Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια που μιλάμε για μέλι να πω και το εξής πολύ ενδιαφέρον.

Σε περιτπώσεις χαμηλής τιμής μελιού (λόγω προσφοράς ή ότι άλλο) στην ετικέτα δεν γράφει τυπωμένη την προέλευση αλλά κάτι σαν "Προέλευση: Δες καπάκι" το οποίο καπάκι έχει όντως την προέλευση τυπωμένη με εκτυπωτική.

Τί σημαίνει αυτό για μένα;

Ότι έχουν έτοιμα χιλιάδες τέτοια βαζάκια με έτοιμες (universal) ετικέτες, κλπ και απλά τα γεμίζουν με ότι μέλι βρεθεί του οποίου την προέλευση τυπώνουν την τελευταία στιγμή.

Δεν το λέω σαν κάτι παράνομο (που προφανώς δεν είναι) αλλά σου (μου τουλάχιστον) δημιουργεί σκέψεις.

• Like 1
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και γιατί αυτό τους χαρακτηρίζει ψευτες; 

Επειδή κάποτε έκαναν μια έκπτωση Χ, πρέπει παντα να κάνουν την ίδια έκπτωση;

Προσφορά, σημαίνει προσωρινή μείωση τιμής, οχι μονιμη μείωση τιμής

Στο κάτω κάτω αν βλέπεις οτι ΔΕΝ σε συμφέρει μην αγοράσεις, αυτή  είναι η δύναμη σου

Δεν ανέφερα πουθενά για μόνιμη μείωση τιμής και δεν αγοράζω μέλι γιατί τυγχάνει να έχω δικό μου.

Αναφέρω όμως, πως ψεύτικη προσφορά χαρακτηρίζεται η "προσφορά" ενός προϊόντος που τη μία βδομάδα είναι σε προσφορά στα 3.5€ και μετά από μόλις 2 βδομάδες είναι πάλι σε "προσφορά" στα 4.5€.

Όταν ένα προϊόν τέτοιας χαμηλής αξίας, αυξάνεται κατά 1€ μέσα σε 2 εβδομάδες, είναι μεγάλο το ποσοστό αύξησης. 

Προσφορά μπορεί να θεωρηθεί και η μείωση κατά 0.01€ ενός προϊόντος που κανονικά κοστίζει 1000€. Δεν σημαίνει όμως και πως είναι πραγματική...

Δημοσ.

Δεν ανέφερα πουθενά για μόνιμη μείωση τιμής και δεν αγοράζω μέλι γιατί τυγχάνει να έχω δικό μου.

Αναφέρω όμως, πως ψεύτικη προσφορά χαρακτηρίζεται η "προσφορά" ενός προϊόντος που τη μία βδομάδα είναι σε προσφορά στα 3.5€ και μετά από μόλις 2 βδομάδες είναι πάλι σε "προσφορά" στα 4.5€.

Όταν ένα προϊόν τέτοιας χαμηλής αξίας, αυξάνεται κατά 1€ μέσα σε 2 εβδομάδες, είναι μεγάλο το ποσοστό αύξησης. 

Προσφορά μπορεί να θεωρηθεί και η μείωση κατά 0.01€ ενός προϊόντος που κανονικά κοστίζει 1000€. Δεν σημαίνει όμως και πως είναι πραγματική...

Αν όμως η "κανονική" τιμή του προϊόντος είναι πχ τα 5 ευρώ, τότε προσφορά είναι και τα 3,5 και τα 4,5. Απλά είναι διαφορετικό το ποσοστό έκπτωσης την κάθε φορά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "αύξηση".

Αύξηση είναι η οποιαδήποτε ανατίμηση επί της κανονικής τιμής και δεν νοείται ώς "αύξηση" η μειώση του ποσοστού έκπτωσης ή η όποια αλλαγή προσφοράς (εφόσον βέβαια είναι χαμηλότερη από την αρχική τιμή).

Σαφώς και είναι πραγματική (εκτός πια αν αρχίσουμε να συζητάμε για το τι σημαίνει "πραγματικό")

Τώρα για το ότι δεν είναι άξια λόγου, σίγουρα και δεν είναι.

Αλλά εκεί πρέπει ο καθένας να βάλει το μυαλό του να σκεφτεί και, στην περίπτωση του Lidl, να μην θεωρεί ότι όπου κόκκινο ταμπελάκι σημαίνει ότι πρέπει να τα παίρνει δέκα δέκα

• Like 2
Δημοσ.

Ας το ξαναγράψω εδώ μπας και μας διαβάζει κανένας lidlοmanager:

Οταν πληρώνουμε μαντρόσκυλο security για να μην μας ανοίγουν τα σώβρακα, τον μαθαίνουμε τουλάχιστον στοιχειώδεις τρόπους, ήτοι δεν πάμε πάνω από τον πελάτη που δεν έχει προλάβει να ακουμπήσει τη συσκευασία και του βάζουμε προληπτικά τις φωνές "είπαμε κύριε, δεν ανοίγουμε συσκευασίες!". :angry:

(κουτσομπολιό in spoiler)

Τον κατάλαβα τον μπαγλαμά τι φρούτο ήταν γιατί μας πήρε στο κατόπι από την είσοδο ακόμα. Μάλλον του τάξανε τίποτε προαγωγή και δυο κιλά φέτα αν πιάσει κανένα ελαφροχέρη. Φτάνουμε στα καλάθια με τις προσφορές μαζί κι ο μαντρόσκυλος, στέλνω τη γυναίκα μου πιο πίσω να τραβάει διακριτικά βίντεο και φεύγω να ψάξω τα κουτιά με τις σωβρακοφανέλες για το επιθυμητό νούμερο. Μόλις πιάνω κουτί με XXL σώβρακο και το αφήνω, τσουπ ο μπαγλαμάς αρχίζει το ποίημα...

Προφανώς καταλαβαίνετε οτι ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους γιατί ο βλάκας είχε το θράσος να υποστηρίξει οτι άνοιξα συσκευασία (μου έδειχνε το ανοιχτό δείγμα) και ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Ηρθε προιστάμενος, παίξανε τα βίντεα και κλάψανε μέχρι και τα μπρόκολα. Ελπίζω ήδη να τον στείλανε πρόωρες διακοπές γιατί αν τον ξαναπετύχω την άλλη βδομάδα, σίγουρα θα μας δείτε πρωτοσέλιδο: "άνθρωπος δάγκωσε μαντρόσκυλο".

Δηλαδή ρε παιδιά εκεί στα lidl, αμα τον βλέπετε οτι δεν μπορεί ο μπορέλι και θέλει ξανά 1η δημοτικού και αργά αργά, καλύτερα να βάζετε καμιά κοπελιά με βαρύ εμπρόσθιο οπλισμό που τουλάχιστον σε πιάνουν εξαπίνης κι έχουν ακαταμάχητα επιχειρήματα.

Ευχαριστούμε Lidl.

• Like 3
Δημοσ.

Τα Lidl Κερκυρας αναβαθμιζονται (επεκταση κεντρικου κτιριου,εξωτερικοι χωροι κτλ κτλ) τα εργα εχουν ξεκινησει αρκετο καιρο αλλα ακουσα οτι ειναι 24/7.Δεν ξερω αν ισχυει αλλα 19.00 ειχε στο εργοταξιο 30 τουλαχιστον ατομα να δουλευουν...Βλεπεις μετα κατι δημοσια εργα μικροτερης κλιμακας που κρατανε χρονια και λες αι στα διαλα ας γινουν ολα ιδιωτικα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει προισταμενος στα Λιντλ; Νομιζα οτι το καθε μαγαζι το τρεχουν οι τρεις υπαλληλοι μονο...

• Like 2
Δημοσ.

προφανως και υπαρχει "προισταμενος" απλα ειναι σαν εργαζομενος , και δουλευει και αυτος δεν καθεται... ειναι σαν "συναδελφος" αποτι εχω καταλαβει..

οσο για το περιστατικο παραπανω με τον σεκιουριτυ, σαν πελατες εχουμε δικαιο, αλλα εγω δεν το κανω θεμα, διοτι σεβομαι την κακομοιρια της θεσης και τα χαλια λεφτα που σιγουρα περνουν...

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει προισταμενος στα Λιντλ; Νομιζα οτι το καθε μαγαζι το τρεχουν οι τρεις υπαλληλοι μονο...

Ναι συνήθως αυτός που έχει και την επίβλεψη στην αποθήκη χρεώνεται και το μαγαζί. Αλλά μπορεί να είναι ταμείο, να ξεφορτώνει κτλ. ;)

οσο για το περιστατικο παραπανω με τον σεκιουριτυ, σαν πελατες εχουμε δικαιο, αλλα εγω δεν το κανω θεμα, διοτι σεβομαι την κακομοιρια της θεσης και τα χαλια λεφτα που σιγουρα περνουν...

Τα χάλια λεφτά δεν λένε κάτι, κι εγώ χάλια λεφτά έχω και είμαι μια χαρά με το χαμόγελο και δεν τα κάνω μπαλόνια σε κανένα για να ψωνίσω. Ειναι λόγω γιορτών, κάθε Δεκέμβρη και Μαρτιο-Απρίλιο το ίδιο βιολί με τους σέρλοκ χολμς, εντάξει εν προκειμένω ο τύπος είναι ψυχάκιας και οφείλουν να τον έχουν στείλει για παγωτό όχι να του δώσουν και πόστο. Εκεί μέσα μπαίνουν οικογένειες, δεν είναι νυχτομάγαζο.

Στο τέλος τέλος αυτοί χάσανε, δεν ψώνισα και σώβρακα που ήθελα :P

Δημοσ.

Το θέμα με τις ανοιγμένες συσκευασίες και το ανακάτεμα μαλλιά κουβάρια κυρίως στα είδη ένδυσης, εσώρουχα κτλ έχει παραγίνει.

Από την άλλη πλευρά οι υπάλληλοι ασφαλείας πρέπει να σέβονται και να μην παραβιάζουν τον προσωπικό χώρο του πελάτη του καταστήματος.

B)

• Like 1
Δημοσ.

γύρισα πρίν από λίγο από το leroymerlin (ειχα  νά πάω περίπου 1.5 μήνα ) πού βρίσκεται στήν πειραιώς στόν αγιο ιωάννη ρέντη , κ πρέπει νά εγινε αυτό τίς τελευταίες ημέρες απ οτι μού ειπαν  οι υπάλληλοι ,στην εξοδο λοιπόν υπάρχουν γύρω στά 10 - 15 ταμεία ,(κυριολεκτικά εχασα τό μέτρημα ) κ δέν καθυστερούσες σχεδόν καθόλου οσα πράγματα κ αν ειχες  ,αυτό δείχνει οτι σέ σέβεται σάν πελάτη κ οχι οπως τό lidl πού συνήθως εχει 3 η 4 ταμεία ανοικτά κ αν φωνάξει ο κόσμος μέ τό ζόρι ανοίγουν αλλο ενα .....

Δημοσ.

Αυτο που λες στο καταστημα ειναι οντως οτι καλυτερο, μπαινεις σε ΜΙΑ και μοναδικη ουρα και οποιο ταμειο ελευθερωθει πας. Το ιδιο συστημα ειχε στο Carrefour Αλιμου. Ετσι δεν κολλας σε περιεργους τυπους στα ταμεια που συνηθως ειναι παντα μπροστα σου.

Νομιζω οτι θα επρεπε να γινει σε ολα τα καταστηματα το ιδιο συστημα. Στα Lidl ευτηχως παντα υπαρχει καποιος γερος που θα γκρινιαζει για τα ταμεια, γιατι νεους δεν βλεπω να μιλαει κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

ασχετο, αλλα η μπουγατσα καρδις (νομιζω 1.99 σε προσφορα προ καιρου που την πηρα) σπερνει... συσκευασια περιπου μισο κιλο σε ετοιμο ταψακι, την μιση τωρα και την αλλη μιση αυριο για πρωινο...

φοβερη.... και εχει μεσα και αχνη ζαχαρη και κανελα..

και εχω φαει και τις επωνυμες, η μπουγατσα αυτη δινει ρεστα

(οχι δεν ειμαι ο καρδις :P )

Δημοσ.

Λατρης της μπουγατσας εισαι σιγουρα. Παρε χρυση ζυμη ή καποιες με λεπτο φυλλο οταν βγαινουν σε προσφορα σε αλλες αλυσιδες πχ Γαλαξιας και θα μεινεις στον τοπο.

Καρδης απλα υποφερτη θα ελεγα. Θα ξαναπαρω καποια στιγμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...