Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πράγματα που φτιάχνονται σε fail states δεν είναι για χρήση από νοήμονες ανθρώπους. Τι εμπιστοσύνη μα έχω σε απορρυπαντικά Μαρόκου όπως είναι αρκετά από αυτά του λιντλ, να τα βάλω πάνω στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος Μου, το δέρμα μου.

Πάντως η συζήτηση για τις cola των sm Γενικά είναι ανίερη. Οτιδήποτε πλην coca cola απλά δεν πίνεται, είναι στην πλειοψηφία τους αγευστα στην σύγκριση και γλυκερα. Όσες φορές πιεστικα να πιω απλά μου έφερε εμετό.

Επιπλέον ο Pappous1 Που είναι όπως έχει πει και ο ίδιος παππούς, μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως ξεπεταξε στο τσακ μπαμ το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως πολλά από αυτά τα φθηνά παγωτά συμβάλλουν λόγω των πρωτων υλών τους σε καρδιοπάθειες και καρκίνους, για την τιμή. Στα εγγόνια του θα έδινε;

Υπερβαλεις αγαπητε κ στο λεω εγω που ειμαι ψειρας. Αν σε πειραξει το απορυπαντικο θα δεις σπυρακια δεν ειναι κατι κρυφο.

Οσο για τα αλλα να φοβασαι κακη ποιοτητα σε αλκολ και τσιγαρα, κατι δραστικο δλδ. οχι γαλατακια λαδακια και παγωτα. Μια μπλε μπυρα Ερμης angus ειναι χαλια μαυρα και το εγραψα πολλες φορες. Οχι μονο σε γευση αλλα και για υγεια.

Δημοσ.

Τυποποιημένα, βιομηχανοποιημένα, συσκευασμένα προιόντα και υγεία δεν πάνε μαζί. :-(

ΟΛΑ σαβούρες είναι. Σε όλα τα προιόντα που πέρασαν στην παραγωγή γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα κι όταν κάποια έχουν καλύτερη (σαφώς ακριβότερη) διαφήμιση από άλλα, αυτό σημαίνει οτι κόβουν από την ουσία που είναι τα συστατικά τους. Ρωτήστε και τις γυναίκες πόσα σαμπουάν και καλλυντικά έχουν την καλύτερη φήμη ενώ είναι πραγματικά για πέταμα ή 10 φορές χειρότερα από την τιμή τους στο ράφι (πχ. wash-n-go, nivea, dove κτλ). Το ίδιο και σε τόσα τρόφιμα πχ. pummaro σάλτσα = αραιωμένο ντοματόνερο μόνο 1ε, εσείς ψωνίστε nostia σάλτσα (ιταλίας) με 0,40 κορόιδα... 

ΥΓ1: Κατανοώ την ανάγκη ορισμένων για ποζιλίκι αλλά όταν μπλέκουμε τις λέξεις ποιότητα, υγεία και βιομηχανικό τρόφιμο, γελάνε τα πεζοδρόμια.

ΥΓ2: Κατα τα άλλα, ας αναλύσουμε την κοκακόλα (ήτοι: ζαχαρόνερο με καραμελόχρωμα ζαχαροπλαστικής και άρωμα βανίλια + μπόλικο ανθρακικό) σαν να συμμετέχουμε σε πείραμα του cern.

ΥΓ3: Τσικουδιά με 5ε το κιλό όταν έχει 24% ΦΠΑ και άλλους διακόσους φόρους πάνω, δεν το κόβω να είναι πολύ γνήσια, καθαρή ή νόμιμα αγορασμένη.

Δημοσ.

Υπερβαλεις αγαπητε κ στο λεω εγω που ειμαι ψειρας. Αν σε πειραξει το απορυπαντικο θα δεις σπυρακια δεν ειναι κατι κρυφο.

Οσο για τα αλλα να φοβασαι κακη ποιοτητα σε αλκολ και τσιγαρα, κατι δραστικο δλδ. οχι γαλατακια λαδακια και παγωτα. Μια μπλε μπυρα Ερμης angus ειναι χαλια μαυρα και το εγραψα πολλες φορες. Οχι μονο σε γευση αλλα και για υγεια.

