Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έναν rohnson έχω κάτι χρόνια και είμαι ευχαριστημένος (με αρκετή χρήση). Δεν θυμάμαι να τον είχα πάει ιδιαίτερα ακριβό.

rohnson Είναι Ελληνική μάρκα προϊόν φασόν για αυτό δεν είναι τόσο ακριβός. Είχα πρόβλημα με διακόπτη σε έναν αυτής της μάρκας που δεν έσβηνε αν δεν τον έβγαζες από τη πρίζα. Πολύ επικίνδυνο 

• Like 1
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γραφει, επιπεδος πυθμενας. Σωστη αντισταση και σε αυτο. Tick.

...τί καλό προσφέρει ο επίπεδος πυθμένας δηλαδή; Για πιο εύκολο καθαρισμό μήπως εννοείς;

"Σωστή αντίσταση"; Όσο πάω σε χάνω....Πώς κατάλαβες για καλή αντίσταση; Ή εννοείς κάτι άλλο....;

• Like 1
Δημοσ.

Παρτε καναν inox να μην ανησυχειτε για τα βλαβερα πλαστικα των φθηνων που σιγουρα πολλα μορια περνουν στο βρασμενο νερο που θα πιειτε μετα.

http://www.skroutz.gr/c/442/brasthres.html?keyphrase=βραστηρες+ανοξειδωτοι&order_by=rating&order_dir=desc

Σωστό αυτό 

Προσωπικά πάντως επειδή δε πίνω ζεστά ροφήματα, έχω έναν από crazy sundays του eshop που τον είχα αγοράσει προ 4ετίας 12 ευρώ (Adler νομίζω, 1,7 λίτρα)

Μιας και χρησιμοποιείται για πλυσίματα κατά κύριο λόγο, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ούτε με άλατα ούτε με τίποτα και δε με έχει απογοητεύσει ποτέ 

Δημοσ.

...τί καλό προσφέρει ο επίπεδος πυθμένας δηλαδή; Για πιο εύκολο καθαρισμό μήπως εννοείς;

"Σωστή αντίσταση"; Όσο πάω σε χάνω....Πώς κατάλαβες για καλή αντίσταση; Ή εννοείς κάτι άλλο....;

Έχει σωστή αντίσταση γιατί έχει επίπεδο πυθμένα.

Γιατί η αντίσταση είναι καλυμμένη και δεν είναι έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει.

Αυτό νομίζω ότι εννοεί.

Και για να πω και γω την γνώμη μου, αποφύγετε τα πλαστικά στους βραστήρες και γενικά ψάξτε για κατασκευή που να φαίνεται αντοχής.

Και γω πήρα τον δικό μου με φωτάκια και επίπεδο πυθμένα και έσκασα 20€ αλλά είναι πλαστικός, με αποτέλεσμα, με την χρήση να διαλύεται σιγά σιγά.

Πλέον δεν κλείνει μόνος του όταν βρασει το νερο και συνεχίζει και το βράζει με αποτέλεσμα, αν δεν είσαι από πάνω το πλαστικό να γίνεται σχεδόν σαν πλαστελίνη και να είναι έτοιμο να λιώσει.

Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν κάνει σαν υλικό για τέτοιες θερμοκρασίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα έκανα μια βόλτα στο lidl και είδα τον σχετικό βραστήρα που αναφέρεται στο νήμα.

Ο συγκεκριμένος είναι vintage  βραστήρας τύπου kettle που χρησιμοποιούσαν στην Αγγλία παλαιότερα. Έβραζαν συνέχεια νερό για το τσάι που υπήρχε πάντα διαθέσιμο στις οικίες και τους χώρους εργασίας..

Στην Ελλάδα δεν υπήρχε χρήση τέτοιου είδους βραστήρα ποτέ.

