palawiaris Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Ο αρτοπαρασκευαστής που έχει τη Δευτέρα είναι αυτός που θεωρείται καλός; Φίλε αν σε ενδιαφέρει καλός αρτοπαρασκευαστής κοίτα για το moulinex 0W 6101. Δύσκολα θα βρεις καλύτερο.Εγγυημένα 1
rus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, CallMeRp είπε Αφλατοξίνες και φυτοφάρμακα.http://www.enikos.gr/society/565635/synagermos-gia-trofima-dilitirio-apo-tin-tourkia Μην αγοράζετε προιόντα από Τουρκία ή τουλάχιστον να αγοράζετε από γνωστό προμηθευτή που το εμπόρευμα του υπόκειται σε ελέγχους. Αρα λες η Τουρκια στελνει στην Ελλαδα "αφλατοξινες και φυτοφαρμακα" ενω στον υπολοιπο κοσμο ασφαλη... δε φτανει δηλαδη που εχει πλουτισει απ το φουντουκι αλλα σε μας τους προαιώνιους εχθρούς στελνει και μολυσμενα Το λινκ που εβαλες μιλαει για κατασχεση σε "62 τόνοι λεμόνια, 48.5 τόνοι ρόδια, 30 τόνοι αποξηραμένα βερύκοκα, 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φυστίκια". Αυτά παντα γινονται και παντου, και ευτυχως υπαρχουν οι ελεγχοι για να μη διοχετεύονται στην αγορα μολυσμενα προϊοντα. Το ότι επιασες μια ή πολλες μολυσμενες παρτιδες από μια χωρα δε σημαινει οτι αυτοματα αποκλειεις τη χωρα. Και η Ελλαδα εξαγει. 12 ώρες πριν, CallMeRp είπε Φιστίκι αράπικο ωμό και ανάλατο. Γενικώς εγώ είμαι της άποψης να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις τα φρόυτα σου(αποξηραμένα) και τους ξηρούς καρπούς από καφεκοπτείο. Φυστικι αραπικο αναλατο δεν εχω δει ποτε, εσυ εχεις δει? Ο ΑΒ εχει μια συσκευασια με ένα σκευασμα νατριου ως υποκαταστατο αλατος. Αποξηραμένα και γενικως ετσι επεξεργασμενα καλο είναι να αποφευγονται. Οταν λες από καφεκοπτειο εννοεις χυμα? Προτιμω σε σακουλακι, οι χυμα είναι εκτεθειμένοι. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από rus
orck Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 26 λεπτά πριν, rus είπε Αρα λες η Τουρκια στελνει στην Ελλαδα "αφλατοξινες και φυτοφαρμακα" ενω στον υπολοιπο κοσμο ασφαλη... δε φτανει δηλαδη που εχει πλουτισει απ το φουντουκι αλλα σε μας τους προαιώνιους εχθρούς στελνει και μολυσμενα Το λινκ που εβαλες μιλαει για κατασχεση σε "62 τόνοι λεμόνια, 48.5 τόνοι ρόδια, 30 τόνοι αποξηραμένα βερύκοκα, 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φυστίκια". Αυτά παντα γινονται και παντου, και ευτυχως υπαρχουν οι ελεγχοι για να μη διοχετεύονται στην αγορα μολυσμενα προϊοντα. Το ότι επιασες μια ή πολλες μολυσμενες παρτιδες από μια χωρα δε σημαινει οτι αυτοματα αποκλειεις τη χωρα. Και η Ελλαδα εξαγει. Φυστικι αραπικο αναλατο δεν εχω δει ποτε, εσυ εχεις δει? Ο ΑΒ εχει μια συσκευασια με ένα σκευασμα νατριου ως υποκαταστατο αλατος. Αποξηραμένα και γενικως ετσι επεξεργασμενα καλο είναι να αποφευγονται. Οταν λες από καφεκοπτειο εννοεις χυμα? Προτιμω σε σακουλακι, οι χυμα είναι εκτεθειμένοι. Δεν ειναι δυνατον να μην ξερεις ποσο... επαγγελματιες ειναι οι δημοσιογραφοι. Πιαστηκες απο εναν τιτλο click-bait για να βγαλεις συμπερασμα οτι στην Ελλαδα στελνει με τις τοξινες ενω στον υπολοιπο κοσμο στελνει τα καλα; Αυτο ειπε; Αυτο πιστευεις οτι ειπε; Προφανος θεωρεις την Τουρκια μια χωρα καθολα νομιμη και πολυ τυπικη στις παραγωγικες διαδικασιες (με υποτυπωδες δημοκρατια και απλετη ελευθερια στους πολιτες τους, αφου το αρθρο δεν λεει κατι διαφορετικο).
rus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, orck είπε Δεν ειναι δυνατον να μην ξερεις ποσο... επαγγελματιες ειναι οι δημοσιογραφοι. Πιαστηκες απο εναν τιτλο click-bait για να βγαλεις συμπερασμα οτι στην Ελλαδα στελνει με τις τοξινες ενω στον υπολοιπο κοσμο στελνει τα καλα; Αυτο ειπε; Αυτο πιστευεις οτι ειπε; Προφανος θεωρεις την Τουρκια μια χωρα καθολα νομιμη και πολυ τυπικη στις παραγωγικες διαδικασιες (με υποτυπωδες δημοκρατια και απλετη ελευθερια στους πολιτες τους, αφου το αρθρο δεν λεει κατι διαφορετικο). Οχι, αυτό ειπα οτι προφανως πιστευει ο φιλος που το ανεφερε. Η νομιμοτητα και η υποτυπωδης δημοκρατια της Τουρκιας τι σχεση εχει με το θεμα μας? Εσυ τι πιστευεις, το 75% της παγκοσμιας παραγωγης φουντουκιων που διακινειται από τη Τουρκια είναι μολυσμένα?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, rus είπε Αρα λες η Τουρκια στελνει στην Ελλαδα "αφλατοξινες και φυτοφαρμακα" ενω στον υπολοιπο κοσμο ασφαλη... δε φτανει δηλαδη που εχει πλουτισει απ το φουντουκι αλλα σε μας τους προαιώνιους εχθρούς στελνει και μολυσμενα Το λινκ που εβαλες μιλαει για κατασχεση σε "62 τόνοι λεμόνια, 48.5 τόνοι ρόδια, 30 τόνοι αποξηραμένα βερύκοκα, 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φυστίκια". Αυτά παντα γινονται και παντου, και ευτυχως υπαρχουν οι ελεγχοι για να μη διοχετεύονται στην αγορα μολυσμενα προϊοντα. Το ότι επιασες μια ή πολλες μολυσμενες παρτιδες από μια χωρα δε σημαινει οτι αυτοματα αποκλειεις τη χωρα. Και η Ελλαδα εξαγει. Φυστικι αραπικο αναλατο δεν εχω δει ποτε, εσυ εχεις δει? Ο ΑΒ εχει μια συσκευασια με ένα σκευασμα νατριου ως υποκαταστατο αλατος. Αποξηραμένα και γενικως ετσι επεξεργασμενα καλο είναι να αποφευγονται. Οταν λες από καφεκοπτειο εννοεις χυμα? Προτιμω σε σακουλακι, οι χυμα είναι εκτεθειμένοι. Σε αντίθεση με 'σενα εγώ ουδέποτε διαστρέβλωσα ποστ φορουμίτη.Ήμουν απόλυτα ΣΑΦΗΣ.Δεν έγραψα οτι η Τουρκία στέλνει αποκλειστικά μολυσμένα τρόφιμα στην Ελλάδα κι ότι το κάνει κατα βάση.Δε μίλησα για εχθρούς.Αν θες να το παίξεις τρολ επιμένοντας ότι δεν εχεις δει ποτε σου αραπικο αναλατο κτλ ,μπράβο σου ,αδιάφορο με αφήνει όπως και η επιμονή σου σε προηγούμενη ανάρτηση με τους καφέδες όπου κίνησες γη και ουρανό για να μας πεις ότι οι καφέδες στην φώτο που παρέθεσα είναι φραπέδες.Εγώ απλά γελάω ... 2 ώρες πριν, rus είπε Οχι, αυτό ειπα οτι προφανως πιστευει ο φιλος που το ανεφερε. Η νομιμοτητα και η υποτυπωδης δημοκρατια της Τουρκιας τι σχεση εχει με το θεμα μας? Εσυ τι πιστευεις, το 75% της παγκοσμιας παραγωγης φουντουκιων που διακινειται από τη Τουρκια είναι μολυσμένα? ...γελάω με το ότι το όποιο νόημα βγάζεις από την τοποθέτηση μου ,θες να το περάσεις σαν δική μου γνώμη.Ουτε καν.Προφανώς δεν συμβαδίζω με αυτά που θες εσύ να πιστεύω και φυσικά η τοποθέτηση μου ήταν σαφέστατη.Τα περι δημοκρατίας και εχθρών που γράφτηκαν από την πλευρά σου το επιβεβαιώνουν.Και προφανώς δε θα αναλωθώ σε περαιτέρω κόντρες σε ένα φόρουμ ,σε ένα νήμα που έχει άλλο σκοπό.Τουτέστιν δε θα δώσω συνέχεια στο story. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
papoys1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Εγώ πάντως τώρα που έμαθα ότι τα φουντούκια είναι όλα Τούρκικα θα τα κόψω μαχαίρι. Άντε τώρα να τα καθαρίζει η Τουρκάλα με άπλυτα χέρια μέσα στη μπίχλα και να τα βάζει στο τσουβάλι. Μόνο φανελάκια βαμβακερά θα αγοράζω Τούρκικα γιατί είναι καλύτερα από τα Κινέζικα.Τα πλένεις και μετά τα φοράς. Πέραν της πλάκας εκείνους τους ξηρούς Βραζιλιάνικους καρπούς που έψαχνε ο φίλος δεν υπάρχουν ούτε προς τα δω.Κάτι λίγους μακαντάμια είδα σε ράφι προσφορών με 4 ευρώ το σακουλάκι αν ενδιαφέρετε. Φιστίκια αράπικα ανάλατα και φυσικά υπάρχουν.Είναι αυτά που πωλούνται μαζί με το κέλυφος μέσα στο οποίο υπάρχουν 2-3 φιστίκια. Τέτοια υπάρχουν αλατισμένα και ανάλατα. Εγώ παίρνω καμιά φορά τα ανάλατα γιατί μου αρέσουν.Επίσης αυτή την εποχή για τυχόν λάτρεις κυκλοφορούν φρέσκα φυστίκια Αιγίνης.Ανάλατα και αυτά και πολύ νόστιμα. 1
rus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CallMeRp είπε Σε αντίθεση με 'σενα εγώ ουδέποτε διαστρέβλωσα ποστ φορουμίτη.Ήμουν απόλυτα ΣΑΦΗΣ.Δεν έγραψα οτι η Τουρκία στέλνει αποκλειστικά μολυσμένα τρόφιμα στην Ελλάδα κι ότι το κάνει κατα βάση.Δε μίλησα για εχθρούς.Αν θες να το παίξεις τρολ επιμένοντας ότι δεν εχεις δει ποτε σου αραπικο αναλατο κτλ ,μπράβο σου ,αδιάφορο με αφήνει όπως και η επιμονή σου σε προηγούμενη ανάρτηση με τους καφέδες όπου κίνησες γη και ουρανό για να μας πεις ότι οι καφέδες στην φώτο που παρέθεσα είναι φραπέδες.Εγώ απλά γελάω ... Ποτε δεν διαστρεβλωνω συμφορουμιτες ή οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο. Ερωτημα σου εκανα, και "προφανως" ειπα στον άλλο φιλο που με διαστρεβλωσε. Ασφαλως ανεμενα το διευκρινιστικο ποστ σου. Το οτι δεν υπαρχουν ανάλατα αραπικα φυστικια είναι δεδομενο, δε χρειαζεται να εισαι... τρολ για να το αναφέρεις. Σου λεω τι ισχυει γιατι ψωνιζω ο ιδιος εδω και δεκαετιες, ελεγχω συνεχως την αγορα, και αγοραζω παντα ξηροκαρπια(και αραπικα φυστικια). Σχετικα με τους καφεδες δεν εχεις καταλαβει κατι, "φραπες" λεγεται ο κουνημενος καφες, αυτός δηλαδη που χτυπάμε στο σεϊκερ και βγαζει αφρο. Ο κουνημένος εσπρεσο που φωτογραφησες στην οψη ειναι ιδιος με τον κουνημενο νεσκαφέ. 