le vent nous porterAAAA Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, margaritagr είπε Παππου καθε φορα που γραφεις για βουτα παει το μυαλο μου σ εναν πρωην που τριγυρναγε εκει με τ αμαξι για να δειξει τις οδηγικες του ικανοτητες με λοιπα ρεμαλια εμενα παλι το μυαλο μου παει σε χωριάτικη που κάνεις παπαρα στο αναψοκκινισμενο απο τους χυμούς της ντομάτας και διεγερμενο απο κρομμυδια αγνο ξεπαρθεμενο λαδάκι και με τρέχουνε τα σάλια Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από le vent nous porterAAAA
papoys1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pok0 είπε Τα προϊοντα που ληγουν ή ειναι πολυ κοντα στην ημερομηνια ληξης τους επιστρεφονται στις εταιριες απο τις οποιες αγοραστηκαν οι οποιες επιβαρυνονται το κοστος. Τα προίοντα αυτα καταγραφονται σε πιστωτικα τιμολογια και οι εταιριες ειναι υποχρεωμενες να τα καταστρεφουν με συγκεκριμενες διαδικασιες για καθε προίον (προσθετη επιβαρινση). Στην ουσια οταν γινονται συμφωνιες αναμεσα στα S/M και τις παραγωγες εταιριες, οι δευτερες κανουν εκτιμηση για το κοστος των επστροφων και το βαζουν στην τιμη του προίοντος. Ειδικες κατηγοριες εταιριων που δεν δεχονται επιστροφες ειναι μεγαλες πολυεθνικες με πολυ επονυμα προίοντα που πουλιουνται ευκολα απο το ραφι( coca cola, Procter and Gamble, k.a). Οι γαλαταδες περνουν επιστοφες καθε μερα γυρω στο 20% επι των πωλησεων. Αυτά που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης δεν επιστρέφονται απλά μπαίνουν μπροστά μπροστά από αρμόδιους υπαλλήλους (φέις νομίζω το λένε) να τα πάρει ο πρώτος αφελής πελάτης που θα πέσει πάνω τους στην κανονική τιμή ενώ στο lidl έχουν έκπτωση 30%. ΣΥΜΒΟΥΛΗ Για αυτό να είστε πονηρεμένοι, ποτέ να μην παίρνετε το πρώτο (γιατί πιθανώς λήγει την επόμενη μέρα) απλά να βάζετε το χέρι στο βάθος και να παίρνετε το τελευταίο το οποίο λήγει πιθανώς μετά από 10ήμερο και βάλε. Όσοι δεν το γνωρίζετε κάντε το τεστ αύριο να το διαπιστώσετε. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από papoys1 3
pok0 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, dhmak said: Ηθική Κατάντια στον 'πολιτισμένο' κόσμο να καταστρέφουμε τρόφιμα, όταν στον 'απολίτιστο' υποφέρουνε από πείνα, αντί να ήτανε πρακτική ΟΛΩΝ να τα πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή, όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως τους. Yπαρχει κοστος στο να παρακολουθουν τα καταστηματα τις ημερ. ληξης και ακομα ακομα καποια απο αυτα τελικα να πεταγονται. Καποιοι λοιπον επιλεγουν τον ευκολο τροπο της επιστροφης στους πωλητες και αλλοι σε εξωτερικη διαχειρηση. Παντως εχεις δικιο, πολυ μεγαλες ποσοτητες τροφιμων πετιουνται καθε μερα, αλλα ειναι επακολουθο των τεραστιων δυκτιων διανομης, δεν γινεται αλλιως. 15 minutes ago, papoys1 said: Αυτά που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης δεν επιστρέφονται απλά μπαίνουν μπροστά μπροστά από αρμόδιους υπαλλήλους (φέις νομίζω το λένε) να τα πάρει ο πρώτος αφελής πελάτης που θα πέσει πάνω τους στην κανονική τιμή ενώ στο lidl έχουν έκπτωση 30%. ΣΥΜΒΟΥΛΗ Για αυτό να είστε πονηρεμένοι, ποτέ να μην παίρνετε το πρώτο (γιατί πιθανώς λήγει την επόμενη μέρα) απλά να βάζετε το χέρι στο βάθος και να παίρνετε το τελευταίο το οποίο λήγει πιθανώς μετά από 10ήμερο και βάλε. Όσοι δεν το γνωρίζετε κάντε το τεστ αύριο να το διαπιστώσετε. Σωστα, και εγω ετσι ψωνιζω. Τα ραφια γεμιζονται απο πισω προς τα εμπρος παντα. Δλδ οταν ερχεται καινουρια παραλαβη το ραφι πληρωνεται απο πισω, παντα. Επισης ενας αλλος παραγωντας πολυ σημαντικος ειναι οτι στα ανοικτα ραφια βιτρινες, οι θερμοκρασιες δεν ειναι οι ακριβως προβλεπομενες. Τα προίοντα που βρισκονται πισω στο βαθος δεν εχουν προλαβει να ερθουν μπροστα ,που θερμοκρασιες ειδικα το καλοκαιρι ειναι υψηλοτερες και καμια φορα εκτως των προδιαγραφων διατηρησης. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από pok0 1
shack Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, pok0 είπε Τα προϊοντα που ληγουν ή ειναι πολυ κοντα στην ημερομηνια ληξης τους επιστρεφονται στις εταιριες απο τις οποιες αγοραστηκαν οι οποιες επιβαρυνονται το κοστος. Τα προίοντα αυτα καταγραφονται σε πιστωτικα τιμολογια και οι εταιριες ειναι υποχρεωμενες να τα καταστρεφουν με συγκεκριμενες διαδικασιες για καθε προίον (προσθετη επιβαρινση). Στην ουσια οταν γινονται συμφωνιες αναμεσα στα S/M και τις παραγωγες εταιριες, οι δευτερες κανουν εκτιμηση για το κοστος των επστροφων και το βαζουν στην τιμη του προίοντος. Ειδικες κατηγοριες εταιριων που δεν δεχονται επιστροφες ειναι μεγαλες πολυεθνικες με πολυ επονυμα προίοντα που πουλιουνται ευκολα απο το ραφι( coca cola, Procter and Gamble, k.a). Οι γαλαταδες περνουν επιστοφες καθε μερα γυρω στο 20% επι των πωλησεων. Καταστροφή δεν νομίζω να γίνεται. Έχω έναν γνωστό που δούλευε σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία, και τα επιστρεφόμενα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα έκανα κακάο, γιαούρτια και τέτοια. 3
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, shack είπε Καταστροφή δεν νομίζω να γίνεται. Έχω έναν γνωστό που δούλευε σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία, και τα επιστρεφόμενα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα έκανα κακάο, γιαούρτια και τέτοια. Κρύβε λογια κρύβε λογια και καλα οι ιδιωτικές ετικέτες, αλλα τα επώνυμα;;; δεν το δέχομαι χιχιχο
papoys1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Και μου τη δίνει μετά από όλα αυτά που το milko και τα λοιπά σοκολατούχα γάλατα πωλούνται στη διπλάσια τιμή από το απλό γάλα. Τόσο ακριβή είναι η ζάχαρη και μία κουταλιά κακάο που ρίχνουν μέσα.
orck Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Και μου τη δίνει μετά από όλα αυτά που το milko και τα λοιπά σοκολατούχα γάλατα πωλούνται στη διπλάσια τιμή από το απλό γάλα. Τόσο ακριβή είναι η ζάχαρη και μία κουταλιά κακάο που ρίχνουν μέσα. Το σοκολατουχο γαλα των Lidl το παραγουν με παρθενες καφε αγελαδες στα βοσκοτοπια στο Βερολινο ενω τους βαζουν να ακουν Μπαχ (ειπαμε αμιγος γερμανικο, ανωτερο προιον). Εαν ρε μαστορα αυτος ειναι υγειονομικα ενδεδειγμενος τροπος να το κανουν ετσι και εαν υπαρχουν πελατες για αυτο το προιον τοτε ποιο ειναι το προβλημα;
mihanikos1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, shack είπε Καταστροφή δεν νομίζω να γίνεται. Έχω έναν γνωστό που δούλευε σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία, και τα επιστρεφόμενα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα έκανα κακάο, γιαούρτια και τέτοια. Άλλος ένας αστικός μύθος που απλα δεν ισχυει. Ας σταματήσουμε να κοιτάμε τα κουτιά απο κάτω με τον μαγικό αριθμο του πόσες φορες έχει ξανασυσκευαστει το γάλα. 2
papoys1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, orck είπε Το σοκολατουχο γαλα των Lidl το παραγουν με παρθενες καφε αγελαδες στα βοσκοτοπια στο Βερολινο ενω τους βαζουν να ακουν Μπαχ (ειπαμε αμιγος γερμανικο, ανωτερο προιον). Εαν ρε μαστορα αυτος ειναι υγειονομικα ενδεδειγμενος τροπος να το κανουν ετσι και εαν υπαρχουν πελατες για αυτο το προιον τοτε ποιο ειναι το προβλημα; Στη ΓΑΛΠΟ δεν υπάρχουν επιστροφές γιατί πριν τη λήξη μπαίνει το 30% και φεύγουν. 1
rus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Άλλος ένας αστικός μύθος που απλα δεν ισχυει. Ας σταματήσουμε να κοιτάμε τα κουτιά απο κάτω με τον μαγικό αριθμο του πόσες φορες έχει ξανασυσκευαστει το γάλα. Mα τα μιλκο, παγωτα κλπ. από αποστειρωμενο γαλα γινονται επισήμως. Και το αποστειρωμενο γαλα χρειαζεται, δε το πετας. Οι φημες για νουμερο κατω απ το κουτι φυσικα και είναι αστειοτητα. 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Και μου τη δίνει μετά από όλα αυτά που το milko και τα λοιπά σοκολατούχα γάλατα πωλούνται στη διπλάσια τιμή από το απλό γάλα. Τόσο ακριβή είναι η ζάχαρη και μία κουταλιά κακάο που ρίχνουν μέσα. Και ακομα πιο ακριβα πουλανε τις κρεμες γαλακτος. 8 ώρες πριν, pok0 είπε Yπαρχει κοστος στο να παρακολουθουν τα καταστηματα τις ημερ. ληξης και ακομα ακομα καποια απο αυτα τελικα να πεταγονται. Καποιοι λοιπον επιλεγουν τον ευκολο τροπο της επιστροφης στους πωλητες και αλλοι σε εξωτερικη διαχειρηση. Παντως εχεις δικιο, πολυ μεγαλες ποσοτητες τροφιμων πετιουνται καθε μερα, αλλα ειναι επακολουθο των τεραστιων δυκτιων διανομης, δεν γινεται αλλιως. Μη ξεχναμε και τους τονους των φρουτων που θαβονται στις χωματερες. 8 ώρες πριν, papoys1 είπε ΣΥΜΒΟΥΛΗ Για αυτό να είστε πονηρεμένοι, ποτέ να μην παίρνετε το πρώτο (γιατί πιθανώς λήγει την επόμενη μέρα) απλά να βάζετε το χέρι στο βάθος και να παίρνετε το τελευταίο το οποίο λήγει πιθανώς μετά από 10ήμερο και βάλε. Όσοι δεν το γνωρίζετε κάντε το τεστ αύριο να το διαπιστώσετε. Αντι να πεις να διαβαζουν την ημερ/νια ληξης τους λες να παιρνουν απ το βαθος, ωραια συμβουλη παππου Είναι πολύ πιθανο στο βαθος να εχουν ξεχαστει και να εχουν παλιωσει, αρα θα παρεις κατι που ληγει συντομα. Εγω απ το βαθος διαλεγω συνηθως, λογω καλυτερης ψυξης. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από rus 1
papoys1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, rus είπε Αντι να πεις να διαβαζουν την ημερ/νια ληξης τους λες να παιρνουν απ το βαθος, ωραια συμβουλη παππου Μα γουρούνι στο σακί θα πάρεις. Φυσικά θα δεις και την ημερομηνία λήξης απλά στο βάθος πάντα και όλοι (ακόμη και το lidl) συνήθως βάζουν την πιο μεγάλη).Ένα τεστ θα σε πείσει.
rus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μα γουρούνι στο σακί θα πάρεις. Φυσικά θα δεις και την ημερομηνία λήξης απλά στο βάθος πάντα και όλοι (ακόμη και το lidl) συνήθως βάζουν την πιο μεγάλη).Ένα τεστ θα σε πείσει. Παππου τo τεστ αυτο το εχω κανει απ το καιρο που ησουν νεος, συνηθως απο πισω βρίσκονται αυτά που ληγουν συντομα, αυτό που λες δε γινεται τοσο συχνα. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από rus
papoys1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, rus είπε Παππου τo τεστ αυτο το εχω κανει απ το καιρο που ησουν νεος, συνηθως απο πισω βρίσκονται αυτά που ληγουν συντομα, αυτό που λες δε γινεται τοσο συχνα. Τότε εσύ να παίρνεις πάντα από μπροστά τα πρώτα που έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια και άσε εμάς τους υπόλοιπους τα παίρνουμε τα πιο πίσω που λήγουν σύντομα. 2
rus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, papoys1 είπε Τότε εσύ να παίρνεις πάντα από μπροστά τα πρώτα που έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια Eγω ειπα τι κανω, παιρνω από πισω για λογους καλυτερης ψυξης ελέγχοντας παραλληλα την ημερ/νια ληξεως. Το ιδανικο είναι να συμβαινουν και τα δυο, δηλαδή και πισω και μακρινη ληξη. Δεν είναι στανταρ ότι τα πρωτα εχουν και μεγαλυτερη διαρκεια, συχνα δεν υπαρχουν πρωτα γιατι τα εχουν παρει οι πελατες. Αν ομως οι υπαλληλοι δεν κανουν την αναδιαταξη που λες τοτε τα παλια θα εχουν ξεμεινει πισω. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από rus
kon1to Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Μα γουρούνι στο σακί θα πάρεις. Φυσικά θα δεις και την ημερομηνία λήξης απλά στο βάθος πάντα και όλοι (ακόμη και το lidl) συνήθως βάζουν την πιο μεγάλη).Ένα τεστ θα σε πείσει. είναι κανόνας στα Lidl, ειδικά με το φιλέτο στήθος κοτόπουλο XXL όταν είναι σε προσφορά, το έχω επιβεβαιώσει... πάντα τα πάνω πάνω πακέτα λήγουν την επόμενη άντε τη μεθεπόμενη μέρα, αλλά άμα σκάψεις βαθιά, μπορεί να βρεις και ημερομηνία λήξης μια βδομάδα μετά! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις