Προς το περιεχόμενο

Οverclocking Conroe 6400

kafrilakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

9 βαθμοι εξω...Ανοιγω παραθυρο,βαζω τερμα στροφες της ζαλμαν 9700 και οταν επιασα 4 (δεν αντεξε και πολυ :@ ) με 1,73 Vcore apo bios ειχα καπου 40 idle..

Σε 3960 που ετρεξα 4 aquamarks δεν ειδα τεραστια διαφορα..Με την καμια δεν ειμαι σταθερα εκει..Απλως ηθελα να δω αν θα τα 'χτυπησω' :D

Μου εχει τυχει να περναω s&m 1ωρα στα 3700mhz (με αερα ) και μετα απο 2,5 ωρες gaming να κανει restart :@

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει κάποιος να φτάσει τα 4GHz με εναν Ε6400. Για παράδειγμα, έχω φτάσει εναν Ε6400 στα 3.6GHz με ψύκτρα Coolermaster Hyper TX όχι και καμιά τρελή ψύκτρα, και SuperPi 1M το βγάζει σε 15.382 δευτερόλεπτα. Σταθερότητα 48 ώρες+ 3 Orthos εκ των οποίων ενα με Large FFT, ενα με Small FFT και ενα με Gromacs Core + 1 Prime95 σε Blend mode. Μετά απο 48 ώρες με θερμοκρασία δωματίου 22 C , ο επεξεργαστής σε full load είχε 73 και σε idle 51. Αυτή τη στιγμή δουλεύει στα 3.4GHz με 44 idle και 61 full load και βγάζει SuperPi 1M στα 16.058 δευτερόλεπτα και είναι full stable για 3 Orthos + 1 Prime95 για όσο θέλετε. Αυτά με Gigabyte DS4 + OCZ PC6400 Platinum Edition στα 4-5-4-15 σε 1:1 αναλογία FSB. Ξέχασα να σας πώ voltage. Στα 3.2 έπαιζε στα 1.325V, στα 3.4 έπαιζε στα 1.4V και στα 3.6 έπαιζε στα 1.475V. Σε καμία περίπτωση δεν εγγυώμαι οτι αυτές οι τιμές θα παίξουν σε όλους, αφού είναι 90% θέμα τύχης το overclocking. Να τονίσω όμως οτι οι διαφορές είναι πολύ μικρές απο τα 3.4 και πάνω. Μιλάμε για 0.5 - 1.0 δευτερόλεπτο στο SuperPI 1M. Είναι προτιμότερο να είμαστε stable για πάνω απο 24 ώρες με 3 Orthos στις modes που ανέφερα παραπάνω και 1 Prime95 σε Blend ταυτόχρονα! Στόχος μας είναι ενα γρήγορο αλλά και πλήρως σταθερό μηχάνημα, όχι να σπάσουμε τα ρεκορ σε GHz αλλά και σε αστάθεια. Εγώ προσωπικά φοβάμαι να δώσω πάνω απο 1.475V στον επεξεργαστή. Το μόνο που με καταστρέφει τώρα είναι η ψύκτρα. Σκέφτομαι για μια Zalman 9700 να τελειώνει η υπόθεση μια και καλή και να πιάσω τα 3.6GHz και να μείνω εκεί. Ίσως πάλι και να είναι πλεονασμός. Δεν ξέρω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω νεότερα. Ο E6400 μου τελικά με ένα σετ 2Χ1GB Supertalent με τα MICRON D9 fatbody chips στα 4-4-3-8 ανέβηκε στα 3.6GHz με 1.5V με αναλογία 1:1 σταθερό για 3 μέρες με 5 ORTHOS και 1 Prime95 ταυτόχρονα. Με κολλήσατε και θέλω είτε να τον κρατήσω στα 3.6 είτε να πάω και 3.8. Θερμοκρασίες? 57 idle 74 full load μετά απο 3 μέρες τρέχοντας όλα αυτά που προανέφερα. Δεν μου αρέσουν καθόλου. Παρήγγειλα μια εκ των τελευταίων Sunbeam Tuniq Tower 120 που βρήκα σε γνωστό online κατάστημα. Αύριο την παραλαμβάνω, άντε να δούμε. Σκέφτομαι ωστόσο να αλλάξω τον 12άρη ανεμιστήρα της και να βάλω εναν Evercool των 80 CFM περίπου. Και άλλον ενα για πίσω για να αντικαταστήσω τους 2 8άρηδες Sharkoon των 25CFM ο κάθε ένας. Οπότε να κερδίσω λίγο σε ροή αέρα. Έχω το Sharkoon Rebel9 Value κουτί με τον πλαϊνο 25άρη!!! ανεμιστήρα των 90CFM. Κάνει δουλειά. Μόλις έχω νεότερα θα τα δημοσιεύσω. Στόχος τα 3.8. Αναθεματισμένο overclocking!!!

