Προς το περιεχόμενο

ADSL mοιρασμαΧ2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

KAtαρχας ευχαριστω για τις απαντησεις.

mpentenis ο αδελφος μου ειναι γυρω στα 30-40 μετρα.Ο γειτονας ομως ειναι κοντα στα 100 οποτε σαν λυση προτεινα να δωσω εγω στον αδελφο μου και αυτος στον αλλο να επιμοιραστει η αποσταση.

anaxiopistos συμφωνω οτι εχουν φθηνυσει οι γραμμες εχεις σκεφτει ομως οτι καποιοι δεν εχουν(η δε διαθετουν αν θες )ουτε αυτα τα λιγα?Αφου εγω θα εχω λοιπον γιατι να μην τους δωσω?Θα εδινα ασυρματα αλλα ειμαι γενικως κατα της περιττης ακτινοβολιας(εχω ανοιξει αλλο τοπικ).

Οσο αναφορα το φιλο ΤΝΤ αν και οι γνωσεις μου ειναι φτωχες ελεγξε αν η μια εισοδος ειναι cross kai h allh Non cross.Εχω κανει δικτυο με dream και επειδη ηθελε καλωδιο cross το οποιο ομως δεν εβρισκα στην αποσταση που ηθελα πηρα κανονικο καλωδιο δικτυου και με ειδικη μουφα το συνεδεσα με το cross καλωδιο και παιζει οκ.

Ελεγξε το.

Δημοσ.
Για να μην ανοίγω καινούργιο topic..

Παίρνω σύνδεση από ένα φιλαράκι (δεν έχω τηλ. σπιτι) ο οποίος έχει 768, 4θυρο router netgear και μου χει περάσει ένα καλώδιο 33μετρων. Έχουμε και οι δύο σύνδεση κανονικά και μάλιστα χωρίς απώλειες.

Πρόσφατα πήρα και άλλο pc και θέλωντας να το χω κι αυτό σε lan, πήρα ένα όχι hub αλλά έναν διανεμητή γραμμής, με 2 ευρώ, ο οποίος έχει 3 (θυληκές) θύρες, μία από την μία μεριά για να εισέρχεται το ήδη υπάρχον καλώδιο και 2 από την άλλη ώστε να μπορείς να διαμοίράζεις το δίκτυό σου σε 2 pc. Πήρα και 2 έτοιμα καλώδια δικτύου του 1 μέτρου.

Γιατί δεν παίζει?

Παρά μόνο πάλι το ένα από τα 2 pc?

Δηλαδή, στην πίσω θύρα, βάζω το καλώδιο που είχα κανονικά, στην μία από τις μπροστά, βάζώ ένα από τα 2 καλώδια που πήρα και το συνδέω στο pc. Παίζει μια χαρά...αλλά μόλις βάλω και το άλλο καλώδιο, χάνω σήμα και στα 2..

Καμία ιδέα???

Χωρις να ειμαι βεβαιος , πιστευω οτι αυτό που πήρες σπαέι το ενα καλωδιο σε δύο. Απο το 8-κλωνο χρησιμοποιουνται μόνο τα 4 καλωδιάκια. Πρέπει να βαλεις προφανως splitter και στην άλλη ακρη, και να πας απο κει σε δύο θεσεις του hub.

(Παρεπιπτόντως , εψαχνα κατι τετοιο - απο που το πήρες ?)

Δημοσ.
KAtαρχας ευχαριστω για τις απαντησεις.

mpentenis ο αδελφος μου ειναι γυρω στα 30-40 μετρα.Ο γειτονας ομως ειναι κοντα στα 100 οποτε σαν λυση προτεινα να δωσω εγω στον αδελφο μου και αυτος στον αλλο να επιμοιραστει η αποσταση.

anaxiopistos συμφωνω οτι εχουν φθηνυσει οι γραμμες εχεις σκεφτει ομως οτι καποιοι δεν εχουν(η δε διαθετουν αν θες )ουτε αυτα τα λιγα?Αφου εγω θα εχω λοιπον γιατι να μην τους δωσω?Θα εδινα ασυρματα αλλα ειμαι γενικως κατα της περιττης ακτινοβολιας(εχω ανοιξει αλλο τοπικ).

