Προς το περιεχόμενο

Lidl

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποτέ μου δε καταλάβαινα όσους κάνουν εις γνώση τους εκπτώσεις στη ποιότητα σε προϊόντα που δεν είναι Α' ανάγκης, μόνο και μόνο λόγω χαμηλής τιμής

Δηλαδή θα πάω να πάρω Lidl Cola αντί για Coca Cola για να τη πληρώσω μισή τιμή ;

Συμβαίνει όταν δεν σου φτάνουν τα χρήματα να βγάλεις τον μήνα

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πίτσες και παγωτά, δε νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ποιότητας / υγείας, ανάμεσα σε φθηνά και ακριβά.

Όσον αφορά τα αναψυκτικά τύπου Cola με τρόμο φαντάζομαι τι κάνουν στα όργανα μας.

Πότε έχασε η φέτα την ονομασίας προέλευσης;

Κάτι γίνεται με τη φέτα, άκουσα ότι κι άλλα κράτη πλέον μπορούν να παράγουν νόμιμα φέτα με αυτό το όνομα.

Μια γενική διαπίστωση πάντως:

Ποτέ μου δε καταλάβαινα όσους κάνουν εις γνώση τους εκπτώσεις στη ποιότητα σε προϊόντα που δεν είναι Α' ανάγκης, μόνο και μόνο λόγω χαμηλής τιμής

Δηλαδή θα πάω να πάρω Lidl Cola αντί για Coca Cola για να τη πληρώσω μισή τιμή ;

Μη σώσω και πιω ποτέ Coca Cola, καλό θα μου κάνει

Το ίδιο και για παγωτά, πίτσες κλπ κλπ κλπ 

Εγώ καταλαβαίνω πως το λες και κατά βάση συμφωνώ. Έγραψα κάτι παρόμοιο λίγες σελίδες πιο πίσω. Αλλά είναι που θέλουμε μεγάλη ποικιλία, μας έχουν βομβαρδίσει με προϊόντα, χιλιάδες διαφορετικά, πολλά από αυτά αρκετά φτηνά, δύσκολο να αντισταθεί κάποιος!

(Δεν γράφω συγκεκριμένα για coca cola και τύπου cola, ή για πίτσα ifantis ή καρδίς κλπ, δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο. Γενικά το γράφω).

Μια χαρά σε επιλεγμένα είδη τυριών σαλάμια προσφορές σε ψωμί τοστ προσφορά Χρυσός Μύλος Ελληνικότατη εταιρία με 0,69 ευρώ ...γιατί να πάρω από αλλού με την χαμηλότερη τιμή στα 1.34 ευρώ??...μαγιονέζα 1,70ευρώ όταν ήταν προσφορά. Είδη καθαρισμού W5 χλωροκαθαριστικό  που κάνει την δουλειά της χλωρίνης με 0,99 ευρώ. Φυσικά και στα εργαλεία που ενώ στην αρχή ήμουν δύσπιστος αργότερα κατάλαβα ότι είναι μια χαρά.Αν λοιπόν μιλάμε μόνο για επιλεγμένα είδη τότε ναι 100% είναι το πρώτο Super Market που ψωνίζω και μετά τα υπόλοιπα. Επίσης σκυλοτροφή μια χαρά για το πιστό μου τετράποδο...........Εχει διάφορα είδη που είναι τέλεια . Αυτήν την εβδομάδα π.χ έχει βιτάμ Soft με 1,60 ευρώ που οπουδήποτε και να πας θα το πάρεις από 2ευρώ - 2,15 ....γιατί λοιπόν να μην το αγοράσω??

• Like 1

...τί σχέση έχει βρε zio o βομβαρδισμός με το γούστο όμως; Ή και η μεγάλη ποικιλία ακόμα-ακόμα; Καλώς ή κακώς, έτσι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Δεν είμαστε στο '50 που το αναψυκτικό ήταν άγνωστη λέξη.

Το κατάλαβα ότι το είπες "γενικά" εν τω μεταξύ, αλλά δεν γίνεται αν δεν μιλήσω συγκεκριμένα για αναψυκτικά (ή και παγωτά/πίτσες κτλ).

