Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις τσέκαρα και θυμήθηκα ποια ειναι η Delonghi που αναφέρετε. Ωστόσο, δεν μπορώ να θυμηθώ τον λόγο που την απέρριψα, χωρίς να είμαι σίγουρος είχε να κάνει κάτι με την ποιότητα της μηχανής. Το μποιλερ; Το αποτέλεσμα (καφές); Δεν θυμάμαι, ειλικρινά. Αλλά αν έχεις προσωπική άποψη, προφανώς και ξέρεις καλύτερα.

Καθάρισμα σημαίνει απλά πράγματα: να πλυθεί το portafilter και το καλαθάκι που μπαίνει ο καφές, ένα πέρασμα της "ντουζιέρας" (εκεί που κουμπώνει το portafilter) με ένα υγρό πανάκι ή χαρτοπετσέτα να φύγουν τα "χοντρά", ξέπλυμα το καλάθι που συγκεντρώνει τα νερά και καθάρισμα του πάγκου σου διότι όλο και λίγοι κόκκοι καφέ θα έχουν πέσει :) Και κάθε 2-3-4 μήνες μία χρήση με ξινό στο δοχείο για τα άλατα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, madnifestah είπε

μια από τα ίδια και εγώ... σαν μηχανές είναι σχεδόν ίδιες (thermoblock και paranelo) αλλά σκέφτομαι  να τα δώσω για την ec685..

40 δεύτερα προθέρμανση,σταματάει μόνη της την δόση,μικρότερο μέγεθος,επιλογή θερμοκρασίας καφέ (low/med/high), ένδειξη αφαλάτωσης....

και υπάρχει στην αγορά Non-presurised καλαθάκι (4 και κάτι ευρώ από amazon) που με μύλο θα δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα 

Το non-pressurized καλαθάκι τι ακριβώς διαφορά θα κάνει; Και πώς ακριβώς; Έχεις κανένα link;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Το non-pressurized καλαθάκι τι ακριβώς διαφορά θα κάνει; Και πώς ακριβώς; Έχεις κανένα link;

το non-pressurised δεν συγχωρεί τόσο εύκολα τα "λάθη".

το άλλο δημιουργεί τεχνικά μια πίεση και βγάζει καλό καϊμάκι και γεύση (ότι να του βάλεις μέσα, γιαυτό και δεν είναι αναγκαστικός ο καλός μύλος) 

ενώ αυτό πρέπει να έχει καλό καφέ, σωστά κομμένο, σωστά πατημένο... αλλά δίνει καλύτερη γεύση και καϊμάκι 

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01JRH3DMS/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A30L2KD589ZCAC&psc=1

Επεξ/σία από madnifestah
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

https://www.wholelattelove.com/blog/how-do-you-brew-pressurized-or-non-pressurized

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρονια πελατης στο lidl χθες με αντιμετωπισαν σαν κλεφτη. Γυρνοντας απο τη θαλασσα ειχα τα θαλασσινα μου σε σακιδιο πλατης και με σταματησε στο ταμειο ο securιτας λεγοντας πως απαγορευοντα τα σακιδια πλατης (υποψιν οτι δεν ειδα πουθενα να γραφει στην εισοδο οτι απαγορευονται τσαντες και σακιδια πλατης) και απαιτησε να το ανοιξω για να το ελεγξει εξονυχιστικα, να με κατηγορουσε οτι ενδεχομενως με ειδε να κλεβω κατι να το δεχομουν. Το ιδιο εκανε με ταχυτατους ρυθμους και σε αλλους που φορουσαν σακιδιο πλατης. Δεν φτανει που τρεχει μεσα στο σουπερμαρκετ πισω απο τον καθενα λες και εισαι στις φυλακες, πιστευε οτι θα ειχα το χρονο να κατεβασω το σακιδιο απο την πλατη μου και να αρχισω να κλεβω πραγματα. Την επομενη φορα θα φωναξω την αστυνομια για ελεγχο, ας ειχα αλλο σουπερμαρκετ εδω κοντα στην ερημια που ζω, να δουμε αν θα με ξαναεβλεπαν.

Εαν ολοι αντιμετωπιζονται σαν κλεφτες που τυχαινει να εχουν τσαντα/σακουλα απο ψωνια που ειναι συνηθισμενο σε τουριστικες περιοχες, να κοψουν το λαιμο τους και να κανουν χωρο με φυλαξη για πραγματα που φερνει ο κοσμος μεσα.

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.

Στα περισσότερα lidl μπαίνοντας έχει ντουλαπάκια με κλειδιά επάνω όπου μπορείς να κλειδώσεις την τσάντα σου να  πάρεις το κλειδί και να την πάρεις βγαίνοντας με τα ψώνια.

Κακώς ο σεκιουριτάς ή όποιος αρμόδιος δεν σε ενημέρωσε για κάτι τέτοιο.Από την άλλη να σου πω ότι γενικά στα s/m πέφτει πολύ κλέψιμο σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Τελευταία βλέπω ότι μέχρι και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ της περιοχής μου έχει βάλει άτομο ασφαλείας (με πολιτικά προς το παρόν) ο οποίος περιφέρεται στο κατάστημα.Νομίζω ότι μπορεί να κάνει έλεγχο στις τσάντες γενικά που κρατάς και αντιπαραβολή με τις αποδείξεις αλλά δεν μπορεί να σου κάνει σωματική έρευνα.

Ναι μπορείς να αρνηθείς τον έλεγχο και να ζητήσεις να έρθει αστυνομικός,συνήθως δεν θα το κάνει αλλά αν το κάνει θα περιμένεις τζάμπα.

Δημοσ.

Στο δικο μου εδω δεν εχω δει κανενα τετοιο ντουλαπακι, και στα αλλα επισης που βρισκονται στην πολη κοντα στο χωριο μου. Αν μη τι αλλο μια προειδοποιηση θα μπορουσε να υπαρχει στην πορτα αφου δεν μπορουν να φροντισουν για τα αυτονοητα ετσι ωστε να κανω το κουμαντο μου.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

Χρονια πελατης στο lidl χθες με αντιμετωπισαν σαν κλεφτη. Γυρνοντας απο τη θαλασσα ειχα τα θαλασσινα μου σε σακιδιο πλατης και με σταματησε στο ταμειο ο securιτας λεγοντας πως απαγορευοντα τα σακιδια πλατης (υποψιν οτι δεν ειδα πουθενα να γραφει στην εισοδο οτι απαγορευονται τσαντες και σακιδια πλατης) και απαιτησε να το ανοιξω για να το ελεγξει εξονυχιστικα, να με κατηγορουσε οτι ενδεχομενως με ειδε να κλεβω κατι να το δεχομουν. Το ιδιο εκανε με ταχυτατους ρυθμους και σε αλλους που φορουσαν σακιδιο πλατης. Δεν φτανει που τρεχει μεσα στο σουπερμαρκετ πισω απο τον καθενα λες και εισαι στις φυλακες, πιστευε οτι θα ειχα το χρονο να κατεβασω το σακιδιο απο την πλατη μου και να αρχισω να κλεβω πραγματα. Την επομενη φορα θα φωναξω την αστυνομια για ελεγχο, ας ειχα αλλο σουπερμαρκετ εδω κοντα στην ερημια που ζω, να δουμε αν θα με ξαναεβλεπαν.

Εαν ολοι αντιμετωπιζονται σαν κλεφτες που τυχαινει να εχουν τσαντα/σακουλα απο ψωνια που ειναι συνηθισμενο σε τουριστικες περιοχες, να κοψουν το λαιμο τους και να κανουν χωρο με φυλαξη για πραγματα που φερνει ο κοσμος μεσα.

Ε τον επερνε, οταν μπαινουν μεσα ρομά και τρωνε τζαμπα η κλεβουν που το εχω δει με τα ματια μου δε λενε τιποτα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ε τον επερνε, οταν μπαινουν μεσα ρομά και τρωνε τζαμπα η κλεβουν που το εχω δει με τα ματια μου δε λενε τιποτα.

Πιθανώς πάντως στο δικό μου ποτέ δεν έχω δει να κάνουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν χτυπήσει συναγερμός κατά την έξοδο κάποιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stefa_1 είπε

Όταν σας ζητάνε έλεγχο θα κάνετε φασαρία και θα φωνάζετε να γίνει παρουσία αστυνομίας. Έπειτα εφόσον δε βρεθεί κάτι τους κάνετε μια ωραία μυνηση και βγάζετε ένα καλό μεροκάματο. Το πιο πιθανό είναι φυσικά να γίνει ένας συμβιβασμός από το κατάστημα μόλις έρθει η αστυνομία και δουν ότι είσαι καθαρός. Έχω φίλο δικηγόρο που έχει βγάλει αμάξι από παρόμοια καραγκιοζιλίκια εταιρειών-σεκιουριτάδων από αυτού του τύπου τις αποζημιώσεις (μάλλον φαίνεται ύποπτη φάτσα αλλά δε χαρίζει κ κάστανο)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα ελέγχου. Τα δικαιώματα του περιορίζονται σε ότι μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης.

Ζητήστε του την άδεια εργασίας το ονομάζουν του και  την εταιρεία του Αν είναιι τσαμπουκας την παρουσία της αστυνομίας αν επιμένει στον έλεγχο και θιγεστε.  Επίσης δεν μπορεί να σας παρακρατήσει.

Από την άλλη καλό είναι να συνεργαζόμαστε γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος κλεφτρόνια.

