blazar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Καθόλου σολομό, τόνο και ξιφία. Είναι γεμάτοι με βαρέα τοξικά μέταλλα. Ούτε ιχθυοτροφείου που είναι μέσα στα ιχθυάλευρα. Κόψτε τις τσιπούρες, τα λαβράκια και τις λοιπές βλακείες των ιχθυοκαλλιεργειών που έχουν γίνει της μόδας από την αμάθεια του καθενός. Τρώτε ψάρια φρέσκα και υγιεινά. Να προτιμάτε σαρδέλες και ζαργάνες. 3
rus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, blazar είπε Καθόλου σολομό, τόνο και ξιφία. Είναι γεμάτοι με βαρέα τοξικά μέταλλα. Ούτε ιχθυοτροφείου που είναι μέσα στα ιχθυάλευρα. Κόψτε τις τσιπούρες, τα λαβράκια και τις λοιπές βλακείες των ιχθυοκαλλιεργειών που έχουν γίνει της μόδας από την αμάθεια του καθενός. Τρώτε ψάρια φρέσκα και υγιεινά. Να προτιμάτε σαρδέλες και ζαργάνες. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από rus 2 1
mindtrapper Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ο καφές εσπρέσο που λέτε ποιος είναι; Πήγα τις προάλλες στα Μελίσσια αλλά δεν είδα κάτι, μόνο φίλτρου. Είναι ήδη αλεσμένος ή σε κόκκους;
patras7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το ταχινι 1.99 μειωθηκε η τιμη;καλο αυτο.αν και εχω μια υποψια 300 γραμμαρια ητανε η μειωσανε την ποσοτητα; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από patras7
margaritagr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, blazar είπε Καθόλου σολομό, τόνο και ξιφία. Είναι γεμάτοι με βαρέα τοξικά μέταλλα. Ούτε ιχθυοτροφείου που είναι μέσα στα ιχθυάλευρα. Κόψτε τις τσιπούρες, τα λαβράκια και τις λοιπές βλακείες των ιχθυοκαλλιεργειών που έχουν γίνει της μόδας από την αμάθεια του καθενός. Τρώτε ψάρια φρέσκα και υγιεινά. Να προτιμάτε σαρδέλες και ζαργάνες. Μάλιστα ευχαριστούμε για την ενημέρωση !
papoys1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, mindtrapper είπε Ο καφές εσπρέσο που λέτε ποιος είναι; Πήγα τις προάλλες στα Μελίσσια αλλά δεν είδα κάτι, μόνο φίλτρου. Είναι ήδη αλεσμένος ή σε κόκκους; Bellarom ROSSO 250 γραμμάρια και έχει μόνο κομμένο με 3,20.Τελευταία αυτό πίνω και τον βρίσκω πολύ καλό για τα λεφτά του. Από Δευτέρα έχει μία προσφορά 1200 γραμμάρια άκοπο 11 ευρώ και όσο κρατήσει.Δεν ανανεώνει μόλις τελειώσει και συνήθως βάζει λίγα πακέτα που κρατάνε λίγες μέρες.Με την τιμή και την κρίση που υπάρχει μπορεί Δευτέρα μεσημέρι να μη βρίσκεις. 5 ώρες πριν, blazar είπε Καθόλου σολομό, τόνο και ξιφία. Είναι γεμάτοι με βαρέα τοξικά μέταλλα. Ούτε ιχθυοτροφείου που είναι μέσα στα ιχθυάλευρα. Κόψτε τις τσιπούρες, τα λαβράκια και τις λοιπές βλακείες των ιχθυοκαλλιεργειών που έχουν γίνει της μόδας από την αμάθεια του καθενός. Τρώτε ψάρια φρέσκα και υγιεινά. Να προτιμάτε σαρδέλες και ζαργάνες. Δεν ξέρω κατά πόσο σχόλια τέτοιου τύπου αληθεύουν και πόσο έγκυρη είναι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα η οποία αίγουρα δεν είναι και στην κατηγορία "φήμες" αλλά τρομάζεις όταν διαβάζεις τέτοια σχόλια.. Παλαιά έτρωγα αρκετές φορές τσιπούρα ιχθυοτροφείου αλλά πριν 15 χρόνια που είχα μία συζήτηση με άνθρωπο που είναι μέσα στα πράγματα δεν έχω φάει ποτέ όχι μόνο τσιπούρα αλλά κανένα ψάρι ιχθυοτροφείου. 3
