louben Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 ΠΑιδια μια ερωτηση.Σκεφτομαι να παρω ADSL με ρουτερ και να τραβηξω και μια γραμμη stον αδελφο μου που μενει στον αποκατω οροφο. ΜΕχρι εδω καλα. ΩΣτοσο αυτος εχει φαει μια φλασια και θελει να μοιραστει τη δικια του γραμμη με εναν αλλο. ΘΑ μου πειτε να τραβηξει ο αλλος κατευθειαν απο το ρουτερ.ΚΑτι τετοιο ομως θα ειναι προβληματικο γιατι απο οτι μου ειπαν αν η γραμμη ειναι μικρη(παω για 768)πανω απο 2 μπλοκαρει. Ασε που αυτος ο αλλος ειναι 2 οροφους παρακατω αρα μιλαμε για πολυ αποσταση. ΚΑταληγωντας.Αν εγω τραβηξω γραμμη στον αδελφο μου αυτος βαζοντας splitter μπορει να κανει δουλεια/ Επισης θα εχει συνεπεια στο συνολικο bandwidth h θα παει/2 και θα μειωνεται το δικο τους αλλα οχι το δικο μου. Thanks/
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Νομιζω οτι ο αδερφος σου πρεπει να βαλει hub και να δωσει γραμμη στον φιλο του αλλα οσοι μπαινετε στο internet η ταχυτητα θα μοιραζετε αναλογα.
louben Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δηλαδη ειτε τραβηξει γραμμη απο το routerειτε απο το hub ενα και το αυτο(ταχυτητα/3)?Και επιπλεον αυτο που μου ειπαν οτι πανω απο 2 εχει προβλημα ισχυει η οχι?
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δηλαδη ειτε τραβηξει γραμμη απο το routerειτε απο το hub ενα και το αυτο(ταχυτητα/3)?Και επιπλεον αυτο που μου ειπαν οτι πανω απο 2 εχει προβλημα ισχυει η οχι? Το ιδιο ειναι...Εγω εχω συνδεσει 4 pc .Τα τρια απο το router και το τεταρτο μεσω hub απο ενα απο αυτα για να μην τραβαω μεγαλο καλωδιο.Εκτος το μοιρασμα της ταχυτητας δεν υπαρχει προβλημα.Εχω γραμμη 2Mbit.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 einai analogos ti douleia tha kanei o kathenas.ego to mirazo sta 3 kai ego 768.an tora oloi theloun p2p nai tote oute ta 2 mbit den ftanoun an einai gia surfing kai email tote ola mia xara.ite pareis apo ton router ite apo hub ite me wireless an pianei logo apostasis einai to idio.apla ana ine na pezete p2p kai ta loipa parte ena router pou na exei kai quality of services
louben Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 ok boys thanks για τις απαντησεις.ΚΑι κατι τελευταιο.Το μοιρασμα του bandwith γινεται αυτοματα η μπορω εγω να κανω την κατανομη(πχ α pc 50%,b pc 25%, c pc 25%) και αν ναι πως?
JOHNX2 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 peta ena Net-Limiter i Du Super Controler pano sta mixanimata kai mirase to euros tis sindesis analoga ME TO TI THA KANIS!!!!! sto kathe pc. kai tha ise ok!!!
louben Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 peta ena Net-Limiter i Du Super Controler pano sta mixanimata kai mirase to euros tis sindesis analoga ME TO TI THA KANIS!!!!! sto kathe pc. kai tha ise ok!!! αΥΤα ειναι hardware h software(γιατι ειμαι και λιγο ασχετος).
