Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, rus είπε

Αυτό ρωτουσα (ρητορικα) απο πανω, ποια η διαφορα του χαρτινου Δελτα με τις 'φαρμες.' Το πρωτο είναι νερουλο. Αναρωτιεμαι ποια είναι η επισημη θεση τους. "Παρτε μισο ευρω φτηνοτερα το χαρτινο επειδή ειναι νερουλο"? :blink:

Στάσου! Εγώ δεν είπα αυτό όμως, δεν τα σύγκρινα μεταξύ τους... δεν ξέρω πως είναι ΟΛΑ τα Δέλτα. Έχω δοκιμάσει κάποια Δελτα, το απλό στο χάρτινο κουτί και το Advance που είναι για παιδιά (αυτό κι αν είναι!). Αλλά όσο αφορά αυτό που είπα... το σύγκρινα με Ολυμπος.

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Stamer είπε

Στάσου! Εγώ δεν είπα αυτό όμως, δεν τα σύγκρινα μεταξύ τους... δεν ξέρω πως είναι ΟΛΑ τα Δέλτα. Έχω δοκιμάσει κάποια Δελτα, το απλό στο χάρτινο κουτί και το Advance που είναι για παιδιά (αυτό κι αν είναι!). Αλλά όσο αφορά αυτό που είπα... το σύγκρινα με Ολυμπος.

To ξερω οτι δε τα συγκρινες, εγω τα συγκρινα και επιβεβαιωσα ότι το χαρτινο ειναι νερουλο.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω οτι εδώ ισχύει το "Περί ορέξεως..."... εγω συνήθως παίρνω τις Φάρμες γιατί με καλύπτει ο συνδυασμός ποιότητας-τιμής.

1 ώρα πριν, Narayan είπε

To Lidl όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως ρίχνει -30% την τιμή. Τα ΑΒ την ρίχνουν -50%. Τα υπόλοιπα Σ/Μ βάζουν το προϊόν που λήγει μπροστά-μπροστά στο ράφι για να το πάρει κάποιος βιαστικός που δεν πρόσεξε πως έχει δύο μέρες περιθώριο για να χρησιμοποιήσει μισό κιλό βούτηρο 😣

Δεν έχω προσέξει ποτέ στα ΑΒ εκπτωτικά προϊοντα λόγω λήξης, αλλά θα το κοιτάξω. Γενικά από τις μαρτυρίες όλων μας αντιλαμβάνομαι οτι κάθε sm, (οχι διαφορετική φίρμα, απλά διαφορετικό κατάστημα) ενδέχεται να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές.

Θυμάμαι που είχε συζητηθεί να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για δημιουργία χώρων στα sm όπου προϊοντα με κοντινή λήξη θα πωλούνται με έκπτωση, αλλά είχαν υπάρξει αντιδράσεις από διάφορους "ευαίσθητους".

25 λεπτά πριν, rus είπε

Αυτό ρωτουσα (ρητορικα) απο πανω, ποια η διαφορα του χαρτινου Δελτα με τις 'φαρμες.' Το πρωτο είναι νερουλο. Αναρωτιεμαι ποια είναι η επισημη θεση τους. "Παρτε μισο ευρω φτηνοτερα το χαρτινο επειδή ειναι νερουλο"? :blink:

Νομίζω οτι προέρχονται από διαφορετικούς παραγωγούς και θεωρητικά είναι ας πούμε premium, ή είναι απλά θέμα marketing 

Επεξ/σία από kon1to
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kon1to είπε

Νομίζω οτι προέρχονται από διαφορετικούς παραγωγούς και θεωρητικά είναι ας πούμε premium, ή είναι απλά θέμα marketing 

Ναι, αλλα ασχετως προελευσης εχουμε ενα νερουλο και ένα πηχτο. Θεμα λογικης ειναι το πηχτο να ειναι ακριβοτερο, αναρωτιεμαι ομως η θεση τους ποια είναι. Παραδέχονται ότι δινουν νερουλο γαλα σε  φτηνοτερη τιμη απ ότι το μη νερουλο?

7 λεπτά πριν, kon1to είπε

Θυμάμαι που είχε συζητηθεί να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για δημιουργία χώρων στα sm όπου προϊοντα με κοντινή λήξη θα πωλούνται με έκπτωση, αλλά είχαν υπάρξει αντιδράσεις από διάφορους "ευαίσθητους". 

Αν θυμαμαι  καλα εκεινο ηταν μονο για ληγμένα, αρα ειμασταν ολοι εξισου ευαίσθητοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, rus είπε

Αν θυμαμαι  καλα εκεινο ηταν μονο για ληγμένα, αρα ειμασταν ολοι εξισου ευαίσθητοι.

Δεν το θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο θέμα, οπότε πάσο. Απλά όλα στη ζωή είναι σχετικά. Οι περισσότεροι λίγο/πολύ καταναλώνουν ληγμένα προϊόντα εις γνώσιν τους. Το πρόβλημα τους είναι όταν τα αγοράζουν χωρίς να το γνωρίζουν και λογικό είναι.

