washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 ^ ...θενκς, αλλά δεν μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά από εκεί. Μόνο οπτικά μπορεί να μου πει κάτι (και η αλήθεια είναι ότι οπτικά με ξενέρωσε, οπότε ίσως με βοήθησες στο φουλ τελικώς). Και παραμένει το ζήτημα του αν έχουν ούτως ή άλλως ξεμείνει καθόλου από δαύτους στον Γέρακα (...όπου συνήθως ΞΕΜΕΝΟΥΝ πράγματα, λόγω μεγέθους μαγαζιού/στοκ κτλ), γιατί δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πάω από 'κει, με προοπτική μάλιστα να πάρω τα μπιπ μου (θα ΠΑΩ όμως, αν υπάρχει διαθεσιμότητα προϊόντος κι αν τα χαρακτηριστικά είναι προκομμένα = πες στα 2ΚW και στα 2 Lt. Διότι με 22, είναι τσιμπημένος...). Επίσης, πλαστικός ή μεταλλικός; Τί το καλύτερο έχει ο μεταλλικός; Υποθέτω αντοχή στα χτυπήματα, αλλά μήπως έχει και γενικότερα μεγαλύτερη αντοχή (με τον καιρό και μετά από άπειρα βρασίματα δεν ξέρω αν ο πλαστικός ψοφάει ευκολότερα ή όχι). Ή μήπως είναι απλά θέμα εμφάνισης;
mr.Vox Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μερικοί φθηνιάρικοι βραστήρες με τη χρήση αφήνουν υπολείμματα, ένα ίζημα από το ίδιο τους το υλικό τα οποίο το καταναλώνουμε. Τα φιλτράκια που έχουν δεν ξέρω κατά πόσο παρακρατούν τα υπολείμματα αυτά.. Όπως στα φθηνά τηγάνια κτλ. Αυτό γίνεται λόγω ακατάλληλων υλικών και αφού αναπττύσονται μεγάλες θερμοκρασίες. (Βράσιμο νερού 100 βαθμοί) Πιστεύω ότι η επιλογή στους βραστήρες lidl είναι σωστή και οικονομική αφού περνάν έστω τους τυπικούς ελέγχους. Πχ προιόν τέτοιο από κινεζο μάγαζο δεν είναι να το εμπιστεύεσαι. Από την άλλη επώνυμοι και αυτοί κινέζικοι πλέον πιστοποιημένοι όμως πχ Braun Bocsh siemens Teafal κτλ παίζουν στα 45 ευρώ.
nickmanak Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 @washcloud Ηθελε zoom το διαδικτυακο φυλλαδιο. *Για τα άλατα: ενα κουταλακι γλυκου κιτρικό οξυ (ΞΥΝΟ) σε 300ml νερου μεσα στο βραστηρα. Το βραζετε και εξαφανιζονται ολα (και σε καφετιερες). ΞΥΝΟ θα βρειτε στο Γαλαξια το ενα κιλό 4€ (οχι αυτό στη φωτό). 1
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Θενκς Νικ. Καλή και η πληροφορία για το "οξύ". Πόσο συχνά λες ότι θέλει να γίνεται ο "καθαρισμός"; Υποθέτω έχει να κάνει με το πόσο συχνά τον χρησιμοποιεί κανείς τον βραστήρα και τεσπα και τί βλέπεις να έχει μαζέψει με το μάτι κτλ - αλλά λόγω εμπειρίας θα έχεις ένα στάνταρ, έτσι; (Μια φορά τον μήνα ξερωγώ; )
mr.Vox Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που ανέφερα παραπάνω δεν έχει σχέση με τα άλατα. Εγώ χρησιμοποιώ ξύδι λευκό πάλι από τα lidl γιατί είναι φθηνό. το αφήνω μέσα μερική ώρα και το ξεβγάζω μετά. Εξαρτάται και από την ύδρευση της περιοχής.
nickmanak Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μολις πιασει ασπρη κρουστα αλάτων στην θερμαντικη πλακα, απασφαλίζεις και επ ´ώμου με το Ξυνό.
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 ...ναι βρε Νικ, αλλά ποιός αδειάζει να το τσεκάρει (ακόμη κι αυτό το απλό που είπες. Εγώ πχ παίζει να μην ελέγχω βραστήρα ούτε μία το 6μηνο)... Γι' αυτό σε ρώτησα, πόσο συχνά λες να πιάνει τόση μάκα και τυφλοσούρτικα να κάνεις τον καθαρισμό. Κάθε βδομάδα (που μου κάνει πολύ σύντομο); Κάθε μήνα (που μου κάνει πιο νορμάλ σα συχνότητα); Κάθε εποχή (που μάλλον είναι πολύ αργά);
zio10 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 ...ναι βρε Νικ, αλλά ποιός αδειάζει να το τσεκάρει (ακόμη κι αυτό το απλό που είπες. Εγώ πχ παίζει να μην ελέγχω βραστήρα ούτε μία το 6μηνο)... Γι' αυτό σε ρώτησα, πόσο συχνά λες να πιάνει τόση μάκα και τυφλοσούρτικα να κάνεις τον καθαρισμό. Κάθε βδομάδα (που μου κάνει πολύ σύντομο); Κάθε μήνα (που μου κάνει πιο νορμάλ σα συχνότητα); Κάθε εποχή (που μάλλον είναι πολύ αργά); Κάθε φορά που θα τον χρησιμοποιείς θα τον τσεκάρεις θες δε θες, αφού θα τον ανοίγεις για να βάλεις νερό θα βλέπεις αν έχει πιάσει άλατα! 1
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Κάθε φορά που θα τον χρησιμοποιείς θα τον τσεκάρεις θες δε θες, αφού θα τον ανοίγεις για να βάλεις νερό θα βλέπεις αν έχει πιάσει άλατα! ...τί λες βρε Ζίο - εδώ πατάω το καζανάκι και φεύγω χωρίς να τσεκάρω το εκεί αποτέλεσμα... 3
zio10 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 ...τί λες βρε Ζίο - εδώ πατάω το καζανάκι και φεύγω χωρίς να τσεκάρω το εκεί αποτέλεσμα... Εντάξει, πάσο
patrickdrd Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 με ξυδι εγω το ειχα κανει τις προαλες και εγινε λαμπικο 1
papoys1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μολις πιασει ασπρη κρουστα αλάτων στην θερμαντικη πλακα, απασφαλίζεις και επ ´ώμου με το Ξυνό. Έχω πάρει κιτρικό οξύ (ξινό) ένα κιλό από Αθήνα νομίζω με 2 ευρώ για την καφετιέρα του εσπρέσο.Κάθε τόσο βάζω 2-3 κουταλιές σε ένα λίτρο νερού και της κάνω 2 περάσματα με κενό 15-20 λεπτών.Δουλεύει πολύ καλίτερα. Το ίδιο κάνω και με την καφετιέρα του γαλλικού καφέ. Είναι από τα καλίτερα και πιο υγιεινά καθαρίσματα αλάτων. Δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο.Στην καφετιέρα εσπρέσο επειδή τη χρησιμοποιώ πολύ το κάνω κάθε 3-4 μήνες στου γαλλικού κάθε σεζόν. Edit. Λάθος μου Τελικά 5 ευρώ το κιλό κάνει πήρα σήμερα μισό κιλό γιατί μου είχε τελειώσει 2,5 ευρώ. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2017 από papoys1
kokkigodynia Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω πάρει κιτρικό οξύ (ξινό) ένα κιλό από Αθήνα νομίζω με 2 ευρώ για την καφετιέρα του εσπρέσο.Κάθε τόσο βάζω 2-3 κουταλιές σε ένα λίτρο νερού και της κάνω 2 περάσματα με κενό 15-20 λεπτών.Δουλεύει πολύ καλίτερα. Το ίδιο κάνω και με την καφετιέρα του γαλλικού καφέ. Είναι από τα καλίτερα και πιο υγιεινά καθαρίσματα αλάτων. Δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο.Στην καφετιέρα εσπρέσο επειδή τη χρησιμοποιώ πολύ το κάνω κάθε 3-4 μήνες στου γαλλικού κάθε σεζόν. δλδ τιτανοτεραστιες , βαζεις σκετο νερο σαν να εφτιαχνες καφε; και μετα θελει να το ξανακανεις με σκετο μερο ή ειναι οκ;
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 χρησιμοποιείται στα φαγητά λέει (συντηρητικό ή μέσο οξίνισης μη-καρκινογόνο), συνεπώς δε νομίζω πως χρειάζεται κάποιον καθαρισμό η καφετιέρα, απλά πετάς το νερό του καθαρισμού 1
papoys1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 δλδ τιτανοτεραστιες , βαζεις σκετο νερο σαν να εφτιαχνες καφε; και μετα θελει να το ξανακανεις με σκετο μερο ή ειναι οκ; Ακριβώς.Μετά 1-2 περάσματα με καθαρό νερό γιατί αν φτιάξεις αμέσως καφέ θα σου βγει ξινούτσικος και δεν πίνετε.Την έπαθα την πρώτη φορά και τον πέταξα. Ειδικά στην καφετιέρα εσπρέσο είναι πολύ καλό το καθάρισμα γιατί και τα άλατα ακόμη αλλοιώνουν τη γεύση. Έχω μία BOMMAN των 60 ευρώ 2,5 χρόνια πολλές φορές μπορεί να φτιάξει μέχρι και 7-8 καφέδες την ημέρα (πίνουμε όλοι στην οικογένεια) και ακόμη δουλεύει άψογα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις