Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τι παίζει με το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ ;;;;

Παρατήρησα το τελευταίο 10ήμερο να πουλάει το lidl φρέσκο μικρές οικογενειακές φάρμες που δεν είχε βάλει ποτέ και βρήκα με -30% δύο μέρες πριν τη λήξη οπότε η τιμή του από 1,35 φτάνει στα 95 λεπτά περίπου κοντά στα ιδιωτικής ετικέτας.

Συμβαίνει για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο γάλα και μου φάνηκε παράξενο που δέχτηκε η ΔΕΛΤΑ κάτι τέτοιο.

Εχω προσεξει εδώ και καιρο ότι πουλαει τις 'φαρμες', και με -0,20ε.

Για ποιο λογο σου φανηκε παραξενο? Απ το να επιστραφουν πισω και να μη παρει φραγκο καλο είναι και το -30%.

Μπορει τωρα καποιος να μου πει τι διαφορα εχουν οι 'φαρμες' απ το χαρτινο του 1,07?

6 λεπτά πριν, Stamer είπε

Θα συμφωνήσω με kon1to, και σε αυτό που πάω εγώ αυστηρά άλλοι για ταμείο και άλλοι για ράφια.

Τι απ τα δυο θεωρεις ότι είναι καλυτερο για τον υπαλληλο?

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rus είπε

Τι απ τα δυο θεωρεις ότι είναι καλυτερο για τον υπαλληλο?

Δεν είναι κάτι για το οποίο έχω προβληματιστεί... Όπως στα περισσότερα πράγματα, υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψην και έτσι δεν μπορώ να σου δώσω ούτε γρήγορη απάντηση (θα πρέπει όντως να προβληματιστώ σχετικά για να δώσω σοβαρή απάντηση).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Για το χαρτί κουζίνας, spoiler να μη πλατειάσουμε:

12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Φίλε μιλάω για όταν το βάζει προσφορά 1,20 (εγώ τότε παίρνω 3-4 και μου κρατάνε μέχρι την επόμενη) και ναι τότε έχει τόση διαφορά όπως το είπα.:)

Εντάξει, αν το βρίσκεις με 1,20ε είναι χάρισμα. 😎
Ισως εμένα με πιάνουν κότσο δεν είδα ποτέ προσφορά floralys κάτω από 1,39ε, εκτός από ένα/δυό Σουπερ Σάββατο το χρόνο, με ότι συνεπάγεται το να πας Σάββατο σε ΣΜ παρέα με τους αφιονισμένους. Επιπλέον, όποτε έχει προσφορά το φτηνό floralys (οχι το XXL), οι παλέτες είναι άδειες από τις 8μιση το πρωι, απορώ κι εγώ πως βρίσκεις με 1,20. Επειδή χαλάμε 3-4 800άρια το μήνα (!) για διάφορους λόγους, όπως καταλαβαίνεις με καίει το θέμα και το έχω ψάξει.

Μιας κι έχω λίγο χρόνο, μερικές εντυπώσεις από προιόντα lidl που συζητήθηκαν (ίσως επανεμφανιστούν):

Ραφιέρα βαρέος τύπου ~30ε
Φωτό (όχι δική μου!). Στήθηκε πριν 2 εβδομάδες και γέμισε μέχρι σκασμού, πολύ ανθεκτική στο κάθετο βάρος, θέλει στηριξη στον τοίχο για να μην έρθει μπροστά με άγαρμπη κίνηση. Λίγο δύσκολη στο μοντάρισμα γιατί θέλει σφυρί κ ένα 2ο άτομο να σου κρατάει λίγο όσο βαράς τη ματσόλα για να κουμπώσεις τα πλαίσια. Τα ράφια έχουν δυνατότητα αλλαγής θέσης. Οι κολώνες είναι βαμμένο ατσάλι κ τα ράφια απλό νοβοπαν 10mm. Στην τιμή της δεν έχω βρει καλύτερη (πχ. παρόμοια από leroy merlin) σε διαστάσεις και πάχος/ανθεκτικότητα υλικών. Προτείνεται.

