Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση PC για Corel Draw κ.α.!

runner1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά!!!

Ένας φίλος μου θέλει να πάρει ένα καινούριο PC σε προσιτή τιμή ώστε να μπορεί να δουλεύει κυρίως προγράμματα όπως το Corel Draw.

Προσπάθησα να φτιάξω έναν υπολογιστή με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή γίνεται για αυτά που θέλει αλλά και πάλι ψιλοκολλάω

λόγω μνήμης και κάρτας γραφικών!Ήδη τώρα βγαίνει 1176ευρω με τιμές από το Πλαίσιο!

Το πολυμηχάνημα το έχω σαν έξτρα αλλά δεν με νοιάζει.Με Νοιάζει το υπόλοιπο μηχάνημα μην έχει προβλήματα!Αλλαγές που μου προτείνεται;

CPU:Intel Core 2 Duo 6400 (s775, 2.133Ghz) 225EURO

Motherboard:Asus P5B (s775, i965, DDR2) 139EURO

Case: Turbo-X DU09AL Λευκό (420W) 49EURO

Cooler: Zalman Ανεμιστήρας 7700-CU για Intel AMD 36.90EURO

RAM: OCZ Ram 1GB KIT (2x512ΜΒ) DDR2 667 Value Pro 115EURO

Hard Disk: Western Digital 250GB - (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) 79EURO

DVD Recorder: Nec AD7173 Labelflash (Bulk) - White 37.99EURO

SVGA: Asus 7600 GT 256 MB 169EURO

Monitor: LG TFT-LCD 19'' L194WT-SF 269EURO

Speakers: Logitech R-10 19.95EURO

Keyboard and Mouse: Microsoft Optical Desktop 1000 Greek - (Ασύρματο) 36.90EURO

EXTRAS

ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ: Hewlett Packard PSC C3180 109EURO

Δημοσ.

Πρώτον.Διευκρίνησε ποιά άλλα προγράμματα.Το COREL X3 δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις που φαντάζεσαι.Αν όμως που είναι και το πιο πιθανό να δουλεύει και photoshop τότε έχουμε και λέμε.Έχω κάνει 7 μηχανήματα στην εταιρία που δουλεύω και είμαι και γραφίστας γιατί αν κατάλαβα καλά για αυτήν τη δουλειά το θέλει οπότε σου καταθέτω την εμπειρία μου.

Σοβαρή προϋπόθεση να μην παίζει παιχνίδια.

α)Ενας Core 2 Duo 6300 (s775, 1.866Ghz) 185 ευρώ,είναι αρκετός

β)μία μητρική με vga on board asus P5LD2-VM (775, DDR2, 945G, VGA) 115 ευρώ.

γ)σκληρός WD 250GB - (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) 79 ευρώ

δ)τροφοδοτικό Τροφοδοτικό Tagan TG500-U35 Easycon XL 500W 129 ευρώ

τα cooler & case που προανέφερες και το dvd rec και το monitor.

Μνήμη,πολύ μνήμη 2x MEMORY DDR2 TWINMOS 1024MB PC4300 - 533MHz 210ευρώ.

Πληκτρολόγιο της αρεσκείας σου και mouse logitech ΜΧ400 Laser 44.90 ευρώ.

scanner Lide 25 Canonscan 48Bit 54.90 ευρώ

και εκτυπωτή canon Pixma iP 4300 129 ευρώ.

Νote:Γραφίστας που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του δεν παίρνει ΠΟΤΕ πολυμηχάνημα.

Σου έβαλα και τροφοδοτικό γιατί απότι κατάλαβα το case εχει δικό του αλλά μην τα πολυεμπιστεύσαι.Cooler μπορείς ν'αφήσεις το μανίσιο αν δεν παίζει παιχνίδια.

Για να σου φύγει η αμφιβολία το corel & photoshop δεν χρειάζονται καλή κάρτα γραφικών.Παίζουν ακόμη και με mx440 και υποδεέστερες.

Δημοσ.

