Προς το περιεχόμενο

Lidl


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στους περισσοτερους παραδοσιακους φούρνους στην Αθήνα τα διάφορα σφολιατοειδη δεν τα ζυμωνει πια η γιαγιά αλλά τα φέρνουν κατεψυγμένα. Γιατί να πληρώνω την μπουγάτσα 2 ευρώ όταν το lidl την έχει 70 λεπτά

 

What's your point?

Αυτό ακριβώς δεν λέω 3 post παραπάνω; ("Αν λοιπόν καταλήξω τελικά να τρώω (μάλλον) την ίδια τυρόπιτα γιατί να την πληρώσω 1-1,5 ευρώ και όχι μισό;")

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και πιάσαμε τα σφολιατοειδή -και μου ανοίξατε την όρεξη- η ιδανική περίπτωση είναι να έχετε κάποιο εργαστήριο κοντά σας.

 

Αυτοί εκτός από έτοιμη ψημένη τυροπιτομπουγάτσα σε τιμές χώμα, πουλάνε και κατεψυγμένες σε πολύ χαμηλές τιμές (σε μια λογική ποσότητα, όχι 1-2) τις οποίες κρατάτε σε καλή κατάψυξη/καταψύκτη και τις ψήνετε όταν έχετε τίποτε κόσμο. πχ. βγάλε φρέσκοψημένη γλυκιά μπουγάτσα με κανέλα ή/και παγωτό να τους χαζέψεις όλους.  B)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και πιάσαμε το θέμα της μάσας καλό θα είναι κάποια στιγμή να φύγουμε από τα κατεψυγμένα (νόστιμα ή άνοστα, ακριβά ή φθηνά, από μεγάλο ή μικρό εργαστήριο) και να στρώσουμε τον απαυτό μας να μαγειρέψουμε κάτι.

Γιατί το να ρίξεις μια τυρόπιτα (του Lidl, του ΑΒ ή όποιου άλλου) στον φούρνο ή έτοιμο αρακά/μπάμιες/κλπ οποιουδήποτε θείου ή μπάρμπα στην κατσαρόλα, ε δεν το λες και μαγείρεμα.

Για να μην αναφερθώ στην έτοιμη κομμένη μαρουλολαχανοσαλάτα στο σακουλάκι γιατί θα μας πέσει η μέση (ή πια δεν έχουμε ούτε τόσο χρόνο) να κόψουμε μια μαρουλοσαλάτα.

Και αν πρέπει για Χ λόγους να το κάνουμε ας μην λέμε παραμύθια, τουλάχιστον στον εαυτό μας (πρέπει να πάω σπίτι να "μαγειρέψω")

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και πιάσαμε το θέμα της μάσας καλό θα είναι κάποια στιγμή να φύγουμε από τα κατεψυγμένα (νόστιμα ή άνοστα, ακριβά ή φθηνά, από μεγάλο ή μικρό εργαστήριο) και να στρώσουμε τον απαυτό μας να μαγειρέψουμε κάτι.

Γιατί το να ρίξεις μια τυρόπιτα (του Lidl, του ΑΒ ή όποιου άλλου) στον φούρνο ή έτοιμο αρακά/μπάμιες/κλπ οποιουδήποτε θείου ή μπάρμπα στην κατσαρόλα, ε δεν το λες και μαγείρεμα.

Για να μην αναφερθώ στην έτοιμη κομμένη μαρουλολαχανοσαλάτα στο σακουλάκι γιατί θα μας πέσει η μέση (ή πια δεν έχουμε ούτε τόσο χρόνο) να κόψουμε μια μαρουλοσαλάτα.

Και αν πρέπει για Χ λόγους να το κάνουμε ας μην λέμε παραμύθια, τουλάχιστον στον εαυτό μας (πρέπει να πάω σπίτι να "μαγειρέψω")

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά οι σαλάτες βολεύουν πολύ πάντως...εγώ παίρνω συχνά από Βασιλόπουλο, έχει ωραίους συνδυασμούς :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα έτοιμα βολεύουν. Το delivery να δεις πως βολεύει.

Και από περιέργεια τι λες την άλλη μέρα στη δουλειά;

"Χθες έφαγα μια σαλάτα" ή "χθες έκανα και έφαγα μια σαλάτα"; :-)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα έτοιμα βολεύουν. Το delivery να δεις πως βολεύει.

Και από περιέργεια τι λες την άλλη μέρα στη δουλειά;

"Χθες έφαγα μια σαλάτα" ή "χθες έκανα και έφαγα μια σαλάτα"; :-)

Δεν λέω τι έφαγα :P :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μονα σφολοατοειδη που αξιζαν και ετρωγα ηταν απο εργαστηριο στην γειτονια μου.Τα εφτιαχνε και τα εψηνε ο ιδιος για πολλα χρονια.25+

 

Δυστυχως εκλεισε πριν λιγους μηνες και το 2ο μαγαζι του.Ειχε πλεον εδω και τουλαχιστον 2-3 χρονια που ειχε πολυ μειωμενη δουλεια."Εμπαινε μεσα".

 

Πηγαινα μετα απο ξενυχτι 6:30 7 παρα το πρωι και ψηνονταν η μολις ειχαν βγει απο τον φουρνο.Επρεπε να περιμενω να κρυωσουν γιατι εκαιγαν,καποιες φορες τα ανοιγα για να κρυωσουν.Απο ποιοτητα πολυ καλα.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν τα εφτιαχνε 1 μερα πριν και τα εψηνε την επομενη.Παντως ξυπνουσε πολυ νωρις το βραδυ μαλλον για να τα ετοιμασει.

 

Απο τοτε ξενερωσα και πολυ σπανια παιρνω κατι απο φουρνο η καποια αλυσιδα και μετα σκεφτομαι.Τι μ@@@@ια ειναι αυτη?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στους περισσοτερους παραδοσιακους φούρνους στην Αθήνα τα διάφορα σφολιατοειδη δεν τα ζυμωνει πια η γιαγιά αλλά τα φέρνουν κατεψυγμένα. Γιατί να πληρώνω την μπουγάτσα 2 ευρώ όταν το lidl την έχει 70 λεπτά

εχετε φαει απο τα σφολιατοειδη του λιντλ και απο οπουδηποτε αλλου,και τα θεωρειτε συγκρισιμα??????????

 

Ειδικα τους αρτοποιους, δεν τους κλαιω.

Δεν ξερω εναν, μα εναν, μα εναν ομως, που να μην εχει καμια δεκαρια διαμερισματα, ακομη και πολυκατοικιες.

Οι ανθρωποι δεν ξερουν που να κρυψουν το χρημα, και μιλω για τη συντριπτικη πλειοψηφια.

Να ηταν κανενας αλλος κλαδος, να πω ναι, θα περασουν δυσκολα, αλλα ειδικα αυτοι, δεν ηξεραν τι βγαζουν.

Πουλουσαν 'αχυρο', και φυσικα το μισοκιλο=230 γραμμαρια, κλπ, δηλαδη καθαρες κλεψιες στην πλατες ολων, σε ενα κρατος που ποτε δεν υπηρξε ποτε σοβαρος ελεγχος, ουτε σε αυτο, ουτε και σε αλλα....

Ολα στις πλατες μας.

Καλα θα κανει το Lidl, να κανει φουρνους παντου.

period

χα.......ιδεα δεν εχεις απο την δουλεια.......ουτε εβδομαδα θα αντεχες...........και δεν ηταν ποτε 230 γρ,παντα ηταν 350 γρ,εκτος του διατημημενου(!!!ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ,ΔΙΑΤΗΜΗΜΕΝΟ!!!!!) που ηταν 500 γρ......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχετε φαει απο τα σφολιατοειδη του λιντλ και απο οπουδηποτε αλλου,και τα θεωρειτε συγκρισιμα??????????

 

χα.......ιδεα δεν εχεις απο την δουλεια.......ουτε εβδομαδα θα αντεχες...........και δεν ηταν ποτε 230 γρ,παντα ηταν 350 γρ,εκτος του διατημημενου(!!!ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ,ΔΙΑΤΗΜΗΜΕΝΟ!!!!!) που ηταν 500 γρ......

Μπορεί να μην είναι συγκρίσιμα για κάποιους, γούστα είναι αυτά, αλλά τα αντέχει η τσέπη μας λόγω κρίσης.

 

Όσο για το τί γίνεται στους φούρνους, αναφερεις το διατημηνενο αλλά ξεχασες το σκάνδαλο με το αμίαντο...έτσι για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μπουγατσα η κατεψηγμενη του λιντλ η μεγαλη συσκευασια καθως και οι ατομικες στριφτες μπουγατσες κατα την ταπεινη μου γνωμη εχουν την καλυτερη ελαφρυτερη και ποιο ισορροπημενη γεμιση στην αγορα του κατεψυγμενου. 

Οσο γλυκια οσο βουτυρατη και οσο γαλακτωδη πρεπει. και οικογενειακως εχουμε μεγαλη αγαπη στη μπουγατσα και εγω απο μικρος ειναι το μονο γλυκο που αποζητω. Δεν συγκρινεται βεβαια γευστικα με φρεσκια μπουγατσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, τα ψωμιά του lidl δεν κρατάνε >24ώρες κι αυτό με πολύ καλή θέληση, φροντίδα και προδέρμ. Ενώ το ψωμί από ένα νορμάλ φούρνο κρατάει 2+ μέρες άνετα.

 

Επίσης οι τιμές του lidl στα ψωμιά νομίζω πως είναι τσιμπιμένες στην τιμή κιλού πχ. κάτι σουσαμένια, κάτι πιο ψαγμένα ως και διπλή τιμή από του φούρνου.

 

Μόνο στη μπαγκέτα υπερτερεί -την πολυτελείας- που ο φούρνος την δίνει 1-1,5 ευρω (!! ο Χριστός κι η μάνα του!), την έχει 0,49 κανονική, την βρίσκω πολλές φορές και 0,30. Η συγκεκριμένη είναι και καλύτερη από κάτι αφροζύμες των φούρνων.

 

Και κάτι για τους "φουρναρέους": καλό θα είναι να προσέχουμε λίγο τον πελάτη που μας τα ακουμπάει κάθε μέρα, όχι να κοιτάμε στις ειδήσεις πότε έγινε πόλεμος στο τάδε μέρος στον περσικό και την άλλη μέρα +0,20ε το ψωμί γιατί -και κάλα- θα ακριβύνει το πετρέλαιο. Λέμε τώρα... :whistle:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τα ψημενα,σφολιατοειδη ,που γραφω,η κρεμοπιτα,τυροπιτα,μηλοπιτα,ειναι η ιδια ακριβως σφολιατα,με τον ιδιο ακριβως πολτο-μιγμα για γεμιση ,μονο που στο ενα βαζουν ζαχαρη,στο αλλο αλατι,στο αλλο αρωμα ,κλπ,κλπ.δεν ξερω απο που τα προμηθευονται,αλλα δεν τρωγονται,και δεν συγκρινονται ουτε με την χειροτερη πιτα μιας βιοτεχνιας -βιομηχανιας σφολιατοειδων της ελλαδας.

το αλλο με τον αμιαντο,δεν αφορα τον φουρνο τσι γειτονιας,διοτι ο φουρναρης τρωει απο το ψωμι του,δεν αγοραζει απο αλλον,που να πεθαινει της πεινας.και οταν εγιναν γνωστες οι ιδιοτητες του αμιαντου,εκει στα 1982,οι φουρναρεοι ,ενημερωμενοι απο τις ομοσπονδιες τους,τα αλλαξαν μονοι τους,χωρις επιβολη απο το κρατος,που κοιμοταν το υπνο του δικαιου....οι βιομηχανιες βεβαιως,κοιτοντας το κερδος,τα αλλαξαν αργοτερα,και μεχρι να τα αλλαξουν,καποιοι τα τρωγανε.....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...