Ceridwen Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Βγαίνοντας από την κλινική, έχοντας ξεπεράσει το σοκ… θα ξεχρέωνα τις κάρτες, θα μοίραζα σε συγγενείς και φίλους, θα έφτιαχνα το σπίτι στο χωριό, θα έδινα σε φιλανθρωπίες, θα έκανα πολλά πολλά δώρα. θα αγόραζα ένα σπίτι στα ντόκλαντς στο Λονδίνο και ένα κότατζ κάπου στο Μπαθ, και μόλις έφταναν τα κοντέινερ με αυτά που θα είχα παραγγείλει από το άμαζον, θα έφευγα ταξίδι (Αφρική αρχικά) και θα γυρνούσα μετά από χρόνια. Αν μου έμενε κάτι, θα έβαζα το ένα ^ στο C3 που έχει φύγει.
nontasg Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Ρε φίλε πολύ ωραίες οι ιδέες σου και μακάρι να έχεις τα @@ να τις υλόποιήσεις.Αλλα και εγώ θα χαρώ πολύ να γίνω προθυπουργός της Ιαπωνίας. Θα κάνω πολά καλά. Το θέμα είναι για πόσο θα μπορείς να κουμαντάρεις τα λευτά και όχι αυτά εσένα. Τόση σοφία κουβαλάς στα 26 σου? Σκέψου μόνο πώς και σήμερα ότι κάνεις στη ζωή σου υπάρχει παντού χρήμα. Από την τουαλέτα που πας μέχρι το πτυχίο σου , γιορτές, νοσοκομεία, κυβερνήσεις! Παντού χρήμα. Οι μασσώνοι που (καλώς ή κακώς)είναι από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους για κάποιο λογο τα βλέπουν σαν θεό τους. Κέρδισε τόσα λευτα, υλοποιησε αυτά που γράφεις ευ ορου ζωής (χωρίς να καταστρέψεις ζωές τρίτων) και μετά να σε βάλω στα εικονίσματα στο σπίτι. Φίλε κανένας δεν αρνείται ότι χωρίς λεφτά μπορείς να τα βγάλεις πέρα.Κανένας δεν μπορεί.Γι'αυτό αν είδες πιο πάνω είπα ότι αν είχα αυτά τα χρήματα(είπαμε έχω 97.000.000 όχι 100.000.000 ) θα δώριζα ένα μεγάλο ποσοστό κι όχι όλα.Θα κράταγα και για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους χρήματα για να κάνουμε πιο άνετη τη ζωή μας.Απλά δεν θα τα χάλαγα με τους τρόπους που αναφέρεις εσύ και οι άλλοι....Επιπλέον συμφωνώ ότι ένας άθεος μπορεί εύκολα να κάνει τα χρήματα Θεό του,αλλά ένας θεοσεβούμενος όχι και τόσο εύκολα γιατί βλέπει καπώς αλλιώς τα πράγματα...... Και όχι,δε νομίζω ότι είναι σοφία να σκέφτεσαι έτσι.Απλά είναι λίγο πιο προχωρημένη σκέψη πάνω στο θέμα του χρήματος.Τώρα,αν κάποιοι εδώ μέσα με θεωρούν μαλάκα για τις απόψεις μου,τότε δεν μπορώ να αντιταχθώ σε αυτούς,γιατί ό,τι και να πω δεν πρόκειται να το καταλάβουν.Το πολύ πολύ να ακούσω και καμμιά "ωραία" κουβεντούλα,αλλά δεν θέλω μέρες που είναι.Οπότε εγώ το θέμα το λήγω εδώ και σας παρακαλώ να κάνετε το ίδιο.
punky Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Η πλάκα είναι ότι πρόσφατα διάβασα μία έρευνα (οκ, I know) που έγινε σε ανθρώπους που κέρδισαν σοβαρά λεφτά σε λαχείο, και ήταν αμελητέο το ποσοστό αυτών που πράγματι έκαναν το γύρο του κόσμου ή κάποιο μεγάλο ταξίδι. Οι περισσότεροι απλά πήραν ένα μεγάλο σπίτι κι αυτοκίνητο. Δεν ξεκουνάει εύκολα ο μικροαστός από μέσα μας τελικά.