Ωραία!Για να δω από που θα μειώσω γιατί σήμερα που μίλαγα μαζί του αυτό θα το χρησιμοποιεί για "εξάσκηση" στο σπίτι του και μόνο όταν χρειάζεται να παίρνει δουλειά για το σπίτι!

Απλώς επειδή δεν έχω δουλέψει τα συγκεκριμένα προγράμματα αναλυτικά για να ξέρω ταχύτητες,"μπουκώματα" κ.α. είπα να ρωτήσω κι εσάς!!

Πολυμηχάνημα έβαλα γιατί από ότι ξέρω δεν τα χρειάζεται και του έβαλα κάτι απλώς για να κάνει την δουλειά του!Αν ήταν και ήταν απαραίτητα εννοείται ότι θα πήγαινα σε μεμονωμένα!

Δημοσ.

Η γραφιστική είναι κάτι που μέρα με τη μέρα βελτιώνεσαι και αρχίζεις να εκμεταλεύεσαι όλο και πιο πολύ το μηχάνημα σου.Τώρα εφόσον είναι σε αρχικά στάδια το φιλαράκι σου ας κόψεις 1 giga μνήμη.Το πολυμηχάνημα πάντως μην το πάρεις.Τα 70 παραπάνω που βγαίνουν από τα χωριστά κομμάτια θα τα γλιτώσει σε μικρό βάθος χρόνου από τα μελάνια αφού ο canon παίρνει ανεξάρτητα κι όχι 1 τρίχρωμο κι 1 μαύρο.Και μέσα σε λίγο καιρό που θα είναι καλύτερος και θα παίρνει και πιο πολύ δουλειά στο σπίτι αν κάνει και δικούς του πελάτες θα του είναι απαραίτητα.Εχουμε και λέμε.

Μείον 105 η μνήμη και μείον το cooler.Τα άλλα όλα κατά τη γνώμη μου τα θεωρώ απαραίτητα

Δημοσ.

Κατάλαβα.Θα το κοιτάξω και πάλι το πρωϊ (γιατί τώρα είμαι τελείως χώμα από την κούραση) και αναλόγως θα του πω!

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Οτιδήποτε άλλο σου έρθει να αναφέρεις....καλοδεχούμενο! :)

Δημοσ.
simfono me tis parapano apopsis alla tha protina 2gb mnimi.

Κι εγώ που το πρότεινα με πόνεσε.Αν ήταν για μένα δεν θα έκοβα μνήμες αλλά το παλληκάρι είναι στο ξεκίνημα και δεν νομίζω να δουλεύει στο photoshop στα 900 dpi με φιλτρα και δεν συμμαζεύεται όπως εγώ.Μαλλον στα 300 θα δουλεύει οπότε σηκώνει να κόψει 1 giga.

Δημοσ.

Κι εγώ δεν πιστεύω να χρησιμοποιεί σε τόσο υψηλό βαθμό το μηχάνημα για αυτό και είπα μήπως μπορούμε να κόψουμε από πουθενά!

Δημοσ.

Kalimera + kali xronia file,

loipon prosopika, den tha epairna oute ton printer :mrgreen:

Min mou peis oti tha ektyponei dokimia me afton !...!

Fantazomai kapoios allos ektypotis, mporei na yparxei/vrethei sto entelos tzamba ;)

Oi ensomatomenes kartes grafikon einai kapoia (arxiki vevaios) lysi, alla an paizei sto elaxisto na asxolithei kai me animation, 3D k.lp., as tin ksexasei entelos giati, eilikrina, den palevontai oi onboard :cry:

Epipleon den polyempistevomai "ftines" mitrikes me ensomatomenes -kovoun arketa, gia na kopei i timi tous...

Na proteino ki enan allo tropo pou tha mporouse na glytosei xrimata:

mia metaxeirismeni 21" CRT, ennoeitai kata protimisi Trinitron (Sony, Dell, HP, etc).

Oi perissoteroi tis "skotonoun" tora gia xari ton TFT. Etsi vlepeis na paizoun akomi kai sta 80-100 euro -fysika tin dokimazei/testarei kai koitaei etos paragogis => oso metagenestero toso kalytera, ligoteri xrisi.