Διότι ΕΙΝΑΙ μέσα στην καθημερινότητα σχεδόν όλων, αυτά. Βεβαίως και είναι ανθυγιεινή διατροφή τα παραπάνω και ευχής έργον θα ήταν να λείπουν σχεδόν παντελώς από τα γεύματα του καθένα, αλλά στην πράξη το αντίθετο συμβαίνει και έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής.

..συνεπώς, για να το συνδέσω και με προηγούμενο φίλο, όταν και ανάγκες τέτοιες έχει κάποιος, ε τότε έχει την επιλογή να το γυρίσει στα φτηνά, όταν δεν βγαίνει με τα ορίτζιναλ. Και προσωπικά την έχω συνηθίσει την κόλα του Λιντλ (...η καλύτερη φτηνή έβερ ήταν για 'μένα αυτή που έβγαζε το Dia, αλλά δυστυχώς...) και πλέον στραβώνω όταν είναι να πιω από την μανίσια (η οποία το μόνο σταθερά/αντικειμενικά καλό που έχει είναι το "πλούσιο" διοξείδιο του άνθρακα - όλες οι άλλες υπολείπονται κατά πολύ).

Το θεωρώ κουλό λοιπόν, όταν μπορείς να συμβιβαστείς και ΕΙΝΑΙ και θέμα συνήθειας η γεύση, η επιλογή σου να είναι "Coca ή τίποτα"...(<-έτσι ακριβώς λειτουργεί η δικιά μου, και όπως και εσείς, έτσι κι εγώ "δεν σας καταλαβαίνω"...)

• Like 2

Κάτι γίνεται με τη φέτα, άκουσα ότι κι άλλα κράτη πλέον μπορούν να παράγουν νόμιμα φέτα με αυτό το όνομα.

εγινε συμφωνια με ελλαδα και καναδα,να παραγεται και να πωλειται ,μονο μεσα στον καναδα,οχι εξαγωγη,με τον τροπο που κατασκευαζεται η ελληνικη φετα ποπ.

• Like 1

Με την ευκαιρία σήμερα η Freewah cola του 1,5 λίτρου στα 39 λεπτά από 64. :-D

Δεν συνιστάται για αυτούς χρησιμοποιούν μόνο ποιοτικά προϊόντα. :devil:

Ε ναι ειμαι σιγουρος πως αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα για καλυτερης ποιοτητας νερο και ζαχαρη,αν πιστευει κανεις εκει εξω οτι υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα.

Που αν υπαρχει βρισκεται στα 2 αυτα βασικα συστατικα,νερο και ζαχαρη.

Ακομα καλυτερη επιλογη αυτη χωρις την ζαχαρη.

Το αστειο ειναι οτι πριν λιγες μερες ήπια την zero της pepsi και ηταν αθλια,πραγματικα αθλια.

...τί σχέση έχει βρε zio o βομβαρδισμός με το γούστο όμως; Ή και η μεγάλη ποικιλία ακόμα-ακόμα; Καλώς ή κακώς, έτσι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Δεν είμαστε στο '50 που το αναψυκτικό ήταν άγνωστη λέξη.

Το κατάλαβα ότι το είπες "γενικά" εν τω μεταξύ, αλλά δεν γίνεται αν δεν μιλήσω συγκεκριμένα για αναψυκτικά (ή και παγωτά/πίτσες κτλ).

Διότι ΕΙΝΑΙ μέσα στην καθημερινότητα σχεδόν όλων, αυτά. Βεβαίως και είναι ανθυγιεινή διατροφή τα παραπάνω και ευχής έργον θα ήταν να λείπουν σχεδόν παντελώς από τα γεύματα του καθένα, αλλά στην πράξη το αντίθετο συμβαίνει και έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής.

..συνεπώς, για να το συνδέσω και με προηγούμενο φίλο, όταν και ανάγκες τέτοιες έχει κάποιος, ε τότε έχει την επιλογή να το γυρίσει στα φτηνά, όταν δεν βγαίνει με τα ορίτζιναλ. Και προσωπικά την έχω συνηθίσει την κόλα του Λιντλ (...η καλύτερη φτηνή έβερ ήταν για 'μένα αυτή που έβγαζε το Dia, αλλά δυστυχώς...) και πλέον στραβώνω όταν είναι να πιω από την μανίσια (η οποία το μόνο σταθερά/αντικειμενικά καλό που έχει είναι το "πλούσιο" διοξείδιο του άνθρακα - όλες οι άλλες υπολείπονται κατά πολύ).

