Προς το περιεχόμενο

Lidl


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιτα, για τσαι θα επαιρνα (και) το ΜΕΛΑΝΘΗ*XXL, @ μιση τιμη -και βγαλε!-
λιγοτερο απο το Αττικο, που προσωπικως δεν με "ξετρελαινει"(sic) μαλιστα.. :ph34r: 

[*Δεκτον ομως, ok σεβαστο, οτι δεν θελεις να εχει καμια σχεση με Βουλγαρια]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θυμαμαι ποιος το εγραψε στην προηγουμενη σελιδα (βαριεμαι να τσεκατω τωρα), αλλα επικροτω και επαυξανω. Και ρωταω (επισης):

 

Αν ειναι να χαθουν οι ευεργετικες ιδιοτητες του μελιου οταν το βαλουμε στο τσαι, ποιος ο λογος να πληρωσουμε για μελι; Ειδικα οταν υπαρχει ο κινδυνος να ειναι σιροπι (προσμιξη), κακης ποιοτητας, αγνωστης προελευσης ή δεν ξερω γω τι αλλο; Βαλε ζαχαρη, που ξερεις τι (κακες) ιδιοτητες εχει.

 

Προσωπικα πινω το τσαι σκετο τις περισσοτερες φορες, αλλα οταν χρειαζεται να βαλω μελι... συγγνωμη ρε παιδια, αλλα απο το "καλο" θα βαλω. Δεν θα κανω downgrade για 2-3 κουταλιες μελιου καθε τοσο. My 2c.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@washcloud

 

ζορι μεγαλο αμα καταλαβα καλα απο προηγουμενα μνμ σου Η δυνατοτητα να παρεις καποιον ανθρωπο γιαυτες τις δουλειες δεν υπαρχει;

 

 

 

...Το Αττικη τελικα καλο ειναι;

Σε καμία ανάλυση δεν έχει βγει νοθευμένο. Απλά περιέχει πολλές ποικιλίες. Επεξ/σία από achilles_g_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θέμα δεν είναι από πού συλλέγεται αλλά τι προσθέτουν μετά :-)

 

 

Υπαρχει περιπτωση να προσθετονται συστατικα που δε αναφερονται στην ετικετα?

 

Δεν είναι μονο τα τυχον προσθετα που με ανησυχουν, είναι γενικα η επεξεργασια, μπορει πχ. να το βρασουν.

Λενε ότι το βρασμενο ξεχωριζει από τις φυσαλιδες που θα εχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@washcloud

 

ζορι μεγαλο αμα καταλαβα καλα απο προηγουμενα μνμ σου Η δυνατοτητα να παρεις καποιον ανθρωπο γιαυτες τις δουλειες δεν υπαρχει;

 

 

 

 

...δυστυχώς -πέρα από το ότι ναι δεν είναι κι εύκολο οικονομικά- δεν είναι λύση άνθρωπος μόνο γι' αυτές τις δουλειές ("αδίκως θα πλρώνουμε" ένα πράμμα), γιατί το όλο ζήτημα (πεθερά 93ων με άνοια και ήδη δύσκολο χαρακτήρα + ακράτεια πάσης φύσεως) είναι ότι ουσιαστικά είναι μονόδρομος πλεόν ο παροπλισμός σε "ειδικό (γιατί δεν αναλαμβάνουν όλα για όλες τις περιπτώσεις)" γηροκομείο (τα οποία όμως είναι απλησίαστα), καθώς το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργεί (καταστρέφει τα πάντα συν τοις άλλοις...) μας έχουν φέρει στα όριά μας εμένα και την δικιά μου...

 

Τεσπα ναι μεγάλο το ζόρι, έχω ξετεντωθεί μ' αυτά αλλά και με άλλα, και προσπαθώ ν' αντέχω και θα δούμε τί θα δούμε και πού θα μας βγάλει κι ευχαριστώ για την ανθρώπινή σου κουβέντα αδερφέ...

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα το πούνε έλατο σίγουρα αλλά θα είναι ψεύτες διότι από πέρσυ-πρόπερσυ, το μέλι ελάτης είναι σε έλλειψη λόγω έλλειψης της πρώτης του ύλης

 

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πρώτη ύλη του ελάτου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πρώτη ύλη του ελάτου;

Οπα μην μπερδεύεσαι, την υποκειμενικοτητα επι μιας αποψης την έθεσα αναφερομενος στον φίλο παππού για το αν αξιζει το αττική. Το οτι δεν βγαίνει μέλι απο ελατο, και ποια ειναι η προϋπόθεση που χρειαζεται για να βγει δεν ειναι η γνώμη μου ειναι γεγονός. Οποτε οταν θέσεις στον εαυτό του καταρχήν, την σωστή ερωτηση, ξανά περνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια βλεπω γραφετε για μελι. καποιον γνωστο δεν εχετε να ξερει καποιον μελισσοκομο να παρετε πραγματικο μελι;;;

Γιατι μονο οι μελισσοκομοι δινουν πραγματικο μελι; Και σε ολα τα μαγαζια με βιολογικα προϊοντα ή με ξηρους καρπους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπεροχες πληροφοριες, ευχαριστω. Επειδη εγω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παλιο (aka, περσινο... οχι προ δεκαετιας ξερωγω :D) λαδι το τρωω, θα ηθελα να μαθω τον λογο που εσυ δεν. Με πμ αν τυχον ειναι εντελως οφ τοπικ. Ευχαριστω και παλι.

