Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα,οι συμβουλες των "ειδικων"στο ψωμι,ειναι ολα τα λ7.πολυ γελιο....τι να παθει το ζυμαρι?ελα ντε......ασε με τα περι χημικων.....θα πουλησει ο αλλος καρβελι 60-70 λεπτα,και θα βαλει και εξτρα χημικα,να ανεβει το κοστος πανω απο ευρω,αλλα αυτος θα το πουλαει 70 σεντσ....τι διαολο?που ζειτε?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JOHN ONLY είπε

Προβληματίζομαι (χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις) γιατί θα μου άρεσε να ξυπνάω την Κυριακή και να έχω ζεστό ψωμί έτοιμο, οταν το νερό με το αλεύρι μείνουν ένα βράδυ αυτούσια αν είναι "επικίνδυνα" να το πω. 

Μην προβληματίζεσε καθόλου αρκεί όπως γράφει και στης οδηγίες τα υγρά πρώτα τοποθετείς και τελευταία η μαγιά από επάνω στην κορυφή του μείγματος. Με αλεύρι ζεας κάνω, άλλοτε κριθάρι και ενίοτε σίκαλη και πάντα ολικής . Λίγο παίξε και με της αναλογίες του μείγματος για το φέρεις στο γούστο σου και καλή σου όρεξη 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

καλα,οι συμβουλες των "ειδικων"στο ψωμι,ειναι ολα τα λ7.πολυ γελιο....τι να παθει το ζυμαρι?ελα ντε......ασε με τα περι χημικων.....θα πουλησει ο αλλος καρβελι 60-70 λεπτα,και θα βαλει και εξτρα χημικα,να ανεβει το κοστος πανω απο ευρω,αλλα αυτος θα το πουλαει 70 σεντσ....τι διαολο?που ζειτε?

Τι χημικα να βαλει ο φουρναρης; Εισαι σιγουρος/σιγουρη οτι καταλαβες τι εγραψε;
Το αλευρι που βαζει δεν ειναι απο τον μυλο, ειναι απο την αποθηκη που καθεται εκει για μηνες μεχρι να παει στο καταστημα, πνιγμενο στα συντηρητικα και βελτιωτικα γευσης, υφης και οσφρησης.
Το σκατενιο αλευρι ειναι πιο φτηνο με τα συντηρητικα και βελτιωτικα απο το καλο αλευρι που ειναι χωρις τιποτα προσθετο.

Εαν μου απαντησεις οτι εαν εχω στοιχεια να τα παρουσιασω στον εισαγγελεα, σε κανω μπλοκ στο λεπτο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Οι φούρνοι αγοράζουν έτοιμα μίγματα αλεύρων για κάθε τύπο ψωμιού.

Πριν από χρόνια στην διαφημιστική εταιρία που δούλευα μας είχαν φέρει να κάνουμε ένα προωθητικό κατάλογο με άλευρα που προοριζόταν αυστηρά και μόνο για αρτοποιούς.

Ανάλογα για ποιο είδος ψωμιού προοριζόταν -πολυτελείας, χωριάτικο, ολικής, σικάλεως, ψωμί τοστ, κ.λπ.- ήταν και ο τύπος αλεύρου, -λευκό, ολικής, σικάλεως, από μαλακό σιτάρι, από σκληρό, κ.λπ.

Αλλά όλα είχαν εκτός από ξηρή μαγιά ή/και αποξηραμένο προζύμι, διογκωτικές ύλες, αντιοξειδωτικά, χρωστικές, βελτιωτικά γεύσης, αλάτι και γενικά ένα σωρό Ε.

Ο φούρναρης το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ακολουθήσει τις οδηγίες πόσο αλεύρι και νερό να βάλει ανάλογα την ποσότητα του ψωμιού που ήθελε να κάνει, σε τι θερμοκρασία και πόση ώρα να το αφήσει να φουσκώσει και σε τι θερμοκρασία και πόση ώρα να το ψήσει!!!

Όσοι νομίζετε ότι ο φούρνος της γειτονιάς κάνει ψωμί με φρέσκια μαγιά ή με προζύμι μάλλον έχετε κατά νου τους φούρνους του προηγούμενου αιώνα!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, orck είπε

Τι χημικα να βαλει ο φουρναρης; Εισαι σιγουρος/σιγουρη οτι καταλαβες τι εγραψε;
Το αλευρι που βαζει δεν ειναι απο τον μυλο, ειναι απο την αποθηκη που καθεται εκει για μηνες μεχρι να παει στο καταστημα, πνιγμενο στα συντηρητικα και βελτιωτικα γευσης, υφης και οσφρησης.
Το σκατενιο αλευρι ειναι πιο φτηνο με τα συντηρητικα και βελτιωτικα απο το καλο αλευρι που ειναι χωρις τιποτα προσθετο.

Εαν μου απαντησεις οτι εαν εχω στοιχεια να τα παρουσιασω στον εισαγγελεα, σε κανω μπλοκ στο λεπτο.

και ειχα μια σκασιλα.....μην κανεις βλοκ.βαλε με στην λιστα αγνοησης.εγω παντως σε βασω ασαπ.και οταν κανεις τον φουρναρη για 30 χρονια,ελα να πεις την γνωμη σου.μεχρι τοτε,δεν γνωριζεις,και η γνωμη σου εχει  μηδενικη αξια.

• Like 1
Δημοσ.