1 ώρα πριν, CallMeRp είπε ...γελάω με το ότι το όποιο νόημα βγάζεις από την τοποθέτηση μου ,θες να το περάσεις σαν δική μου γνώμη.Ουτε καν.Προφανώς δεν συμβαδίζω με αυτά που θες εσύ να πιστεύω και φυσικά η τοποθέτηση μου ήταν σαφέστατη.Τα περι δημοκρατίας και εχθρών που γράφτηκαν από την πλευρά σου το επιβεβαιώνουν. Τα εχει μπερδεψει, περι νομιμότητας και δημοκρατιας μιλησε ο φιλος orck και σε αυτον απευθυνθηκα. 45 λεπτά πριν, papoys1 είπε Εγώ πάντως τώρα που έμαθα ότι τα φουντούκια είναι όλα Τούρκικα θα τα κόψω μαχαίρι. Άντε τώρα να τα καθαρίζει η Τουρκάλα με άπλυτα χέρια μέσα στη μπίχλα και να τα βάζει στο τσουβάλι. Φιστίκια αράπικα ανάλατα και φυσικά υπάρχουν.Είναι αυτά που πωλούνται μαζί με το κέλυφος μέσα στο οποίο υπάρχουν 2-3 φιστίκια. Τέτοια υπάρχουν αλατισμένα και ανάλατα. Εγώ παίρνω καμιά φορά τα ανάλατα γιατί μου αρέσουν.Επίσης αυτή την εποχή για τυχόν λάτρεις κυκλοφορούν φρέσκα φυστίκια Αιγίνης.Ανάλατα και αυτά και πολύ νόστιμα. Συνηθως είναι ψημενα, οποτε εισαι αφαλης Αυτά με το κελυφος είναι ανεπεξεργαστα, δηλαδή δεν εχουν αλευρι ουτε αλατι. Κι εγω τρωω ανάλατα Αιγινης αλλα όχι συχνα γιατι είναι πολύ ακριβα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από rus
zio10 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 12 ώρες πριν, palawiaris είπε Φίλε αν σε ενδιαφέρει καλός αρτοπαρασκευαστής κοίτα για το moulinex 0W 6101. Δύσκολα θα βρεις καλύτερο.Εγγυημένα Σ' ευχαριστώ! Απλά επειδή είναι σε πολύ καλή τιμή αυτός του lidl έλεγα αν αξίζει.
JOHN ONLY Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Γεια σας, σχετικά με τον αρτοπαρασκευαστη που έχει τωρα, πήγα σε ένα κατάστημα και είδα ότι έχει και λειτουργία χρονοκαθυστερησης έως 15 ώρες. Επειδή δεν έχω ξαναπάρει αρτοπαρασκευαστη αυτή η λειτουργία απλά αφήνει σε περίοδο "φουσκώματος" περισσότερη ώρα την ζύμη ή ξεκινά πχ πιο μετά ολόκληρη την διαδικασία παρασκευής. Σε αυτήν την περίπτωση ας πούμε ότι θέλουμε ένα πρωί πχ να έχουμε ζεστό ψωμί το πρωί, βάζουμε από το βράδυ όλα τα υλικά στον κάδο και αναλαμβάνει μόνος του; Μου φαίνεται λίγο επικίνδυνο αν μείνουν τα υλικά αυτούσια χωρίς ζύμωμα στο κάδο για πολλές ώρες.
zio10 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Λογικά αυτό είναι η χρονοκαθυστέρηση, να ξεκινήσει αργότερα. Τελικά τον πήρα τον αρτοπαρασκευαστή, όταν μπορέσω να τον δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις!