mpentenis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 kai monokomato kalodio na petakseis ston geitona, den nomizw na exeis problhma.h (8eoritiki) idaniki apostash einai ews 100 metra (alloi lene 85), parola ayta ayth einai h apostasi gia na paikseis se 100MBit diktio....an baleis 100MBit ADSL(atopon), tote nai, paizei na deis problhma se apostasi megali (einai panw apo 100 metra h apostasi toy geitona apo to router soy? egw exw balei kai 146 metra switch/switch, kai epaiksan kanonika (metrimena, oxi onomastikes taxitites...) kai 1 MBit na soy bgalei se tosi apostasi, kalimenos 8a eisai, poy 8a soy ta bgalei 100%.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 αΥΤα ειναι hardware h software(γιατι ειμαι και λιγο ασχετος). Software ειναι αλλα εγω δεν τα καταφερα ετσι ......Υπαρχει router που κανει κατι τετοιο αλλα ειναι πανακριβο.Πανω απο 300 ευρω. :mrgreen:
anaxiopistos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Βαλτε ο καθενας απο μια adsl να λειξει η υποθεση.Ειναι τοσο φτηνη πλεον σχεδον τσαμπα που δεν αξιζει να μπενεις σε μοιρασματα και τετοια.
mpentenis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 basika ayto nomizw oti onomazetai traffic shaping Traffic shaping, is an attempt to control computer network traffic in order to optimize or guarantee performance, low latency, and/or bandwidth. Traffic shaping deals with concepts of classification, queue disciplines, enforcing policies, congestion management, quality of service (QoS), and fairness. Recent BW needs from Internet users have led ISPs to also shape their traffic by blocking certain ports. ginetai eite me programmata opws to netlimiter, eite me router analogo (spanio fainomeno se router twn 50 euro), eite me programma to opoio diaxeirizetai oli tin sindesi kai tin moirazei sta alla pc (ena pc poy exei panw toy tin DSL kai moirazei internet sto diktio). sini8ws ginetai me ena linux pc, alla poios to steinei ayto kalo 8a htan pantws na pate se lisi kaliterou router, giati an px o geitonas katebazei panikoblitos, eseis 8a exete mayra mesanixta (e, mpampi, pare mia ton mitso k pes toy na kopsei to download, den mporw na katebasw tpt....) eidika me ta torrents, kalinista!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 episis energopoiisi to qos (quality of services)apo ton router sou gia na pezei kalitera i adsl.episis an ftiaxtei sosta to kalodio tha pexei se para pola metra arkei na min kaneis to gnosto lathos pou kanoun poloi sta kalodia.to net limiter kali lisi alla mporei o allos na epembei afou ine sto pc tou opote meta na sournesai esi.
TNT-STM Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Για να μην ανοίγω καινούργιο topic.. Παίρνω σύνδεση από ένα φιλαράκι (δεν έχω τηλ. σπιτι) ο οποίος έχει 768, 4θυρο router netgear και μου χει περάσει ένα καλώδιο 33μετρων. Έχουμε και οι δύο σύνδεση κανονικά και μάλιστα χωρίς απώλειες. Πρόσφατα πήρα και άλλο pc και θέλωντας να το χω κι αυτό σε lan, πήρα ένα όχι hub αλλά έναν διανεμητή γραμμής, με 2 ευρώ, ο οποίος έχει 3 (θυληκές) θύρες, μία από την μία μεριά για να εισέρχεται το ήδη υπάρχον καλώδιο και 2 από την άλλη ώστε να μπορείς να διαμοίράζεις το δίκτυό σου σε 2 pc. Πήρα και 2 έτοιμα καλώδια δικτύου του 1 μέτρου. Γιατί δεν παίζει? Παρά μόνο πάλι το ένα από τα 2 pc? Δηλαδή, στην πίσω θύρα, βάζω το καλώδιο που είχα κανονικά, στην μία από τις μπροστά, βάζώ ένα από τα 2 καλώδια που πήρα και το συνδέω στο pc. Παίζει μια χαρά...αλλά μόλις βάλω και το άλλο καλώδιο, χάνω σήμα και στα 2.. Καμία ιδέα???
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 mipos to kalodio prepei na ine ligo diaforetiko sto ena pc?mipos crossed i kati allo?to leo giati o antaptoras autos kanei kati diakladoseis mesa.den xero kati parapano gia na po dioti den to exo dokimasei.pantos kai ena switch kanei 15 euro pleon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.