Ξυριστική Silvercrest 20ε / Κουρευτική Silvercrest 20ε
Φωτο από φυλλάδιο. Αγοράστηκαν μαζί για backup-ταξίδι γιατί ήδη έχω ψιλοκαλές philips ξυριστική και brown κουρευτική. Δούλεψε 4-5 φορές η ξυριστική και 1 φορά η κουρευτική, τα συμπεράσματα είναι οτι για 20ε δεν κλαις τα λεφτά σου, αλλά δεν είναι κάτι αξιόλογο που θα πάρεις με 50-60 ή παραπάνω. Στα συν οτι εχει μπαταρία λιθίου, οθόνη ενδειξης φόρτισης και φορτίζει σε μια ωρα περίπου. Στα πλην οτι -όπως οι περισσότερες φτηνές- δεν έχουν δύναμη στη μπαταρία και πρέπει να τους βάζεις το καλώδιο για να κάνεις δουλειά. Στην ξυριστική δεν βγαίνει η κεφαλή απλώς ξεκουμπώνει, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά το πλύσιμό της. Οι λεπίδες κόβουν πολύ καλά (προς το παρον). Τίμιες είναι, προτείνονται ως δεύτερες ή για περιστασιακή χρήση, για χρήστες με υπομονή.

Θερμόμετρο μετώπου Sanitas ~12ε (προσφορά κόκκινο ταμπελάκι)
Φωτό. Κανονική τιμή είχε 15e, αγοράστηκε σφραγισμένο 12ε από καλάθι με κόκκινο ταμπελάκι (παλιές προσφορές). Το θερμόμετρο δυστυχώς από τη μοναξιά στα καλάθια είχε αποκτήσει δική του προσωπικότητα και έβγαζε περίεργες μετρήσεις, τον άρρωστο τον έδειχνε ετοιμοθάνατο και τον ετοιμοθάνατο, περδίκι. Περισσότερο έμοιαζε με 8-ball παρά με θερμόμετρο ακρίβειας 0,1c !! Δεν μου φάνηκε για μεμονωμένο ελαττωματικό κομμάτι, ίσως η παρτίδα να είχε κάτι. Εγινε επιστροφή και ΔΕΝ προτείνεται.

Κολλητήρι Parkside επαναφορτιζόμενο (λιθιου) 13ε
Ολόκληρο review βρήκα εδώ. Το πήρα γιατί με έτρωγαν 13ε στην τσέπη και δεν αγοράζω χαζογκάτζετ εκτός από εργαλεία. Αξιοπρεπές μεν, ερασιτεχνικό δε. Η μύτη του είναι για γέλια αλλά αν θες να στάξεις μια μυτιά κόλληση σε χρόνο ρεκορ, είναι ιδανικό. Ευτυχώς έχω το Antex μου και κάνω σοβαρή δουλειά. Αν σας τρώνε κι εσας 13ε και θέλετε κάτι να κάνει παρέα στις άλλες χρήσιμες αγορές σας, προτείνεται.

Επεξ/σία από pigeon
Ορθογραφικά
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, orck είπε

Αποσύρεται ψωμί σικάλεως από τα Lidl

http://www.enikos.gr/society/595603/aposyretai-psomi-sikaleos-apo-ta-lidl

Όπως είναι ευρέως γνωστό τα προϊόντα χωρίς συντηρητικά ενίοτε πιάνουν μούχλα.:P Με συντηρητικά ποτέ.Μόνο στεγνώνουν και γίνονται παξιμάδια.Μούχλα ποτέ.:D

Edit.Πουλάει τέτοιο το lidl και δεν το ξέρω εγώ;;;;;;;;

4 ώρες πριν, rus είπε

Για ποιο λογο σου φανηκε παραξενο? Απ το να επιστραφουν πισω και να μη παρει φραγκο καλο είναι και το -30%.

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε προϊόντα  που λειτουργούν ως καρτέλ ποτέ δεν ρίχνουν την τιμή τους.Προτιμούν να τα αποσύρουν να τα πετάξουν να τα ρίξουν στην αποχέτευση παρά να επιτρέψουν να πωληθούν κάτω από την τιμή που αυτοί έχουν βάλει.

Το ΔΕΛΤΑ όμως βλέπω ότι ξέφυγε από το μαντρί και μπράβο του.

Πιθανώς θα έχεις διαπιστώσει ότι από όλα τα άλλα σημεία πώλησης αφού λήξει αποσύρεται με ζημιά της εταιρείας βέβαια και όχι του πωλητή.Μόνο στο lidl δεν συμβαίνει αυτό.Ενδεχομένως θα ήθελαν να το κάνουν και οι άλλοι πωλητές αλλά μάλλον πιέζονται από τους υπόλοιπους παίχτες του γάλακτος.:)

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Edit.Πουλάει τέτοιο το lidl και δεν το ξέρω εγώ;;;;;;;;

Oυτε κι εγω ειχα υποψη μου το συγκεκριμενο προιον.

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε προϊόντα  που λειτουργούν ως καρτέλ ποτέ δεν ρίχνουν την τιμή τους.Προτιμούν να τα αποσύρουν να τα πετάξουν να τα ρίξουν στην αποχέτευση παρά να επιτρέψουν να πωληθούν κάτω από την τιμή που αυτοί έχουν βάλει.

Το ΔΕΛΤΑ όμως βλέπω ότι ξέφυγε από το μαντρί και μπράβο του.

Πιθανώς θα έχεις διαπιστώσει ότι από όλα τα άλλα σημεία πώλησης αφού λήξει αποσύρεται με ζημιά της εταιρείας βέβαια και όχι του πωλητή.Μόνο στο lidl δεν συμβαίνει αυτό.Ενδεχομένως θα ήθελαν να το κάνουν και οι άλλοι πωλητές αλλά μάλλον πιέζονται από τους υπόλοιπους παίχτες του γάλακτος.:)

Εδώ εχουμε αλλου ειδους 'ριξιμο'.

Δε νομιζω ότι οι καρτελ εταιριες απαγορευουν αυτή τη πρακτικη, νομιζω ότι απλα δε τη συνηθιζουν τα sm.

Επεξ/σία από rus
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, rus είπε

Δε νομιζω ότι οι καρτελ εταιριες απαγορευουν αυτή τη πρακτικη, νομιζω ότι απλα δε τη συνηθιζουν τα sm.

Το λέω με το εξής σκεπτικό.Για να το δώσει το lidl με -30% σίγουρα έχει τη σύμφωνη γνώμη της κάθε εταιρείας η οποία ενδεχομένως επωμίζεται αν όχι όλο το μεγαλύτερο από το -30% γιατί δε νομίζω ότι το κέρδος του lidl είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να κάνει αυτό από μόνο του μία τόσο μεγάλη έκπτωση.Τι πιο απλό δεν πουλήθηκαν πάρτα πίσω όπως κάνουν όλοι.

Πιθανώς έχεις δίκιο στη δεύτερη παρατήρηση ότι τα άλλα δεν θέλουν να μας δώσουν φθηνότερο προιόν. Θυμάμαι παλιά που η σύζυγος δούλευε σε μεγάλο s/m το βράδυ πετούσαν σακκούλες με διάφορα προιόντα ημέρας στα σκουπίδια.Σε παρατήρηση κάποιων υπαλλήλων γιατί δεν τα βάζουμε με κάποια έκπτωση 20-30-50% να πωληθούν και να τα πάρει φτηνά ο κόσμος ήταν όχι γιατί έτσι ρίχνουμε την τιμή.

Προσωπικά μου αρέσει και επικροτώ αυτό που κάνει το lidl.

Τέλος πάντων βρήκα την ευκαιρία και πήρα ένα μπουκάλι που έληγε μετά από 2 μέρες  στην τιμή των 95 λεπτών.Δεν διαπίστωσα καμία εμφανή διαφορά στη γεύση από τα υπόλοιπα απλά μου φάνηκε πως να το πω πιο ελαφρύ , πιο νερουλό στη γεύση σαν να είχε αποβουτυρωθεί περισσότερο από άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί απλά να έχει άλλη συμφωνία το lidl με τη ΔΕΛΤΑ...

Π.χ. να μη παίρνει επιστροφές, αλλά να μπορεί να μειώνει την τιμή 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

Εδώ εχουμε αλλου ειδους 'ριξιμο'.

To Lidl όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως ρίχνει -30% την τιμή. Τα ΑΒ την ρίχνουν -50%. Τα υπόλοιπα Σ/Μ βάζουν το προϊόν που λήγει μπροστά-μπροστά στο ράφι για να το πάρει κάποιος βιαστικός που δεν πρόσεξε πως έχει δύο μέρες περιθώριο για να χρησιμοποιήσει μισό κιλό βούτηρο 😣

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Narayan είπε

To Lidl όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως ρίχνει -30% την τιμή. Τα ΑΒ την ρίχνουν -50%. Τα υπόλοιπα Σ/Μ βάζουν το προϊόν που λήγει μπροστά-μπροστά στο ράφι για να το πάρει κάποιος βιαστικός που δεν πρόσεξε πως έχει δύο μέρες περιθώριο για να χρησιμοποιήσει μισό κιλό βούτηρο 😣

Ο ΑΒ ρίχνει το φρέσκο γάλα 50% όταν πλησιάζει η λήξη του;;;;; Δεν το ήξερα ούτε είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο.Από πότε έγινε αυτό;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι βρε @papoys1 επιμενεις να κανεις αναλυσεις αγορας και πρακτικες εμποριου οταν δεν το γνωριζεις το θεμα; Εγω που δεν ξερω δεν γραφω αποψη πανω σε αυτο το θεμα.