Ceridwen Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 ήταν αμελητέο το ποσοστό αυτών που πράγματι έκαναν το γύρο του κόσμου ή κάποιο μεγάλο ταξίδι με απογοητεύεις! έγω πάντως θα προσπαθήσω να υποτάξω τη μικροαστή που κρύβω μέσα μου και να κάνω ταξίδια. αν όχι, τουλάχιστον θα έχω δύο κεραμίδια πάνω από το κέφάλι μου στην Αγγλία. Ή στη Βρετάνη, δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Cristina Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Η πλάκα είναι ότι πρόσφατα διάβασα μία έρευνα (οκ, I know) που έγινε σε ανθρώπους που κέρδισαν σοβαρά λεφτά σε λαχείο, και ήταν αμελητέο το ποσοστό αυτών που πράγματι έκαναν το γύρο του κόσμου ή κάποιο μεγάλο ταξίδι.Οι περισσότεροι απλά πήραν ένα μεγάλο σπίτι κι αυτοκίνητο. Δεν ξεκουνάει εύκολα ο μικροαστός από μέσα μας τελικά. Μμμ... Νομίζω πως πιο πολύ είναι η ανάγκη της εξασφάλισης του μέλλοντος και όχι ο μικροαστός μέσα μας που δεν ξεκουνάει... Οι πιο πολλοί από εμάς αυτό δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια ζωή; Να αποκτήσουμε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και με λιγότερες έγνοιες; Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις ένα δικό σου σπίτι... Δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος στην ηλικία των 60 και ακόμα δεν έχουν δικό τους σπίτι. Είναι μεγάλος καημός γι αυτούς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μια στέγη γι αυτούς και τα παιδιά τους και δεν έχουν κάτι να αφήσουν σε αυτά... Φίλε κανένας δεν αρνείται ότι χωρίς λεφτά μπορείς να τα βγάλεις πέρα.Κανένας δεν μπορεί.Γι'αυτό αν είδες πιο πάνω είπα ότι αν είχα αυτά τα χρήματα(είπαμε έχω 97.000.000 όχι 100.000.000 ) θα δώριζα ένα μεγάλο ποσοστό κι όχι όλα.Θα κράταγα και για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους χρήματα για να κάνουμε πιο άνετη τη ζωή μας.Απλά δεν θα τα χάλαγα με τους τρόπους που αναφέρεις εσύ και οι άλλοι....Επιπλέον συμφωνώ ότι ένας άθεος μπορεί εύκολα να κάνει τα χρήματα Θεό του,αλλά ένας θεοσεβούμενος όχι και τόσο εύκολα γιατί βλέπει καπώς αλλιώς τα πράγματα......Και όχι,δε νομίζω ότι είναι σοφία να σκέφτεσαι έτσι.Απλά είναι λίγο πιο προχωρημένη σκέψη πάνω στο θέμα του χρήματος.Τώρα,αν κάποιοι εδώ μέσα με θεωρούν μαλάκα για τις απόψεις μου,τότε δεν μπορώ να αντιταχθώ σε αυτούς,γιατί ό,τι και να πω δεν πρόκειται να το καταλάβουν.Το πολύ πολύ να ακούσω και καμμιά "ωραία" κουβεντούλα,αλλά δεν θέλω μέρες που είναι.Οπότε εγώ το θέμα το λήγω εδώ και σας παρακαλώ να κάνετε το ίδιο. Νώντα, πάνω κάτω θα συμφωνήσω με όσα λες, αλλά κάνεις ένα μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μου, σε όσα λες περί άθεων και θεοσεβούμενων... Το να είναι κάποιος Άνθρωπος, θα είναι γιατί έτσι είναι από μέσα του και όχι γιατί ένας Θεός του το βγάζει με τον φόβο προς σε αυτόν... Είναι πραγματικά τραγικό να είμαστε καλοί άνθρωποι επειδή πιστεύουμε/φοβόμαστε έναν Θεό... Edit: Επειδή δεν απάντησα επί του θέματος... Δεν με ενδιαφέρουν πλούτη, σπίτια μεγάλα και χλιδάτες καταστάσεις. Μόνο μια ζωή απλή και άνετη δίχως άγχος. Θα φρόντιζα να εξασφάλιζα τους γονείς μου. Να νιώθουν λίγη σιγουριά για τα χρόνια που θα έρθουν και δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικοί. Θα έκανα κάποια από τα όνειρα της μητέρας μου αληθινά... Να τη δω να χαμογελά ευτυχισμένη και ήρεμη... Θα έκανα τη ζωή μου και των ανθρώπων που εκτιμώ πιο εύκολη και ξένοιαστη για να απαλλαγούμε από το άγχος που αφορά το οικονομικό. Όχι πολύ όμως... Γιατί μετά δεν θα είχε νόημα η ζωή μας... Θα έπρεπε να μείνει και κάτι για να έχουμε να προσπαθούμε... Να έχουμε να αγωνίζομαστε... Για να μη βαρεθούμε νωρίς... Όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω τί ακριβώς θα τα έκανα, αλλά σίγουρα πολλά από αυτά θα ήταν για ιατρικές έρευνες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 [...] Επιπλέον συμφωνώ ότι ένας άθεος μπορεί εύκολα να κάνει τα χρήματα Θεό του,αλλά ένας θεοσεβούμενος όχι και τόσο εύκολα γιατί βλέπει καπώς αλλιώς τα πράγματα...... [...] Προσωπική μου γνώμη, αντιθέτως, είναι ότι πολύ πιο εύκολα ένας 'θεοσεβούμενος' μπορεί να θεοποιήσει το χρήμα απ' ότι ένας άθεος. Στο κάτω-κάτω, ο άθεος δεν μπλέκει με θεούς κανενός είδους. Ο 'θεοσεβούμενος' έχει ήδη έναν θεό, τι θα του κοστίσει ένας δεύτερος; Κι όσο και να του κοστίσει, με 100.000.000 ευρώ φράγκα θα έχει...
katerinaki93 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δυσκολη ερωτηση...Στο κατω κατω οτιδηποτε και να κανα 100.000.000.δεν ξοδευονται ετσι ευκολα!!!!!!!!!!Παντωσ οσο βλακεια κι αν ακουγεται θα πηγαινα στο χολυγουντ και με τα λεφτα μου θα τουσ επειθα να με αφησουν να παιξω το κοριτσι του Τζεημς Μποντ στην επομενη ταινια που θα βγαλει ο Ντανιελ Γκρεγκ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HexStatic Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ ένα έχω να πω. Συνήθως αυτοί που δεν τους νοιάζουν τα πλούτη και που θέλουνε μια απλή ζωή, Καίγονται, πραγματικά καίγονται από τα χρήματα. Και τα χάνουνε σε χρόνο μηδέν. Easy come , easy go που λένε. Όσο υπεράνω και να είσαστε, όσο και να σνομπάρετε το χρήμα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το χρήμα προσφέρει τόσο μεγάλη εξουσία (ειδικά στην ελλάδα) που είναι δύσκολο να αντισταθείς. Και επειδή το χρήμα πολλοί εμίσησαν αλλα την δόξα κανεις, σίγουρα μονο απλή ζωή δεν θα κάνετε. Ίσως τα μονα άτομα που δεν θα τους αλλάξει το χρήμα την ζωή και τόσο πολυ είναι τα άτομα που ζούνε ήδη άνετα και απλώς θα διευρύνουνε τα "hobby" τους με τα extra χρήματα. Χαίρομαι που βλέπω άτομα εδώ μέσα συνειδητοποιημένα που γνωρίζουνε ότι το χρήμα θα τους καταστρέψει, και ίσως επειδή το ξέρουνε , αν ποτε τους κάτσουνε τα χρήματα να μην πάθουνε ζημια. Οι υπόλοιπoi που το παίζουνε υπεράνω το πιο πιθανό είναι να καούνε τελείως από το χρήμα η να πεθάνουνε από overdose. Σίγουρα δεν αποκλείω το γεγονός κάποιος να μείνει ανεπηρέαστος αλλα σίγουρα σπανίζουνε τέτοια άτομα στις μέρες μας. Εγώ αν τα κέρδιζα, ως συνειδητοποιημένος, :p:p:shock:8-):grin: θα τα έκανα όλα πουτ@να!!! και θα εξασφάλιζα οι απόγονοι μου να ζήσουνε το ίδιο άνετα για να τα κάνουνε και αυτοί που_ _ _ α... γιατί μια ζωή την έχουμε.... Κατερινακι αν παντος δεν σε παρουνε στο hollywood τοτε σιγουρα θα υπαρχει μια θεση στο "Μαρία Η Ασχημη!" (Just Joking Welcome to the board )
nontasg Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μμμ...Νομίζω πως πιο πολύ είναι η ανάγκη της εξασφάλισης του μέλλοντος και όχι ο μικροαστός μέσα μας που δεν ξεκουνάει... Οι πιο πολλοί από εμάς αυτό δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια ζωή; Να αποκτήσουμε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και με λιγότερες έγνοιες; Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις ένα δικό σου σπίτι... Δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος στην ηλικία των 60 και ακόμα δεν έχουν δικό τους σπίτι. Είναι μεγάλος καημός γι αυτούς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μια στέγη γι αυτούς και τα παιδιά τους και δεν έχουν κάτι να αφήσουν σε αυτά... Νώντα, πάνω κάτω θα συμφωνήσω με όσα λες, αλλά κάνεις ένα μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μου, σε όσα λες περί άθεων και θεοσεβούμενων... Το να είναι κάποιος Άνθρωπος, θα είναι γιατί έτσι είναι από μέσα του και όχι γιατί ένας Θεός του το βγάζει με τον φόβο προς σε αυτόν... Είναι πραγματικά τραγικό να είμαστε καλοί άνθρωποι επειδή πιστεύουμε/φοβόμαστε έναν Θεό... Edit: Επειδή δεν απάντησα επί του θέματος... Δεν με ενδιαφέρουν πλούτη, σπίτια μεγάλα και χλιδάτες καταστάσεις. Μόνο μια ζωή απλή και άνετη δίχως άγχος. Θα φρόντιζα να εξασφάλιζα τους γονείς μου. Να νιώθουν λίγη σιγουριά για τα χρόνια που θα έρθουν και δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικοί. Θα έκανα κάποια από τα όνειρα της μητέρας μου αληθινά... Να τη δω να χαμογελά ευτυχισμένη και ήρεμη... Θα έκανα τη ζωή μου και των ανθρώπων που εκτιμώ πιο εύκολη και ξένοιαστη για να απαλλαγούμε από το άγχος που αφορά το οικονομικό. Όχι πολύ όμως... Γιατί μετά δεν θα είχε νόημα η ζωή μας... Θα έπρεπε να μείνει και κάτι για να έχουμε να προσπαθούμε... Να έχουμε να αγωνίζομαστε... Για να μη βαρεθούμε νωρίς... Όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω τί ακριβώς θα τα έκανα, αλλά σίγουρα πολλά από αυτά θα ήταν για ιατρικές έρευνες. Χαίρομαι που υπάρχει και κάποιος εδώ μέσα που δε με θεωρεί μαλάκα για τις απόψεις μου και συμφωνεί σε ένα μεγάλο βαθμό μαζί μου!!! ΥΣ:όταν λέω "θεοσεβούμενος" δεν εννοώ αυτόν που φοβάται το Θεό,αλλά αυτόν που πιστεύει στο Θεό....Αλλά ας μη το συνεχίσουμε,γιατί θα γίνει το topic μην πω..... Πάντως συμφωνώ ότι ένας Άνθρωπος γεννιέται Άνθρωπος και δε γίνεται λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών του.Απλά εσείς δεν καταλάβατε τι εννοούσα γιατί δεν το είπα πολύ σωστά..... Προσωπική μου γνώμη, αντιθέτως, είναι ότι πολύ πιο εύκολα ένας 'θεοσεβούμενος' μπορεί να θεοποιήσει το χρήμα απ' ότι ένας άθεος. Στο κάτω-κάτω, ο άθεος δεν μπλέκει με θεούς κανενός είδους. Ο 'θεοσεβούμενος' έχει ήδη έναν θεό, τι θα του κοστίσει ένας δεύτερος; Κι όσο και να του κοστίσει, με 100.000.000 ευρώ φράγκα θα έχει... Πολύ υποκειμενική και παράξενη η άποψή σου,sorry αλλά δεν τη σχολιάζω καθόλου.....
punky Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μμμ...Νομίζω πως πιο πολύ είναι η ανάγκη της εξασφάλισης του μέλλοντος και όχι ο μικροαστός μέσα μας που δεν ξεκουνάει... Οι πιο πολλοί από εμάς αυτό δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια ζωή; Να αποκτήσουμε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και με λιγότερες έγνοιες; Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις ένα δικό σου σπίτι... Δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος στην ηλικία των 60 και ακόμα δεν έχουν δικό τους σπίτι. H οικονομική μου κατάσταση είναι τόσο τραγική όσο το χτένισμα του Lucifer. Μιλώντας για μικροαστούς, εννοώ ότι σε αντίστοιχες τέτοιες συζητήσεις με φίλους, αυτό που έχω πει ότι θα έκανα θα ήταν να βάλω μια πιστωτική στην κωλότσεπη και να γυρίσω τον κόσμο. Κάτι που το πιστεύω ότι θα το έκανα, αν δεν ήμουν μπαμπάς. Μμμ...Θα έκανα τη ζωή μου και των ανθρώπων που εκτιμώ πιο εύκολη και ξένοιαστη για να απαλλαγούμε από το άγχος που αφορά το οικονομικό. Όχι πολύ όμως... Γιατί μετά δεν θα είχε νόημα η ζωή μας... Θα έπρεπε να μείνει και κάτι για να έχουμε να προσπαθούμε... Να έχουμε να αγωνίζομαστε... Για να μη βαρεθούμε νωρίς... Βλέπεις; Αυτό εννοώ μικροαστικό. Λες και το να αγωνίζεσαι για να επιβιώσεις είναι ταυτόσημο με την ύπαρξή μας. Και ότι την κάνει ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μένουν να κάνεις, έξω από τη βιοπάλη. Είτε για τον εαυτό σου, είτε για τους ανθρώπους σου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 [...]Πολύ υποκειμενική και παράξενη η άποψή σου,sorry αλλά δεν τη σχολιάζω καθόλου..... Φυσικά και είναι υποκειμενική η άποψη που εκφράζω. Γιατί, η δική σου άποψη είναι μήπως... αντικειμενική;
punky Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Άλλαξα γνώμη μετά τα posts του Νώντα. Αποφάσισα να χρηματοδοτώ πρεζάκια, για να βάζουν γκαζάκια σε εκκλησίες.
shadowmsc Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Χαίρομαι που υπάρχει και κάποιος εδώ μέσα που δε με θεωρεί μαλάκα για τις απόψεις μου ποιος σε θεωρεί μαλάκα? XAXAXAXAXAX spooker laughs παρακαλώ συνεχίστε χωρίς να δώσετε σημασία καλή χρονιά ps: αν κέρδιζα αυτά τα χρήματα θα έκλεινα το ανοιχτό πανεπιστήμιο xaxaxaxa
paschalia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Αν κερδιζα τοσα λεφτα , θα αγοραζα απο ενα διαμερισμα σε καθε πολη της Ελλαδας καταρχην ( το τερπνον μετα του ωφελιμου ) . Μετα απο ενα διαμερισμα σε διαφορες πολεις σε χωρες που θα ηθελα να επισκεφτομαι συχνα ( το τερπνον μετα του ωφελιμου χ2) Μετα θα εκανα κ μερικα κληροδοτηματα σε οικογενειες που θα ειχαν αναγκη ( να σωσω κ την ψυχουλα μου) . Τα υπολοιπα , δε ξερω . Βλεποντας κ κανοντας . Πιθανον κ αλλες αγορες διαμερισματων , μαγαζιων , κτηματων κ αντε κ κανα ταξιδακι ( στο φεγγαρι ομως ) Υ.γ. Νωντας ειναι φανερο οτι δεν εχεις οχι μονο ωριμασει ( οχι δε στη λεω ) αλλα δεν εχεις καν πλησιασει σε αυτο . Αν εστω ειχες πλησιασει , θα ειχες κ πιο προσγειωμενες οπτικες γωνιες - αντιληψεις των πραγματων .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.