Η καημένη η μπυρίτσα γιατί ρε συ; :) Ίδια συστατικά με τις άλλες δεν έχει;

• Like 1
Δημοσ.

Η καημένη η μπυρίτσα γιατί ρε συ; :) Ίδια συστατικά με τις άλλες δεν έχει;

Εμπειρικα μιλωντας, εχει κακης ποιοτητας αλκολ. Βαλαν οτι φτηνοτερο υπηρχε. Σου ειπα να σταματησεις να τις πινεις αυτες και να παρεις αλλες, δεν ακους :)

Παρε την πρασινη alpha, κοκκινη amstel, fix ασπρο-μπλε μπουκαλι για φτηνη καθημερινη μπυρα. Απορω πως την αντεχεις αυτην ηρωας εισαι :) καρκινος...

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μπορεί να εννοείς κι εμένα εδώ, να πω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου και δεν κατηγορώ κανέναν. Έχω έναν προβληματισμό που πρώτα πρώτα αφορά τον εαυτό μου. Χωρίς να έχω κάνει υπολογισμούς πιστεύω ότι μπορεί με τα ίδια λεφτά που δίνει κάποιος σε μια ποικιλία φτηνών προϊόντων να πάρει λίγα και ποιοτικά. Και σκέφτομαι μήπως τελικά αυτό πρέπει να κάνουμε και όχι να θέλουμε να πάρουμε τα πάντα; Είναι δύσκολο βέβαια γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς... 

...σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ εσένα. Η γνώμη μου για το φορουμικό σου πρόσωπο είναι ότι είσαι εξαιρετικά ισορροπημένος, αρκούντως σκεπτόμενος, παραδειγματικά πράος και χαρακτηριστικά ευγενής - ιδιότητες που δεν συμβαδίζουν με αυτό που έγραψα και σε προβλημάτισε.

Όσο για αυτο που κουβεντιάζαμε, προφανώς και είναι μια επιλογή και αυτό. Και μάλιστα η ιδανική (...έως ουτοπική μην πω).

Αλλά δυστυχώς -κρίνοντας πρώτα από 'μένα- ΔΕΝ θα το κάνει στην πράξη, ο μέσος καταναλωτής, αλλά θα κοιτάξει να την βγάλει με φθηνότερα, για αν μην χάσει σε είδος/ποσότητα. Και δεν είναι κάτι παράλογο αυτό, ίσα-ίσα είναι το πιο "ανθρώπινο" που γίνεται να γίνει...(αυτοκαταστροφικό στο φουλ, αλλά "ανθρώπινο"...)

• Like 1
Δημοσ.

Τυποποιημένα, βιομηχανοποιημένα, συσκευασμένα προιόντα και υγεία δεν πάνε μαζί.  :-(

ΟΛΑ σαβούρες είναι.

Σαβούρα - ξεσαβούρα, αν θεωρείς π.χ. ίδιες τις σοκολάτες sprungli με αυτές του Lidl ή του Carrefour, τότε πρέπει να το κοιτάξεις 

Υ.Γ. Δε με νοιάζει αν το μίνι μάρκετ έχει ποιοτική τσικουδιά που τη φέρνει από τη Κρήτη (καθότι κρητικιά η ιδιοκτήτρια) αλλά δε κόβει τιμολόγιο, συγνώμη...

Δημοσ.

Εδώ λέει ο άλλος ότι εκπαιδεύτηκε να πίνει κόλα από τα lidl και πλέον δε μπορεί να ακουμπήσει την κανονική

...ούτε αγιοβερναρδίτικος σκύλος είμαι για να "εκπαιδευτώ" - ούτε είπα "δεν μπορώ να ακουμπήσω την κανονική". Αν θες, ξαναδές τί πράγματι είπα.

Ίσως αυτό σε κάνει να αλλάξεις άποψη για εμένα - αναιρώντας έτσι το παρακάτω (που επίσης δεν έχει σχέση ούτε με τον τρόπο που σκέφτομαι και φυσικά ούτε με το τί "θα σου έλεγα"...) ->

Σα να μου λέει ότι μεγάλε έχει μια ουισκάρα το lidl με 10 ευρώ, την John McGyver, τύφλα να έχει το Lagavulin να ούμε, και είσαι και άμπαλος εσύ και δε ξέρεις και τι σου γίνεται 

Γνώμη μου, χίλιες φορές δυο φορές το μήνα haagen dazs παρά κάθε μέρα αυτά τα υποκατάστατα που πουλάνε διάφοροι (όχι μόνο τα lidl) - δεν τρώω και συχνά γλυκά βέβαια :P

...α μπράβο, τώρα το έθεσες καλύτερα : γνώμη σου.

Πολύ καλύτερα από εκείνο το "προκλητικό"

"δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα".

Δεν είμαστε χάπατα - προσαρμόσιμοι είμαστε.

Δημοσ.

Εμπειρικα μιλωντας, εχει κακης ποιοτητας αλκολ. Βαλαν οτι φτηνοτερο υπηρχε.

Δεν μπαίνει το αλκοόλ στα αλκοολούχα ποτά. Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης. Τα μπερδεύεις με τις μπόμπες.

Σαβούρα - ξεσαβούρα, αν θεωρείς π.χ. ίδιες τις σοκολάτες sprungli με αυτές του Lidl ή του Carrefour, τότε πρέπει να το κοιτάξεις 

Υ.Γ. Δε με νοιάζει αν το μίνι μάρκετ έχει ποιοτική τσικουδιά που τη φέρνει από τη Κρήτη (καθότι κρητικιά η ιδιοκτήτρια) αλλά δε κόβει τιμολόγιο, συγνώμη...

Σοκολάτες sprungli και παντεσπάνι Αντουανέτας τα σταμάτησα γιατί μου τα απαγορεύει ο λογιστής μου. Δεν αμφιβάλλω παρ'ολα αυτά οτι κάποιος που δεν κόβει τιμολόγια πώλησης και κάποιος άλλος που δεν κόβει αποδείξεις λιανικής, σκέφτονται κατ'αρχήν την υγεία μου και μετά την τσέπη τους.

Δημοσ.

Εγω θεωρω οτι η Green cola ειναι καλυτερη απο την Coke Cola.

Κοιταζα σημερα τα ταχινια και επιβεβαιωσα κατι που διαασα καπου στο φορουμ, οτι τα σκετα ειναι 100% καθαρο υλικο, ενω οσα εχουν γευση μελι και σοκολατα εχουν φοινικελαιο.

Ξερει κανεις τι ακριβως βοηθαει το λαδι φυτικης προελευσης που βαζουν παντα; Οκ διαβασα οτι ειναι το φτηνοτερο, αλλα γιατι το βαζουν μονο με την σοκολατα η το μελι;

Δημοσ.

...α μπράβο, τώρα το έθεσες καλύτερα : γνώμη σου.

Πολύ καλύτερα από εκείνο το "προκλητικό"

"δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα".

Δεν είμαστε χάπατα - προσαρμόσιμοι είμαστε.

Δεν είναι καθόλου προκλητικό, πάλι κατά τη γνώμη μου, με συγχωρείς πολύ 

Αν προσαρμόζεις τα στάνταρ σου με βάση το τι μπορείς να πληρώσεις είναι απόλυτα σεβαστό 

Εγώ θεωρώ όμως, ότι σε πράγματα που αποτελούν "πολυτέλεια", είναι καλύτερο να τα απολαμβάνεις πιο αραιά και να καταναλώνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, παρά να συμβιβάζεσαι με κάτι "υποδεέστερο", μόνο και μόνο για να μπορείς να το καταναλώσεις πιο συχνά 

Φυσικά ο καθένας πράττει όπως νομίζει, αλλά νομίζω ότι τα φόρα για αυτό είναι, για να καταθέτουμε τις γνώμες μας και να συζητάμε :)

Σοκολάτες sprungli και παντεσπάνι Αντουανέτας τα σταμάτησα γιατί μου τα απαγορεύει ο λογιστής μου. Δεν αμφιβάλλω παρ'ολα αυτά οτι κάποιος που δεν κόβει τιμολόγια πώλησης και κάποιος άλλος που δεν κόβει αποδείξεις λιανικής, σκέφτονται κατ'αρχήν την υγεία μου και μετά την τσέπη τους.

Οπότε ο λογιστής σε συμβούλεψε να λες ότι οι sprungli είναι η ίδια σαβούρα με την Lacta ε ;

Τελικά με έχεις μπλέξει

Τι είναι καλύτερο, το βιομηχανοποιημένο προϊόν που διαφημίζεται ή το προϊόν ενός τοπικού παραγωγού ; 

Δημοσ.

Παιδια η μεση λυση ειναι να παρασκευαζουμε μονοι μας σπιτι μας οσα τροφιμα μπορουμε, εφοσον το επιτρεπει ο εξοπλισμος μας, ο χωρος (πχ μονοκατοικια με κηπο ή πολυκατοικια), ο διαθεσιμος χρονος και φυσικα οι ικανοτητες μας.

Πχ παρασκευη ψωμιου, ζυμαρικων, μπαρων δημητριακων, παγωτου, ντοματοχυμου, τυριου, μαρμελαδας, μπισκοτων κλπ.

Οσοι μενουν σε μονοκατοικιες με κηπο θα μπορουσαν να φυτεψουν ζαρζαβατικα, να κανουν κρασι ή τσιπουρο, να εχουν κοτετσι για αυγα κλπ. Οσοι ζουν σε χωριά της επαρχιας εχουν βεβαιως περισσοτερες επιλογες για οσα προανεφερα συν οτι μπορουν απο γειτονες να προμηθευονται μη βιομηχανοποιημενο λαδι, μελι, γαλα, αλευρι, κρασι, κοτοπουλο και αυγα, κρεας κλπ.

Ξερω οτι ειναι μπελάς ολα τα παραπανω και εγω κανω ελάχιστα, απλα θεωρητικα δύναται καποιος να τραφει υγιεινά. Οχι τέλεια, αλλα σιγουρα καλυτερα απο μια σουπερμαρκετιστικη κατεψυγμενη βιομηχανικη επεξεργασμένη διατροφή.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον φίλο AristidisZ

Κ εγώ διαβάζοντας το νήμα είδα πολλούς να αναφέρουν πως η πίτσα του Lidl δεν ψήνεται καλά, κ μάλιστα πολλοί πειραματιζονται με διάφορους τρόπους για να ψηθεί σωστά.

Για ποιο λόγο; καταλαβαίνω την οικονομική δυσκολία που μπορεί να έχει ο καθένας αλλά και το κυνήγι για το φθηνότερο ίσως αποπροσανατολιζει.

Φίλε nickmanak σωστά τα περισσότερα που γράφεις αλλά σε κάποια προϊόντα όπως γαλακτοκομικα κτλ χίλιες φορές από μάρκετ που είναι ελεγμενα πάρα από παππούδες - γιαγιάδες που μπορεί να κάνουν ένα λάθος κατά την παστεριωση και να σου έρθει η βρουκελλωση κατακουτελα.

Τα συντηρητικά και τα συσκευασμενα - τυποποιημενα προϊόντα δεν είναι κ απαραίτητα κακά. Μην φτάσουμε στο αντίθετο άκρο

Δημοσ.

Με κάλυψε απολύτως ο nickmanak με το παραπάνω. :-)

Απλά πράγματα λέμε, όταν μπλέξουν τα εργοστάσια θα φας σαβούρα. Τώρα καθήστε εδώ να τσακώνεστε ποιά σαβούρα είναι καλύτερη από την άλλη, αντί να δείτε πως μπορείτε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες πχ. σπιτικό κεικ αντί για βιομηχανικό.

Οσο για το άγιο σουπερμάρκετ, στο δικό μας εδώ ("ελληνικό" ΣΜ παρεμπιπτόντως), τα γιαούρτια κάθονται 5-6 ώρες εκτός ψυγείου μέχρι να τα βάλουν οι κοπελιές στα ράφια, αλλά προφανώς έχουν τέτοια συντηρητικά μέσα που δεν μασάνε τίποτε. Και για την "πιότητα" των συσκευασμένων έδωσα συγκεκριμένο παράδειγμα (pummaro) αλλά προφανώς δεν είναι εύκολα αντιληπτό από τους περαστικούς από την κουζίνα και το νοικοκυριο.

