Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thanx Παππου! Το εκνευριστικο απολυτως ειναι οτι, ενω πλεον βρισκoνται εκει πολυ περισσοτεροι διαφορετικοι
ξηροι καρποι απο οποτεδηποτε αλλοτε θυμαμαι, τους συγκεκριμενους σταματησαν(?). Ενω ειναι "Lidlικο προιον"(!):
https://www.lidlcommunity.co.uk/t5/Product-Reviews/Alesto-Brazil-Nuts/cns-p/78983
⚠️
Και δυστυχως η διαφορα τιμης ειναι πολυ μεγαλη, οχι απλως 1-5 ευρω/κιλο: οπως συμβαινει με αλλα ξηροκαρπια..
https://www.lidlcommunity.co.uk/t5/Food-Drink/Why-no-Alesto-Brazil-nuts/td-p/64851

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Thanx Παππου! Το εκνευριστικο απολυτως ειναι οτι, ενω πλεον βρισκoνται εκει πολυ περισσοτεροι διαφορετικοι
ξηροι καρποι απο οποτεδηποτε αλλοτε θυμαμαι, τους συγκεκριμενους σταματησαν(?). Ενω ειναι "Lidlικο προιον"(!):
https://www.lidlcommunity.co.uk/t5/Product-Reviews/Alesto-Brazil-Nuts/cns-p/78983
⚠️
Και δυστυχως η διαφορα τιμης ειναι πολυ μεγαλη, οχι απλως 1-5 ευρω/κιλο: οπως συμβαινει με αλλα ξηροκαρπια..
https://www.lidlcommunity.co.uk/t5/Food-Drink/Why-no-Alesto-Brazil-nuts/td-p/64851

Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ...ειναι γευστικά;

Πάντως επιλογές διαδικτυακά υπάρχουν , όσον αφορά τους ξηρούς καρπούς και μάλιστα αξιόλογες.Γι αυτό που αναζητάς ,δε ξέρω :D 

Εντύπωση μου έκαναν περιπτώσεις όπως τα φιστίκια αιγίνης - στραγάλια ψημένα σε ξυλόφουρνο , σε καλές τιμές σε σύγκριση με καφεκοπτεία εδώ στην Αθήνα που δεν είναι και τόσο γνωστά και παρ όλα αυτά έχουν τον πήχη πολύ ψηλά.

Δημοσ.

To "γευστικο" ειναι και 'υποκειμενικο'! Τα λες σιγουρα ευχαριστα, αλλα οχι κατι <εξαιρετικοτατο> σε γευση..!
Λογω του Σελινιου κ.λπ. τα εχουν αναγορευσει σε super food - υπερτροφη. Οταν εχω, βαζω 3-4 σε mix ξηρων
καρπων δηλαδη εκτος απ' αυτα στανταρ αμυγδαλα, καρυδια, φουντουκια, σταφιδες, χουρμαδες, κ.α. διαφορα
🐿️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

To "γευστικο" ειναι και 'υποκειμενικο'! Τα λες σιγουρα ευχαριστα, αλλα οχι κατι <εξαιρετικοτατο> σε γευση..!
Λογω του Σελινιου κ.λπ. τα εχουν αναγορευσει σε super food - υπερτροφη. Οταν εχω, βαζω 3-4 σε mix ξηρων
καρπων δηλαδη εκτος απ' αυτα στανταρ αμυγδαλα, καρυδια, φουντουκια, σταφιδες, χουρμαδες, κ.α. διαφορα
🐿️

Δοκίμασε τα πεκάν.Είναι τσιμπημένα αλλά αξίζει.Και φυσικά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα όπου έχουν υψηλή θρεπτική αξία και αποτελούν εξαιρετικές πηγές βασικών μετάλλων.

Και να αποφεύγεις τα εισαγόμενα από Τουρκία.Έχω την εντύπωση πως τα φουντούκια κατα κύριο λόγο έρχονται από Τουρκία.Δε ξέρω για τα φιστίκια(αράπικα).Μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα και αφλατοξίνες.Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για την Κίνα.Οπότε καλό είναι να δίνουμε λίγη βάση από που αγοράζουμε.

Δοκίμασε και μιξ με σπόρους.Εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών σαν σνάκ με γιαούρτι.Και αν θες να δώσεις λίγη παραπάνω γέυση μύρτιλο/κράνμπερι !

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολυ-πολυ δυσκολα, θα βρεις Ελληνικο φουντουκι = που να ειναι οντως, Ελληνικο.
Τα αποξηραμενα δαμασκηνα Χιλης(!) Alesto του Lidl, ναι μεν, αλλα με ερωτηματικα.
Οσο για LidlΜυρτιλα, (νομιζω) τα ζαχαρωνουν = πλακωνουν στη ζαχαρη: για γευση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Τα αποξηραμενα δαμασκηνα Χιλης(!) Alesto του Lidl, ναι μεν, αλλα με ερωτηματικα.

Ισχύει.Ξηροκάρπια και αποξηραμένα φρούτα ,προσωπικά αποφεύγω από το lidl.

Ξέρει κανείς αν έχουν ραβιόλι/τορτελίνια ;Δε πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό παρόλο που πήγα και σε υποκ/μα που ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Δημοσ.

θέμα που έχει ξανασυζητηθεί.

για ποιο λόγο όλοι οι ζητιάνοι-γύφτοι-....... στρατοπεδεύουν έξω από τα lidl?

μπορεί να πετύχεις και αλλού αλλά σε καταστήματα lidl σίγουρα θα έχει κάποιους. πριν μια εβδομάδα πάω σε κατάστημα, με το που παρκάρω εμφανίζεται ένας γύφτος να μου πουλήσει υαλοκαθαριστήρες (πλάκα πλάκα χρειαζόμουν κιόλας), τον διαολοστέλνω και κατευθύνομαι στα καρότσια δίπλα στη είσοδο.

Στη μια πλευρά ένας άλλος καημένος με μια καρέκλα και ζητιάνευε. Στη δεξιά πλευρά της εισόδου μια άλλη που ζητιάνευε.

μέσα σε 30 sec δηλαδή μου την πέσανε 3 άτομα.

βγαίνω με τα ψώνια, η μια ζητιάνα μου την πέφτει πάλι. αφήνω τα πράγματα στο αυτοκίνητο και γυρνάω να αφήσω το καρότσι τρέχει από πίσω μου να πάρει το κέρμα.

άλλες φορές στο ίδιο σκηνικό εμφανίζονται και γυφτάκια να κόβουν βόλτες.

τι διάολο έχουν τα lidl και τους τραβάνε όλους αυτούς;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Για βοηθηστε λιγο συντροφοι Lidlικοι: εδω και καιρο δεν βρισκω καθολου τα [Alesto] Brazil Nuts

Τσεκαρα, σε τρια διαφορετικα Lidl -αγοραζα βασικα απο το Πατησιων- και δεν εχω παρει καν, μια
ξεκαθαρη απαντηση: σταματησαν να τα φερνουν, θα ξαναφερουν, να τα ψαξω και σε αλλα κατ/τα?

Οποιος τα βρισκει, καπου-οπουδηποτε @ Αθηνα, ας μου πει! Γιατι λογω τιμης αξιζει τον κοπο και
να κανω το γυρο της Αθηνας! Καθως επαναλαμβανω, εκεινο που εγραφα: η τιμη τουs στα Lidl, δεν
υπαρχει πουθενα (...) καθως στα ξηροκαρπαδικα, ερχονται +Χ2, δηλαδη στα 32-39 ευρω το κιλο..😂
large?v=1.0&px=999

Στη Θεσσαλονίκη τα έφερνε το κατάστημα Παπαναστασίου, τα έπαιρνα κατά καιρούς, αλλά έχω να τα δω στο ράφι εδώ και μήνες.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ισχύει.Ξηροκάρπια και αποξηραμένα φρούτα ,προσωπικά αποφεύγω από το lidl.

Ξέρει κανείς αν έχουν ραβιόλι/τορτελίνια ;Δε πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό παρόλο που πήγα και σε υποκ/μα που ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Γενικά αποφεύγω τους ξηρούς καρπούς .

Αυτό που μου αρέσει και παίρνω από το lidl είναι ο ανάλατος ηλιόσπορος περισσότερο για να περνάει η ώρα και τσιμπολογάω εδώ στον υπολογιστή ή σε καμιά ταινία.Επειδή έχω πάρει και από αλλού πιστεύω ο πιο νόστιμος και ο πιο καθαρός που έχω συναντήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Κακως! Να μην τους αποφευγεις Παππου! 🙂 Λιγη προσοχη λιγο σε επιλογη τους, και αντικαθιστουν
κανονικα ενα κανονικο γευμα, ενω δεν το συζηταμε ποσο καλυτερα ειναι, απο μπαρες-ενεργειας κλπ.
Στους ηλιοσπορους βαριεμαι διαδικασια να φτυνω...φλουδια 😁(& τηλεοραση δεν βλεπω οποτε δεν)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

θέμα που έχει ξανασυζητηθεί.

για ποιο λόγο όλοι οι ζητιάνοι-γύφτοι-....... στρατοπεδεύουν έξω από τα lidl?

μπορεί να πετύχεις και αλλού αλλά σε καταστήματα lidl σίγουρα θα έχει κάποιους. πριν μια εβδομάδα πάω σε κατάστημα, με το που παρκάρω εμφανίζεται ένας γύφτος να μου πουλήσει υαλοκαθαριστήρες (πλάκα πλάκα χρειαζόμουν κιόλας), τον διαολοστέλνω και κατευθύνομαι στα καρότσια δίπλα στη είσοδο.

Στη μια πλευρά ένας άλλος καημένος με μια καρέκλα και ζητιάνευε. Στη δεξιά πλευρά της εισόδου μια άλλη που ζητιάνευε.

μέσα σε 30 sec δηλαδή μου την πέσανε 3 άτομα.

βγαίνω με τα ψώνια, η μια ζητιάνα μου την πέφτει πάλι. αφήνω τα πράγματα στο αυτοκίνητο και γυρνάω να αφήσω το καρότσι τρέχει από πίσω μου να πάρει το κέρμα.

άλλες φορές στο ίδιο σκηνικό εμφανίζονται και γυφτάκια να κόβουν βόλτες.

τι διάολο έχουν τα lidl και τους τραβάνε όλους αυτούς;

Είναι γενικό το φαινόμενο. Στην περιοχή σου αυτό συμβαίνει στα Lidl, στην πόλη μου συνέβαινε στον Σκλα. Και λέω συνέβαινε γιατί μετά από παρατηρήσεις από πελάτες πήρε μέτρα.

Προσωπικά όταν είμαι με το Q5 και με πλησιάζουν πατάω το panic button :lol:,  δεν γουστάρω ούτε να τους ακούω.

Αυτό το πράγμα με  τους καρεκλάτους ζητιάνους με ξεπερνά. 

Η επαιτεία είναι παράνομη:

Άρθρο 407. Επαιτεία. Όποιος επαιτεί από φυγοπονία ή από φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της κράτησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι γινεται ρε παιδες, αλλαξε η μοδα? Τωρα τα θελουμε μικρα?

ico26q.png

1 ώρα πριν, chill είπε

Αυτό το πράγμα με  τους καρεκλάτους ζητιάνους με ξεπερνά. 

Μηπως ειχε και ανεμιστηρα για να δροσιζεται?

https://www.youtube.com/watch?v=sCMbCI0UhEA

10 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Και να αποφεύγεις τα εισαγόμενα από Τουρκία.Έχω την εντύπωση πως τα φουντούκια κατα κύριο λόγο έρχονται από Τουρκία.

Σωστη εντυπωση εχεις, η Τουρκία παράγει το 75% των φουντουκιών παγκοσμίως. Μαλιστα περυσι ακριβυναν κατά 10% μετα από εντολη του Ερντογαν.

Γιατι να τα αποφευγουμε?

10 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Tι εννοεις "οντως"? ότι καποια γραφουν "ελληνικα" χωρις να είναι?

Ελληνικα φουντουκια θα βρεις δυσκολα γιατι είναι λιγα. Ειχα βρει μια φορα σε ένα μινι μαρκετ αλλα ητανε με αλατι.

Τα μυρτιλα εννοειται πως εχουν ζαχαρη. Αλλιως θα ηταν ανοστα.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rus είπε

Tι εννοεις "οντως"? ότι καποια γραφουν "ελληνικα" χωρις να είναι?

Ελληνικα φουντουκαι θα βρεις δυσκολα γιατι είναι λιγα. Ειχα βρει μια φορα σε μια καβα αλλα ητανε με αλατι.

Τα Μυρτιλα εννοειται πως εχουν ζαχαρη. Αλλιως θα ηταν ανοστα.

Εννοειται οτι ειναι αρκετα ευκολο να τους βαλουν ταμπελακι "Ελληνικα" διχως να ειναι.
Δεν διακινουνται αλλωστε οι τρελες ποσοτητες ουτε μεταποιουνται οπως π.χ. το λαδι
(που οσο μεγαλυτερες οι ποσοτητες / τονοι τοσο γινεται δυσκολοτερη η δικαιολογηση)
🤑
Οπου παιζει εξτρα ζαχαρη τουλαχιστον εμφανως δεν πολυπαρχει νοημα επιλογης αυτων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Εννοειται οτι ειναι αρκετα ευκολο να τους βαλουν ταμπελακι "Ελληνικα" διχως να ειναι.
Δεν διακινουνται αλλωστε οι τρελες ποσοτητες ουτε μεταποιουνται οπως π.χ. το λαδι
(που οσο μεγαλυτερες οι ποσοτητες / τονοι τοσο γινεται δυσκολοτερη η δικαιολογηση)
🤑
Οπου παιζει εξτρα ζαχαρη τουλαχιστον εμφανως δεν πολυπαρχει νοημα επιλογης αυτων

Μα σε όλα τα προιοντα είναι "αρκετα ευκολο" να αλλαξεις ταμπελακι, γενικα ισχυει αυτο το ενδεχομενο. Σε ποιο πραγμα "δε διακινουνται τρελες ποσοτητες"?

Τα μυρτιλα ειπαμε, μονο ζαχαρωμενα κυκλοφορουν, δε γινεται αλλιως. Όπως πχ. δε γινεται να υπαρχει φυστικι αραπικο χωρις αλατι.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Το ανεφερα: σε ξηροκαρπους οι ποσοτητες ειναι μικροτερες απ' οτι π.χ. για λαδι.
& καλως η κακως για μικροτερες ποσοτητες, δεν ασχολουνται τοσο πολυ..(πλην
ισως περιπτωσεων οπου καπως γινουν επωνυμες καταγγελιες για παρανομιες).
Γενικα θεωρουνται σαν "μαριδα" -> μικροπαραγωγοι ετσι τα 'χουν χαρακτηρισει..
😋
Περι γευσεως και ορεξεως ειμαστε σε ασχετο τοπικ, μα πολλα ειναι 'συνηθειο'

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...