Biull Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα! Το δίλημμά μου και το σημείο στο οποίο θέλω να με βοηθήσετε είναι το εξής: Έχω τώρα στο Pc μου έναν 250άρι οπου έχω μόνο την μουσική μου,τα video μου (από σειρές μέχρι documentaries) και ebooks και περιοδικά.Μου έχουν μείνει κάπου στα 40 γίγα και ψάχνω για σκληρό δίσκο μιάς και με τον ρυθμό που τον γεμίζω έχω περίπου 1 μήνα το πολύ.Στην αρχή έλεγα να πάρω έαν εσωτερικό δίσκο μεγαλύτερο και να φορτώσω εκεί όλα τα αρχεία μου.Σκέφτηκα όμως οτι επειδή δεν είμαι και φαν του backup σε dvd, να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό ο οποίος θα δουλεύει σαφέστατα πολύ λιγότερες ώρες από ότι τώρα(ο υπολογιστής μένει για μέρες ανοιχτός και κατεβάζει μεν σε άλλο δίσκο αλλά παράλληλα είναι ανοιχτός και ο 250άρης),οπότε ο κίνδυνος του να χάσω κάτι λόγω βλάβης σχεδόν εκμηδενίζεται.Μετά από αρκετό ψάξιμο και με μια μικρή κακή εμπειρία που έχω από Frames που έχω πάρει εγώ αλλά κυρίως φίλοι και γνωστοί κατέληξα να πάρω κάτι έτοιμο από την αγορά και βρήκα το παρακάτω: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Firewire&cp_id=121654 Ξέρω, ξέρω είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ αλλά με πολύ οικονομία και άτοκες δόσεις κάτι γίνεται(είμαστε και εργαζόμενοι φοιτητές). Το θέμα είναι αξίζει? Έχω σκεφτεί το εξής: 1)Έχει Firewire 800 που είναι σαφώς πολύ γρηγορότερο του USB 2.0 οπότε θα μπορείς άνετα να κάνει streaming από τον σκλήρό κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να το μεταφέρεις στον "κεντρικό σκληρό". 2)Είναι 1ΤΒ οπότε έχει άφθονο χώρο που μέχρι να γεμίσει θα περάσουν κανένα 3άρη με 4άρη χρόνια. 3)Είναι western digital 4)Έχει ανεμιστηράκι που το ψήχει 5)Είναι πολύ πιο εμφανίσιμο από άλλους εξωτερικούς δίσκους. Τι λέτε?Είναι καλή αγορά/επένδυση? Thanks εκ των προτέρων και sorry για το μεγάλο Post.
xalia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 δε παίρνεις ένα 500αρι? πολύ λιγότερα λεφτά και αν σου κάτσει στραβή δε θα κλαις...500γ δεν είναι και λίγα!!!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 to kalo ine oti exei 3 xronia eggiisi.1 tera ine megali xoritikotita.ego exo dio x 320 gia backup kai ta basika ta exo kai stous dio kai mporo na po oti exo xoro akoma.
kostasplak1986 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 giati de koitas kati san ayto: http://www.addonics.com/products/raid_system/ast4.asp vazeis mesa oti diskous theleis kai pisteyo tha exeis kai kalytero backup! gia skepsou na pathei kati o eksoterikos kai na xaseis 1TB! edit: apo pote oi ergazomenoi foitites exoun M3?
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 auta pezoun kai me raid kiolas ama thes.episis einai arketa ftina se timi ta boxes.
