Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kon1to είπε

εισαι σιγουρος οτι το παραδειγμα σου στέκει, είναι κοστολογημένο; H επιλογή του Jumbo είναι άστοχη γιατι τα δικά του προϊοντα έρχονται από Κίνα, οπότε τι συγκρίνουμε;

Δηλαδή το Jumbo δεν έχει "επώνυμα" παιχνίδια ; 

Π.χ. lego κλπ ; 

7 λεπτά πριν, kon1to είπε

Αν το πειράξουμε λίγο... 
Αν ο Ελευθερουδακης έχει τα faber castel 1€ το πιθανότερο είναι οτι το Lidl θα τα έχει 0,99€ ή 0,90€, πάντως όχι σιγουρα 1,20€

Και θα έχει και τα damber castel 0,30€... (τα οποία σημειωτέων τα παράγει η ίδια η faber castel)

Ποιος είναι πιο φτηνός;

Πιο φτηνός είναι αυτός που έχει το μολύβι σε μικρότερη τιμή 

Δηλαδή τι θες να μου πεις με αυτό που έγραψες τώρα ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Άντε πάλι 

Σύμφωνα με αυτά που λες, το lidl δεν είναι το φτηνότερο s/m, είναι το s/m με τα φτηνότερα προϊόντα 

Να επαναλάβω ένα παράδειγμα, να δω τι θα μου απαντήσεις:

Έστω λοιπόν ότι θέλουμε να πάρουμε σχολικά για τα εγγόνια 

Εσύ θες ντε και καλά να τους πάρεις μολύβια faber castel ΗΒ

Ο Ελευθερουδάκης (ούτε και ξέρω αν υπάρχει πλέον..) τα έχει 1 ευρώ 

Το jumbo τα έχει 1.20, αλλά τα damber castel 0.30

Ποιος είναι πιο φτηνός ; 

Άλλο τα faber  άλλο τα daber και άλλο τα chamber. Και εγώ από μικρός μόνο με faber γράφω.Τα άλλα δεν τα χωνεύω.:P

Μιλάμε για  προιόντα κατασκευασμένα από ίδια συστατικά αλλά εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις.Όταν λέμε τυρί από γάλα αγελάδος εννοούμε τυρί από γάλα αγελάδος και  όχι ανάμικτο με πρόβειο και κατσικίσιο.Εκεί δεν δικαιολογείται το ένα τυρί από γάλα αγελάδος να  έχει 5 και το άλλο παρόμοιο τυρί από γάλα αγελάδος να έχει 10.Τώρα εσύ αν γουστάρεις να τρως με τα 10 γιατί έχεις τα χρήματα ή το άλλο δεν το εμπιστεύεσαι φάτο.

Και με τα φρέσκα γάλατα τα ίδια λέγατε.Τώρα όμως που το ΔΕΛΤΑ από 1,60 που είχε που είχε πριν 5-6 χρόνια έφτασε να πωλείται κοντά στα ιδιωτικής ετικέτας τι λέτε.;;;Τότε είχε άριστη ποιότητα και τώρα την έριξε;;;; Είπαμε 40 λεπτά το αγοράζουν όλοι από τον παραγωγό.Απλά ο καθένας διαλέγει πόσο θέλει να είναι το κέρδος του.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή το Jumbo δεν έχει "επώνυμα" παιχνίδια ; 

Π.χ. lego κλπ ; 

προφανώς και έχει, αναφέρομαι στο μολύβι που λες οτι θα πάρεις με 0,30€

Εμενα η απορία μου είναι άλλη. Που στηρίζεις οτι το Lidl πουλάει τα επώνυμα πιο ακριβά από τους άλλους; Γιατί εγώ βλέπω πχ 

ΑΒ: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ COLA 2 X 1,5 LT COCA COLA = 2,90€

LIDL: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ COLA 2 X 1,5 LT COCA COLA = 2,39€

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Ο ζεστος ή ο κρυος? Εχω δοκιμασει πολλους αλλα δεν εχω βρει καλυτερο απ τoν νεσκαφέ της Νεστλε. Εχεις προταση?

Οι 6ευρες του ΑΒ υποψιν ειναι το μισο απ τα yellows του Σκλαβενιτη.

Πιες εσπρέσο ζεστό ή φρέντο κρύο να καταλάβεις γεύση. Ο νεσκαφέ πέθανε από γεύση το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι για αυτό βγάλανε τον νέο GOLD ο οποίος έχει πολύ καλύτερη γεύση αλλά εκεί που τον πουλάνε είναι είδος πολύτελείας.