• Moderators
Δημοσ.

Χεχε, μικροβιαστηκες κι εσυ!!!

Σιγουρα θα δεις αρκετη εως μεγαλη διαφορά στη full load temp!

Εγω πιστευω οτι και με μια καλη παστουλα, 60 δεν θα ξαναδεις. ;)

Δημοσ.

Έχω ήδη την Coolermaster Premium Shin Etsu. Με απλή πάστα χτύπαγε σχεδόν 80άρα. Τώρα μαζί με την Tuniq μπαίνει και η Akasa prograde+ η οποία και φαίνεται να έχει ταράξει τον ανταγωνισμό σε όλα τα reviews και τις δοκιμές. Ακριβή όμως, 8 ΕΥΡΩ για πάστα δεν είναι και λίγα. Με την Tuniq, με αλλαγμένο ανεμιστήρα στα 80 CFM και με την prograde+ ελπίζω στα 3.4 GHz να μην ανεβάζει σε full load πάνω απο 52 έτσι ώστε στα 3.8GHz να φτάσει το πολύ 68 και να είμαι οκ. Το αστείο είναι οτι ο επεξεργαστής στα 1.5V και 3.8GHz μπουτάρει κανονικότατα τα WINXP SP2 αλλά αποτυγχάνει στο πρώτο δευτερόλεπτο στο ORTHOS. Δεν δοκίμασα περισσότερο λόγω ανεπαρκούς ψύξης. Άντε και το περιμένω πώς και πώς. Ευτυχώς έχω πέσει και σε καλό κομμάτι. 3.2GHz τα έπιασε χωρίς παραπάνω volt. Στα 3.4 έπαιξε με 1.4V. Στα 3.6 με 1.5V. Στα 3.8 άγνωστο. Ελπίζω να μη χρειαστεί 1.6V γιατί το φοβάμαι. Είναι πολύ το ρεύμα.

• Moderators
Δημοσ.

Συμφωνω σε ολα εκτος απο ενα:

"ελπίζω στα 3.4 GHz να μην ανεβάζει σε full load πάνω απο 52 έτσι ώστε στα 3.8GHz να φτάσει το πολύ 68 και να είμαι οκ."

Σιγα μην ανεβασει +16 βαθμους σε +200MHz!!!

Αμα εισαι 52 με τη νεα ψυκτρα στα 3,6, αντε να παει 55-56 στα 3,8!!

Δημοσ.

Θα σου δώσω τα στοιχεία μέχρι τώρα τα οποία σου ομολογώ με έχουν μπερδέψει.

(μετά απο 24 ώρες 5 ORTHOS + 1 Prime95 ταυτόχρονα - πάντα έτσι τα μετράω)

3.2 στοκ voltage - 49 idle 60 full load

3.4 1.4V - 56 idle 69 full load

3.6 1.5V - 57 idle 74 full load

Όλα αυτά με Coolermaster Hyper TX των 18 ΕΥΡΩ μαζί με Coolermaster Premium Shin Etsu πάστα των 3.5 ΕΥΡΩ.

