Προς το περιεχόμενο

Lidl

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για άλλα έψαχνα και δείτε που έπεσε τυχαία το μάτι μου.20 νέα καταστήματα στην Αμερική με σχέδια για άλλα 200

στα επόμενα χρόνια.

http://www.enikonomia.gr/businesses/153161,anisychia-sti-megalyteri-amerikaniki-alysida-souper-market-apo-to.html

Και όταν τους φοβούνται οι Αμερικανοί φανταστείτε τους δικούς μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

θα σου πω ποια έχω μάθει αφού την έχω πατήσει 

στα μικρά ψάρια ένα κλασικό κόλπο για να διώξουν παλιό ψάρι να έχουν γεμισμένα χωνιά.

λες εσύ ένα κιλό σαρδέλα, παίρνει ένα χωνί που έχει 300γρ παλιά και σου βάζει 700γρ από την φρέσκια που βλέπεις και διαλέγεις στο τέλος κιλό παίρνεις.

Θες 5 σαργούς τους διαλέγεις, αν γυρίσεις αλλού το βλέμμα σου, και είσαι τυχερός, μόνο 1-2 σαργοί θα έχουν γίνει ούγενες

διαλέγεις τσιπούρες πάνε πίσω για καθάρισμα, μάντεψε ποιος πήρε άλλες τσιπούρες!   

στα φρούτα τα βλέπεις ωραία δοκιμάζεις από τα μπροστά και είναι αστέρια 

στο 90% των μαγαζιών με τις χαμηλές τιμές, δεν μπορείς να τα βάλεις εσύ, σου βάζουν από τη πίσω μεριά της στοίβας που δεν φαίνεται και σου βάζουν μισά καλά μισά σαπάκια, πολλές φορές όμως η τιμή είναι τόσο καλή που αξίζει να πετάξεις τα μισά.

στο κρέας κλασικό είναι οι ταμπέλες να είναι κριμένες

πχ για το καθαρό στήθος, εσύ βλέπεις μια ταμπέλα 3,5e πας ταμείο σου χτυπάει 5,5e

τον ρωτάς εκεί λες 3,5 σου λέει

"όχι αυτό είναι για τις φτερούγες, αυτή είναι η ταμπέλα" και ξεθάβει μέσα από τα στήθια μια κριμένη με 5,5

ταμπέλες γραμμένες με ακαταλαβίστικα νούμερα που το 2 το 0 κτλ έχει μια κρυφή γραμμή για να γίνει 9

και ζυγαριές που προσθέτουν είναι κλασικά.

αυτά τα λίγα θυμάμαι τώρα  

γενικά πας με τη λογική ότι θα σε πιάσουν κότσο απλά κοιτάς που κερδίζεις.

Αν πχ πάρεις 3 κιλά ροδάκινα με 1e και τα 2 κιλά είναι πεντανόστιμα (πολύ καλύτερα φρούτα από τα super market) και πετάξεις το 1, δεν το λες χασούρα όταν στο μανάβικο/σούπερ έχουν 1,6 με 2e το κιλό  

Όλες μα όλες οι περιπτώσεις που λες και περιγράφεις είναι απλά σκηνές κωμικές...πχ θες το Χ ξαφνικά περνάει ένας Ζογκλέρ δίπλα σου! ( του μαγαζιού ) τσουπ να που πήρες πέτρες αντί για  πολύτιμους λίθους  ...το έχεις κάνει λίγο ''Συμμορία των μάγων ''  εκεί .  :-D  :-D  :-D 

Sry φίλε μου ( χωρίς να το πάρεις όμως στραβά ) ... αν εσύ κοιτάς αλλού και είσαι απρόσεχτος τι περιμένεις να γίνει ? (και δεν το λέω για εσένα ).  Για να απαντήσω όμως και σε όλες τις περιπτώσεις ,στις τσιπούρες πες δεν θέλω να τις καθαρίσεις εσύ , θα το κάνω εγώ σπίτι! και τέλος παίρνεις αυτές που είδες ( κανένα κόλπο).

Όσο για τα φρούτα που λες πολύ σωστά το 90% δεν σε αφήνει να διαλέξεις ( οπότε σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και ο από πάνω απρόσεχτος τύπος θα πάρει κάποια καλά φρούτα να φάει ... φυσικά περισσότερα σκάρτα από άλλους που βλέπουν! )

1. γιατί είναι φθηνά οπότε θα έχεις κέρδος ανάλογο και με τους άλλους που θα ψωνίσουν 

2. επειδή αν διαλέξεις με τα χέρια και μόνο κάποια θα τα καταστρέψεις  οπότε εκτός από τα κάποια σάπια που αναγκαστικά θα έχει πάρει και αυτός θα του προσθέσεις και κάποια κατεστραμμένα από μερικούς έξυπνους!  

