας δεν θα παίζει παιχνίδια κέρδους και στη δική μου πλάτη.

Σιγά όμως μην πειράξει κανείς τους "μεγαλοκαρχαρίες"! Όταν ο Κοσκωτάς έκλεβε δις, τον πήγαν σαν κύριο στη φυλακή και τώρα είναι έξω! Αν εμένα με πιάσουν με πειρατικά cd, θα φάω και την ίδια ποινή μ'αυτόν και αρκετό βρωμόξυλο! Είναι λογικό αυτό;

Και η νοοτροπία "αφού δεν έχεις λεφτά, μην αγοράζεις" με βρίσκει αντίθετο, γιατί σε λίγο μπορεί να βρει εφαρμογή και σε πολύ πιο σημαντικούς τομείς, απ'οτι τα βιντεοπαιχνίδια (π.χ. φαγητό, στέγη). Και τότε θα κλαίμε όλοι μας, παρακαλώντας για τα αυτονόητα.

Πάρτε το χαμπάρι : Δικαιούμαστε χαμηλές τιμές, δικαιούμαστε καλύτερες υπηρεσίες, δικαιούμαστε καλύτερη συμπεριφορά από το κράτος. Όσο δεν ασχολείται κανείς για να τα έχουμε αυτά, κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να καταφεύγουμε στην πειρατεία.

Και για να ξεκαθαρίσω απόλυτα κάτι: Βρίσκω λογικότατες όλες τις ενστάσεις των παιδιών κατά της πειρατείας, αλλά εγώ προσωπικά έχω γίνει πολύ κυνικός στο συγκεκριμενο θέμα. Σε ένα καλύτερα διαμορφωμένο κοινωνικό πλαίσιο, θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί τους.

Πότε ομώς θα προσπαθήσουμε συνολικά να το αλλάξουμε αυτό το γαμημένο το πλαίσιο; Γιατί, αυτή την στιγμή νιώθω οτί συνέχεια υποτιμούν την νοημοσύνη μου σ'αυτή τη χώρα και με κάνουν να αντιδρω με κυνισμό και αδιαφορία, συμβάλλοντας στην συνέχιση της κατάστασης.

Συγνώμη για το κομμουνιστικό παραλήρημα, είναι ξημερώματα και δεν την παλεύω...

Δημοσ.

Δικαιούμαστε; Σύμφωνα με ποιον άγραφο ή γραπτό κανόνα;

Από πότε έγιναν τα παιχνίδια αναγκαίο κοινωνικό αγαθό για την επιβίωσή μας, για να το δικαιούμαστε κι όλας;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...