Πάμε offtopic αλλά μια μικρή απαντηση δεν κάνει κακο. 

Παλιό θεωρώ λάδι πάνω απο 3-4 χρόνια γιατί εχουν ανέβει τα οξέα και εχει χάσει μυρωδιά σε μεγαλο βαθμό. Πάντα κρατώ καβατζα απο καλες χρονιές (σε παραγωγή) γιατί ποτε δεν ξερεις τι θα γινει το επομενο ή το μεθεπόμενο ετος. Π.χ. μεχρι πέρσι ειχα λάδι 4 ετών το οποίο δεν πωλούσα γιατί ειχε αστεία τιμή. Πέρσι που ειχε καλή τιμή, μια χαρά το πουλησα (σε εργοστάσιο). Για φαγητό καταναλώνω φετινό, περσινό, άντε προπερσινο αν ειναι συγκυριακό. 

 

Αυτο λοιπον το λάδι, το "ευξευγενίζουν τα εργοστάσια και το πουλάνε πανακριβα. Επισης πέρσι έμαθα και αλλο κόλπο. Μαζευουν όλα τα λαδια με γραμμές (οχι οξεα) τα βάζουν σε μεγαλες δεξαμενες και μετα απο μήνες παιρνουν το πάνω πάνω και το πουλάνε σαν εξτρα παρθενο. Αυτο γιατί λογω της ιδιότητας του λαδιού σε μια ψηλή δεξαμενη η μετρηση απο κορυφή σε σχέση με μετρηση στον πάτο μπορει να δώσει μεχρι και πάνω απο οξέο διαφορα. 

 

Βέβαια ξέρω αλλους παραγωγούς που το ανακατευουν με φετινό και το πουλάνε σαν φετινό-περσινο (αυτό που ελεγα για σοβαρό παραγωγό). 

 

Εννοείται οτι αμα υπήρχε αναγκη μια χαρά τρώγεται και το παλιό και το παμπαλαιο. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη γελιόμαστε.

Κανένας σοβαρός παραγωγός λαδιού δεν θα πουλήσει φετεινό  ελαιόλαδο από τη στιγμή που μπορεί και  έχει

καβάντζα περσινό ή προπέρσινο.

Έχω λάδι δεν πουλάω αλλά πριν καμιά 10αριά μήνες επειδή είχα αρκετό παλαιότερο 2-3 ετών πούλησα σε

κάποιον 50 κιλά.

Δεν του είπα βέβαια ότι πόσο χρόνων είναι αλλά του φάνηκε εξαιρετικό και μου ζήτησε και άλλο αλλά δεν είχα.

 

Και ρωτώ εγώ που δεν ξέρω από μέλια.

Αν πάω στον παραγωγό μελιού και μου πουλήσει δικό του μέλι αναμεμιγμένο με 50% Βουλγάρικο καλής 

ποιότητας θα το καταλάβω;;;

Το πιο πιθανό θα του πω πολύ καλό και θα ξαναπάρω.

 

Αν πας στο s/m ή στη Λαική να πάρεις φρέσκα αυγά π.χ. από παραγωγό θα σου δώσει τα χτεσινά ή τα

προχτεσινά όταν έχει απόθεμα αυγά 3-5 ή 10 ημερών;;;;

Έτσι είναι η ζωή .Είτε μας αρέσει ή δεν μας αρέσει.

 

Εγώ πιστεύω ότι μόνο αυτό που παράγουμε εμείς ξέρουμε τι είναι και από που είναι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Papoy, ας μην ειμαστε ισοπεδωτικα αρνητικοι. [Θελω να] πιστευω οτι αρκετοι -για πολλους και
διαφορους λογους, οχι μονο ηθικης/αρχων μα και πρακτικης- δεν μπαινουν σε τετοιες λογικες!
:-)
Ας πουμε στο μικρο χωριο των δικων μου, ο παραγωγος του χωριου αν ηθελε να κανει κατι τετοιο,
θα επρεπε να πουλαει το μελι του μετα ξερωγω μονο σε γειτονικους νομους και ακομη παραπερα...
Ειναι αδυνατον τελικα να το επιχειρησει/κανει. διχως να φανει σε εκεινη την μικρη κοινωνια. Ουτως
η αλλως ο ανθρωπος δεν ειναι τετοιας συμπεριφορας, μα & να ηθελε δεν θα του ηταν εφικτο, χοχο!
:P