Πάντως μου φαίνεται η περισσότερη κουβέντα γίνεται για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την αυτοπεποίθηση). Λες και παίζει ρόλο τι μάρκα σοκολάτα θα φας πέντε φορές το χρόνο κι αλλές τόσες πατατάκια. :-(

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου προκλητικό, πάλι κατά τη γνώμη μου, με συγχωρείς πολύ 

...το "προκλητικό", ήταν σε εισαγωγικά πάντως, ε.

Κατά τ' άλλα, ναι ήταν κομμάτι προκλητικό, γιατί άλλο το "δεν το καταλαβαίνω" και άλλο "δεν ΤΟΥΣ καταλαβαίνω".

"Ακούστηκε" σχεδόν σαν να είμαστε προβληματικοί όσοι συμβιβαζόμαστε. Κι εγώ δεν καταλαβαίνω την εμμονή με το "ορίτζιναλ" και την έλλειψη διαλλακτικότητας. Από μικρός ήμουν ορκισμένος σπραϊτάκιας και η γεύση της λιντλίσιας κόλας, όταν συναντηθήκαμε, με απογοήτευσε. Αλλά ελέω αναγκών είπα να το παλαίψω προκειμένου να μην μειώσω την κατανάλωση αναψυκτικού (καθώς ψοφάω γι' αυτά) και στην πορεία συνειδητοποίησα ότι είναι μεγάλο μανίκι η συνήθεια στον άνθρωπο και ότι αν του δώσει μια ευκαιρία, μπορεί να εκτιμήσει αλλιώς το νέο (....ούτε εγώ ήμουν κάποτε εύκολος στις αλλαγές εν τω μεταξύ). Κάπως έτσι, έφτασα από τότε που έκανα άφιλτρα Sante για περίπου 15ετία (και δεν διεννοούμην να κάνω άλλο τσιγάρο), τα τελευταία 5 να κάνω...Καρέλια Σλιμ (καθώς από τότε που σφίξανε τα πράγματα, δεν τίθεται θέμα, όχι όταν τα 2α μου βγαίνουν 1.30 το πακέτο - γουίνκ) και είμαι κι ευχαριστημένος από γεύση. Το να μου πεις λοιπόν "ΚΟΦΤΟ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ", το καταλαβαίνω καλύτερα από το "δεν καταλαβαίνω την έκπτωση που κάνεις"...

Κ εγώ διαβάζοντας το νήμα είδα πολλούς να αναφέρουν πως η πίτσα του Lidl δεν ψήνεται καλά, κ μάλιστα πολλοί πειραματιζονται με διάφορους τρόπους για να ψηθεί σωστά.

Για ποιο λόγο; καταλαβαίνω την οικονομική δυσκολία που μπορεί να έχει ο καθένας αλλά και το κυνήγι για το φθηνότερο ίσως αποπροσανατολιζει.

...έτσι όπως το αναφέρεις "το κυνήγι για το φθηνότερο" (...που ίσως....αποπροσανατολίζει...;!), μοιάζει λες και είναι σπορ/χόμπι/γουατέβερ και όχι ανάγκη...

(Παρεμπιπτόντως, μια χαρά ψήνεται η πίτσα του Λιντλ. Δεν είναι από εξωγήινα υλικά. Ένας τύπος πίτσας είναι, μην την κοιτάτε στα δόντια.

Το να υπάρχουν διαφορές στα γούστα ψησίματος, και γι' αυτό να προτείνονται εναλλακτικές στον τρόπο, είναι άλλο καπέλο.)

Πάντως μου φαίνεται η περισσότερη κουβέντα γίνεται για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την αυτοπεποίθηση). Λες και παίζει ρόλο τι μάρκα σοκολάτα θα φας πέντε φορές το χρόνο κι αλλές τόσες πατατάκια. :-(

...όχι ρε συ Πιτζ, είπαμε, αλλά εντάξει. Ξέρω είπαμε από την δικιά μου (πεισματάρα και παρωπιδιακή μέχρι βδελυγμίας) ότι αν δεν έχει αυτό που έχει συνηθίσει/μάθει/γουστάρει, είναι ικανή να μην ξαναφάει έβερ, αν είναι μαϊμού και όχι μανίσιο. Οπότε ναι, κάποιοι άνθρωποι το βλέπουν έτσι - 5 φορές; πέντε φορές ναι, αλλά θα το φχαριστηθώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...