Για την τιμη τους ,αρκετά καλά.Τα δοκίμασα στο cheat weekend που εκανα ,παρέα με παγωτό.

IMG_20180804_173249.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CallMeRp είπε

Για την τιμη τους ,αρκετά καλά.Τα δοκίμασα στο cheat weekend που εκανα ,παρέα με παγωτό.

Να προσθεσω , αρκετα σκληρα για τυπους σαν τον @papoys1 με ευαισθητα δοντακια ( παπου χιουμορ κανω μην τα παρεις λεμε )

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

και ειχα μια σκασιλα.....μην κανεις βλοκ.βαλε με στην λιστα αγνοησης.εγω παντως σε βασω ασαπ.και οταν κανεις τον φουρναρη για 30 χρονια,ελα να πεις την γνωμη σου.μεχρι τοτε,δεν γνωριζεις,και η γνωμη σου εχει  μηδενικη αξια.

Ετσι εξηγειται η αντιδραση σου στο να φαει καποιος ενα ψωμακι πλησιεστερο στο κατα δυναμη ποιο αγνο.Αν τα φτιαχνατε και τα φτιαχνετε τα ψωμια οπως πλεον ο κοσμος τεινει να τα προτιμαει της παλιας σχολης-φουρνιας τοτε μαλλον οι φουρνοι-φουρναριδες εμειναν 30 χρονια πισω.Μετα μην αναρωτιεστε γιατι η δουλεια-τζιρος πεφτει.Δεν θα ειχα προβλημα να ψωνιζω απο φουρνο αρκει να ειχα εμπιστοσυνη στα υλικα που χρησιμοποιει.Εδω ακομα και στο αλευρι που αγοραζω το ασπρο απορριπτω οτιδηποτε αναφερει η ετικετα και π.χ απο 20% αλευρι αλλοδαπης διοτι αλλη νομοθεσια εχουν σε σχεση με τα φυτοφαρμακα και την χρηση τους.Επιλεγω ελληνικα που τουλαχιστων υπαρχει ενας υποτιποδης ελενχος στην χρηση τους

Επεξ/σία από sixfeetunder
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, villasg είπε

Να προσθεσω , αρκετα σκληρα για τυπους σαν τον @papoys1 με ευαισθητα δοντακια ( παπου χιουμορ κανω μην τα παρεις λεμε )

χαχα ,οχι δεν ειναι σκληρα ρε συ!

Παρεα με παγωτο απο τα lidl και παγωτο κρι κρι γευση παστα φλωρα( 10/10 βαθμολογια) - το πετυχα κ σε τιμη προσφορας.Εξαιρετικο ,σημερα το τελειωνω και οσονουπω θα παρω την σοκολατοπιτα παγωτο παλι απο κρικρι ,φανταζομαι θα ναι σουπερ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Εμ πες ετσι πες οτι απο "επαγγελματικο ενδιαφερον" ειρωνευεσαι οσους προσπαθουν να βοηθησουν καταθετωντας την οποια γνωση εχουν για το θεμα. Καλες δουλειες. Ειναι αστειο να πιστευεις οτι ο αρτοπαρασκευαστης του Λιντλ θα σου κοψει την δουλεια σου.

2 ώρες πριν, CallMeRp είπε

IMG_20180804_173249.jpg

Καλα ρε μαστορα cheat weekend με Λιντλ; ΜΕ ΛΙΝΤΛ; :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, orck είπε

Εμ πες ετσι πες οτι απο "επαγγελματικο ενδιαφερον" ειρωνευεσαι οσους προσπαθουν να βοηθησουν καταθετωντας την οποια γνωση εχουν για το θεμα. Καλες δουλειες. Ειναι αστειο να πιστευεις οτι ο αρτοπαρασκευαστης του Λιντλ θα σου κοψει την δουλεια σου.

Καλα ρε μαστορα cheat weekend με Λιντλ; ΜΕ ΛΙΝΤΛ; :)

Αν δεις τι εφαγα ολο το πσκ ...τα κουλουρια του λιντλ ηταν το συνοδευτικο του παγωτου.Σημερα με ενα ξινομηλο ειμαι ...φαντασου.

Δημοσ.

Υδραυλικος ηρθε σπιτι μου και μου ελεγε οτι τα περνει 2-2 καθε φορα γιατι "και χαλια να ειναι και να χαλασει συντομα, εχουν λιγοτερο απο το Makita και τα δυο μαζι και εαν χαλασει το Makita το ανταλλακτικο, οτι και να ειναι αυτο εχει πιο ακριβα απο το πληρες μηχανημα του Λιντλ"
Ναι και ομως χαλανε και τα Makita.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, orck είπε

Υδραυλικος ηρθε σπιτι μου και μου ελεγε οτι τα περνει 2-2 καθε φορα γιατι "και χαλια να ειναι και να χαλασει συντομα, εχουν λιγοτερο απο το Makita και τα δυο μαζι και εαν χαλασει το Makita το ανταλλακτικο, οτι και να ειναι αυτο εχει πιο ακριβα απο το πληρες μηχανημα του Λιντλ"
Ναι και ομως χαλανε και τα Makita.

χαιρετίζω με περηφάνεια, ένα υποψήφιο μέλος της πανισχυρης οικογένειας μας (τον υδραυλικό, οχι τον ορκ, αυτος συνεχεια μας ειρωνεύεται)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...