KoreanW Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 1 hour ago, tsiro7 said: Βάλε τώρα ότι δεν έχει να συντηρήσει μηχανήματα κλπ για αυτή τη δουλειά + το κόστος υπαλλήλων και πείτε μου αν είναι φθηνότερος η όχι το αν έχει χαμηλότερα λειτουργικά κόστη είναι δική του υπόθεση και δεν έχει να κάνει με το αν είναι φθηνότερος το αν είναι φθηνότερος έχει να κάνει με την τελική τιμή και την ποιότητα, τόσο ο Lidl όσο και το κάθε sm
phanispal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Βάλε τώρα ότι δεν έχει να συντηρήσει μηχανήματα κλπ για αυτή τη δουλειά + το κόστος υπαλλήλων και πείτε μου αν είναι φθηνότερος η όχι, σε απόλυτες τιμές μπορεί αλλά γνώμη μου έχει το χαμηλότερο vfm σε πολλά είδη. Μα κι εγώ αυτό έχω πει στο παρελθόν, ότι το «επιλέγουμε να μη χρησιμοποιούμε ράφια κ.λπ. για να κρατάμε χαμηλά τις τιμές», δεν είναι τίποτε άλλο παρά marketing, που κάποιοι το τρώνε με ευχαρίστηση. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε διαφορετικά προϊόντα. Το αν τα ετικέτας Lidl/AB/Σλκαβενίτη μπορεί να είναι υποδεέστερα, παρεμφερή ή ακριβώς τα ίδια με τα επώνυμα, είναι άλλο θέμα, που επίσης έχει συζητηθεί. Πάντως το να βγαίνει ο (κάθε) παππούς και να λέει ότι οι διαφορές είναι μεγάλες, και να σχηματίζεται η εντύπωση ότι είτε το Lidl προσέχει περισσότερο τον πελάτη, είτε ότι οι άλλοι χρεώνουν περισσότερο, είτε δεν ξέρω 'γω τι, για μένα είναι λάθος. 25 λεπτά πριν, kon1to είπε Ένα παράδειγμα που το έχω φρέσκο, θα μου πεις οτι δεν είναι προϊον 1ης ανάγκης, απλά το πρόσεξα γιατί μου έκανε εντύπωση μιας και άρχισα να ασχολούμαι πρόσφατα με αυτά τα προϊοντα. Είχε προσφορά ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B Vitality 14,90€ στα Lidl και αρχικά σκέφτηκα ότι είναι γενική προσφορά από την P&G. Ο Σκλαβενίτης το ίδιο ακριβώς προϊον το είχε 15,50€. Το δε πακετάκι με 2 ανταλλακτικά 10€ στο Lidl , 11,10€ στον Σκλαβενίτη Ωραία, σε τέτοια αναφέρομαι. Το να βγω εγώ όμως να πω ότι το Lidl πουλάει πιο φθηνά τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, και να συγκρίνω τη Lidlίσια με την Oral B, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Ανεξάρτητα αν η Lidlίσια κάνει ακριβώς την ίδια ή και καλύτερη δουλειά απ' την Oral B, αν έχει πολύ πιο φθηνά τα ανταλλακτικά. 1
tsiro7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, KoreanW είπε το αν έχει χαμηλότερα λειτουργικά κόστη είναι δική του υπόθεση και δεν έχει να κάνει με το αν είναι φθηνότερος το αν είναι φθηνότερος έχει να κάνει με την τελική τιμή και την ποιότητα, τόσο ο Lidl όσο και το κάθε sm Εχεις δίκιο αλλά είναι επιλογή μου εάν μπορώ να στηρίζω επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και όχι απλά να αυξάνουν τις κερδοφόριες τους. Για αυτό στηρίζω και πολλά συνοικιακά καταστήματα εδώ στην Καλλιθέα τα οποία έχουν φανταστικές ποιότητες σε τιμές πολλές φορές χαμηλότερες από τα σμ. Αλλά ο κόσμος έχει μάθει στην ευκολία των σμ.
KoreanW Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, tsiro7 said: Εχεις δίκιο αλλά είναι επιλογή μου εάν μπορώ να στηρίζω επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και όχι απλά να αυξάνουν τις κερδοφόριες τους. Για αυτό στηρίζω και πολλά συνοικιακά καταστήματα εδώ στην Καλλιθέα τα οποία έχουν φανταστικές ποιότητες σε τιμές πολλές φορές χαμηλότερες από τα σμ. Αλλά ο κόσμος έχει μάθει στην ευκολία των σμ. είσαι ελεύθερος οπωσδήποτε να κάνεις τις επιλογές σου και ο καθένας να κρίνει τις επιλογές σου, γιατί εδώ υποθέτεις ότι γνωρίζεις τις κερδοφορίες και τα κόστη του κάθε sm-προμηθευτή και έχεις συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση αλλά μη νομίζεις ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις (συνοικιακές και μη) δεν αυξάνουν τις κερδοφορίες τους με ανάλογο τρόπο και αποτελούν ευαγή μη κερδοσκοπικά ιδρύματα για οικονομία και εργαζομένους επιτέλους κάποια στιγμή οι φτηνές τιμές και οι σωστές υπηρεσίες πρέπει να στηρίζουν το δύσμοιρο εργαζόμενο καταναλωτή νομίζω όταν λχ ψάχνει ανοιχτό sm κυριακάτικα και ανοίγουν μόνο κάτι σαν τα Lidl που απασχολούν περσσότερους υπαλλήλους σε περισσότερες βάρδιες με περισσότερα ίσως λειτουργικά κόστη και όλο αυτό πάλι δεν έχει καμία σχέση με το ποιό sm είναι το φθηνότερο για την τσέπη του πελάτη του, ας μην τα μπερδεύουμε, στο ερώτημα «ποιό sm είναι φθηνότερο» μετράει η τελική τιμή και η ποιότητα προϊόντων-υπηρεσιών, μόνον Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW 1
orck Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, papoys1 είπε Είχαμε σε ένα άλλο φόρουμ έναν που στη συνέχεια γίναμε και φιλαράκια.Απίθανος τύπος άψογος στο λέγειν απλά κόλαγε στο γραπτό.Μας το έλεγε μάλιστα μόνος του και γελούσε λέγοντας ότι αν θέλει να κάνει ένα σωστό ποστ μπορεί να το διαβάσει και 10 φορές ώστε να κάνει τις σωστές διορθώσεις αλλά και πάλι μπορεί να έβγαιναν τελικά και κάποιες ασυναρτησίες.☺️ Ωχ, δηλαδη εχεις κατακαψει και αλλους σε αλλα φορουμ με τακτικα ποστ σε στυλ ανασκοπησης σουπερ μαρκετ που παντα καταληγουν "το Λιντλ ειναι το συγκλονιστικα καλυτερο καταστημα για να κανεις την βολτα σου και τα ψωνια σου"; Ποσα φορουμ εχεις καταστρεψει; ΥΓ Πλακα κανω, εαν σε ενοχλει πες μου και σταματαω.
pantheo4 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 27/12/2006 στις 9:15 ΜΜ, kirimis είπε Μονο τιποτα χαρτικα, εργαλειομηχανες και αναλογα... Τροφιμα και απορυπαντικα ποτε και με τιποτα. Ειναι κατωτερης ποιοτητας, κατι το οποιο διαπιστωσε φετος και ενας γερμανικος φορεας ελεγχου τροφιμων. Και ποιο πολλα χημικα ειχαν, και χαμηλοτερης θρεπτικης αξιας ηταν τα τροφιμα κλπ κλπ κλπ. Η φτηνια δεν ερχεται χωρις αντικτυπο... Εχεις πηγες γι αυτα που λες? Ζουσα πολλα χρονια στη Γερμανια και δεν ακουσα ποτε για κατι τετοιο 1
shack Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 21 ώρες πριν, indrigo είπε Καπου εκει μεσα εισαι... (Κοιτα εχω μπει αρκετες φορες στον πειρασμο να γραψω πραγματα που ξερω αλλα αυτο μου ειναι καπως αβολο) Μια ευκολη περιπτωση που ισως μαθεις πως μπηκανε σε Κωτσο και Βασιλοπουλο που λεω παραπανω ειναι να ρωτησεις καναν γνωστο... Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο Ο κοσμος τοχει τουμπανο που λενε!.. Για το πώς μπήκανε σε Βασιλόπουλο έχω ακούσει και 'γω, αλλά τα θεωρούσα αστειότητες
papoys1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, AristidisZ είπε E τώρα με όλο το σεβασμό παππού, δε τα λες καλά Το έχουμε πει 100 φορές, όποιος γουστάρει Ερμή. καφέδες, κρουασάν lidl κλπ ας πηγαίνει εκεί να τα παίρνει και τελειώνει η υπόθεση Από κει και πέρα, αν έχει και νόημα η συζήτηση για το αν είναι το φτηνότερο, ας πιάσουμε 10 προϊόντα (coca cola, amstel, molto, amita, καφέ λουμίδη, φέτα χωριό κλπ κλπ κλπ) και ας κρατήσει όποιος θέλει τιμές να τις βάλουμε κάτω να δούμε, από περιέργεια καθαρά Αριστείδη άσε τις πολυεθνικές που στις τιμές αυτοί κάνουν κουμάντο και όχι ο Σκλαβενίτης ο αβ το my market και οι λοιποί.Ότι γουστάρουν αυτοί βάζουν και όχι το s/m και εμείς πληρώνουμε ανάλογα με τα κέφια τους. Σου μιλάω για απλά προιόντα καθημερινής χρήσης και ξεκολάτε λίγο από coca cola 3Ε p&g ζιλετ κολγκέιτ λες και όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτούς και για αυτούς και όλα αυτά τα ονόματα που μόνο το όνομα πληρώνουμε. Πήρα 2 γιαουρτάκια πρόβεια ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ με 65 λεπτά αντίστοιχο φτηνότερο πρόβειο 1 ευρώ. Ένα Ελληνικό φρέσκο χυμό (όχι κονσέρβα) 1,05 αντίστοιχο φτηνότερο 1,48 Ένα Ημίσκληρο αγελαδινό τυρί 2,80 αντίστοιχο φτηνότερο 4,80 Απλά σου ανέφερα τρία προιόντα να καταλάβεις τη χαώδη διαφορά η οποία υπάρχει και σε άπειρα άλλα.Πες μου εσύ ένα s/m που πουλάει αντίστοιχο προιόν οποιασδήποτε μάρκας με την ίδια σύσταση , φτηνότερο ή στην ίδια τιμή με το lidl σε προσφορά ή χωρίς προσφορά να σου πω μπράβο. 3
iGotProblems Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Στο φυλλαδιο εχουν τα Monster προσφορα αλλα στο καταστημα μονο τα πρασινα... καμια ιδεα?
DYEL Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Από Δευτέρα θα τα έχει. Την προηγούμενη φορά στο συνηθισμένο μέρος είχε μόνο πράσινα και τα άσπρα τα είχε εκεί που ξεκινάνε τα ταμεία. Για τα άλλα δεν ξέρω,δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να πάρεις κάτι άλλο πέρα από το άσπρο :p Αυτή τη φορά στα 79 λεπτά αντί 89 όπως πριν λίγες εβδομάδες. Άκυρο,βλέπω και αυτή τη βδομάδα τα είχε,όπως είπα σε αυτό που πάω τα άσπρα ήταν στα ταμεία. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από DYEL
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, papoys1 είπε Σκληρές αλήθειες λέει αν καταφέρεις και τον αποκωδικοποιήσεις .Πιαστήκατε από το nes cafe και περάσατε αβλεπί τα υπόλοιπα που έχουν το ζουμί.Ποιος όμως δίνει σημασία στο nes cafe.Απλά από συνήθεια τον παίρνουμε. αυτό που μου αρέσει σε αυτό το θρεντ είναι ότι κανένας δεν μασάει τα λόγια του 😎
rus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, KoreanW είπε μιλάγαμε για τον υπαλληλάκο (που δε θα στοιχημάτιζα στην κλάψα ότι είναι του βασικού και του ...εργασιακού μεσαίωνα) ο οποίος σε κάποια sm πρέπει να έχει μπιλετάκι από το κόμμα στην κυριολεξία για την πρόσληψή του και από εκεί και μετά υπάρχει και η ευνοϊκή μεταχείριση από το κόμμα που ελέγχει τον κρατικό μηχανισμο Δε ξερω για εργασιακο μεσαιωνα αλλα το βασικο παιρνουν σιγουρα, εκτος αν μπουν απευθειας σε διευθυντικη θεση. Εχουν ευνοϊκη μεταχειριση κιολας? Δηλαδη πανε στς 10:00 και σχολανε στις 12:00 ας πουμε? Tο κομμα που ελεγχει τον κρατικο μηχανισμο δεν είναι στανταρ, αυριο μπορει να αλλαξει. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από rus
KoreanW Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 3 minutes ago, rus said: Δε ξερω γιατι εργασιακο μεσαιωνα αλλα το βασικο παιρνουν σιγουρα, εκτος αν μπουν απευθειας σε διευθυντικη θεση.λάθος κατάλαβες Εχουν ευνοϊκη μεταχειριση κιολας? Δηλαδη πανε στς 10:00 και σχολανε στις 12:00 ας πουμε? λάθος κατάλαβεςTο κομμα που ελεγχει τον κρατικο μηχανισμο δεν είναι στανταρ, αυριο μπορει να αλλαξει.ναι μεν αλλά
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 αφού κάτι σε τρώει να το πεις, βγαλτο απο μεσα σου παιδι μου 🤓
KoreanW Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, le vent nous porterAAAA said: αφού κάτι σε τρώει να το πεις, βγαλτο απο μεσα σου παιδι μου 🤓 ντόινγκ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις