HighT3ch Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δοκιμασε υψηλοτερο FSB (εν αναγκη χαμηλωσε πολλαπλασιαστη) και παιξε με τον διαιρετη στις μνημες. Ακομα και τα ιδια MHz να πιασει ο 6400 σου αλλα με υψηλοτερο FSB θα εχεις καλυτερο overall performance.
kafrilakos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 O πολλαπλασιαστης είναι κλειδωμένος...:???: Για να φτάσω τα ιδια Mhz στις μνήμες, πρέπει να ανεβάσω πολύ το Fsb και να πάω το διαρέτη στο 1:1??? Με ενδιαφέρει κυρίως η σταθερότητα και όχι τα απόλυτα νούμερα. Για τις θερμοκρασιες ποια η αποψη σου??? Λεω να πάρω μια καλύτερη ψύκτρα. Στη τελική μόνο καλο θα μου κανει.. Συγκεκριμένα λέω για αυτην: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200
BiSoNaSs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Κρατά το default multiplier που έχεις στο 8 .. βάλε fsb 333 , κράτα τις μνήμες στο 1:1 να τρέχουν δηλαδή στα 666mhz. Βάλε timings. 4-5-4-12 και όλα τα άλλα στο default. που έχει με απενεργοποιημένο SPD. Disable to memory spreed sprectrum της μνήμης. Στο Advanced CPU configuration .Disable EIST CE1 και speedstep Βαλε pcie 105 mhz kai pci frequency 33mhz vale vcore 1.3 mch 1.45-1.55 fsb voltage 1.4 kai vich +0.1 απο την default μικρότερη τιμή που έχεις. Ξεκίνα με Dramm voltage 2.1 Τσέκαρε αν είναι stable... αν είναι stable, ριξε λίγο το Vcore και ξαναδοκίμασε. Αν δέν είναι stable... Βάλε timings 5-5-5-15 για να testareis αν φτενε οι μνήμες.. μετά πρεπει να κάνεις μόνος δοκιμές. δεν είναι πολύ το o/c Που πάς να κάνεις οπότε μην ξεπεράσεις το 1.3 vcore. Μην αλαζεις ρυθμίσεις απο software.. ΜΟΝΟ απο BIOS. έχω τον 6600 να τρέχει στα 3.4ghz Stable. Αν βάλεις Ψυκτρα κάλη ο 6400 πάει 3GHZ άνετα. Αν το mobo έιναι καλο βεβαια.
BiSoNaSs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Εχεις κάρτα γραφικών Περίεργη, Θα πρέπει να έχεις ενα τροφοδοτικό πολυ καλό να κραταεί της τάσης Stable και ενα mobo να χειριζεται την διανομή του ρευματος αψογά, για να μπορέσει να ανταπεξέλθέι στο ο.c κυρίως όταν η 8800GS είναι σε Load.
BiSoNaSs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 ΚΑΙ ΕΝΟΕΙΤΕ οτι πρέπει έχεις το τελευταίο Bios Update Της Abit Φορτωμένο.
kafrilakos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Κρατά το default multiplier που έχεις στο 8 .. βάλε fsb 333 , κράτα τις μνήμες στο 1:1 να τρέχουν δηλαδή στα 666mhz. H RAM Μου είναι 800αρα.Εαν τη βαλω στο 1:1 στο 667 θα είναι ταχύτερη?? Βαλε pcie 105 mhz kai pci frequency 33mhz Είναι απαραίτητο κατι τέτοιο??? Ποιος ο λόγος να αλλάξουμε τη συχνότητα της θύρας PCI?? To bios της ABIT είναι το μοναδικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή από το Σεπτεμβρη.Καποια στιγμή θα υπάρξει update σίγουρα. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Zalman 600αρι: http://www.pcper.com/article.php?aid=327 Eυχαριστώ για τις συμβουλες σου.
BiSoNaSs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 H RAM Μου είναι 800αρα.Εαν τη βαλω στο 1:1 στο 667 θα είναι ταχύτερη?? Μην κολάς τόσο στην ταχύτητα της μνημής . το να δουλευει στα 800 με 4:5 δημιουργεί ένα Bottleneck στην ταχυτητα της. Το 1:1 προς είναι το καλυτερο. Ας δουλευεί η μνήμη στα 666 Μην σε αποσχολεί. Μπορείς να το δοκιμάσεις και μονος σου.. και να τεσταρείς και τα δύο με Pcmark. να δείς ποιο βγάζει καλυτερο Score.
kafrilakos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δοκίμασα με FSB 325 και διαρετη 1:1. Το PC εγινε 2.6 και η RAM 650. Eτρεξα ένα 3dmark και το σκορ ήταν 2 πόντους κατώτερο σε σχεση με το 320 και διαιρετη 5/4. Παραπάνω δεν δοκίμασα γιατί από ότι φαίνεται θα έπρεπε να ανεβάσω αρκετα ακόμη το FSB για να δω διαφορά. Προς το παρον είμαι ευχαριστημενος από το αποτελεσμα. Μόνο μια ψύκτρα θα πάρω για να επανέλθουν οι θερμοκρασιες στα stock επίπεδα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας. By the way πρότεινετε μου μια καλη ψυκτρα που να ρίχνει 5 βαθμους κατω τη θερμοκρασια,αλλα να μην είναι και τεραστια... Α...δεν θελω να κανει και πολύ θορυβο... Αυτη που πόσταρα παραπάνω τι σας λέει??