sixfeetunder Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, zio10 είπε Λογικά αυτό είναι η χρονοκαθυστέρηση, να ξεκινήσει αργότερα. Τελικά τον πήρα τον αρτοπαρασκευαστή, όταν μπορέσω να τον δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις! Απο της πιο πετυχημενες αγορες εδω και περιπου 1,5 χρονο που εκανα.Θα φας ψωμι πραγματικο με τα καταλληλα αλευρια φυσικα,και απο τοτε που ξεκινησα να κανω ουτε μπουκια δεν εχω φαει απο εξω γιατι πολυ απλα το βλεπεις οτι απλα δεν....δεν ειναι ψωμι οσοσκαι καλο να το κανει ενας φουρνος δεν παει να εχει ενα καρο χημικα-συστατικα.Βρες ενα καλο αλευρι (εγω επιλεγω ολικης απο παραδοσιακο πετρομυλο σε συνδιασμο με λιγο καλης ποιοτητα λευκο ) και πιστεψε με ουτε ζωγραφιστο δεν θα θελεις να δεις του εμποριου.παραλληλα μπορεις να κανει ενα σκοσμο απο αλλα σκευασματα-ζυμαρια-γλυκα κτλ.Μετανιωσσα που δεν τον εβαλα νωριτερα στην κουζινα .Και ναι σχετικα με την χρονοκαθυστερηση ξεκιναει αργοτερα η διαδικασια και δεν επιμηκηνει την διαδικασια παρασκευης αλλα μονο την εκκινηση αυτης Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από sixfeetunder 1
villasg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Και εγω εχω χρονια εναν kenwood και κανει καταπληκτηκα πραγματα . Προσοχη θελει στο αλευρι που θα χρησημοποιησεις , μην βαζετε ετοιμα μιγματα για ψωμια κλπ. Πατε στην Ευριπιδου πχ ( Αλευροπωλείο Μύλοι Αχαΐας ) ή οποιο καλο μυλο / αλευραδικο εχετε στην περιοχη σας και παρτε καλο αλευρι με μπολικο σιμιγδαλι και οχι αλευροκολλες που πουλανε τα μαρκετ ( εκτος απο το λημνου στο πρασινο σακουλι ) , και βαλτε και φρεσκια μαγια ( απο τα ψυγεια ) και οχι κοκους ή κομα πιο καλα "πιαστε" προζυμι ( οδηγιες θα βρειτε ευκολα πλησιαζει και του σταυρου) 1
JOHN ONLY Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Προβληματίζομαι (χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις) γιατί θα μου άρεσε να ξυπνάω την Κυριακή και να έχω ζεστό ψωμί έτοιμο, οταν το νερό με το αλεύρι μείνουν ένα βράδυ αυτούσια αν είναι "επικίνδυνα" να το πω.
zio10 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Έχει δοκιμαστεί κανείς να κάνει ψωμί με αλεύρι ζέας; 14 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε Προβληματίζομαι (χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις) γιατί θα μου άρεσε να ξυπνάω την Κυριακή και να έχω ζεστό ψωμί έτοιμο, οταν το νερό με το αλεύρι μείνουν ένα βράδυ αυτούσια αν είναι "επικίνδυνα" να το πω. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά τι να πάθει το μίγμα; Να είχε κανένα αυγό οκ, αλλά αλεύρι και νερό;
SB_1957 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 33 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε Προβληματίζομαι (χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις) γιατί θα μου άρεσε να ξυπνάω την Κυριακή και να έχω ζεστό ψωμί έτοιμο, οταν το νερό με το αλεύρι μείνουν ένα βράδυ αυτούσια αν είναι "επικίνδυνα" να το πω. Μην προβληματίζεσαι καθόλου. Άλλωστε για να κάνεις προζύμι, νερό και αλεύρι μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μέρες, καθώς το "ταΐζεις" για να αναπτυχθούν οι μύκητες που φουσκώνουν το ψωμί, και οι οποίοι υπάρχουν στην έτοιμη μαγιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις