Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ 2 PC με ασύρματες κάρτες δικτύου

markgio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 desktop PC τα οποία συνδέονται μεταξύ τους σε LAN με 2 ασύρματες κάρτες δικτύου της LevelOne wcn-0301. Ενώ το αναμεταξύ τους σήμα είναι εξαιρετικό, μου παρουσιάζονται συνεχώς στιγμιαίες πτώσεις γραμμής που προέρχονται από τον έναν υπολογιστή, με αποτέλεσμα να με "πετάει" από όποιο παιχνίδι παίζουμε σε LAN.

Το σύστημα του υπολογιστή αυτού έχει μητρική MSI 865PE-Neo2 με επεξεργαστή PIII 2.6 GHz και έχω τα WinXP-sp2.

Έχει να μου προτείνει κάτι κανείς?

Δημοσ.

drivers exeis tous telefteous fantazomai e? me ad hoc einai sindemenoi? se poia kanalia? a,b,g? Episis, uparxei dunatothaa na travikseis kalwdio? Einai safws 100 fores kalutero gia games....

Δημοσ.

Περίπτωση καλωδίου δεν υπάρχει και λόγω μεγάλης απόστασης αλλά και παρεμβάλλονται και κάποιοι τοίχοι.... το περίεργο είναι οτι αυτο μου το κάνει εδώ και δυο μήνες περίπου. εβαλα και πιο ισχυρή κεραία αλλά πάλι τα ίδια...

αυτό για το κανάλι που είπες... με βάζει σε σκέψεις..

Μόλις κάνω αναζήτηση δικτύων για να "βρει" ο ένας τον άλλον, "βρίσκω" κάποιο άλλο δίκτυο και όχι το δικό μου. Πιστεύω οτι μάλλον κάποιο ρόλο παίζει κι αυτό...

Οσο για τα άλλα, adhoc κλπ τα έχω κάνει ήδη... αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ και δεν ξέρω το πως, να εκπέμπω σε μια ορισμένη συχνότητα... η κάτι άλλο που δεν ξέρω ....

Δημοσ.

Ο ΠάρηςΓ μάλλον εννοεί να δουλεύεις στο g για παράδειγμα και να αλλάξεις συχνότητα. Υπάρχουν αν δεν κάνω λάθος 16 κανάλια στη ζώνη που δουλευει το 802.11g (2.4GHz). Δες σε ποιο channel δουλεύει το δίκτυο που παρεμβάλεται και διάλεξε ένα channel τουλάχιστον 4-5 channels μακρυα από αυτο. Δλδ αν το δίκτυο που παρεμβάλεται είναι στο κανάλι 7 εσύ διάλεξε ένα από τα 1, 2, 12, 13, 14, 15, 16.........

Δημοσ.

Έλα μου ντε......:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Στο δίκτυο που έχω εγώ, αυτό γίνεται μέσω του router. Τώρα που το δίκτυό σου είναι ad hoc, δυστυχώς δεν γνωρίζω...:( :( :cry:

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει......

Δημοσ.

Πριν λίγο που ξαναδοκίμασα να συνδέσω τους υπολογιστές, διαπίστωσα πως το άλλο δίκτυο προς στιγμήν τουλάχιστον δεν "δουλεύει". Το πρόβλημα ειναι πως με μένα συνεχίζει η ίδια κατάσταση.... δουλεύει - πέφτει... δουλεύει - πέφτει... συνεχώς.....

καμμιά ιδέα κανείς;

Δημοσ.

To άλλο δίκτυο το βλέπεις πού?

Στην εφαρμογή των Windows (View Available Wireless Networks) ή είχε η κάρτα δικό της πρόγραμμα για ρύθμιση του δικτύου?

Κοίταξε μήπως έχεις ενεργοποιημένο κανένα Power Save mode και είναι αυτό που φταίει....Ά...και με τον τρόπο που τους έχεις συνδέσει (απευθείας μεταξύ τους --> Ad-Hoc) είναι πολύ πιθανό να παίζεις μόνο μέχρι 11Mbps...δες πρώτα στην εφαρμογή της κάρτας αν είναι ενεργοποιημένο Power Save και βλέπουμε για την αλλαγή καναλιού και τα λοιπά...

Δημοσ.

1. Το άλλο δίκτυο το βλέπω και στις δυο εφαρμογές.

2. Το power save mode ειναι απεμεργοποιημένο

3. εχω δοκιμάσει ολα τα channels

H σύνδεση πέφτει κάθε λίγο ακόμη και οταν το σήμα της ειναι εξαιρετικό....

Δημοσ.

Παρεπιμπτόντως, αν πω να κάνω lan μεταξύ των δύο pc με καλώδιο, το ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι γύρω στα 25 μέτρα, θα έχω πρόβλημα; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος γιαυτό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...