Προς το περιεχόμενο

Lidl

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μην παρεξηγηθώ, ψωνίζω και από τα Lidl

Αλλά

Αν κάποιος πίστευε/πιστεύει ότι η όποια εταιρία (και ανάμεσα τους και το Lidl) ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επανάσταση υπέρ του καταναλωτή, μάλλον απατάται.

Το Lidl στηρίζεται σε άλλο επιχειρηματικό μοντέλο σε σχέση με τα άλλα supermarket. Μάλιστα πριν την έλευσή του (και του Aldi βέβαια) ο τρόπος λειτουργίας/εικόνα σαν του Lidl μας ήταν άγνωστη και σε πολλούς ακόμα και απωθητική.

Αυτό το μοντέλο λοιπόν συμπιέζει αρκετά το λειτουργικό κόστος (πράγμα θεμιτό αν εξαιρέσουμε το ξεζούμισμα του προσωπικού) κι έχει σαν αποτέλεσμα τη δυνατότητα για καλύτερες τιμές. Από την άλλη η προσπάθεια επιβολής στην αγορά οδήγησε για πολλά χρόνια σε αρκετά χαμηλές τιμές (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) σε αρκετά προϊόντα. Εννοείται βέβαια ότι μιλάμε για no name προϊόντα ή τουλάχιστον όχι επώνυμα στην ελληνική αγορά (μη μου πείτε ότι ήξεραν πολλοί τα parkside ή τα welltech πριν).

Το γεγονός ότι πλέον η αλυσίδα έχει εδραιωθεί στην αγορά και στη συνείδηση του καταναλωτή του δίνει το περιθώριο να μην πολυκυνηγάει τις χαμηλές τιμές. Τουλάχιστον όχι όσο παλιά.

Επίσης η συνεχιζόμενη προσπάθεια για αύξηση του μεριδίου της αγοράς (πχ διαφημίσεις) σαφώς και έχει ένα κόστος το οποίο προφανώς θα μετακυλήσει στον....... ;)

Είναι αναμενόμενο, τουλάχιστον από αυτούς που βλέπουν πέρα από το τι θα κάνουν την αργία του Αγίου Πνεύματος, ότι προσπάθεια του Lidl είναι να μονοπωλήσει κατά το δυνατόν την αγορά (απόλυτα κατανοητό αφού αυτός είναι ο στόχος άλλωστε που είχε, έχει και θα έχει κάθε εταιρία σε κάθε κλάδο).

Μακροπρόθεσμα όμως, μονο- ή ολιγο-πωλιακές καταστάσεις σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος του καταναλωτή

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω καταλαβα οσο μεγαλωνει ο ανταγωνισμος σε μικρες πολεις, τοτε κατι γίνεται στις τιμες. Οταν αρχισουν οι μεγαλοι παιχτες να δουν οτι χανουν τζιρο απο τα μικρα αστικα κεντρα που τα κρατανε μονο για καλοκαιρι ,τοτε θα προβουν σε μειωσεις τιμων που θα κανουν καλο σε μας

Οταν εχεις μονο δυο επιλογες αυτοι μπορει να χουν ελαχιστες διαφορες μεταξυ τους, που λες καλυτερα να παω στον εναν παρα απο δω κι απο κει με το αμαξι.

Αφου πολλες φορες σε μικρα μαγαζακια βρισκω καλυτερες τιμες απο τα μεγαλα σε ιδια προϊόντα οπως μακαρονια bar..la or Mi..ko. χαρτια κουζινας, αποσμητικα, αφρολουτρα.

Κρεας επαιρνα παλια απο που να ναι, τωρα μονο απο κρεοπωλείο, διαλεξα απο τα δεκα+που εχπυμε και πηγαινω σε τρια, τωρα στα σουπερ μαρκετ σπανια επιλεγω κρεατα, ειδικα απο το λιντλ οχι απο αυτα που γινανε αλλα πιο πολυ γιατι τα χουν χυμα και μεις σαν πελατες δεν εχουμε μυαλο, αλλος μπορει να κουβαλαει κοτοπουλο στο καροτσι του για οση ωρα κανειτα ψωνια του και μετα να πει θα κανω μπριζόλες και να παει να το αφησει.

Τελος ποτε δεν πηρα, ειδικα τωρα το καλοκαιρι τυροκομικα, κοτοπουλα απο παγκους λαικης, μονο το βγαλε βαλε, αυξομειωσεις θερμοκρασιες τα κωλοβακτηρια να κανουμ παρτυ. Λαικη= φρουτα,λαχανικα

• Like 1

Αν κάποιος πίστευε/πιστεύει ότι η όποια εταιρία (και ανάμεσα τους και το Lidl) ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επανάσταση υπέρ του καταναλωτή, μάλλον απατάται.

Yπαρχει εστω και ενας που πιστευει ότι μια επιχειρηση μπορει να κανει επανασταση υπερ του καταναλωτή?

Πως θα πληρωθούν οι διαφημίσεις στη TV. Εγώ πάντως αγοράζω από τα Lidl μόνον τις προσφορές. Εκεί κάπως πλησιάζουν τις κανονικές τιμές που θα έπρεπε να είναι..

Το ΑΒ πως πληρωνει τις διαφημισεις του?...

Χτες πηγα, φωτια και λαβρα οι τιμες του σε πολλα ειδη, σε κανουν να αναρωτιέσαι "καλα, ποιοι περιμενουν να αγορασουν αυτό με τετοια τιμη"?

Δηλαδη βλεπεις διαφορες στις τιμες μεταξυ ΑΒ και Σκλαβενιτη σε απολυτος ιδια προιοντα; Πηγαινω συχνα και στα δυο και νομιζω οτι ειναι στα ιδια επιπεδα οι τιμες

Δηλαδη βλεπεις διαφορες στις τιμες μεταξυ ΑΒ και Σκλαβενιτη σε απολυτος ιδια προιοντα; Πηγαινω συχνα και στα δυο και νομιζω οτι ειναι στα ιδια επιπεδα οι τιμες

Για διαφορες μεταξυ λιντλ και ΑΒ ελεγα.

Μεταξυ Σκλαβενιτη και ΑΒ, ο Σκλαβενιτης τουλαχιστον σε αυτά που παιρνω εγω ειναι φτηνότερος. Πχ. στα ξηροκαρπια και στο ταχινι υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Ναι, αλλά λογικά συγκρίνεις διαφορετικά προϊόντα μεταξύ τους και όχι ακριβώς τα ίδια.

Οπότε το να έχει φθηνότερα τα δικά του φυστίκια ο Σκλαβενίτης δε μου λέει απαραίτητα κάτι, αν ο ΑΒ τα έχει ακριβότερα αλλά είναι διαφορετικά.

Kαι ο ΑΒ εχει δικα του φυστικια.

Συγκρινουμε τα ειδη με βαση το βαρος. Φυστικια τα μεν, φυστικια και τα δε. Γιατι να παρω τα ακριβοτερα?

Και γιατι να παρω ταχινι απ τον ΑΒ στα 4,5 ευρω όταν ο Σκλαβενίτης και το Λιντλ το εχουν 2,1? Τοτε θα ειμαι κοροιδο.

Και μη νομιζεις οτι ο ΑΒ πουλαει ακριβοτερα διοτι εχει καλυτερη ποιοτητα. Απλα πουλαει ακριβοτερα.

Εχει και τη καρτα βεβαια, στους 200 ποντους κερδιζεις 6€(ο Σκλαβενιτης εχει τα yellows, στα 50€ αγορων κερδιζεις 1€).

Κινητό το iphone κινητό και το Hiphone.

γιατί να πάρω το ακριβότερο;

αυτοκίνητο η BMW, αυτοκίνητο και το zastava.

σωστός;

σωστή σύγκριση γίνεται όταν έχουμε ακριβώς τα ίδια αντικείμενα.

έχω δοκιμάσει διάφορες μαγιονέζες (φθηνότερες) αλλά η μαγιονέζα Hellmann's για μένα είναι η καλύτερη.

αν κάποιος πουλάει μια άλλη μαγιονέζα λοιπόν στη μισή τιμή της Hellmann's, δε θα πάω να την πάρω ούτε θα πω ότι είναι φθηνότερος.

τώρα αν μιλάμε για προϊόντα που δε καταλαβαίνουμε διαφορά (και ναι υπάρχουν πολλά) τότε αλλάζει το θέμα. αλλά και πάλι δε μπορούμε να πούμε ότι ο τάδε είναι φθηνότερος.

ότι φέρνει φθηνότερα προϊόντα ναι. υπάρχει διαφορά

• Like 3

έχω δοκιμάσει διάφορες μαγιονέζες (φθηνότερες) αλλά η μαγιονέζα Hellmann's για μένα είναι η καλύτερη.

συμφωνώ απόλυτα με ολόκληρο το μήνυμα σου 

παραθέτω μόνο όμως το συγκεκριμένο κομμάτι για να σου προτείνω να δοκιμάσεις την μαγιονέζα της ΕΛΑΙΣ

Απλά δεν υπάρχει για μένα 

Στοχος καθε εταιρειας ειναι αποκλειστικα το κερδος και ο σκοπος αγιαζει τα μεσα, οποια και αν ειναι αυτα. Οπως στα Σ/Μ η εξαπατηση μεσω των διαφημισεων, μεσω των μαιμου προσφορων, μεσω του μαρκετινγκ και της δηθεν εικονας που πασαρουν, της εκμεταλλευσης των υπαλληλων, των μαιμου "βαφτισμενων" προιοντων κλπ. Η λιστα ειναι ατελειωτη.

Δεν υπαρχει καμμιά ειλικρινεια, ο σεβασμος προς τον πελατη ακροβατει στα ορια της νομοθεσιας (ενιοτε τα καταπατά), το κυνηγι του στοχου (κερδη) δεν εχει καμμία κοινωνικη ευαισθησία.

Οι καταναλωτες δεν αγοραζουν εν αγνοια τους. Στην μπροστινη τους πορτα βρισκουν καθε βδομαδα ολα τα φυλλαδια προσφορων και ξερουν ποιος προσπαθει να τους κλεψει. Οταν αγοραζεις επι πολλα ετη τα ιδια βασικα αγαθα, ξερεις περιπου προς τα που παιζουν οι τιμες.

Συμφωνω απολυτος για την μαγιονεζα της ΕΛΑΙΣ, σιγουρα αξιζει μια δοκιμη. Ειμαι σε φαση οτι εαν δεν την βρω απλα δεν περνω αλλη, ποτε.

Πιο πανω αναφερθηκα σε συγκριση τιμων σε ΑΠΟΛΥΤΟΣ ιδια προιοντα. Οχι τα χυμα, ξηρους καρπους, φρουτα, λαχανικα. Αλλα συσκευασιες πακετο τυποποιημενα προιοντα ΙΔΙΑΣ ακριβως μαρκας και ποσοτητας.
Ειχα ξαναπει για τις μπανανες, ολες μπανανες ειναι αλλα δεν ειναι ιδιες.

Πήγα μια βόλτα Σκλαβενίτη Θεσσαλονίκη, τιμές φωτιά σε σύγκριση με ΑΒ!!

Άσε που δεν έχει πόντους..

Παράδειγμα... Ψωμί για τοστ ίδια μάρκα, στα ΑΒ 1.25 στον Σκλαβενίτη με έκπτωση και καλά 1.99!!!

Στον Σκλαβενίτη είδα τσιμπημένες τιμές έως 50%.

Όσο για το γερμανικό liddle... Αίσχος και αηδία μαζί..

Πήρα μπριζόλες.... Μόλις τις φάγαμε τρέχαμε τουαλέτα 3 άτομα έλεος..

Στα liddle ξανά μόνο πάνες και σκατο χαρτί τίποτα άλλο.

Όντως ο Σκλαβενίτης είναι λίγο πιο ακριβώς από το ΑΒ στα πάντα. Οι τιμές του είναι απο 0.02-20 λεπτά ακριβότερες και σε αυτό έρχεται να προστεθεί ότι δεν έχεις κάρτα για πόντους κλπ. Προσωπικά νομίζω πως συμφέρει μόνο για καμιά προσφορά που μπορείς να πετύχεις(και αυτή αφού επισκεφθείς το κατάστημα, εφόσον δεν έχει ούτε σελίδα, ούτε φυλλάδιο) ή καμιά προσφορά μέσω pockee. Αλλά γενικώς νομίζω ότι ο ΑΒ είναι πιο φθηνός στα πάντα. Για το lidl όπως τα λέει ο φίλος από πάνω, μόνο χαρτιά, απορρυπαντικά και τυποποιημένα είδη όπως μακαρόνια κλπ...για κρέας, τυριά κλπ όχι...

• Like 2

Όσο για το γερμανικό liddle... Αίσχος και αηδία μαζί..

Εγω αλλα και αλλοι που εχουν παρει μπριζολες ειναι αφυδατωμενες και οταν τις φτιαχνεις γινονται στεγνες...

Απο το lidl οτι εχω παρει δεν μου εχει κατσει ποτε χαλασμενο..

αυτοκίνητο η BMW, αυτοκίνητο και το zastava.

σωστός;

σωστή σύγκριση γίνεται όταν έχουμε ακριβώς τα ίδια αντικείμενα.

Για φυστικια μιλούσαμε φιλε, όχι για αυτοκινητα :lol:

Mακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα και το ακριβοτερο να ηταν παντα το καλυτερο.

αν κάποιος πουλάει μια άλλη μαγιονέζα λοιπόν στη μισή τιμή της Hellmann's, δε θα πάω να την πάρω ούτε θα πω ότι είναι φθηνότερος.

Aυτο είναι θεμα υποκειμενικου γουστου.

Το "liddle" φταιει ή η εταιρια που του εδωσε τα κρεατα?

Εισαγωμενες ηταν?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...