Το θεωρώ κουλό λοιπόν, όταν μπορείς να συμβιβαστείς και ΕΙΝΑΙ και θέμα συνήθειας η γεύση, η επιλογή σου να είναι "Coca ή τίποτα"...(<-έτσι ακριβώς λειτουργεί η δικιά μου, και όπως και εσείς, έτσι κι εγώ "δεν σας καταλαβαίνω"...)

Ζοριζόμαστε για να μπορέσουμε να πάρουμε προϊόντα που όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμα αλλά βλάπτουν κιόλας. Αυτό θέλω να πω, ότι νομίζουμε ότι έχουμε ανάγκη τα αναψυκτικά, τα μπισκότα, τα κρουασάν, τις κατεψυγμένες πίτσες, τα αλλαντικά κλπ και επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα ας πούμε πιο ποιοτικά (ο Θεός να τα κάνει τα περισσότερα) ψάχνουμε τα πιο φτηνά απλά για να τα πάρουμε. Να μη μας λείψει κάποιο είδος από αυτά...Δεν μας περνάει από το μυαλό να μη τα πάρουμε καθόλου δηλαδή. Εννοείται ότι βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Αυτό με προβληματίζει πιο πολύ, κατά πόσο είναι σωστή αυτή τη οπτική - τακτική. 

εγινε συμφωνια με ελλαδα και καναδα,να παραγεται και να πωλειται ,μονο μεσα στον καναδα,οχι εξαγωγη,με τον τροπο που κατασκευαζεται η ελληνικη φετα ποπ.

Όντως για Καναδά είχα ακούσει κι εγώ! 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματα που φτιάχνονται σε fail states δεν είναι για χρήση από νοήμονες ανθρώπους. Τι εμπιστοσύνη μα έχω σε απορρυπαντικά Μαρόκου όπως είναι αρκετά από αυτά του λιντλ, να τα βάλω πάνω στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος Μου, το δέρμα μου.

Πάντως η συζήτηση για τις cola των sm Γενικά είναι ανίερη. Οτιδήποτε πλην coca cola απλά δεν πίνεται, είναι στην πλειοψηφία τους αγευστα στην σύγκριση και γλυκερα. Όσες φορές πιεστικα να πιω απλά μου έφερε εμετό.

Επιπλέον ο Pappous1 Που είναι όπως έχει πει και ο ίδιος παππούς, μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως ξεπεταξε στο τσακ μπαμ το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως πολλά από αυτά τα φθηνά παγωτά συμβάλλουν λόγω των πρωτων υλών τους σε καρδιοπάθειες και καρκίνους, για την τιμή. Στα εγγόνια του θα έδινε;

Επεξ/σία από SnapShot
  • Like 1

...δεν τον είδα ποτέ να λέει τον pappou "ειστε θύματα που καταναλώνετε φτηνά/επικίνδυνα/ύποπτα εδώδιμα" (αντιθέτως όμως, το κάνετε -έστω και εμμέσως- κάποιοι. Κι το τονίζω, διότι άλλο το "παιδιά προσέχετε", και άλλο το "παιδιά την κάτσατε".). Αυτό που έχω δει εγώ είναι να υπερασπίζεται το ότι αυτά τα φτηνά που καταναλώνει, τα εμπιστεύεται και δεν θεωρεί τον εαυτό τόσο "θύμα" - αντιθέτως είναι ικανοποιημένος που με τις συγκεκριμένες τιμές μπορεί και την περνάει "αξιοπρεπώς".

...τώρα, το "αν θα έδινε στα εγγόνια του", το θεωρώ πολύ lame ως ερώτημα-επιχείρημα, διότι πρώτον είναι σα να θεωρείς δεδομένο ότι από πίσω τα θεωρεί σκουπίδια τα "φτηνά" (πχ του Λιντλ, καλή ώρα) και μας λέει άλλα εδώ (...ποιός ξέρει για ποιούς "άρρωστους" λόγους...), δεύτερον αν είναι για το τομάρι του πες ότι είναι και λίγο σταρχιδιστής, και τρίτον υποννοείς ότι η "μυστική απάντηση" θα ήταν "σιγά να μην τα έδινε στα εγγόνια του...". Με άλλα λόγια, η καχυποψία τελικιασμένη και γράφεις λες και "είσαι σίγουρος ότι, δεν μπορεί ρε γαμώτο να μην ακούνε την λογική/τις αποδείξεις, άρα μας δουλεύουνε όλοι αυτοί" (...ή ακόμη χειρότερα, "γεμίσαμε φανμπόηδες και υπαλλήλους").

Τέλος, το να είσαι εσύ ΤΟΣΟ υπερευαίσθητος πια (...βλέπεις; ΔΕΝ αμφισβητώ τον εμετό σου, άρα καλή τη πίστη δέχομαι την κατάθεσή σου και δεν το πάω αλλού), δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι πίνουν φτηνο-κόλες (και με τον ρυθμό που φεύγουν από τα ράφια, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι μονίμως με μπαρφ-μπαγκς παραμάσχαλα) τραβάνε το ίδιο ζόρι.

Κι εμένα μου φένεται περίεργο το πώς υπάρχει κόσμος που κάνει κατανάλωση σε κόλες κατώτερες του Λιντλ (μία πχ είναι η "Economy" σειρά του Market-In, ή ακόμη χειρότερα, κάτι εντελώς γλυκερά κατασκευάσματα ρουμάνικης κυρίως προέλευσης που παίζουν σε σχετικά καταστήματα), αλλά δεν τραβάω και τα μαλλιά μου.

(...υπ' όψιν, καταναλώνω "ντισκάουντ" προϊόντα κοντά στα 20 χρόνια τώρα. Και είμαι 45άρης. Με το που θα καρκινιάσω από τα σκοτωμένα δηλητηριώδη αφρόλουτρα ή τα φοινικελαιασμένα παγωτά, θα έρθω εδώ να παραδεχτώ τί μαλάκας που ήμουν που δεν άκουγα και μετά θα πάω να ψοφήσω ήσυχα-ήσυχα. Αν στο μεταξύ δεν με τσαλαπατήσει κανένα βλήμα στον δρόμο.).

• Like 4

Καλά κάπου έχει χαθεί η μπάλλα αλλά οκ...

Δεν λέμε ότι τα προϊόντα ιδιωτικής label είναι όλα για πέταμα, ούτε ότι θα βγάλεις πλοκάμια αν τα φας ή οτιδήποτε

Εγώ ξεκίνησα λέγωντας ότι πολλά discount προϊόντα είναι κατά τη δική μου άποψη σαφώς υποδεέστερα κάποιων επωνύμων

Υπάρχουν και κάποια που μπορεί και να είναι καλύτερα, όμως κατά κανόνα τα επώνυμα είναι ανώτερα

Εδώ λέει ο άλλος ότι εκπαιδεύτηκε να πίνει κόλα από τα lidl και πλέον δε μπορεί να ακουμπήσει την κανονική

Σα να μου λέει ότι μεγάλε έχει μια ουισκάρα το lidl με 10 ευρώ, την John McGyver, τύφλα να έχει το Lagavulin να ούμε, και είσαι και άμπαλος εσύ και δε ξέρεις και τι σου γίνεται 

Ούτε εγώ μπορώ (οικονομίκα) να αράξω να δω το GoT απόψε με Lagavulin. Μπορεί (οικονομικά) να μπορώ να αράξω να το δω με Gin Jack London των 8 ευρώ και τόνικ πακιστάν

Δε το κάνω όμως, γιατί πολύ απλά όσες φορές δοκίμασα ποτά χαμηλού budget μου ήρθε αηδία 

Θα βάλω μια ωραιότατη τσικουδιά, που τη παίρνω από το μίνι μάρκετ στη γειτονιάς της μάνας μου με 5 ευρώ το λίτρο

Σε λίγο θα ακούσω πόσο καλά είναι τα κρασιά που βάζουν τα σούπερ μάρκετ προσφορά με 1 ευρώ το μπουκάλι και πόσο πιο γευστικό είναι από το Chateau Julia, και τι θύματα του μάρκετινγκ έχουμε πέσει μερικοί

Γνώμη μου, χίλιες φορές δυο φορές το μήνα haagen dazs παρά κάθε μέρα αυτά τα υποκατάστατα που πουλάνε διάφοροι (όχι μόνο τα lidl) - δεν τρώω και συχνά γλυκά βέβαια :P