Όλες αυτές οι απανωτές προσφορές τελευταία στο νεσκαφέ σε πείθουν ότι όντως είναι ο καλύτερος και ο γευστικότερος;;;;;;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kon1to είπε

Που στηρίζεις οτι το Lidl πουλάει τα επώνυμα πιο ακριβά από τους άλλους; Γιατί εγώ βλέπω πχ 

Πουθενά δε το στηρίζω, μάλλον δεν έχεις διαβάσει καν τα γραφόμενά μου 

Είπα ότι έννοια σύγκρισης δεν υφίσταται εφόσον δε μιλάμε για προϊόντα ίδιας ετικέτας

Το παράδειγμά σου είναι μια σωστή σύγκριση, βέβαια στηρίζεται σε προϊόν φυλλαδίου του Lidl ;) 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kon1to είπε

προφανώς και έχει, αναφέρομαι στο μολύβι που λες οτι θα πάρεις με 0,30€

Εμενα η απορία μου είναι άλλη. Που στηρίζεις οτι το Lidl πουλάει τα επώνυμα πιο ακριβά από τους άλλους; Γιατί εγώ βλέπω πχ 

Καφές παπαγάλος λουμίδης παραδοσιακός 194 γρ. LIDL  προσφορά  2,29

Καφές παπαγάλος λουμίδης παραδοσιακός 194 γρ, ΣΚΛ  προσφορά  2.80

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Και αυτό από φυλλάδιο... 

όχι απλά σε σταντ δίπλα στα ταμεία είναι πάνω από μήνα.Έχω πάρει άπειρες φορές και σήμερα πήρα ένα.

Όπως εδώ και μήνες ένα σαμπουάν H & S 2,45  σε όλους τους άλλους  5  1+1  .Και μη μου πεις είναι το ίδιο εγώ ένα θέλω δε θέλω δύο και αν πάρω ένα θα δώσω 5.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πουθενά δε το στηρίζω, μάλλον δεν έχεις διαβάσει καν τα γραφόμενά μου 

Είπα ότι έννοια σύγκρισης δεν υφίσταται εφόσον δε μιλάμε για προϊόντα ίδιας ετικέτας

Το παράδειγμά σου είναι μια σωστή σύγκριση, βέβαια στηρίζεται σε προϊόν φυλλαδίου του Lidl ;) 

όλα είναι σχετικά... 

διότι αν η Lidl πληρώνει την faber castel για να της φτιάχνει μολύβια, εμας τι μας πειράζει αν λέγονται dumber castel; Πάλι ο ίδιος δεν τα φτιάχνει;

Επίσης, σε κυριολεκτικό παράδειγμα, πόσο κάνει η πάριζα της Creta farms στα lidl ή κάπου αλλού και γιατί είναι καλύτερη από την πάριζα Αγροικία που πάλι την φτιάχνει η Creta farms και είναι πολύ οικονομική;

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και αυτό από φυλλάδιο... 

ποιο ειναι το "προβλημα" με το φυλλάδιο;

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν 2 διαφορετικά debates εδώ

1. Ποιός είναι φθηνότερος σε ίδια προϊόντα
2. Αν έχει ή όχι την ίδια τουλάχιστον ποιότητα το φθηνότερο προϊόν με το ακριβότερο αντίστοιχό του.

Και για τα δύο τσάμπα κουράζεστε νομίζω.

Για το πρώτο, ανα πάσα στιγμή ο καθένας έχει καλύτερη προσφορά από τον άλλο. Π.χ. στο παράδειγμα του παππού με τον λουμίδη, μπορεί μία μέρα να είναι και αντίθετα οι προσφορές. Γενικά δεν έχει νόημα, ψωνίζουμε πάντα ανάλογα με την λίστα απο εκεί που μας συμφέρει ανα πάσα στιγμή.

Για το δεύτερο, το έχουμε κουβεντιάσει και στο άλλο thread... Είναι αδύνατον να πείσεις τον πεπεισμένο οτι τα βασικά συστατικά δυο προϊόντων είναι διαφορετικά (σε κάποια μπορεί και να είναι, ισχύει). Άρα απλά θεωρώ οτι πρέπει να συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε.

Γενικότερα όσο αφορά το lidl για μένα είναι άλλο το πρόβλημα του και δεν θα μιλήσω ούτε για εξυπηρέτηση ούτε για τίποτε τέτοιο. Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει ποικιλία!!
Στο lidl πηγαίνω περίπου το 1/20 των φορών που πάω στα άλλα μαρκετ. Και αυτό γιατί... πως να πάω στα lidl αφού η μισή μου λίστα δεν υπάρχει καν στα lidl!? Και εννοώ ούτε σε επώνυμα, ούτε σε Ι.Ε., ούτε σε τίποτα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kon1to είπε

ποιο ειναι το "προβλημα" με το φυλλάδιο;

To "πρόβλημα" είναι ότι στο φυλλάδιο μπαίνουν προϊόντα σε προσφορά, που ο ένας μπορεί να τα έχει εκείνη τη στιγμή ενώ ο άλλος όχι 

Σε κάθε περίπτωση σταματάω τη κουβέντα, αν δε μπορείτε να καταλάβετε τι εστί σύγκριση και μου λέτε 100 φορές για ίδια εργοστάσια και ίδιες πρώτες ύλες....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Υπάρχουν 2 διαφορετικά debates εδώ

1. Ποιός είναι φθηνότερος σε ίδια προϊόντα
2. Αν έχει ή όχι την ίδια τουλάχιστον ποιότητα το φθηνότερο προϊόν με το ακριβότερο αντίστοιχό του.