Ενταξει σε εχει βολεψει το Lidl, το εχουμε καταλαβει. Σου εχουν τσεκουρωσει την συνταξη απο το μνημονιο (το ευλογημενο, μην ξεχνιωμαστε) και προσπαθεις να τα φερεις βολτα, ΟΛΟΙ μας στα ιδια σκατα κολυμπαμε. Μηπως πρεπει να χαλαρωσεις λιγο ομως; Ενα σουπερ μαρκετ ειναι, οχι αντικειμενο παθους και ερωτα.

Παρτε και μια τρελη εκτπωση για να γουσταρετε

41889101_10217190842101974_9214495709548511232_o.jpg

Επεξ/σία από orck
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ο ΑΒ ρίχνει το φρέσκο γάλα 50% όταν πλησιάζει η λήξη του;;;;; Δεν το ήξερα ούτε είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο.Από πότε έγινε αυτό;;;;;

Στο γάλα και τα γαλακτοκομικά το βλέπω πιο σπάνια, πιο πολύ γίνεται σε κρουασάν και παρεμφερή είδη. Ίσως να οφείλεται στο ότι στα ΑΒ στοκάρουν συγκεκριμένη ποσότητα από κάθε μάρκα και δεν ρίχνουν απλά μια-δύο κασόνες από κάθε είδος στο ψυγείο και όοοοοποτε φύγουν, όπως στα Lidl. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το λέω με το εξής σκεπτικό.Για να το δώσει το lidl με -30% σίγουρα έχει τη σύμφωνη γνώμη της κάθε εταιρείας η οποία ενδεχομένως επωμίζεται αν όχι όλο το μεγαλύτερο από το -30% γιατί δε νομίζω ότι το κέρδος του lidl είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να κάνει αυτό από μόνο του μία τόσο μεγάλη έκπτωση.Τι πιο απλό δεν πουλήθηκαν πάρτα πίσω όπως κάνουν όλοι.

Πιθανώς έχεις δίκιο στη δεύτερη παρατήρηση ότι τα άλλα δεν θέλουν να μας δώσουν φθηνότερο προιόν. Θυμάμαι παλιά που η σύζυγος δούλευε σε μεγάλο s/m το βράδυ πετούσαν σακκούλες με διάφορα προιόντα ημέρας στα σκουπίδια.Σε παρατήρηση κάποιων υπαλλήλων γιατί δεν τα βάζουμε με κάποια έκπτωση 20-30-50% να πωληθούν και να τα πάρει φτηνά ο κόσμος ήταν όχι γιατί έτσι ρίχνουμε την τιμή.

Προσωπικά μου αρέσει και επικροτώ αυτό που κάνει το lidl.

Τέλος πάντων βρήκα την ευκαιρία και πήρα ένα μπουκάλι που έληγε μετά από 2 μέρες  στην τιμή των 95 λεπτών.Δεν διαπίστωσα καμία εμφανή διαφορά στη γεύση από τα υπόλοιπα απλά μου φάνηκε πως να το πω πιο ελαφρύ , πιο νερουλό στη γεύση σαν να είχε αποβουτυρωθεί περισσότερο από άλλα.

Τα Δελτα είναι όπως το είπες, νερουλά κάπως! Μια φορά είχε τελειώσει αυτό που παίρνω για τα παιδιά και βρήκα μόνο ενα Δελτα. Μόνο που δεν μου το έφεραν καπέλο. Φαντάζομαι βέβαια είναι και σε τι γεύση έχει συνηθίσει ο καθένας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, orck είπε

....Μηπως πρεπει να χαλαρωσεις λιγο ομως; Ενα σουπερ μαρκετ ειναι, οχι αντικειμενο παθους και ερωτα.

Ασε τον ανθρωπο να εκφραστεί οπως νιωθει, οι παραφοροι ερωτες δεν εχουν λογικη.

5 λεπτά πριν, Stamer είπε

Τα Δελτα είναι όπως το είπες, νερουλά κάπως! Μια φορά είχε τελειώσει αυτό που παίρνω για τα παιδιά και βρήκα μόνο ενα Δελτα. Μόνο που δεν μου το έφεραν καπέλο. Φαντάζομαι βέβαια είναι και σε τι γεύση έχει συνηθίσει ο καθένας.

Αυτό ρωτουσα (ρητορικα) απο πανω, ποια η διαφορα του χαρτινου Δελτα με τις 'φαρμες.' Το πρωτο είναι νερουλο. Αναρωτιεμαι ποια είναι η επισημη θεση τους. "Παρτε μισο ευρω φτηνοτερα το χαρτινο επειδή ειναι νερουλο"? :blink:

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...