Επίσης παρατήρησα τη σμίκρυνση γενικότερα των συσκευασιών στα προϊόντα καθαρισμού W5 χλώρια κτλ. Μερικά προϊόντα εξαφανίστηκαν πχ το καθαριστικό με χλώριο σε spray. Εμφανίστηκαν όμως συσκευασίες πχ των 2 λίτρων στις συμπυκνωμένες  χλωρίνες αλλά έτσι κάπου στο ξεκάρφωτο είδα μερικές.

Δεν κάθισα να κάνω βέβαια αναλογισμό να δω τι γίνεται με την τιμή ανά λίτρο γιατί δεν αγόρασα κάτι σχετικό. Πήγα να αγοράσω καφέ.

Άλλο θέμα. Στο σπίτι είχα ένα χλώριο σφραγισμένο αυτό στο κίτρινο μπουκάλι το συμπυκνωμένο των 1250 ml με το μπλε καπάκι. Fresh γράφει επάνω. Ανοίγοντας το μπουκάλι άρχισε να βρωμάει. Καμία σχέση με οσμή χλωρίνης. Έχει  ημερομηνία λήξης 11/2017. Την είχα αποθηκευμένη σε ντουλάπι. Ούτε υγρασία, ούτε ήλιος ούτε τίποτα. Είχε μια μυρωδιά όπως το υδροχλωρικό οξύ. Όχι τόσο έντονο όμως. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι και στα λάδια αυτοκινήτου που κάποιοι βάζουν άφοβα στο όχημά τους είναι ρίσκο. Εκεί το αποτέλεσμα.δεν το καταλαβαίνεις αμέσως. Θα το καταλάβεις όταν πάρεις τον κινητήρα στα χέρια. Αλλά και εκεί θα πεις. Κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Σε μερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να παίζουμε.

Όσο για το χλώριο έτσι μου έρχεται να το πάω πίσω χωρίς απόδειξη να δω τι παίζει.

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν επρεπε να εχεις αγορασει χλωρινη βασικα. Τι την θες; ειναι τοσο τοξικη που μπορει να καψει τα πλακακια, αργα αργα. Καιει και τα χερια σου μαζι.

Για να καθαρισεις κανα χοιροστασιο :) καλη ειναι.

Οσο για αυτα που γραφεις, πρεπει να εληξε πριν την ωρα της, για καποιο αγνωστο λογο. Δεν εχουν παντα τοσο καλη ακριβεια τα χημικα.

Έχει σωστή αντίσταση γιατί έχει επίπεδο πυθμένα.

Γιατί η αντίσταση είναι καλυμμένη και δεν είναι έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει.

Αυτό νομίζω ότι εννοεί.

Και για να πω και γω την γνώμη μου, αποφύγετε τα πλαστικά στους βραστήρες και γενικά ψάξτε για κατασκευή που να φαίνεται αντοχής.

Και γω πήρα τον δικό μου με φωτάκια και επίπεδο πυθμένα και έσκασα 20€ αλλά είναι πλαστικός, με αποτέλεσμα, με την χρήση να διαλύεται σιγά σιγά.

Πλέον δεν κλείνει μόνος του όταν βρασει το νερο και συνεχίζει και το βράζει με αποτέλεσμα, αν δεν είσαι από πάνω το πλαστικό να γίνεται σχεδόν σαν πλαστελίνη και να είναι έτοιμο να λιώσει.

Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν κάνει σαν υλικό για τέτοιες θερμοκρασίες.

Συμφωνω για την αποφυγη των πλαστικων, απλα ο δικος μου ειχε καλη ποιοτητας πλαστικα, δεν επαθαν τιποτα. Εσενα εχει φτηνο,πλαστικο που χαλασε. Αν λιωνει ισως ειναι καρκινογονο.

Στο δικο μου ειχε ενα προβλημα ο διακοπτης + ΜΗ επιπεδο πυθμενα, εβλεπες την αντισταση δλδ, και επιανε αλατα. Ε και τον πεταξα. Εκανε αποσβεση κρατησε 4 χρονια.

Και οι γυαλινοι βραστηρες ειναι καλη φαση απλα δεν τους βλεπω συχνα.

http://www.skroutz.gr/c/442/brasthres/f/747672/Γυάλινη-Κανάτα.html

Δημοσ.

Το χλώριο μπορεί να είναι επικίνδυνο αλλά πολλές φορές υπάρχει λόγος που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Απολύμανση κτλ.

Παρεμπιπτόντως μία χλωρίνη επώνυμη γνωστή μάρκα που έχω  πάνω από ένα χρόνο μέσα στο ντουλάπι δεν «βρωμάει» αν και έχει λήξει. Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω.

Δημοσ.

Κοιτουσα τους γυαλινους βραστηρες και επεσα πανω εδω: (αυτοι δεν ειναι γυαλινοι)

http://www.skroutz.gr/s/10167010/Primo-SB-A15-Red.html

http://www.skroutz.gr/s/7225960/First-Austria-Chai-FA-5411-9.html

http://www.skroutz.gr/s/9196837/Ariete-2877-03.html

Αυτα αντεγραψε η silvercrest. Τα 2 πρωτα μαλλον.

Δημοσ.

Όντως περίπου ίδια είναι .

Απλά  του lidl έχουν 3ετή εγγύηση ενώ τα primo 1 το πολύ 2 χρόνια.

Εν τέλει τα περισσότερα σε κινέζικα εργοστάσια κατασκευάζονται απλά η κάθε φίρμα φτιάχνει με δικές της

προδιαγραφές υλικών.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι και στα λάδια αυτοκινήτου που κάποιοι βάζουν άφοβα στο όχημά τους είναι ρίσκο. Εκεί το αποτέλεσμα.δεν το καταλαβαίνεις αμέσως. Θα το καταλάβεις όταν πάρεις τον κινητήρα στα χέρια. Αλλά και εκεί θα πεις. Κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Σε μερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να παίζουμε.

Να σε ενημερώσω ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλίτερους κατασκευαστές λιπαντικών αυτοκινήτων.

Πολλές εταιρείες εισάγουν λιπαντικά χύμα τα οποία στη συνέχεια συσκευάζουν σε δοχεία του 1 , 4 ή 5 λίτρων

τους κολάνε απέξω ένα πλαστικό με μία φίρμα και οκ.

Τα λάδια των 20-25 ευρώ το 4κιλο να είσαι σίγουρος ότι είναι από την ίδια δεξαμενή απλά έχουν εξωτερικά

διαφορετικό αυτοκόλητο.

Σίγουρα επώνυμα λάδια είναι πολύ καλίτερα αλλά εκεί θα τα χώσεις χοντρά και όχι 25 ευρώ το 4κιλο.

Δημοσ.

Μπορεί να ισχύει  papoys1 αλλά W5 και τα λάδια W5, και οι χλωρίνες.

Απλά μπαίνω σε συλλογισμούς.

Θα ψάξω να βρω τίποτα reviews για τα λάδια αυτοκινήτου σε ξένα site. Κάποιοι θα έχουν ασχοληθεί.

Δημοσ.

Mr vox σιγουρα γραφει χλωρινη χλωρολευκαντικο απολυμαντικο στο μπουκαλι? Γιατι το λιντλ εχει ή ειχε ενα παρομοιο κιτρινο μπουκαλι...αλλα ειναι αποφρακτικο σωληνων.

• Like 1
Δημοσ.

Χλωρίνες γενικά δεν χρησιμοποιώ οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Το συγκεκριμένο λάδι 10 - 40 το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές σε αυτοκίνητά μου χωρίς να έχω

παρατηρήσει κάτι. :)

Το άλλο το 15-40 το παίρνω καμιά φορά όταν το έχει προσφορά και το χρησιμοποιώ για λίπανση της αλυσίδας

στο βενζινοπριονο.

Μου βγαίνει και πιο φτηνό από αυτά της πλάκας που πουλάνε για τα βενζινοπρίονα  που πολλές φορές είναι χοντρά και δεν μπορεί να τα δουλέψει η αντλία του πριονιού.

Του lidl λιπαίνει τέλεια  :D  :lol:  B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...