fasmatikos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Offtopic : Αυτό, που γράφουν άρθρα και χρησιμοποιούν εκφράσεις τύπου "πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι..." ή "οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως" κτλ κτλ χωρίς ποτέ να δίνουν ούτε μια αναφορά στην εκάστοτε επιστημονική, είναι εξοργιστικό... ειδικα όταν συνδέουν αποτελέσματα έρευνας με παθήσεις όπως ο αυτισμός κλπ... Δεν λέω, μπορεί όντως αυτά που λένε να είναι αληθεια, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι αποκύημα φαντασίας (και όχι μόνο) του κάθε "δημοσιογράφου".... Ζητάω συγγνώμη για το off topic αλλά απλά επειδή μια σελίδα γράφει κάτι επιστημοφανές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αληθεια... Τώρα στο θέμα: δεν μου κάνουν καμια εντύπωση τα όσα λέγονται περί ιχθυοτροφείων.... Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στα πουλερικά και στα χοιρινά κτλ κτλ.... Νομίζω είναι προφανές ότι το φρέσκο ψάρι όσο "κακό" και ναναι σίγουρα θα είναι καλύτερο από του ιχθυοτροφείου... Το θέμα είναι ότι δεν έχω ψαρόβαρκα να βγω στα ανοιχτά να ψαρέψω....αυτό που εννοώ δλδ είναι ότι θεωρώ τυχερούς αυτούς που μπορούν να αγοράζουν φρέσκο, εγγυημένα ομως φρέσκο, ψάρι....κι εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς.... 3
terry308 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Bellarom ROSSO 250 γραμμάρια και έχει μόνο κομμένο με 3,20.Τελευταία αυτό πίνω και τον βρίσκω πολύ καλό για τα λεφτά του.. Κάνε μου μια χάρη, κοίταξε λίγο στα πλαϊνά της συσκευασίας,λέει Espresso ή φίλτρου; Γιατι το είδα από κοντά και νομίζω ότι έγραφε φίλτρου Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από terry308
blazar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @fasmatikos υπάρχουν γενικά πολλές έρευνες. Ο @papoys1 σου παρέθεσε ενα σαϊτ με αναφορά στο θέμα, αναφέροντας όμως μέσα και το όνομα κάποιου (αγνώστου για εμάς) επιστήμονα. Στα ξένα σαϊτς όμως αν ψάξεις υπάρχουν πολλά με επιστημονικές έρευνες. Ένα από τα γνωστά είναι αυτό https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/04/30/salmon-fish-farming.aspx (αν έχει referral το λινκ ας με προλάβει κάποιος να το σβήσω). Επιπλέον νομίζω πως τα κλασσικά ψάρια (φρέσκια σαρδέλα και γαύρο) όλοι μπορούν να βρουν. Έχω δει ακόμα και σούπερ μάρκετς να φέρνουν (Βασιλόπουλος). Η ζαργάνα είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά όποιος βρει να πάρει οπωσδήποτε. Είναι γεμάτη από φώσφορο (φαίνεται και απο το ιριδίζον κόκκαλό τους). Τώρα για όσους χρησιμοποιώντας τα γνωστά επιχειρήματα του κενού έσπευσαν να κοροϊδέψουν, δεν υπάρχει λόγος παιδιά. Ο αναλώσιμος πληθυσμός, μας είναι πολύ χρήσιμος. Συνεχίστε ελεύθερα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από blazar 3
rus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fasmatikos είπε Noμίζω είναι προφανές ότι το φρέσκο ψάρι όσο "κακό" και ναναι σίγουρα θα είναι καλύτερο από του ιχθυοτροφείου Και του ιχθυοτροφειου φρεσκο είναι, οχι μπαγιατικο. Υπαρχουν τα υπερ και τα κατα, αν πχ. παρεις σολωμο ανοιχτης θαλασσας κινδυνευεις να εχει υδραγυρο, αν τον παρεις απο ιχθυοτροφειο κινδυνευεις απο τις τυχον ουσιες που ριχνουν οι καλλιεργητες. 1 ώρα πριν, blazar είπε 13 ώρες πριν, blazar είπε Επιπλέον νομίζω πως τα κλασσικά ψάρια (φρέσκια σαρδέλα και γαύρο) όλοι μπορούν να βρουν. Έχω δει ακόμα και σούπερ μάρκετς να φερνουν..................... Τώρα για όσους χρησιμοποιώντας τα γνωστά επιχειρήματα του κενού έσπευσαν να κοροϊδέψουν, δεν υπάρχει λόγος παιδιά. Ο αναλώσιμος πληθυσμός, μας είναι πολύ χρήσιμος. Συνεχίστε ελεύθερα. Κι εγω εχω δει ψαραδες να τα παιρνουν από sm, να τα βρεχουν στη θαλασσα και μετα να τα πουλανε ως δικα τους. Δεν ειναι σοβαρο να λες ότι πρεπει να κοψουμε τσιπούρες, σολωμους, λαβρακια και τονους επειδη είναι... στη μοδα ή επειδή μπορει να ειναι μολυσμενα. Οτιδήποτε μπορει να ειναι μολυσμενο. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από rus 1
mynam3 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, dhmak είπε Ούτε στο μυαλό των Lidl να ήσασταν Τα κανονίζει ο παππούς
jonkyr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Η πηγή παραπάνω είναι... χμ... Όσο σημαντικό είναι να μην γίνεται π.χ. "ανάλυση" για τα τρόφιμα όταν δεν έχουμε καμία σχέση με την βιομηχανία των τροφίμων, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην κάνουμε "διασπορά ειδήσεων" όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι η είδηση, ποιος την γράφει, γιατί και με ποιον στόχο. Κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο του πάπα, αλλά σίγουρα κάποιος έχει περισσότερο γνώση από τον άλλον σε έναν τομέα όπου (εξ)ειδικεύεται. Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, γι' αυτό καταπίνουμε αμάσητο ό,τι βρίσκουμε γραμμένο σε παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό Τύπο. Αυτή είναι στην ουσία κι η περιγραφή του "πώς λειτουργούν τα fake news". Το απέδειξα πριν λίγο καιρό με ένα ποστ που έκανε ο papoys και νόμιζε ότι διάβαζε "τα νέα της σπηλιάς" όταν ήταν ένα ΜΜΕ με επαγγελματίες (πιθανώς) εργαζόμενους. Για κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις. Πρέπει να τις δεις και τις δύο αν θέλεις να ξέρεις ποιο είναι το νόμισμα. Κι αν ο κάθε Dr. Mercola βρίσκει ευήκοα ώτα, δεν τον κάνει "σωστό". Το ίδιο πράγμα κάνει και ο Στέφανος Χίος. Κι ο Νικόλας ο Αλέφαντος επίσης. Δεν λέω ότι ο Mercola είναι Χίος, δεν εξετάζω αν ρίχνει στο τραπέζι τρία αληθινά γεγονότα για να προσθέσει άλλα επτά ψεύτικα, όμως άρθρο με ερωτηματικά στους τίτλους και άλλα 5-6 στοιχεία που είναι εντελώς off topic, τα διαβάζω με πολύ περισσότερη κριτική στάση. Αλλά αυτός είμαι εγώ, άλλος το ποστάρει στο ΦΒ και έτσι το μνμ αρχίζει το ταξίδι του. Για να αποφύγω το άσκοπο μπλα μπλα (διότι δεν είμαι εδώ για να γίνω δάσκαλος κανενός), δηλώνω ότι σίγουρα έχω κάνει κι εγώ κάτι παρόμοιο ή το έχω παίξει ειδικός. Ο αναμάρτητος... Κλείνω το off topic.
blazar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, rus είπε Και του ιχθυοτροφειου φρεσκο είναι, οχι μπαγιατικο. Υπαρχουν τα υπερ και τα κατα, αν πχ. παρεις σολωμο ανοιχτης θαλασσας κινδυνευεις να εχει υδραγυρο, αν τον παρεις απο ιχθυοτροφειο κινδυνευεις απο τις τυχον ουσιες που ριχνουν οι καλλιεργητες. Κι εγω εχω δει ψαραδες να τα παιρνουν από sm, να τα βρεχουν στη θαλασσα και μετα να τα πουλανε ως δικα τους. Δεν ειναι σοβαρο να λες ότι πρεπει να κοψουμε τσιπούρες, σολωμους, λαβρακια και τονους επειδη είναι... στη μοδα ή επειδή μπορει να ειναι μολυσμενα. Οτιδήποτε μπορει να ειναι μολυσμενο. Ποιος μίλησε για φρέσκο και μπαγιάτικο... Ό,τι να'ναι... Παράδειγμα έτσι... να πούμε και για τους κακούς επαγγελματίες να θολώσουμε λίγο ακόμα τα νερά... Να μας πεις και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου μετά και πάει λέγοντας. Το θέμα ήταν η ποιότητα του ψαριού σε σχέση με το περιβάλλον που ζει.. τίποτα άλλο. Το πόσο σχετικός είσαι φαίνεται από την ορθογραφία... Μάθε πρώτα πως γράφετε το ψάρι και πως ο Εθνικός ποιητής και μετά προχωράς παρακάτω... 7 λεπτά πριν, jonkyr είπε Η πηγή παραπάνω είναι... χμ... Όσο σημαντικό είναι να μην γίνεται π.χ. "ανάλυση" για τα τρόφιμα όταν δεν έχουμε καμία σχέση με την βιομηχανία των τροφίμων, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην κάνουμε "διασπορά ειδήσεων" όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι η είδηση, ποιος την γράφει, γιατί και με ποιον στόχο. Κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο του πάπα, αλλά σίγουρα κάποιος έχει περισσότερο γνώση από τον άλλον σε έναν τομέα όπου (εξ)ειδικεύεται. Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, γι' αυτό καταπίνουμε αμάσητο ό,τι βρίσκουμε γραμμένο σε παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό Τύπο. Αυτή είναι στην ουσία κι η περιγραφή του "πώς λειτουργούν τα fake news". Το απέδειξα πριν λίγο καιρό με ένα ποστ που έκανε ο papoys και νόμιζε ότι διάβαζε "τα νέα της σπηλιάς" όταν ήταν ένα ΜΜΕ με επαγγελματίες (πιθανώς) εργαζόμενους. Για κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις. Πρέπει να τις δεις και τις δύο αν θέλεις να ξέρεις ποιο είναι το νόμισμα. Κι αν ο κάθε Dr. Mercola βρίσκει ευήκοα ώτα, δεν τον κάνει "σωστό". Το ίδιο πράγμα κάνει και ο Στέφανος Χίος. Κι ο Νικόλας ο Αλέφαντος επίσης. Δεν λέω ότι ο Mercola είναι Χίος, δεν εξετάζω αν ρίχνει στο τραπέζι τρία αληθινά γεγονότα για να προσθέσει άλλα επτά ψεύτικα, όμως άρθρο με ερωτηματικά στους τίτλους και άλλα 5-6 στοιχεία που είναι εντελώς off topic, τα διαβάζω με πολύ περισσότερη κριτική στάση. Αλλά αυτός είμαι εγώ, άλλος το ποστάρει στο ΦΒ και έτσι το μνμ αρχίζει το ταξίδι του. Για να αποφύγω το άσκοπο μπλα μπλα (διότι δεν είμαι εδώ για να γίνω δάσκαλος κανενός), δηλώνω ότι σίγουρα έχω κάνει κι εγώ κάτι παρόμοιο ή το έχω παίξει ειδικός. Ο αναμάρτητος... Κλείνω το off topic. Εσύ που δεν τα καταπίνεις αμάσητα, που δεν έχεις προσωπική άποψη γιατί όπως λες δεν είσαι ειδήμονας, αλλά ξέρεις μια χαρά να κρίνεις τους άλλους... Δεν μας παρέθεσες κάτι... Παρά υποβάθμισες με την (sic)"μεγάλη σου γνώση" 3 έρευνες που αναφέρoνται στο άρθρο και ένα ντοκιμαντέρ με ανθρώπους ειδικούς, επειδή εσύ δεν γνωρίζεις τους αναφερόμενους επιστήμονες, τους οργανισμούς ερευνών και την Greenpeace. Το μυαλό σου μέχρι εκεί φτάνει. Στον Αλέφαντο, στον Χίο και στο fb (πως προέκυψαν τώρα... προφανώς από κάποια επιστημονική σου έρευνα). Δεν πειράζει όμως... Είπαμε... Μας είστε χρήσιμοι...
jonkyr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Lol, αφορμή ήταν το μνμ σου, δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά σε όλους τους ξερόλες Όμως βλέπω ότι είσαι ειδήμων σε όλα. Συνέχισε έτσι, καλημέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις