Προς το περιεχόμενο

Lidl

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λέγοντας ευρείας κατανάλωσης προφανώς εννοώ μπύρες τύπου Amstel, Heineken, Carlsberg κτλ κτλ. που είναι δημοφιλείς λόγω χαμηλής τιμής. Τώρα αν μου συγκρίνεις ξένες μικρότερης κατανάλωσης που έχουν 2 ή 3 ευρώ τα 330ml με τις ελληνικές των 0,90 ευρώ τα 330ml για να πεις ότι οι Ελληνικές είναι μάπα... 

Υπάρχουν δεκάδες ελληνικές μπύρες, απλά οι περισσότερες προέρχονται από σχετικά νέες μικροζυθοποιίες και είναι ακριβές με τιμή >2 ευρώ ανα μπουκάλι 330ml. 100% Ελληνικές και ευρείας κατανάλωσης δεν ξέρω (ή δεν θυμάμαι) άλλες πλην των Βεργίνα, Pils Hellas, FIX, Alpha και Εζα. Από αυτές ξεχωρίζει η Βεργίνα,  την οποία θεωρώ ανώτερη πχ της Amstel αλλά και η Eζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στο εξωτερικο τοσο εχει να την πιεις, και παραπανω. Σπανια παει κανεις στο sm και να κατσει στο παγκακι. 

Και η amstel heineken carlsberk ελληνικες ειναι, εδω φτιαχνονται. Ξενο ονομα εχουν. Δεν εχουν διαφορα με mythos alpha fix και εζα.

Η ελληνικη alpha που εγραψες ειναι ιδια ζηθοποιια με amstel. Welcome to the real world

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αθηναϊκή_Ζυθοποιία ριξε μια ματια. Και ψαξε να δεις και carlsberg mythos κτλ...

https://olympicbrewery.gr/

οποτε δεν παιζει το ξενες ευρεια καταναλωσης που ειπες. Ελληνικη μπυρα πινετε/πινουμε σχεδον ολοι.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1

Απλά οι Ελληνικές μπύρες κυκλοφορούν από μικρές βιοτεχνίες στην αγορά με ένα και μοναδικό όνειρο.

Ν μπορέσουν κάποια στιγμή να κερδίσουν κάποιο μερίδιο στην αγορά ώστε να τις εξαγοράσει η Haineken.Αν όχι μετά από κάποια χρόνια δεν θα τις ξέρει κανείς.Αν ναι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σαν θυγατρικές μέχρι η Haineken να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθούν.:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Και στο εξωτερικο τοσο εχει να την πιεις, και παραπανω. Σπανια παει κανεις στο sm και να κατσει στο παγκακι. 

Και η amstel heineken carlsberk ελληνικες ειναι, εδω φτιαχνονται. Ξενο ονομα εχουν. Δεν εχουν διαφορα με mythos alpha fix και εζα.

Η ελληνικη alpha που εγραψες ειναι ιδια ζηθοποιια με amstel. Welcome to the real world

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αθηναϊκή_Ζυθοποιία ριξε μια ματια. Και ψαξε να δεις και carlsberg mythos κτλ...

https://olympicbrewery.gr/

οποτε δεν παιζει το ξενες ευρεια καταναλωσης που ειπες. Ελληνικη μπυρα πινετε/πινουμε σχεδον ολοι.

Κάνεις λάθος. Το ότι Amstel, Heineken, Carlsberg, Kaiser κ.α φτιάχνονται εδώ δεν σημαίνει πως είναι ελληνικές. Οι συνταγές τους είναι ολλανδικές, γερμανικές, δανέζικες κτλ κτλ. Πχ η Kaiser είναι μπύρα Φρανκφούρτης, αν θυμάμαι καλά. Απλώς παρασκευάζονται εδώ, με κάποια από τα υλικά να παράγονται από Έλληνες αγρότες (πχ κριθάρι). Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι βιτρίνα της Heineken. Η FIX είναι "Ελληνική" (ο ΦΙΞ ήταν Γερμανός αλλά τη λέμε ελληνική επειδή παραγόταν αποκλειστικά στην Ελλάδα πάνω από αιώνα από ιδιοκτήτες Έλληνες πολίτες) ως συνταγή, πλέον όχι ως ιδιοκτήσία, σε αντίθεση με τις Amstel-Heineken κτλ που είναι καθαρά ξένες μπύρες και ως συνταγή και ως ιδιοκτησία.

Εγώ αναφέρθηκα σε ελληνικές μπύρες που βασίζονται σε Ελληνική συνταγή μπύρας που εφηύραν Έλληνες ζυθοποιοί (Βεργίνα, Εζα, Pils Hellas, Alpha, FIX, Ζύθος και φαντάζομαι και η Mythos, αν αποτέλεσε συνταγή του Μπουτάρη και όχι κάποια που παρέλαβε από την Henninger), άσχετα αν αργότερα κάποιες άλλαξαν ιδιοκτησία. Η συνταγή παρέμεινε ίδια. (αν και για την συνταγή της Φιξ έχω ακούσει πως αλλοιώθηκε προς το χειρότερο).

Το να αποκαλείς "ελληνικές" τις Amstlel-Heineken είναι σαν να λες ότι η Κόκα Κόλα που πίνουμε είναι ελληνικό αναψυκτικό.

Επεξ/σία από Undertaker25

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμια σχεση. Η coca cola ειναι παντου ιδια. Για πιες amstel heinekn σε αλλη χωρα να δεις. Δεν υπαρχουν συνταγες amstel heineken μονο το brand name.ποιος στα ειπε αυτα; Ιδια γευση πανω κατω ειναι ολες οι μπυρες που γραφεις παραπανω, με μικροδιαφορες. Ελληνικη μπυρα. Τι myhtos, τι amstel, και ας ειναι και αλλη ζηθοποιια. Καμια ιδιαιτερη συνταγη δεν βλεπω εγω, τι Γερμανος fix τι Ελληνας.

οποτε η Αθηναικη ζυθοποιια παραγει την ξενη amstel και την Ελληνικη alpha :) συμφωνα με τα λεγομενα σου.

ΥΓ επειδη 2-3 προτεινατε καποιες Ελληνικες που δεν εχω δοκιμασει, οπως η κοκκινη Βεργινα και η weiss Βεργινα, θα δωσω ενα shot. Αν και αποφευγω την κοκκινη με ζαλιζει.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Καμια σχεση. Η coca cola ειναι παντου ιδια. Για πιες amstel heinekn σε αλλη χωρα να δεις. Δεν υπαρχουν συνταγες amstel heineken μονο το brand name.ποιος στα ειπε αυτα; Ιδια γευση πανω κατω ειναι ολες οι μπυρες που γραφεις παραπανω, με μικροδιαφορες. Ελληνικη μπυρα. Τι myhtos, τι amstel, και ας ειναι και αλλη ζηθοποιια. Καμια ιδιαιτερη συνταγη δεν βλεπω εγω, τι Γερμανος fix τι Ελληνας.

οποτε η Αθηναικη ζυθοποιια παραγει την ξενη amstel και την Ελληνικη alpha :) συμφωνα με τα λεγομενα σου.

ΥΓ επειδη 2-3 προτεινατε καποιες Ελληνικες που δεν εχω δοκιμασει, οπως η κοκκινη Βεργινα και η weiss Βεργινα, θα δωσω ενα shot. Αν και αποφευγω την κοκκινη με ζαλιζει.

Η coca cola είναι ίδια παντού διότι χρησιμοποιεί ίδιας προελεύσεως υλικά που έρχονται απ' έξω σε έτοιμα μείγματα. ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν συνταγές Amstel και Heineken. (συνταγή εννοώ τρόπο παρασκευής και αναλογίες) Το αν έξω είναι καλύτερες οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιούν πχ καλύτερο νερό ή καλύτερης ποιότητας κριθάρια, βύνες ή λυκίσκους. Στείλε ένα email στη Heineken και ρώτησέ τους. Η Heineken έχει χαρακτηριστική γεύση που είναι παντού στο κόσμο ίδια, αλλού πιο έντονη λόγω καλύτερων υλικών, αλλού λιγότερο. 

Επίσης, όχι μόνο μικροδιαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σε Amstel, Heineken, FIX, Alpha αλλά τεράστιες διαφορές. Πιες τες ζεστές, εκτός ψυγείου, και θα καταλάβεις.

Όσο για την Weiss, δοκίμασέ την αξίζει. Και σου το λέει κάποιος που την πίνει παρότι έχει τις χειρότερες σχέσεις με τις σταρένιες. ;)

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/17/2018 στις 8:07 ΜΜ, rus είπε

Eχεις πληροφοριες ότι τα κυπριακα προϊοντα του lidl γραφουν πανω ψεμματα?

Ζαχαρη και γλυκοζη ειναι τα γλυκαντικα που γραφει πανω. Δε ξερω αν η σκετη γλυκοζη εχει διαφορά απο το σιροπι γλυκόζης.

Mα και  οι σταφιδες που ειπα από τοπικο εργοστασιο είναι. Αλλα η πρωτη υλη, δηλαδη οι σταφιδες, είναι από το Ιραν.

Επισης μη παραλείψω να πω ότι και ο κυπριακος χαλβας γραφει πανω ότι το σουσαμι (55% επι του προϊοντος) εχει "διαφορετικη χωρα προελευσης"...

Εγραψα πριν, οτι γραφει, αν δεν τηρειται δεν εχει νοημα .Κανεις δεν ξερει ποιοι και αν λενε αληθεια.Για ολες τις εταιριες το ιδιο παιζει.Μονο σε καταγγελια ,αν ξερεις το νομο, και αν βγαλεις ακρη .Πιο τιμιο ετσι να γραφει απλα συσκευαζεται.Στα τροφιμα δεν ειμαστε χημικοι τροφιμων.Δεν μας αρεσει,δεν ξαναπερνουμε.Αρκει μην παθουμε κατι.

Στις 5/17/2018 στις 9:15 ΜΜ, LouCi4er είπε

www.kompernass.com.Ειναι η επισημη σελιδα του κατασκευαστη ολων των εργαλειων του Lidl(Parkside,Silvercrest κτλ).Εγω εχω το δραπανοκατσαβιδο που ειναι 10.8v,μολις το ειχα παρει ειχα επικοινωνησει με την compernass και την επομενη μερα με πηρε τηλ μια κοπελα απο Αθηνα,νομιζω η Ελληνικη αντιπροσωπια(δεν θυμαμαι λεπτομεριες,εχει 3-4 χρονια η δουλεια).Της ειπα οτι εχω το ταδε εργαλειο και θελω αλλη μια μπαταρια.Μου λεει κανενα προβλημα,14€ η μπαταρια και 6€ μεταφορικα για Καρδιτσα.Ειχα κανει καταθεση στην τραπεζα τα χρηματα και μετα απο δυο μερες ειχα και δευτερη μπαταρια την οποια να σου πω την αληθεια μλκια εκανα που την αγορασα διοτι 4 χρονια μετα (αν και το εχω λιωσει το επαναφορτιζομενο) δεν εχει πεσει καθολου η αποδοση της πρωτης.Την δουλευω καμια φορα βεβαια αλλα δεν χρειαστηκε.Ετσι και αλλιως η μπαταρια διαρκει αρκετη ωρα,σε 50 λεπτα φορτιζει πληρως αρα δεν πολυ χρειαζεται δευτερη.Πρεπει να εισαι επαγγελματιας για να χρειαζεσαι δευτερη.

Μαλλον μεσολαβητης ειναι .Καθε προιον πανω γραφει ποια εταιρια τα φερνει και τα δινει στην  λιντλ.

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

17 ώρες πριν, Zerg13 είπε

η κοκα κολα δεν ειναι ιδια παντου...ναι μεν εχει ιδια συνταγη οπως αλλα αλλαζει το νερο...δοκιμασα στην σερβια πριν κατι χρονια και ηταν χαλια καμια σχεση με την Ελληνικη

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Εγραψα πριν, οτι γραφει, αν δεν τηρειται δεν εχει νοημα .Κανεις δεν ξερει ποιοι και αν λενε αληθεια.Για ολες τις εταιριες το ιδιο παιζει.Μονο σε καταγγελια ,αν ξερεις το νομο, και αν βγαλεις ακρη .Πιο τιμιο ετσι να γραφει απλα συσκευαζεται.Στα τροφιμα δεν ειμαστε χημικοι τροφιμων.Δεν μας αρεσει,δεν ξαναπερνουμε.Αρκει μην παθουμε κατι.

Eννοειται πως αν κατι δε τηρειται δεν εχει νοημα γενικα. Εμεις παιρνουμε δεδομενο πως οτι γραφεται πανω ειναι αληθινο, αλλιως παμε σε υποθετικες απατες. Δε χρειαζεται να εισαι χημικος τροφιμων για να  αποφυγεις τα συστατικα εκεινα που δε θελεις να καταναλώσεις.