Απο κει & περα ερωτηση-τροφη για σκεψη: Αν ενα Βουλγαρικο προιον, διαμορφωνει την τιμη του,
σιγουρα ξεκινωντας απο / με αφετηρια: μισθους χωρας εκει + συναφη [μικρο]οικονομικα δεδομενα,
και ετουτο ειναι βεβαια το φυσιολογικο παντα, γιατι εδω θεωρειται φυσιολογικο (sic) το ανωμαλο: με
μισθους Ελλαδας να...Bουλγαροποιουνται -και παντως να μην απεχουν τρελα, τα οικονομικα data-
μολαταυτα τα Ελληνικα προιοντα, να κινουνται στο κοσμο μισθων...υπηκοων αλλων χωρων, οεο??
:shock:
 

Εκτος και αν ολα αυτα τα εγχωρια μελια μας, κατεληγαν στη διεθνη αγορα και σε διεθνεις καταναλωτες
-που δεν συμβαινει!- αυτο που εδω συμβαινει, οικονομικως ειναι <παραδοξο> / does not compute...!
:shifty:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπα μην μπερδεύεσαι, την υποκειμενικοτητα επι μιας αποψης την έθεσα αναφερομενος στον φίλο παππού για το αν αξιζει το αττική. Το οτι δεν βγαίνει μέλι απο ελατο, και ποια ειναι η προϋπόθεση που χρειαζεται για να βγει δεν ειναι η γνώμη μου ειναι γεγονός. Οποτε οταν θέσεις στον εαυτό του καταρχήν, την σωστή ερωτηση, ξανά περνα

 

Να υποθέσω ότι τελικά δεν υπάρχει πρώτη ύλη για την παραγωγή ελάτου;

 

Και τι είναι σε έλλειψη ακριβώς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο κει & περα ερωτηση-τροφη για σκεψη: Αν ενα Βουλγαρικο προιον, διαμορφωνει την τιμη του,

σιγουρα ξεκινωντας απο / με αφετηρια: μισθους χωρας εκει + συναφη [μικρο]οικονομικα δεδομενα,

και ετουτο ειναι βεβαια το φυσιολογικο παντα, γιατι εδω θεωρειται φυσιολογικο (sic) το ανωμαλο: με

μισθους Ελλαδας να...Bουλγαροποιουνται -και παντως να μην απεχουν τρελα, τα οικονομικα data-

μολαταυτα τα Ελληνικα προιοντα, να κινουνται στο κοσμο μισθων...υπηκοων αλλων χωρων, οεο??

:shock:

 

Εκτος και αν ολα αυτα τα εγχωρια μελια μας, κατεληγαν στη διεθνη αγορα και σε διεθνεις καταναλωτες

-που δεν συμβαινει!- αυτο που εδω συμβαινει, οικονομικως ειναι <παραδοξο> / does not compute...!

:shifty:

 

Αν βάλεις στην εξίσωση και την φορολόγηση στην Ελλάδα που φτάνει μέχρι και το 70% την τιμής τους, θα καταλάβεις γιατί τόση διαφορά τιμής. :mad: :mad:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να λέμε τώρα.Απλά η φτώχεια φέρνει γρίνια και προσπαθούμε να δούμε τι φταίει.

Πριν 7-8 χρόνια τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι πληρώναμε στον παραγωγό 12-15 ευρώ το μέλι, θυμαρίσιο

μας έλεγε ο παραγωγός για θυμαρίσιο το τρώγαμε μαύρα τα δίναμε και δεν μας ένοιαζε.

 

Σήμερα ο Έλληνας παραγωγός άντε και να έριξε 1 ευρώ την τιμή του γιατί λέει δε βγαίνει γιατί πληρώνει ακριβούς

φόρους.Τώρα πως πληρώνει φόρους αφού μαύρο συνεχίζει να το πουλάει δεν ξέρω.

Εγώ όμως απλά δεν έχω να πληρώσει για μέλι 11-14 γιατί έχω υποστεί μείωση 50%.

 

Δεν μου φταίει ο παραγωγός.Εκεί πρέπει να πουλάει να έχει κέρδος εκεί να πουλάει.

Όσοι μπορούν θα το πάρουν.

Δεν έχω πρόβλημα καλοφάγωτο να είναι.

 

Μου τη δίνει όμως όταν μου λένε μην παίρνεις από το lidl με 5-6 ευρώ γιατί δεν είναι καλό.

Εγώ αυτό μπορώ να πάρω και αν θέλω μέλι (προσωπικά το έχω κόψει) αυτό θα πάρω.

Τώρα αν πάθει η υγεία μου;;;

Δικιά μου είναι ότι θέλω την κάνω.

Σιγά τώρα μη χέστηκε ο άλλος για την υγεία τη δική μου.

 

Α και για ενημέρωση.Αυτή τη βδομάδα έχει κάτι τσουρέκια μεγάλα προσφορά με 1,30.

Τα έχω τσακίσει με φρέσκο γάλα που και αυτό το έχει σε προσφορά. :P

 

Αν γλυτώσω από τα υπόλοιπα θα πάω από ζάχαρο. :lol:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...