Πάντα έχεις το δικαίωμα να πεις ότι εγώ δεν τα αγοράζω επειδή εσύ έκανες αυτο ( ..... )  οπότε ότι αγοράσεις είσαι εσύ υπεύθυνος και κανένας άλλος ( εσύ εγκρίνεις και ψωνίζεις εκτός αν στην Βαρβάκειο βγάζουν μάχαιρα! που δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο :-) ) 

χα,τι απαντηση........για ποια συμπεριφορα γραφεις;που αρνουμαι να με βαζουν στην ουρα;ή που ενημερωσα την ταμεια για να παει τα προιοντα στην θεση τους;καταλαβα,επρεπε να περιμενω το 10λεπτο,και μετα να τα παω στην θεση τους για να ειμαι κυριος.....οτι να ναι εντελη.......

Δε μου λες ρε φίλε, έχεις υπογράψει καμιά σύμβαση που λέει ότι δεν επιτρέπεται να σε καθυστερήσει κανείς και πουθενά; Δεν το λέω εριστικά, προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς σκέφτεσαι. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι είσαι πιτσιρικάς και δεν έχεις μπει ακόμα στη ζωή. Έτσι ήμουν και εγώ μέχρι τα 19-20. Μετά άμα αρχίσεις συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, με τράπεζες κτλ. πας στα λιντλ και είσαι τόσο χαρούμενος για την ταχύτητα εξυπηρέτησης που παραχωρείς τη σειρά σου και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού!

• Like 1

Εισαι ευχαριστημενος απο τα ταμεια στο Λιντλ; Αληθεια;

εγω παντως ειμαι.. ταχυτατοι οι ταμιες(εχει παρα πολυ κοσμο γιαυτο περιμενουμε ολοι αρκετα, δυστυχως), χωρις κουτσομπολια μεταξυ τους ή μεταξυ πελατων οπως στα γειτονικα σουπερ μαρκετ που εχω στην περιοχη... και φανταζομαι οτι στην ταχυτητα βοηανε και τα προιοντα που εχουν μεγαλα Barcode που καλυπτουν την μιση συσκευασια συχνα, οποτε μαλλον αυτο φταιει...

το κυριοτερο για εμενα ειναι τα ταχυτατα Pos τους που ειναι συνδεδεμενα απευθειας (δεν ξερω πως, δεν το χω ξαναδει) με το ταμειο και δεν χρειαζεται να βαλει ποσο ο ταμειας ουτε να πατησει τιποτα, απλως περναει απο πανω την καρτα και ολα κομπλε...

• Like 2

Φαίνεται ότι δεν έχεις μπει ποτέ μέσα και η άποψη σου είναι από το απέναντι πεζοδρόμιο και για τις 2 αγορές 

δυστυχώς φίλε εχω ψωνίσει κ  κρέατα  κ ψάρια κ φρούτα ,

1) κρέατα ,αλλο διαλέγεις αλλο σού κόβουν αλλο πληρώνεις- αλλη τιμή εξω -αλλη τιμή μέσα στό ταμείο αναγκάζεσαι νά τσακωθείς η νά

κάνεις τόν λαλάκα μιά φορά την πάτησα κ τέλος γιά μένα τό κρέας από εκεί....κ μού κάνει εντύπωση οι 8 στούς 10 υπαλλήλους -- κράχτες ειναι αλβανοί...

2) στά ψάρια ποτέ δέν συνάντησα κάποιο πρόβλημα ....(κομπίνα μπορεί νά γίνεται 99% στό καθάρισμα η στό ζύγι...)

3) χίλιες φορές φρούτα στή λαική παρά από εκεί...δέν σού επιτρέπουν νά διαλέξεις εσύ αλλά βάζουν οτι αυτοί θέλουν κ σού βάζουν σαβούρα

συνήθως ...

• Like 1

εγω παντως ειμαι.. ταχυτατοι οι ταμιες(εχει παρα πολυ κοσμο γιαυτο περιμενουμε ολοι αρκετα, δυστυχως), χωρις κουτσομπολια μεταξυ τους ή μεταξυ πελατων οπως στα γειτονικα σουπερ μαρκετ που εχω στην περιοχη... και φανταζομαι οτι στην ταχυτητα βοηανε και τα προιοντα που εχουν μεγαλα Barcode που καλυπτουν την μιση συσκευασια συχνα, οποτε μαλλον αυτο φταιει...