Ξαναλέω, μιλάω για προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης 

• Like 3

...δεν τον είδα ποτέ να λέει τον pappou "ειστε θύματα που καταναλώνετε φτηνά/επικίνδυνα/ύποπτα εδώδιμα" (αντιθέτως όμως, το κάνετε -έστω και εμμέσως- κάποιοι. Κι το τονίζω, διότι άλλο το "παιδιά προσέχετε", και άλλο το "παιδιά την κάτσατε".). Αυτό που έχω δει εγώ είναι να υπερασπίζεται το ότι αυτά τα φτηνά που καταναλώνει, τα εμπιστεύεται και δεν θεωρεί τον εαυτό τόσο "θύμα" - αντιθέτως είναι ικανοποιημένος που με τις συγκεκριμένες τιμές μπορεί και την περνάει "αξιοπρεπώς".

...τώρα, το "αν θα έδινε στα εγγόνια του", το θεωρώ πολύ lame ως ερώτημα-επιχείρημα, διότι πρώτον είναι σα να θεωρείς δεδομένο ότι από πίσω τα θεωρεί σκουπίδια τα "φτηνά" (πχ του Λιντλ, καλή ώρα) και μας λέει άλλα εδώ (...ποιός ξέρει για ποιούς "άρρωστους" λόγους...), δεύτερον αν είναι για το τομάρι του πες ότι είναι και λίγο σταρχιδιστής, και τρίτον υποννοείς ότι η "μυστική απάντηση" θα ήταν "σιγά να μην τα έδινε στα εγγόνια του...". Με άλλα λόγια, η καχυποψία τελικιασμένη και γράφεις λες και "είσαι σίγουρος ότι, δεν μπορεί ρε γαμώτο να μην ακούνε την λογική/τις αποδείξεις, άρα μας δουλεύουνε όλοι αυτοί" (...ή ακόμη χειρότερα, "γεμίσαμε φανμπόηδες και υπαλλήλους").

Τέλος, το να είσαι εσύ ΤΟΣΟ υπερευαίσθητος πια (...βλέπεις; ΔΕΝ αμφισβητώ τον εμετό σου, άρα καλή τη πίστη δέχομαι την κατάθεσή σου και δεν το πάω αλλού), δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι πίνουν φτηνο-κόλες (και με τον ρυθμό που φεύγουν από τα ράφια, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι μονίμως με μπαρφ-μπαγκς παραμάσχαλα) τραβάνε το ίδιο ζόρι.

Κι εμένα μου φένεται περίεργο το πώς υπάρχει κόσμος που κάνει κατανάλωση σε κόλες κατώτερες του Λιντλ (μία πχ είναι η "Economy" σειρά του Market-In, ή ακόμη χειρότερα, κάτι εντελώς γλυκερά κατασκευάσματα ρουμάνικης κυρίως προέλευσης που παίζουν σε σχετικά καταστήματα), αλλά δεν τραβάω και τα μαλλιά μου.

(...υπ' όψιν, καταναλώνω "ντισκάουντ" προϊόντα κοντά στα 20 χρόνια τώρα. Και είμαι 45άρης. Με το που θα καρκινιάσω από τα σκοτωμένα δηλητηριώδη αφρόλουτρα ή τα φοινικελαιασμένα παγωτά, θα έρθω εδώ να παραδεχτώ τί μαλάκας που ήμουν που δεν άκουγα και μετά θα πάω να ψοφήσω ήσυχα-ήσυχα. Αν στο μεταξύ δεν με τσαλαπατήσει κανένα βλήμα στον δρόμο.).

Επειδή μπορεί να εννοείς κι εμένα εδώ, να πω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου και δεν κατηγορώ κανέναν. Έχω έναν προβληματισμό που πρώτα πρώτα αφορά τον εαυτό μου. Χωρίς να έχω κάνει υπολογισμούς πιστεύω ότι μπορεί με τα ίδια λεφτά που δίνει κάποιος σε μια ποικιλία φτηνών προϊόντων να πάρει λίγα και ποιοτικά. Και σκέφτομαι μήπως τελικά αυτό πρέπει να κάνουμε και όχι να θέλουμε να πάρουμε τα πάντα; Είναι δύσκολο βέβαια γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...