Προς το περιεχόμενο

Lidl


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

φρεσκα με την ελληνικη εννοια του όρου,ΔΕΝ ειναι.

μετα την αλιευση ,καθαριζονται,πλενονται,ψεκαζονται,συσκευαζονται και καταψυχονται.διακινουνται και αποθηκευονται κατεψυγμενα,και οταν ειναι να βγουν για πωληση ,μπαινουν σε συντηρηση και περιμενουν,μεχρι την ημερομηνια που εβαλαν στην ετικετα,οταν τα εβγαλαν απο καταψυξη,στις κεντρικες αποθηκες καθε νομού.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

φρεσκα με την ελληνικη εννοια του όρου,ΔΕΝ ειναι.

μετα την αλιευση ,καθαριζονται,πλενονται,ψεκαζονται,συσκευαζονται και καταψυχονται.διακινουνται και αποθηκευονται κατεψυγμενα,και οταν ειναι να βγουν για πωληση ,μπαινουν σε συντηρηση και περιμενουν,μεχρι την ημερομηνια που εβαλαν στην ετικετα,οταν τα εβγαλαν απο καταψυξη,στις κεντρικες αποθηκες καθε νομού.....

Συγνώμη αλλά τι λες;
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φρεσκα με την ελληνικη εννοια του όρου,ΔΕΝ ειναι.

μετα την αλιευση ,καθαριζονται,πλενονται,ψεκαζονται,συσκευαζονται και καταψυχονται.διακινουνται και αποθηκευονται κατεψυγμενα,και οταν ειναι να βγουν για πωληση ,μπαινουν σε συντηρηση και περιμενουν,μεχρι την ημερομηνια που εβαλαν στην ετικετα,οταν τα εβγαλαν απο καταψυξη,στις κεντρικες αποθηκες καθε νομού.....

 

Κανένα από τα ψάρια που έχω αγοράσει εγώ από Lidl δεν ήταν σε κατάσταση "απόψυξης" πάντως...

 

...έχω καταψύξει στο παρελθόν φρέσκα ψάρια αγορασμένα κατευθείαν από τη βάρκα μετά τη ψαριά και πάντα θα δεις κάποια σημάδια απόψυξης ή πρότερης ψύξης στο εσωτερικό του ψαριού (πχ διαφορά θερμοκρασίας στην αφή, συσσωρευμένο νερό)...

 

...είναι αδύνατον να είναι τόσο ομοιόμορφη η απόψυξη, ειδικά όταν κάτι είναι συσκευασμένο...

 

...δεν ξέρω τί διαδικασίες χρησιμοποιούν για τη συντήρηση κατά τη μεταφορά σε κάθε κατάστημα, αλλά αμφιβάλλω πως εφαρμόζουν πλήρη κατάψυγη / απόψυξη...δεν έχω διαπιστώσει  κάτι ενδεικτικό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και μιλατε για ψαρια ειχα παρει παλιοτερα τσιπουρα φρεσκια και μου αρεσε. Προσφατα πηρα το κατεψυγμενο παγκασιους μιας και δεν ειχα ορεξη να ασχολουμε με κοκκαλακια αλλα την πατησα. Τι ειναι αυτο το πραμα ρε παιδια; Δεν το ξερα αλλα ειναι σαν λιπαρος ζελες, αισχος! Δε θαπρεπε να αλιευεται καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω πάρει αυτό που φέρνει το Lidl, έχω δοκιμάσει το ίδιο από τα Discount Markt και παρότι ασφαλώς ΔΕΝ είναι πολύ εύγευστο ψάρι (τα περισσότερα λευκόψαρα είναι ουδέτερα στη γεύση) δεν θα το έλεγα καθόλου "λιπαρό ζελέ"...

 

...αν μη τι άλλο έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μεταξύ 1 - 2,5%, γι αυτό και οι θερμίδες στα 100γρ συνήθως είναι μεταξύ 60kcal - 90kcal μόλις.

 

Σε αντίθεση με ένα ολόκληρο ψάρι το συγκεκριμένο πωλείται ως φιλέτο, οπότε είναι λεπτό και "ευάλωτο" στο υπερβολικό μαγείρεμα, ενώ κομματιάζεται εύκολα...

 

Υποθέτω το παρα-έψησες / παρα-μαγείρεψες και το "κακοποίησες" λίγο στον χειρισμό και σου έγινε έτσι όπως λες.

 

...δεν το προτείνω για τη γεύση του σε κάποιον που δεν ευχαριστιέται εύκολα το ψάρι (ή ίσως να ταιριάζει ακριβώς σ' αυτή τη περίπτωση λόγω ουδέτερης γεύσης και έλλειψης κοκκάλων) και όπως και κάποιες ποικιλίες σολωμού διατρέχει κίνδυνο συσσώρευσης βαρέων μετάλλων (αλιεύεται / καλλιεργείται σε ποταμό), οπότε δεν είναι το ψάρι στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει κατάχρηση, είναι μια οικονομική επιλογή.

 

Εγώ το κάνω στον ατμομάγειρα, προσθέτω μόνο λεμόνι κι ελάχιστο λαδάκι και γίνεται αρκετά νόστιμο, με χαμηλές θερμίδες...

...αν το παρακάνεις στο μαγείρεμα, το χάλασες, σίγουρα...

 

...ουδέτερο γευστικά σίγουρα, "λιπαρός ζελές", σε καμία περίπτωση, το αντίθετο μάλιστα...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φρεσκα με την ελληνικη εννοια του όρου,ΔΕΝ ειναι.

μετα την αλιευση ,καθαριζονται,πλενονται,ψεκαζονται,συσκευαζονται και καταψυχονται.διακινουνται και αποθηκευονται κατεψυγμενα,και οταν ειναι να βγουν για πωληση ,μπαινουν σε συντηρηση και περιμενουν,μεχρι την ημερομηνια που εβαλαν στην ετικετα,οταν τα εβγαλαν απο καταψυξη,στις κεντρικες αποθηκες καθε νομού.....

 

Ως γνωστο απαγορευεται για λογους υγειας να ξεπαγωνεται κατι και μετα να ξαναπαγωνεται, αλλα εστω ότι το κανουν με το ψεκασμα που λες, αυτή είναι η πρακτικη των λιντλ ή γενικοτερη πρακτικη? Είναι νομιμο ή (μυστικη)κομπινα?

Ψαρια συσκευασμενα, σαν ενα 'φρεσκο ελληνικο λαβρακι, καθαρισμενο χωρις βραγχια και εντοσθια' που ειχε πριν κανενα μηνα,

εχει αγορασει κανεις;

Πως καταφερνουν και πουλανε 'φρεσκα' ψαρια, και μαλιστα ελληνικα, και συσκευασμενα;

 

 

Γιατι να μην το καταφερουν?

Λαβράκια και τσιπουρες αγοραζω συχνα από το λιντλ, το μονο προβλημα ειναι η τιμη:)

Με το που τα φερνω σπιτι τα βαζω στο φουρνο για να τα φαω, δεν τα βαζω στο ψυγειο. Δε ξερεις καμμια φορα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και μιλατε για ψαρια ειχα παρει παλιοτερα τσιπουρα φρεσκια και μου αρεσε. Προσφατα πηρα το κατεψυγμενο παγκασιους μιας και δεν ειχα ορεξη να ασχολουμε με κοκκαλακια αλλα την πατησα. Τι ειναι αυτο το πραμα ρε παιδια; Δεν το ξερα αλλα ειναι σαν λιπαρος ζελες, αισχος! Δε θαπρεπε να αλιευεται καν.

Το ψαρεύουν σε λιμνοθάλασσες του Βιετνάμ είναι μολυσμένο μην το τρωτε

http://ontherecord.gr/2016/03/pagkasious-mia-diatrofiki-vomva-sto-piato-mas/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ψαρεύουν σε λιμνοθάλασσες του Βιετνάμ είναι μολυσμένο μην το τρωτε

 

Tα μολυνουν οι βιετκονγκ για να εκδικηθουν τους καπιταλες δυτικους?

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παγκασιο ειναι το πιο βρωμικο ψαρι ......σημερα ειδα το λαδι που εβγαλε σε προσφορα ,18 ευρω το τετρακιλο.ημαρτον,τοσο ειχε το πεντακιλο στην τελευταια προσφορα.ενα κιλο κατω λοιπον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πηρε κανεις τυπος την ηλεκτροκολληση που εχει φερει στα 50 ευρω? ξερει τιποτα? αποδοση , ποιοτητα κατασκευης κλπ?

την γλυκοκοιταζω..η τιμη ειναι χωμα κυριολεκτικα... μια κολληση να κανεις (ακομα και τσαπατσουλικα μιας και δεν πολυ ξερω) τα  εβγαλε τα λεφτα της..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πηρε κανεις τυπος την ηλεκτροκολληση που εχει φερει στα 50 ευρω? ξερει τιποτα? αποδοση , ποιοτητα κατασκευης κλπ?

την γλυκοκοιταζω..η τιμη ειναι χωμα κυριολεκτικα... μια κολληση να κανεις (ακομα και τσαπατσουλικα μιας και δεν πολυ ξερω) τα  εβγαλε τα λεφτα της..

Αν δεν έχεις ξαναπιάσει ηλεκτροκόληση δεν πρόκειται με αυτήν να κάνεις έστω μια κόλληση.   :ph34r:

Θα πεις αμάν να εκκινήσεις τόξο. Αν δεν το έχεις ξανακάνει απλά δεν θα το καταφέρεις και θα απογοητευτείς. 

Την είχα πατήσει παλιά εγώ με μια φτηνιάρικη ...  :fear:  Χρησιμότατο εργαλείο δεν λέω. Έτσι κατέληξα σε μια ακριβή inverter. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...έχει ξανασυζητηθεί πιο εκτεταμένα σε άλλο νήμα το ζήτημα, οπότε αντιγράφω εν μέρει την απάντησή μου από εκεί...

 

Το ψαρεύουν σε λιμνοθάλασσες του Βιετνάμ είναι μολυσμένο μην το τρωτε
http://ontherecord.gr/2016/03/pagkasious-mia-diatrofiki-vomva-sto-piato-mas/

 

Πολλές υπερβολές και αμφισβητήσεις γύρω από αυτό...όλα σχεδόν τα σχετικά άρθρα προέρχονται από ψιλο-άκυρα ιστολόγια,

Υπάρχουν δε και αναφορές σε "εμπορικό πόλεμο" μεταξύ προμηθευτών pangasius (στην Ασία αλλά και άλλων βιομηχανιών σε Ευρώπη) καθώς και περί προσπάθειες προστατευτισμού στις ΗΠΑ.

 

Ακόμη και οι "πηγές" αυτών των ιστολογιών δεν υποστηρίζουν τις κατηγορίες όπως διατυπώνονται...

..η μόνη πηγή είναι το εξής ντοκυμαντέρ ενός καναλιού της γαλλικής τηλεόρασης

http://www.dailymoti...sustainable_dev

 

Άλλες πηγές πέρα από αυτές λένε πχ

- πως ο ποταμός Mekong στο Βιετνάμ είναι ο δεύτερος σε βιοποικιλότητα στον κόσμο μετά τον Αμαζόνιο,

https://en.wikipedia...g#The_fisheries

- πως δεν είναι βιομηχανοποιημένος σε υψηλό βαθμό

https://en.wikipedia...ndustry_and_FDI

 

Εξάλλου απ' όσο γνωρίζω, χωρίς να παρέχω κανένα a priori κύρος στους θεσμούς αυτούς, τέτοια εισαγόμενα ψάρια στην ΕΕ ελέγχονται ανά φορτίο για βλαβερές ουσίες κι αν υπερβαίνουν τα όρια, απορρίπτεται ολόκληρο το φορτίο.

 

Το πρόβλημα δύναται να προκύψει περισσότερο από την υπερκατανάλωση -  όπως συμβαίνει και με κάποιες ποικιλίες πολύ ακριβότερων και καλύτερων ψαριών πχ σολωμού - δλδ είναι εντός προβλεπόμενων κι επιτρεπόμενων ορίων η όποια παρουσία βαρέων μετάλλων

 

...ΔΕΝ μιλάμε για το καλύτερο ψάρι, αλλά για μια φθηνή επιλογή με χαμηλες θερμίδες, σε λευκόψαρο που είναι όπως και τα περισσότερα του είδους του ουδέτερα στη γεύση.

 

Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες

http://www.seafoodhe...items/pangasius

http://seafood.vasep...tor-profile.htm

http://www.seafood.v...ngasius26QA.pdf

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...