Απλά απο εκεί και πέρα υπάρχει και η διαφορά «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» και «Ανάλωση έως»

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, orck είπε

Γιατι βρε @papoys1 επιμενεις να κανεις αναλυσεις αγορας και πρακτικες εμποριου οταν δεν το γνωριζεις το θεμα; Εγω που δεν ξερω δεν γραφω αποψη πανω σε αυτο το θεμα.

Απόψεις γράφουμε ρε φίλε και εγώ και εσύ νομίζω. Και ναι μου τη δίνει μερικές φορές που μισθοί - συντάξεις έχουν χάσει πάνω από 50% και μερικοί νομίζουν ότι μπορούμε να πληρώνουμε π.χ. ένα υπερτιμημένο γάλα 1,60 ευρώ το κιλό (όσο έκανε και προ κρίσης ) ενώ Ευρωπαίοι με διπλάσιους - τριπλάσιους και βάλε μισθούς από εμάς το πληρώνουν μέχρι 1 ευρώ.Ψάξε στο ίντερνετ να δεις ότι η τιμή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος είναι 40 λεπτά.Πως γίνεται να πωλείται 1,60;;;;; Κάπου το όλο σύστημα διακίνησης χωλαίνει για να τετραπλασιάζεται η τιμή του.

Μπορεί εσύ να βλέπεις λογικό αυτό που ανέφερα (γούστο σου και το σέβομαι) εγώ το βλέπω παράλογο και διευκρινίζω και το λόγο που το βλέπω παράλογο.

Από εκεί και πέρα παραθέτουμε καθημερινά γεγονότα όπως τα βλέπει και όπως τα αντιλαμβάνετε ο καθένας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kon1to είπε

Απλά απο εκεί και πέρα υπάρχει και η διαφορά «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» και «Ανάλωση έως»

Θα μπορουσες να μου πεις την διαφορα; Δεν ξερω εαν το εχουμε ξαναγραψει εδω η σε αλλο θεμα αλλα δεν θυμαμαι τιποτα. Δεν ειχα δωσει σημασια ιδιατερη και νομιζα οτι ειναι το ιδιο πραγμα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, orck είπε

Θα μπορουσες να μου πεις την διαφορα; Δεν ξερω εαν το εχουμε ξαναγραψει εδω η σε αλλο θεμα αλλα δεν θυμαμαι τιποτα. Δεν ειχα δωσει σημασια ιδιατερη και νομιζα οτι ειναι το ιδιο πραγμα.

Φαντάζομαι αναφέρεται στο ‘Ανάλωση κατά προτίμηση πριν ’ και στην ‘Ημερομηνία Λήξης’,

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, orck είπε

Το πρώτο έχει να κάνει με την ποιότητα του τροφίμου. Μπορεί να φαγωθεί με ασφάλεια μετά από αυτή την ημερομηνία αλλά παίζει να μην είναι τόσο ποιοτικό (πχ όχι τόσο φρέσκια γεύση, πιο χάλια υφή, όχι και το καλύτερο χρώμα). 

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ασφάλεια. Το φαγητό μπορεί να φαγωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς ρίσκο για την υγεία του καταναλωτή. Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το τρόφιμο είναι ασφαλές να φαγωθεί ακόμα και αν φαίνεται ή μυρίζει εντάξει.

Δημοσ.

Παντως και εδω στο ΑΒ δεν εχω προσεξει για ραφι για -50% για προιοντα που ληγουν συντομα. Δεν νομιζω πως ισχυει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, overpower είπε

Παντως και εδω στο ΑΒ δεν εχω προσεξει για ραφι για -50% για προιοντα που ληγουν συντομα. Δεν νομιζω πως ισχυει

Καλά, για να το λένε τόσα άτομα θα ισχύει, απλά μάλλον δεν είναι τόσο διαδεδομένη πρακτική.

Επεξ/σία από kon1to
Σύνταξη
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, overpower είπε

Ισχύει. Δεν έχω δει 50%, αλλά πολλές φορές 30%. Και δεν ειναι ράφι, είναι αυτοκόλλητο που λέει "30% φθηνότερα λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης" που το βάζουν μεμονομένα σε κάθε προϊόν που κοντεύει να λήξει.

Δημοσ.

Στον ΑΒ το βλέπω μόνο σε μία περίπτωση. Την περίοδο των Χριστουγέννων που φέρνει πιο ιδιαίτερα τρόφιμα όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, πέρδικες, φασιανούς κ.λ.π. και όταν περάσει η περίοδος και δεν έχουν αγορασθεί και λήγουν, τότε κοτσάρει ένα 30%.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stamer είπε

Στον ΑΒ το βλέπω μόνο σε μία περίπτωση. Την περίοδο των Χριστουγέννων που φέρνει πιο ιδιαίτερα τρόφιμα όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, πέρδικες, φασιανούς κ.λ.π. και όταν περάσει η περίοδος και δεν έχουν αγορασθεί και λήγουν, τότε κοτσάρει ένα 30%.

Είχα χτυπήσει μια δόση μια καπνιστή πανσέτα αγριόχοιρου έτσι, με 50%, μιλάμε ήταν άλλο πράμα η ρημάδα :P

Έχω δει σε Σκλαβενίτη πάντως 50% σε μπύρες Bud λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξεως 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...