Θυμόμαστε τι έγινε με τον μάγκα security στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά.  Απολύθηκε. Ένα επάγγελμα δυστυχώς παρεξηγημένο.

Επεξ/σία από mr.Vox
Δημοσ.

όχι πως υποστηρίζω το Lidl αλλά μη βγάζουμε συμπέρασμα από ένα γεγονός που σου έτυχε. το ότι ένας σεκιουριτάς σου ζήτησε έλεγχο δεν είναι λόγος να μην πας στο κατάστημα

αν το πάμε έτσι δηλαδή τι να πούμε για τα jumbo; που μπαίνεις στο κατάστημα και σε θεωρούνε κλέφτη.

18 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όταν σας ζητάνε έλεγχο θα κάνετε φασαρία και θα φωνάζετε να γίνει παρουσία αστυνομίας. Έπειτα εφόσον δε βρεθεί κάτι τους κάνετε μια ωραία μυνηση και βγάζετε ένα καλό μεροκάματο. Το πιο πιθανό είναι φυσικά να γίνει ένας συμβιβασμός από το κατάστημα μόλις έρθει η αστυνομία και δουν ότι είσαι καθαρός. Έχω φίλο δικηγόρο που έχει βγάλει αμάξι από παρόμοια καραγκιοζιλίκια εταιρειών-σεκιουριτάδων από αυτού του τύπου τις αποζημιώσεις (μάλλον φαίνεται ύποπτη φάτσα αλλά δε χαρίζει κ κάστανο)

δε μου έχει τύχει, αλλά εννοείται πως δε θα δεχόμουν έλεγχο από κανέναν σεκιουριτα. όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά επειδή την έχουν δει εξουσία μερικοί από αυτούς.

απλά του λέτε αν θέλουν να καλέσουν την αστυνομία.

όσο γι αυτό που λες, δε ξέρω αν σε τέτοια περίπτωση έρθει η αστυνομία και κάνει έλεγχο και δε βρει τίποτα μπορείς να κάνεις κάποια μήνυση; πχ προσβολή προσωπικότητας, παράνομη παρακράτηση; αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει αλλιώς θα ανοίξω νέο θέμα

το κακό είναι ότι αρκετός κόσμος νομίζει ότι οι σεκιουριτάδες έχουν κάποια εξουσία, δε ξέρουν ότι είναι το απόλυτο τίποτα.

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

εκεί θα τον πούνε ρατσιστή.

Δημοσ.

Οντως με τους ρομα και τους τουριστες το εχω δει να κλεβουν αλλα κυριως καταναλωνουν προιοντα εκεινη τη στιγμη παρα να τα παιρνουν μαζι. Στο lidl υπαρχει και ανιχνευτης κατα την εξοδο αλλα αφορα μονο διαφορα προιοντα ηλεκτρονικα/ρουχα. Οχι να σε ξεφτυλιζει καποιος σε ενα μαγαζι που ψωνιζεις τοσα χρονια και οι ταμιες να σε γνωριζουν σα να ειστε γειτονες,που το παιζει εξουσια για το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ οτι πηρες κατι. Αυτο δεν γινεται σε κανενα αλλο σουπερμαρκετ μεσα στην πολη, και μιλαω για τις πιο γνωστες αλυσιδες. Απλα το κακο εχει παραγινει, και οταν καποιος εχει εναλλακτικες θα αρχισουν να χανουν πελατες με αυτη την τακτικη. Τα λίντλ εδω τουλαχιστο στην περιοχη μου εβαλαν σεκιουριτα τα τελευταια 2 χρονια. Οπου και να γυρισεις τον βλεπεις πισω σου να σε κοιταει και τι πιανεις. Ελεος!

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

δε μου έχει τύχει, αλλά εννοείται πως δε θα δεχόμουν έλεγχο από κανέναν σεκιουριτα. όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά επειδή την έχουν δει εξουσία μερικοί από αυτούς.

απλά του λέτε αν θέλουν να καλέσουν την αστυνομία.

Και αυτός απλα θα σε πεταξει εξω από το μαγαζι, οπως και είναι δικαιωμα του.

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

οταν μπαινουν μεσα ρομά και τρωνε τζαμπα η κλεβουν που το εχω δει με τα ματια μου δε λενε τιποτα.

Δηλαδη με τους ρομα ειναι πονοψυχοι?

4 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

Τα λίντλ εδω τουλαχιστο στην περιοχη μου εβαλαν σεκιουριτα τα τελευταια 2 χρονια. Οπου και να γυρισεις τον βλεπεις πισω σου να σε κοιταει και τι πιανεις. Ελεος!

Πως γινεται ο σεκιουριτας να είναι πισω από καθε πελατη ανα πασα στιγμη και να τον κοιταει? :blink:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...