Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zio10 είπε

Το lidl τα έχει αυτά; Έχω την εντύπωση ότι τα έχω δει σε AB ή Σκλαβενίτη.

Kαι my market!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Lidl που βρίσκεται στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω η ταμίας δεν δέχτηκε να βάλει την κάρτα στο POS και είπε οτι δεν είναι υποχρεωμένη απο τον Μάιο του 2018 βάσει νόμου.

Στο ίδιο κατάστημα δεν μου είπαν ποτέ κάτι τέτοιο.Ούτε σε άλλα 2 καταστήματά τους.

Της είπα οτι σε κανένα ΣΠ η κατάστημα δεν το εφαρμόζουν αυτό και οτι δεν της είναι κόπος.Δεν θα έπρεπε να έχουν τον νόμο σε χαρτί προς ενημέρωση των πελατών;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Το είδα κι εγώ σε lidl αυτό. Μάλλον θα εφαρμοστεί παντού σιγά σιγά. Εντάξει δεν είναι και πρόβλημα, μερικοί το προτιμούν κιόλας!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Στο Lidl που βρίσκεται στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω η ταμίας δεν δέχτηκε να βάλει την κάρτα στο POS και είπε οτι δεν είναι υποχρεωμένη απο τον Μάιο του 2018 βάσει νόμου.

Στο ίδιο κατάστημα δεν μου είπαν ποτέ κάτι τέτοιο.Ούτε σε άλλα 2 καταστήματά τους.

Της είπα οτι σε κανένα ΣΠ η κατάστημα δεν το εφαρμόζουν αυτό και οτι δεν της είναι κόπος.Δεν θα έπρεπε να έχουν τον νόμο σε χαρτί προς ενημέρωση των πελατών;

Προφανώς δεν ήθελε να την ακουμπήσει 

Καθόλου κακό δε θα το έλεγα... 

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό θυμάμαι ότι κάποιος διαμαρτυρόταν που σε όλο τον κόσμο οι υπάλληλοι δεν ακουμπάνε τις κάρτες και μόνο εδώ το κάνουν. Τώρα που ξεκίνησε κι εδώ πάλι γκρινιάζουμε! :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γράφω ως παράπονο γιατί δεν είναι κόπος για την/τον ταμία και είναι μέρος της δουλειάς της/του.Με αυτή την λογική σε λίγο θα ζητούν να κάνουμε και την συναλλαγή στο ταμείο.

Να την ακουμπήσει,δεν θα κολλήσει κάτι.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Το γράφω ως παράπονο γιατί δεν είναι κόπος για την/τον ταμία και είναι μέρος της δουλειάς της/του.Με αυτή την λογική σε λίγο θα ζητούν να κάνουμε και την συναλλαγή στο ταμείο.

Να την ακουμπήσει,δεν θα κολλήσει κάτι.

Εσύ δεν έχεις πρόβλημα (ούτε εγώ έχω) αλλά είναι πολλοί που δεν θέλουν. Οπότε μάλλον θα πάμε προς τα εκεί, θα βάζουμε μόνοι μας την κάρτα στο pos.

Υπερβολή μου φαίνεται προσωπικά αλλά όχι και κάτι τόσο σοβαρό, ας το κάνουν όπως θέλουν.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εφαρμοζεται σταδιακά και αναλογα με τον προιστάμενο. Ειναι νομος γιατί η κάρτα θεωρείται πορτοφολι σου και δεν το κάνουν γιατί σε θεωρουν βρώμικο. Είναι νομικά το ιδιο με το να του δώσεις το πορτοφολι σου να παρει τα χρηματα. Βέβαια εσύ μπορει να το δινεις οικειοθελώς (οπως και την κάρτα) αλλά προφανως εγιναν κάποιες απατες απο κουτοπονηρους πελάτες και ειπαν να εφαρμοσουν το νομο κατα γράμμα. Για μενα καλα κάνουν ετσι κι αλλιως. 

Γενικά δεν δινω την κάρτα μου σε κανεναν, σε κανενα μαγαζι ή αν πρεπει να την δώσω για καποιο δικο μου λογο, κοιτώ τα πάντα. Π.χ. παλιότερα κάποιοι εδιναν την καρτα στο σερβιτορο και καλα να πουλήσουν μουρη στην γκομενα, αλλα κάποιοι μετα εβλεπαν άλλες χρεωσεις στις καρτες τους απο ετεροχρονισμενες συναλλαγες.

Το lidl το συμφέρει να βάζει ο υπαλληλος την κάρτα γιατι συνολικα στη βαρδια θα ειναι πιο γρηγορο. Μου εχει τυχει μπροστά μου τύπος κάπου στα 35 να κάνει 3 φορές λάθος στον τρόπο που έβαζε την κάρτα και μετα δε θυμόταν καλα και το pin. Ημουν ο επομενος και η ουρα ... διοδίων και ήθελα να του δώσω την κάρτα να τη φάει. Αφου δεν θες να μάθεις την τεχνολογία, πήγαινε ρε στοκο στο atm, πάρε χρημα και ππληρωνε μετρητα. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Kι εγω το επισημανα αυτό πριν μερικες βδομάδες. Στο εξης λεει ο πελατης πρεπει να βαζει τη καρτα μονος του (για ακομα μεγαλυτερη προστασια του), είναι ο νεος κανονισμος.

Αλλα δε το ειδα σε κανενα αλλο sm.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rus είπε

Kι εγω το επισημανα αυτό πριν μερικες βδομάδες. Στο εξης λεει ο πελατης πρεπει να βαζει τη καρτα μονος του (για ακομα μεγαλυτερη προστασια του), είναι ο νεος κανονισμος.

Αλλα δε το ειδα σε κανενα αλλο sm.

Ε λογικά θα το δούμε και στα άλλα, πρωτοπορούν τα lidl όπως με τις σακούλες που τις χρέωναν πάντα πριν το κάνουν οι άλλοι! :D

Δημοσ.

εγω ειμαι το αναποδο, τσαντιζομαι οταν μου βουταει ο ταμιας την καρτα για την περασει αυτος ...

ολη η ιδεα γυρω απο τις contactless συναλαγες ειναι να μη φευγει ποτε η καρτα απο το χερι σου. Και πλεον οσα ΣΜ εχω παει εγω εχουν το τερματικο σε σημειο κοντα στον πελατη που την περνας μονος σου χωρις κανενα προβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ είμαι υπέρ του να την περνάω μόνος μου είτε ανέπαφα είτε με τσιπ + πιν. Τώρα σε καφετέριες π.χ. συνήθως την δίνω, την περνάνε ανέπαφα και την επιστρέφουν. Το θεωρώ ότι είναι όπως παλιά με την μαγνητική ταινία με τη μόνη διαφορά ότι δεν υπογράφω κάπου. Θύμα υποκλοπής δεν έχω πέσει έως τώρα τουλάχιστον.

Δημοσ.

Πολυ καλα κανουν. Πηγα Λονδινο το...2016 μαλλον, δεν θυμαμαι καλα και σε ολες τις συναλλαγες που εκανα εκει εγω κραταγα την καρτα, (εκτος απο το λεωφοριο που σε παει απο αεροδρομιο κεντρο και πισω) τις πρωτες φορες δεν ηξερα και πηγαιανα να δωσω την καρτα αλλα μετα που καταλαβα εβαζα μονος μου την καρτα στο μηχανημα το οποιο μηχανημα ηταν γυρισμενο προς τον πελατη και οχι προς τον υπαλληλο.
Θετικο το βρισκω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...