Min xegeliesai, tin ektypotiki pistotita apeikonisis mias kalis CRT, den tin exoun akomi oi TFT :twisted:

H "lamba" akomi den exei nikithei, alloste Real men do it on Crt!

Ki ena teleftaio:

An den einai aparaitito na kinithei stin platforma ton Windows, tha mporouse na rixei mia matia kai se metaxeirismenous Mac Dual G4, enas stous tesseris/pente pou pouliountai tora, dinontai pragmatika ftina kai pistepse me einai skylia -den kollane pouthena.

An omos ta Windows einai proapaitoumena, i kinisi se Mac pali, tha itan afti edo:

http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/2/wo/gITtnYTnsJHPrLemMNelr0/2.0.5.10.7.9.0.1.0.0.1.0.0.13

iMac Intel Core 2 Duo 20'' 2.16GHz

Min anoixoume omos thema gia yper i kata, giati tha mas vrei to epomeno proi :P

Elpizo na voithisa.

Δημοσ.

Για τις tft με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.Για τον εκτυπωτή είναι για να παίρνεις κάποιο προσχέδιο και όχι για δοκίμια.Τον καλύτερο εκτυπωτή της αγοράς να πάρεις δοκίμιο δεν θα βγάλεις κι αυτό γιατί τα δοκίμια βγαίνουν ειδικούς εκτυπωτές και πλώτερς μάλλον φωτογραφικά.Για τη μητρική τώρα τι να σου κόψει από corel και fotoshop;Αν πάλι είναι να δουλεψει CAD & 3D τότε σίγουρα θα χρειαστεί κάρτα γραφικών αλλά απ'ότι κατάλαβα το pc θα είναι για corel και μάλιστα για λίγες δουλειές.Και όσο αφορά τα δοκίμια επειδή τα έχω φάει στη μάπα(ήμουν τυπογράφος)πλέον οι πελάτες σπάνια βγάζουν δοκίμια γιατί τα θέλουν όλα τζαμπα και το δοκίμιο κοστίζει.Συνήθως αν είναι για περιοδικό βγάζουν το εξώφυλλο και 1-2 σελίδες από μέσα.Τώρα αν είναι ψώνιο ο τυπογράφος με την καλή ένοια θα το ζητήσει και καλά θα κάνει.Τώρα για τα mac όπως το είπες θα ξημερώσουμε.

Δημοσ.

Του άφησα την 19αρα επάνω του έβαλα για κάρτα γραφικών την Sapphire 1650 Pro 256 MB 119EURO που είναι πιο προσιτή οικονομικά και καλή σε τιμή-απόδοση, και του έβαλα τον επεξεργαστή τον 6300 αντί του 6400 και από ότι μου είπε τι θέλει να κάνει το μηχάνημα είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ γιά την δουλειά του.Απλώς μια μέρα θα πάμε αν είναι να τον παραγγείλουμε.

Δημοσ.

Αν δεν παίζει παιχνίδια μην πάρεις κάρτα γραφικών.Η onboard είναι μια χαρά.Αν ντε και καλά θέλει κάρτα πάρε μία πιο φθηνή.x300

Δημοσ.

To provlima me tis ensomatomenes vga, stin overall apodosi, dystyxos einai yparkto :(

Malista sta perissotera sygkritika tests, oi mitrikes me onboard vga termatizoun teleftaies, se synolikes metriseis, oxi mono sta games...

Gia karta grafikon, an mporei na vreithei afti edo:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=910260

Athorivi -spoudaio proson ean doulevei ores sto pc- gia 3D + animation ok, gia games episis (an & ligo ypodeesteri tis 1650) kai mono sta 88 eura :razz:

Δημοσ.

Μπορεί να του βάλω αυτή τελικά.Θα δείξει.Θα τον δω την Παρασκευή ξανά και μπορεί να τον στείλω ή να πάμε μαζί να τον παραγγείλουμε.Πλάκα πλάκα......η συναρμολόγηση στο Πλαίσιο αν τα πάρεις όλα από εκεί,δωρεάν δεν είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...