Vagos_46 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 συγνωμη αν γινομαι γραφικος αλλα 500 ευρω για σκληρο δισκο??? κι αν χτυπησει ειναι για κλαματα μετα!!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 to kalo ine oti exei 3 xronia eggiisi.se 3 xronia to ena terra tha bgenei se esoteriko kai se normal timi.kata ta alla amaxtipisei ta xases ola kai pou na pareis backup?ektos an pareis 2.
jesE Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Η τιμή είναι χωρίς τα μεταφορικά, o Pro II θα σου βγεί θφηνότερα, http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4674 Επίσης επειδή αναφέρθηκες και στην ταχύτητα, ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=14_109&manufacturers_id=148&products_id=4651 (μην σε προβληματίζει η eSATA σύνδεση, περιλαμβάνεται host adapter)
Biull Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Thanks σε όλους για τις απαντήσεις σας. edit: apo pote oi ergazomenoi foitites exoun M3? !!!!ΚΑΛΟ!!!!Προφανώς μόνο το δεύτερο κομμάτι της πρότασης ισχύει!Μακάρι να το είχα φίλε μου!Αν το είχα σίγουρα δεν θα με πολυένοιαζαν τα 500Ε! @poulinos Πραγματικά τα 3 χρόνια είναι αρκετά καλή εγγύηση.Επίσης το καλό είναι οτι όποιος σκληρός από τους 2 πάθει κάτι μπορείς να τον βγάλεις εσυ και τον στέλνεις Αμερική! Τώρα για αυτό που λέτε εάν χτυπήσει έχετε κάποιο δίκιο, αλλά ο δίσκος θα είναι μόνιμα πάνω στο γραφείο.Θα είναι κάτι σε Σταθερό-Φοερητό σκληρό.Δεν τον θέλω για να μεταφέρω μαζί μου τα αρχεία μου,απλά επέλεξα εξωτερικό όπως είπα και στο 1ο μου μήνυμα επειδή ο 250άρης είναι μόνιμα στο ρεύμα τώρα 24/7 οπότε οι πιθανότητες να τον κλαίω είναι πολύ περισσότερες από το να είχα έναν σκληρό εξωτερικό τον οποίο θα άνοιγα όταν θα ήθελα να ακούσω ή τελοσπάντων να δώ κάτι. @jesE Ο Western εείναι πιο ακριβός. 532Ε Επίσης ο SEAGATE me Sata host είναι πολύ καλός αλλά δεν έχω και μεγάλη εκτίμηση για την SEAGATE. @kostasplak1986 Ωραίο το frame αλλά όπως προείπα με τα frames έχω κακή σχέση. Τι λέτε?Προβληματίζομαι έντονα....Ειναι όντως πάρα πολλά τα λεφτά αλλά έχει πολλά καλούδια. Για την σύνδεση με firewire τι έχετε να πείτε?Είναι καλύτερη ή χειρότερη από την sata host? Την γνώμη σας επειδή είναι πολλά τα λεφτά και δεν θέλω να τα κλαίω.
antonl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Από ό,τι βλέπω εδώ παίζει και raid-1, οπότε μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες απώλειας δεδομένων. edit: Πάντως για firewire @ 800Mbps υπολόγισε και κάτι τέτοιο (δε νομίζω να 'χει η μητρική σου κάτι σχετικό on-board).
activex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 to kostos tou gia to megethos einai ikanopoihtiko (arketoi apo mas as min ksexname oti 2-3 diskoi sta 250gb kapou toso den mas kostizoun? kai omos tous exoume ) to thema einai oti esi tora ta dinis mazomena. auto pou prepi na skeutis einai an mia tetia kinisi aksizi kai tin exeis pragmatika anagi.otan diladi esi ton gemisis se 1-2 xronia px mipos tote me 500E pernis 2-3 tera? giati lipon na dosis tosa Eura apo tora gia kati pou amesa endexomenos den xriazese?...den tha anafertho sto problima tou backup mia kai theoro oti enan tetio disko an telika ton apoktisis tha ton kopsis se 2 partition apo 500E opote kapos mionis tis pithanotites "xtipimatos" kai fisika exeis kai to aparetito backup sou. apla skepsou tis anages sou mipos telika einai kalo na paris kati mikrotero tora gia tous logous pou proanefera mia kai to kostos ton diskon mionete me gorgous rithmous.
marios007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Ένας HD 250 GB αυτή τη στιγμή κάνει 70-80 € Αν αγοράσεις 4 τέτοιους και μια καρτούλα IDE με άλλα 25€ έχεις 1 ΤΒ με τα μισά χρήματα. Επιλέγω 250 GB HD γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φτηνός σε κόστος ανα MB. Εγώ με αυτό το σύστημα έχω πάνω σε ένα PC 8 HD.