Οσο αναφορα το φιλο ΤΝΤ αν και οι γνωσεις μου ειναι φτωχες ελεγξε αν η μια εισοδος ειναι cross kai h allh Non cross.Εχω κανει δικτυο με dream και επειδη ηθελε καλωδιο cross το οποιο ομως δεν εβρισκα στην αποσταση που ηθελα πηρα κανονικο καλωδιο δικτυου και με ειδικη μουφα το συνεδεσα με το cross καλωδιο και παιζει οκ.

Ελεγξε το.

Γιατί δεν παίρνεις ένα μικρό switch που έχει το πολύ 15 ευρώ κ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

ama kopseis to kalodio apo tin mia kai tin alli akri to kaneis cross kai xoris moufa.

b.as dokimasei kai me cross.i aktinobolia tou asirmatou einai midamini.tora apo tin alli an

tha piasei se tetoia apostasi einai analogos.isos thelisei kateuthintiki kerea.den thimame na thelei splitter

oso exo dei se kapoion pelati alla den to epsaxa parapano.pragmati ta 4 pezoun ta alla tessera tha pexoun ite ama thes 1000 ite

ama thes poe= power over ethernet.

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό με το cross και το non cross καλώδιο, δεν το πολυκατάλαβα...Τα καλώδια αυτά μου τα έφτιαξαν 2 παιδία στη δουλεία που ασχολούνται..

Λογικά αφού δεν παίζει αυτό θα πάω σε hubακι..απλά έλεγα μήπως έκανα και την δουλεία μου με αυτό..Μου το πρότειναν εξάλλου..οπότε θα έπρεπε να παίζει..:cry:

Για τον φίλο που ρώτησε από που το πήρα..από μαγαζί με ηλεκτρικά είδη...(Πειραιά..Γιαννακόπουλος, στην κολωκοτρώνη)

p.s( πάντως όπου πήγα να πάρω hub, ενώ στα site τους έχουν διάφορα με 15-20 ευρώ, όταν πήγαινα εκεί..είχαν όλα πανω από 30 ευρώ..)

Δημοσ.

Παίρνω σύνδεση από ένα φιλαράκι (δεν έχω τηλ. σπιτι) ο οποίος έχει 768, 4θυρο router netgear και μου χει περάσει ένα καλώδιο 33μετρων. Έχουμε και οι δύο σύνδεση κανονικά και μάλιστα χωρίς απώλειες.

Πρόσφατα πήρα και άλλο pc και θέλωντας να το χω κι αυτό σε lan, πήρα ένα όχι hub αλλά έναν διανεμητή γραμμής, με 2 ευρώ, ο οποίος έχει 3 (θυληκές) θύρες, μία από την μία μεριά για να εισέρχεται το ήδη υπάρχον καλώδιο και 2 από την άλλη ώστε να μπορείς να διαμοίράζεις το δίκτυό σου σε 2 pc. Πήρα και 2 έτοιμα καλώδια δικτύου του 1 μέτρου.

Γιατί δεν παίζει?

Δηλαδή, στην πίσω θύρα, βάζω το καλώδιο που είχα κανονικά, στην μία από τις μπροστά, βάζώ ένα από τα 2 καλώδια που πήρα και το συνδέω στο pc. Παίζει μια χαρά...αλλά μόλις βάλω και το άλλο καλώδιο, χάνω σήμα και στα 2..

Καμία ιδέα???

Ayto to kolpo me ton dianemiti to kanoun mono sto revma me ta polimpira pou einai "xazo" kai opou vrei diakladosi pigenei. Sta diktia kati tetio den ginete dioti metaferontai paketa pliroforion mesa apo ta kalodia tou diktiou se sigekrimenes "dieythinseis" diladi ta ip toon ypologiston. Aytin tin doulia tin analamvanei to router diktiou i to hub allios. Kai kati akomi gia ta metra ton kalodion - se oikiako diktio xrisimopoioune kalodio 10base T to opoio i megisti apostasi einai 96 metra.

To modem router mirazei tin taxitita analoga me to pios tin xriazete diladi an ena pc den travaei katholou tote to allo tha exei to 100% tis taxititas. Ta hub ton diktion tin mirazoun sti mesi diladi an ena pc den travaei tote to allo tha exei 50% tis synolikis taxytitas. Opote analoga me ti xrisi theleis na kaneis tin taxytita sou vazeis kai to hubaki stin analogi thesi.

Δημοσ.
To modem router mirazei tin taxitita analoga me to pios tin xriazete diladi an ena pc den travaei katholou tote to allo tha exei to 100% tis taxititas. Ta hub ton diktion tin mirazoun sti mesi diladi an ena pc den travaei tote to allo tha exei 50% tis synolikis taxytitas. Opote analoga me ti xrisi theleis na kaneis tin taxytita sou vazeis kai to hubaki stin analogi thesi.
Απ ότι κατάλαβα, αν βάλω switch (hub), είτε έχω και τα 2 pc στο ιντερνετ είτε το ένα και αφήνω το άλλο κλειστό, η ταχύτητά μου θα ναι μοιρασμένη διαρκώς στη μέση?

Και αν ναι..τι μπορώ να κάνω τελικά για να το αποφύγω αυτό?

Υπάρχουν άλλου τύπου hub που δουλεύουν όπως τα router?

(Και να φανταστείς πάντως ότι, αυτή την "πατέντα" από μαγαζί Υπολογιστών μου το παν...)

Σ ευχαριστώ πάντως για την διευκρίνιση

Δημοσ.

Γιατί δεν παίζει?

Καμία ιδέα???

Σ'Αυτο το Διαμοιραστή που αναφέρεσαι εκτιμώ ότι θα σου δούλευε μόνο σε UNIX-Linux like λειτουργικά,τώρα για τα Win-Dos Like λειτουργικά κοίτα να πάρης Hub-Switce υπάρχουν και δίπορτα αλλά σήμερα το κόστος που είναι και αυτό που καθωρίζη την αγορά μας, ειναι οσο ενα οκτάπορτο!Συνεχίζω την απάντηση ή ταχύτητα μοιράζεται στα λειτουργούντα ΕΝΕΡΓΑ pc αν δλδ αφήσης ενα ενεργό τα πήρε ολα......Αν εχεις αποριές αφησε μου PM Να τα πουμε πάλι.......και καλή χρονία επ΄ευκαιρίας.

Δημοσ.
Απ ότι κατάλαβα, αν βάλω switch (hub), είτε έχω και τα 2 pc στο ιντερνετ είτε το ένα και αφήνω το άλλο κλειστό, η ταχύτητά μου θα ναι μοιρασμένη διαρκώς στη μέση?

Και αν ναι..τι μπορώ να κάνω τελικά για να το αποφύγω αυτό?

Υπάρχουν άλλου τύπου hub που δουλεύουν όπως τα router?

(Και να φανταστείς πάντως ότι, αυτή την "πατέντα" από μαγαζί Υπολογιστών μου το παν...)

Σ ευχαριστώ πάντως για την διευκρίνιση

i taxitita den einai panta mirasmeni sto internet.an exeis anixto ena pc pernei to ena pc oli tin taxitita ama anixeis kai ena allo kai sto deuitero pc exeis mono msn messenger tote tha sou pernei 1 kbyte gia to msn kai ta ipoloipa 99 px tha einai gia to allo pc.den mirazetai akrivos exartate ti kanei to kathe pc.poso pio apla na to po den xero pantos.analogos ti kaneis mirazetai to bandwidth .den mporeis na doseis akrivos to miso me ena aplo switch

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...