kafrilakos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2007 Καλη χρονια σε όλους!!!! Μιας και τα μαγαζια θα είναι και αυριο κλειστα θα παρω τη ψύκτρα τη Τετάρτη. Αυto που έκανα χτες ήταν ότι αύξησα τη ταση της RAM. Σύμφωνα με τον κατασκευαστη οι μνήμες μπορουν να δουλέψουν με 2.2V ± 5%. http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_dual_channel Εθεσα τη ταση στα 2.2 από το bios alla στο διαγνωστικό της μητρικής η τάση εμφανίζεται 2.26. Είμαι μεσα στα ορια παλι όμως ετσι??? Επίσης η θερμοκρασια της CPU που βλέπετε είναι σε cold start. Με το που τρέξω κάτι, πάει στους 38 βαθμους σταθερά και εαν παίξω παιχνίδι φτάνει μέχρι 45. Μετα το τελος του παιχνιδιού χρειάζεται αρκετη ωρα se Idle κατατασταση για να ξαναπέσει στους 38. Με τη ψυκτρα πιστεύω να εξαλειφθουν αυτά τα φαινόμενα.
kafrilakos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Ξέρω σας 'εχω κουράσει αλλά αυτη τη φορα τελείωσα ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Διαβάζοντας από δω και απο'κει είπα να δοκιμάσω λίγο ακόμη. Αυτά είναι τα αποτελεσματα: Η ΑΒΙΤ φαίνεται να αντεχει για ακομα περισσότερο o/c. Το Vcore το έχω στο auto και τα EIST CE1 enabled. Το μόνο που έχω πειράξει έιναι η ταση στις RAM που την έβαλα 2.2 γιατι με τα αρχικά 1.8V όταν ανεβασα συχνότητα δεν μπουταρε το PC. Η μνημες έχουν χρονισμό 4-5-4-15 και είναι 1:1. Το memtest δεν βγάζει σφάλματα και γενικά όλα δουλεουν στην εντέλεια. Το σκορ μου στο 3dmark με μαμα PC ήταν 8135 και όπως βλέπετε, πλεον είναι 8653.:-P Μax temperature σε full load στο orthos 59 βαθμοί και idle 38. Kai εδω το superPi: Τη Τεταρτη παίρνω και τη ψύκτρα και είμαι κομπλε!!!
kafrilakos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Ετοιμο!!!!! Τελικά έβαλα την 9500. Οι θερμοκρασιες είναι 8-10 βαθμούς κατω αναλόγως την εφαρμογή!! Ιdle εχω 32 και σε full load 49 βαθμούς. Το κορυφαιο είναι ότι η ψύκτρα ειναι πραγματικά αθόρυβη και με το ποτενσιομετρο μπορείς να ρυθμίζεις τις στροφες του ανεμιστηρα κατα βούληση!!!! Μια πραγματικά καλή αγορά...
kafrilakos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Προτείνετε μου σας παρακαλώ ένα καλο πρόγραμμα για τάσεις. Το cpuz,το μguru της μητρικής,το coretemp δείχνουν όλα διαφορετικες τιμες σε σχεση με τα 1.35Volt που έχω βαλει στο Bios. Πρόσπαθησα να ανεβασω το PC λίγο παραπάνω αλλα δεν bootαρει ουτε με 1.4Vcore στα 370FSb...:???: Οι μνημες δεν με κόβουν σίγουρα γιατί είναι 800αρες και τις έχω 1:1 με μαμα timings.
kafrilakos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 :???: :???: :???: Mε 363 fsb και 1.375Vcore bootαρει αλλα με το που τρέξει το orthos για 5 δευτερολεπτα βγάζει hardware error.: :-x
GoMaR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Καφριλακος : Τον δικο μου τον 6400 τον εχω παει και 4ghz.. 500χ8 To θεμα ειναι αλλο...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να μην χτυπας πανω απο 3ghz.. ΚΑΝΕΝΑΣ c2d βρισκει τοιχο κατω απο 3γιγα.. Μην παιζεις απο το guru..Βαλε τις μνημες 1:1..δηλαδη διεραιτη 2.0 ωστε το fsb του επεξεργαστη να ειναι ιδιο με την συχνοτητα της μνημης.. Για τα 3600 που ημουν σταθερος ηθελα 1,53V. Τωρα οι μνημες μου τρεχουν 1040Mhz ( ταπεινες 800αρες ειναι ) με διεραιτη 4:5 και ο cpu sta 3330.Με 1,42V Μη φοβασε.Δεν παθαινουν τιποτα..Μην εχεις auto tpt..Ουτε ρευματα ουτε timings..Βαλε 5-5-5 στις μνημες για σιγουρια, βαλε 8μουλτι , Ρευμα στις μνημες νορμαλ ( αφου ειναι default ) και μετα χωσε 360χ8 με 1,40Vcore Ελπιζω να εκανς update to Βιος ε;Οτι αλλο θελεις pm me...Σορρυ για το 1 μηνα καθυστερηση Τι λες για αυτο ;
kafrilakos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2007 Σε ευχαριστώ. Καλλιο αργα παρα ποτε! Είμαι στα 3 GHzσταθερά τωρα. Εχω ποστάρει καποιες λεπτομέρειες εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.