Biull Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Καταρχάς το κόστος του ενός γίγα βγαίνει 50 λεπτά. Όσον αφορά τώρα την λύση με πολλούς μικροτερους σκληρούς όντως είναι πιο φτηνή αλλά πιάνει πολύ χώρο.Επίσης δεν θέλω IDE.Είχα IDE και σέρνονται,μόνο SATA. Θα ήθελα να αναφέρω οτι κατέληξα σε αυτήν την λύση επειδή δεν μου αρέσει να παίρνω κάθε χρόνο 1-2 σκληρούς.Τι θα τους κάνω στο τέλος.Και καινούργιο μηχάνημα να πάρω πόσους θα βάλω μέσα. edit: Πάντως για firewire @ 800Mbps υπολόγισε και κάτι τέτοιο (δε νομίζω να 'χει η μητρική σου κάτι σχετικό on-board). Το γνωρίζω φίλε μου αλλά μία-μία οι αγορές.Προς το παρόν δεν χρειάζεται να βάλω τον σκληρό σε firewire. Επίσης απο ότι υπολογίζω τον σκληρό θα τον πάρω σε κανένα 2μηνο δυστυχώς μιάς και οι μισθοί που δίνουν είναι της πείνας. enan tetio disko an telika ton apoktisis tha ton kopsis se 2 partition apo 500E opote kapos mionis tis pithanotites "xtipimatos" kai fisika exeis kai to aparetito backup sou. Όσον αφορά αυτό τώρα:Μπορώ να τον κόψω στην αρχή σε 2 partition και μετά να τον κάνω 1ΤΒ? Σωστό επίσης αυτό με τα 2-3ΤΒ αλλά τι θα τους κάνω όλους αυτούς τους 250άριδες που θα αγοράσω μέσα σε αυτά τα χρόνια? Απο ότι βλέπετα βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημα.:?
Daredevil Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Άποψη μου, αν βγαίνεις οικονομικά πάρτον και μην το πολυψάχνεις. Εδώ θα ακούσεις 412 διαφορετικές γνώμες κλπ κλπ. Το να περιμένεις πχ 2-3 χρόνια για τα 2-3Τ είναι τόσο σοφό ώστε να περιμένεις και σε 2-3 χρόνια γι άλλα τόσα για τον αντίστοιχο 5-6Τ. Ο δίσκος καθ΄ αυτός είναι πολύ καλός και με +1 παραπάνω χρόνο εγγύηση από την απλή έκδοση και τα αξίζει τα λεφτά του. Όσο για το εξωτερικός -εσωτερικός για αποθηκευτική χρήση οι εξωτερικοί δίσκοι νομίζώ είναι ότι καλύτερο και δεν τίθετε θέμα.
activex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 file Daredevil en meri sta pc isxioi auto pou les kai den aksizi to "perimene" alla an o filos mas gemisi mono ta 500gb px ta eipolipa den einai tsampa leuta? den milame gia mia vga pou ta tin ekmetaleutis sto epakro. mipos telika dimiourgoume kai ligo pseutikes anages; an ta 500gb ton kaliptoun gia tin ora se 1 xrono px pou tha exei anagi ta alla 500gb tha ta pari stin misi timi kai ligotero apo oti tora...eksou kai o parapano tropos skepsis mou. OTI XRIAZESE TIN KATALILI STIGMI ...mas ta pernoun pou mas ta pernoun kathe toso , toulaxisto as analogistoume ta autonoita. den ta fisame oloi ta eura...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.