Και για τα δύο τσάμπα κουράζεστε νομίζω.

Για το πρώτο, ανα πάσα στιγμή ο καθένας έχει καλύτερη προσφορά από τον άλλο. Π.χ. στο παράδειγμα του παππού με τον λουμίδη, μπορεί μία μέρα να είναι και αντίθετα οι προσφορές. Γενικά δεν έχει νόημα, ψωνίζουμε πάντα ανάλογα με την λίστα απο εκεί που μας συμφέρει ανα πάσα στιγμή.

Για το δεύτερο, το έχουμε κουβεντιάσει και στο άλλο thread... Είναι αδύνατον να πείσεις τον πεπεισμένο οτι τα βασικά συστατικά δυο προϊόντων είναι διαφορετικά (σε κάποια μπορεί και να είναι, ισχύει). Άρα απλά θεωρώ οτι πρέπει να συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε.

Γενικότερα όσο αφορά το lidl για μένα είναι άλλο το πρόβλημα του και δεν θα μιλήσω ούτε για εξυπηρέτηση ούτε για τίποτε τέτοιο. Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει ποικιλία!!
Στο lidl πηγαίνω περίπου το 1/20 των φορών που πάω στα άλλα μαρκετ. Και αυτό γιατί... πως να πάω στα lidl αφού η μισή μου λίστα δεν υπάρχει καν στα lidl!? Και εννοώ ούτε σε επώνυμα, ούτε σε Ι.Ε., ούτε σε τίποτα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τα επώνυμα αν και βλέπω μία καλύτερη μεταχείριση στο lidl από μεγάλες εταιρείες.

Από την άλλη εγώ όταν έχω μία λίστα θα πάω πρώτα από lidl θα πάρω αυτά που ξέρω ότι δεν θα πληρώσω αλλού στο θεό,επίσης πολλά από αυτά θα τα βρώ σε ειδική εβδομαδιαία προσφορά όπως θα πάρω και κάποια βασικά με -30% έκτακτη προσφορά κοντινής ημερομηνία λήξης,που καθημερινά βάζει το lidl,έστω και αν δεν είναι στη λίστα μου γιατί αν τα πάρω αύριο ή μεθαύριο θα τα πάρω 30% ακριβότερα.

Στη συνέχεια θα περάσω από Σκλαβενίτη να πάρω κάποιο είδος που δεν είχε , δεν βρήκα στο lidl ή εμπιστεύομαι περισσότερο το Σκλαβενίτη στο είδος αυτό.

Όπως είπα επώνυμα παίρνω πολύ λίγα από τη στιγμή που ξέρω ότι δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ελάχιστες διαφορές στη σύστασή τους οι οποίες δεν έχουν σχέση με τα αν είναι δεν είναι κάποιο προιόν επικίνδυνο π.χ. γάλα φρέσκο (από αγελάδα το ένα από αγελάδα το άλλο).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

To "πρόβλημα" είναι ότι στο φυλλάδιο μπαίνουν προϊόντα σε προσφορά, που ο ένας μπορεί να τα έχει εκείνη τη στιγμή ενώ ο άλλος όχι 

Σε κάθε περίπτωση σταματάω τη κουβέντα, αν δε μπορείτε να καταλάβετε τι εστί σύγκριση και μου λέτε 100 φορές για ίδια εργοστάσια και ίδιες πρώτες ύλες....

Προχθές αγόρασα Coca Cola 6αδα 2,99€ (εκτος φυλλαδιου) - 3,72€ στον ΑΒ

Τους τελευταιους μηνες έχουν φέρει Γαλα Δελτα Μικρες Οικογενειακες φαρμες, δεν εχω προσέξει σε τι τιμή το πουλάνε οι άλλοι, από περιέργεια θα ήθελα να μάθω αν ξερει καποιος

16 λεπτά πριν, Stamer είπε

Η ελλειψη ποικιλίας είναι υπαρκτό πρόβλημα... Οποτε πρέπει να παίζεις μπάλα σε 2-3 εταιρίες για να είσαι καλυμμένος.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

image.png.95ff3ed7909355d1ebc6bc5610738c1f.png

Μάλλον αυτό δείχνει την ειδική μεταχείριση που είπα παραπάνω στο lidl.Δεν ήξερα ότι είναι εβδομαδιαία προσφορά αλλά ειλικρινά τον τελευταίο μήνα τον έχω πάρει 2-3 φορές από το lidl.

Ενδεχομένως ο Λουμίδης ανανεώνει την προσφορά του.Οι λόγοι.Ο καθένας ας υποθέσει ότι θέλει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...