Και πάλι καλά να λέω που με 21.5 ΕΥΡΩ έχω τέτοιες θερμοκρασίες. Το πρόβλημα είναι κυρίως στην ψύκτρα του επεξεργαστή. Αλλά και οι πίσω ανεμιστήρες δεν βγάζουν πολύ ζεστό αέρα. Θα αντικατασταθούν με εναν 12άρη των 80 CFM να ανανεώνεται πιο γρήγορα το εσωτερικό με φρέσκο αέρα. Ελπίζω η Tuniq να αποδώσει τα αναμενόμενα. GeorgeMan μακάρι να είναι όπως τα λές.

Δημοσ.
vasika file mou i cpu theli arketo overclock (2.8-3.0 GHz sxetika eukola) gia na mpori na koumantari tin 8800GTS.....

Γιατι ενας 6300 ή 6400 δεν μπορει να κουμανταρει μαι 8800 gts?

Δε νομιζω... Τοσο σκ@τα ειναι τα πραγματα και πλεον εχει γινει τοσο απαραιτητο το o/c?

Δημοσ.
Τοσο σκ@τα ειναι τα πραγματα και πλεον εχει γινει τοσο απαραιτητο το o/c?

Kanis den se ipoxreoni file mou na kanis O/C... an den thelis ~

Δημοσ.

Σε αυτο θελω απαντηση ομως γι αυτο ειπα για το o/c.

Δεν νομιζω παντως.

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι δεν μπορει να την κουμανταρει ,απλως δεν θα εκμεταλευτεις ολη την δυναμη της 880;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, η ψύκτρα εγκαταστάθηκε, μιλάμε πάντα για την Sunbeam Tuniq Tower 120. Μπήκε 12άρης ανεμιστήρας μπρός και πίσω 86 CFM για να ταιριάξει με αυτόν της Tuniq στη ροή αέρα. Ο 25άρης ανεμιστήρας του Sharkoon Rebel9 Value στο πλάι, μετα βίας χώρεσε και με μια μικρή τροποποίηση κατάφερα να μην χτυπάει πάνω στην Tuniq.

Θερμοαγώγιμη πάστα: Akasa prograde+ 5022 . Ίσως η καλύτερη πάστα που έχω χρησιμοποιήσει. Δύσκολη στο στρώσιμο ομως, είναι σαν τσίχλα.

Αποτελέσματα:

- Σίγουρα το σύστημα είναι +10dB πιο θορυβώδες

- Θερμοκρασίες στα 3.6GHz και 1.5V στον επεξεργαστή

idle 51 C

full load 68 C

Τι καταφέραμε λοιπόν με 60 ΕΥΡΩ επιπλέον για 1 Tuniq 2 ανεμιστήρες 12άρηδες και 1 πάστα Akasa Prograde+ 5022 ?

Ανεβήκαμε 200MHz και έχουμε τις ίδιες θερμοκρασίες με μια Coolermaster Hyper TX των 18 ΕΥΡΩ αλλά στα 3.4GHz. Η Coolermaster στα 3.6 ψήνεται στους 74-75 βαθμούς.

Ωστόσο δεν είδα τρομακτικές διαφορές εκτός απο 1 δευτερόλεπτο λιγότερο στο SuperPI 1M.

Περίμενα πολύ καλύτερη απόδοση απο την Tuniq για τα χρήματα που κοστίζει.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Α, και κάτι άλλο, στις δοκιμές σας, καλύτερα να θέτετε σε λειτουργία 1 Prime95 σε Large FFT και 8 Orthos σε priority 1, 2 Small FFT, 2 Large FFT, 2 Blend και 2 Gromacs Core. 48 ώρες δοκιμών με 1 Prime95 και 5 Orthos δεν μου έβγαλαν κανένα σφάλμα. Άλλα 1 Prime95 και 8 Orthos όπως προανέφερα μου έβγαλε σφάλμα το 1 Orthos και αναγκάστηκα να ανεβάσω το voltage στις μνήμες για να λυθεί το πρόβλημα. Ακόμη και 2 Orthos σε priority 9 και 5 αντίστοιχα δεν μου βρήκαν το σφάλμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...