το κυριοτερο για εμενα ειναι τα ταχυτατα Pos τους που ειναι συνδεδεμενα απευθειας (δεν ξερω πως, δεν το χω ξαναδει) με το ταμειο και δεν χρειαζεται να βαλει ποσο ο ταμειας ουτε να πατησει τιποτα, απλως περναει απο πανω την καρτα και ολα κομπλε...

Στα ταμεία δουλεύουν με άλλη φιλοσοφία την οποία δυστυχώς εμείς ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή δεν θέλουμε

σαν λαός επαναστάτης  και παρτάκιας που είμαστε.

Σου λέει πάρε καρότσι ρίχτα μέσα γρήγορα πάρε πόσες σακκούλες θέλεις και πήγαινε στο βάθος που έχει πάγκο και

τακτοποίησέ τα στις σακκούλες με την ηρεμία σου.Για αυτό και ο χώρος μετά το ταμείο είναι μικρός .

Πάει ο άλλος κουβαλάει στις μασχάλες στα χέρια σε σακκούλες των φρούτων ένα σωρό πράγματα και προσπαθεί με αγωνία και άγχος να ανοίξει τις σακκούλες να τα βάλει μέσα μπερδεύεται οι σκκούλες

ως συνήθως κολάνε και δεν ανοίγουν και στο τέλος κρατώντας από μία σακκούλα στο κάθε χέρι

προσπαθεί να βγάλει  χρήματα ή την κάρτα να πληρώσει.

Βλέπω την αγωνία τους να προλάβουν τον ταμία και τους λυπάται η ψυχή μου.

Πάρε ένα καροτσάκι δεν σου κοστίζει.Το κέρμα θα το ξαναπάρεις πίσω. :-D

Προσωπικά και τρία πραγματάκια να θέλω παίρνω το μικρό καρότσι τα ρίχνω χύμα μέσα, πάω στον πάγκο και τα

τακτοποιώ με την ησυχία μου.

Έτσι και ο επόμενος εξυπηρετείτε πιο γρήγορα.

• Like 6

Στα ταμεία δουλεύουν με άλλη φιλοσοφία την οποία δυστυχώς εμείς ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή δεν θέλουμε

σαν λαός επαναστάτης  και παρτάκιας που είμαστε.

Σου λέει πάρε καρότσι ρίχτα μέσα γρήγορα πάρε πόσες σακκούλες θέλεις και πήγαινε στο βάθος που έχει πάγκο και

τακτοποίησέ τα στις σακκούλες με την ηρεμία σου.Για αυτό και ο χώρος μετά το ταμείο είναι μικρός .

Πάει ο άλλος κουβαλάει στις μασχάλες στα χέρια σε σακκούλες των φρούτων ένα σωρό πράγματα και προσπαθεί με αγωνία και άγχος να ανοίξει τις σακκούλες να τα βάλει μέσα μπερδεύεται οι σκκούλες

ως συνήθως κολάνε και δεν ανοίγουν και στο τέλος κρατώντας από μία σακκούλα στο κάθε χέρι

προσπαθεί να βγάλει  χρήματα ή την κάρτα να πληρώσει.

Βλέπω την αγωνία τους να προλάβουν τον ταμία και τους λυπάται η ψυχή μου.

Πάρε ένα καροτσάκι δεν σου κοστίζει.Το κέρμα θα το ξαναπάρεις πίσω. :-D

Προσωπικά και τρία πραγματάκια να θέλω παίρνω το μικρό καρότσι τα ρίχνω χύμα μέσα, πάω στον πάγκο και τα

τακτοποιώ με την ησυχία μου.

Έτσι και ο επόμενος εξυπηρετείτε πιο γρήγορα.

Χαχα σαν να περιγραφεις εμενα, επειδη παιρνω λιγα ξεχνιεμαι και δεν παιρνω καροτσι αλλα καλυτερα ειναι με αυτο

Ρε παιδιά μου κάνουν εντύπωση αυτά που λέτε για τις αγορές της Αθήνας! Μόνιμοι δεν είναι εκεί οι μαγαζάτορες; Πως τους παίρνει να κάνουν τέτοια αφού την επόμενη μέρα - βδομάδα θα τους ξαναπετύχει ο πελάτης;

• Like 1

Ρε παιδιά μου κάνουν εντύπωση αυτά που λέτε για τις αγορές της Αθήνας! Μόνιμοι δεν είναι εκεί οι μαγαζάτορες; Πως τους παίρνει να κάνουν τέτοια αφού την επόμενη μέρα - βδομάδα θα τους ξαναπετύχει ο πελάτης;

καλωσηρθες στην δεβαριεσαι χωρα

• Like 1

καλωσηρθες στην δεβαριεσαι χωρα

Εντάξει δεν ήρθα τώρα :P Aπλά το λέω γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε λαϊκές - παζάρια - πλανόδιοι κλπ προσπαθούν να κρατάνε ένα στάνταρ οι πωλητές γιατί τους θέλουν και την επόμενη φορά τους πελάτες!

Εισαι ευχαριστημενος απο τα ταμεια στο Λιντλ; Αληθεια;

Οχι μονο ταχυτατοι ταμιες, αλλα και γρηγορο συστημα με την καρτα. Στο lidl απλα δεν παιζουν.

Μαλλον εχεις πεσει στην εξαιρεση, που μου κανει εντυπωση γιατι στα lidl δεν χαριζουν.

εχεις πολύ σωστή απορία ....

περνάω τακτικά από εκεί ,γιά κάποιο  ψαράκι κυρίως (εχω αδελφικό φίλο κ ψωνίζω  πάντα από αυτόν)

κ κολλητά μέ τήν ψαραγορά ειναι η κρεαταγορά ,αυτούς πού βλέπω νά παίρνουν κρέας ειναι μαύροι-πακιστανοί κ κάτι ηλικιωμένοι

ελληνες κακομοίρηδες...2-3 ειναι καλά κ κάπως καθαρά μαγαζιά ,τά περισσότερα σού προκαλούν αηδία κ μόνο από την απαίσια μυρωδιά-μπόχα σέ κάνει νά φεύγεις τρέχοντας......χίλιες φορές κρέατα από τό lidl παρά από εκεί....

• Like 2

εχεις πολύ σωστή απορία ....

περνάω τακτικά από εκεί ,γιά κάποιο  ψαράκι κυρίως (εχω αδελφικό φίλο κ ψωνίζω  πάντα από αυτόν)

κ κολλητά μέ τήν ψαραγορά ειναι η κρεαταγορά ,αυτούς πού βλέπω νά παίρνουν κρέας ειναι μαύροι-πακιστανοί κ κάτι ηλικιωμένοι

ελληνες κακομοίρηδες...2-3 ειναι καλά κ κάπως καθαρά μαγαζιά ,τά περισσότερα σού προκαλούν αηδία κ μόνο από την απαίσια μυρωδιά-μπόχα σέ κάνει νά φεύγεις τρέχοντας......χίλιες φορές κρέατα από τό lidl παρά από εκεί....

Δεν έχω πάει ποτέ αλλά είχα άλλη εικόνα. Ότι είναι καλές και με μεγάλη ποικιλία αγορές! Ίσως φταίει που ακούω χρόνια ρεπορτάζ στην τηλεόραση για τις τιμές και την κίνηση εκεί σαν μέτρο σύγκρισης! :D

Χαχαχα μην εισαι τοσο σιγουρος (δεν σε ειρωνονευμαι), η συζυγος μου ειναι τεχνολογος τροφιμων και πριν αρκετους μηνες που ελεγε για εταιρια οπου σε ελεγχο βρηκαν οτι στην φετα ειχαν ειχε και αγελαδινο γαλα. Φυσικα αυτο δεν την εκανε ακαταλληλη αλλα δεν ηταν τελικα το προιον που ελεγε οτι ειναι. Γενικα μου λεει οτι στο τομεα των τροφιμων γινεται ο χαμος , επισης οτι τιποτα δεν πετιεται ακομη και τα ληγμενα που επιστεφονται επαναεπεξεργαζονται.

Καλη μας ορεξη και με υγεια.

Λοιπον, εχω κανει σχετικη συζητηση με 3 (μικρους) παραγωγους απο διαφορετικα μερη μαλιστα της Ελλαδας,

για την φετα -που υποψιν εχω αφαιρεσει εντελως απο διατροφη μου- και εν πολλοις για εκεινους το δεδομενο

οσο και διαδεδομενο, κακιστο σεναριο, ειναι της χρησης...αγελαδινου 'γαλακτος' σε σκονη παρακαλω

Μαλιστα, απο μια τιμη και κατω, θεωρουν απολυτως σιγουρη περαν πασης αμφιβολιας, την προσμειξη-νοθευση,

οχι πως το να επιλεξεις τη πιο ακριβη θα σε προστατευσει απαραιτητως, μα στη φθηνη τρως καραβοσκονοφετα! 

:X :blink: :shock:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...