2 ώρες πριν, Dynamics είπε

η κοκα κολα δεν ειναι ιδια παντου...ναι μεν εχει ιδια συνταγη οπως αλλα αλλαζει το νερο...δοκιμασα στην σερβια πριν κατι χρονια και ηταν χαλια καμια σχεση με την Ελληνικη

Αλλαζουν και τα γλυκαντικα. Άλλες εχουν ζαχαρη, άλλες σιροπι γλυκόζης, άλλες στεβια.

Επεξ/σία από rus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αλλαζει η κοκα κολα που ειναι νερο με ζαχαρη, φανταστειτε πως αλλαζει μια μπυρα οταν αλλαζει ολοκληρη ζυθοποιια, αλλα και ολα τα υλικα ταυτοχρονα.

η amstel heineken δεν ειναι μπυρες εισαγωγης. Φτιαχνονται εδω. Βασικα για μενα δεν υπαρχει διαχωρισμος. Μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι με τις υπολοιπες Ελληνικες.

3 ώρες πριν, rus είπε

Αλλαζουν και τα γλυκαντικα. Άλλες εχουν ζαχαρη, άλλες σιροπι γλυκόζης, άλλες στεβια.

Οταν μπει στεβια αλλαζει ολο το προϊον. Γινεται green cola. Οταν μπει ασπαρταμη, coca cola light. Νομιζω το ιδιο και η zero.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πρωτες υλες ειναι βασικο πραγμα .Παιζουν ποιοτητες .Οτι θελει κανεις απο κοστος ,βαζει υλικα.

Επεξ/σία από Diskimpex

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αν αλλαζει η κοκα κολα που ειναι νερο με ζαχαρη, ......................

Νερο και ζαχαρη βρίσκεις και βαζεις παντου, η μυστικη συνταγή όμως της κοκακολας είναι μια.

Δηλαδη υπηρχε περιπτωση οι αμερικανοι να πηγαινουν σε καθε χωρα νερο και ζαχαρη?

25 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Οταν μπει στεβια αλλαζει ολο το προϊον. Γινεται green cola.

To ιδιο προϊον είναι, απλα του αλλαζουν το γλυκαντικο. Για οσους θελουν μηδεν θερμιδες, υποτιθεται

30sc6ty.png

Επεξ/σία από rus

8 ώρες πριν, Dynamics είπε

Mα η 'ελληνικη' δεν εμφιαλ.  βουλγαρία τώρα  ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Damachi είπε

Mα η 'ελληνικη' δεν εμφιαλ.  βουλγαρία τώρα  ;

Όντως έκλεισαν το εργοστάσιο στην  Κηφησίας (απέναντι από ΟΤΕ)  και όπως ακουγόταν τότε το πήγαν Βουλγαρία.

Στην ουσία κανείς δεν ξέρει που παράγεται πλέον η coca cola που πίνουμε στην Ελλάδα.Είναι σαν τη μυστική συνταγή της coca cola και σαν το μυθικό λεοφωρείο γραμμή 140 που ο μύθος λέει ότι  χάνεται στη Θάλασσα της Γλυφάδας.:lol:

Το πιο πιθανό παράγεται στη Βουλγαρία.Κανένα όμως ΜΜΕ δεν ασχολείται με το θέμα το κάνουν γαργάρα και όλοι καταλαβαίνουν γιατί.Επειδή κατεβαίνω συχνά κέντρο για ψώνια θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια ένα αυτοκίνητο να γυρνά τους κεντρικούς δρόμους και με μεγάφωνο δύο εργαζόμενοι να καταγγέλουν το γεγονός ότι έκλεισε το εργοστάσιο στην Κηφησίας ,το μετέφερε στη Βουλγαρία και άφησε στο δρόμο πολλούς εργαζόμενους.Φυσικά και τότε τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν.

Τι σου κάνουν τα λεφτά για διαφημίσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και για να έρθουμε και πάλι ον τόπιτς 

Εγώ πάντως σαν φανατικός lidlάκιας ( πίνω κυρίως σόδα με το φαγητό ) αν καμιά φορά θέλω ένα ποτήρι πίνω freeway cola.:P Το κυρίως βλαβερό συστατικό (ζάχαρη) το έχουν και οι δύο στην ίδια ποσότητα.

Τουλάχιστον η freeway  παράγεται Ελλάδα με καθαρό νεράκι από το ΒΙΚΟ.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...