Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλωστε, θα βγεις έξω αν με τα 15-20 ευρώ που θα δώσεις, πάρεις και μια απλή 3 ευρώ?

Ποια 3€? 1,15 εχoυν οι 2 στο Lidl.

Επίσης και για τις απλές οδοντόβουρτσες, δεν πιστεύω να αγοράζεις από τα λιντλ...?

Γιατι, τι παραπανω εχουν οι οδοντοβουρτσες του φαρμακειου που τις πουλανε 5 και 6€?

Στο φαρμακειο απλα πληρωνεις σε τιμες φαρμακειου. Άλλο παραδειγμα: οι οδοντόπαστες Λακαλουτ στο φαρμακειο κανουν 5,5€, στο Σκλαβενιτη 3,43€.

Κάθε ποτε αλλαζεις την οδοντοβουρτσα σου? Αυτό είναι το θεμα.

Μην είστε "χαζοί" μερικοί. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι το λιντλ είναι σάπιο και ψωνίζουμε από ανάγκη. Αν ο βασικός μισθός ήταν 1000 ευρώ κανείς δεν θα πήγαινε εκεί.

Δεν ειναι ετσι, τα ιδια ειδη σε αλλα σουπερμαρκετ είναι ακριβοτερα, οποτε γιατι να τα πληρωσουμε παραπανω, μαζοχες ειμαστε?

Και τι σε κανει να πιστευεις ότι το Λιντλ ειναι "σαπιο" ενώ όλα τα αλλα σκιζονται για την υγεια μας?..

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

• Όπως και σε Ελληνικό σουπερ μαρκετ έχει 1+1 με 2 ευρώ. Εγώ δεν εμπιστεύομαι την υγεία μου σε φθηνές λύσεις γιατί 'ότι πληρώνεις παίρνεις'

Για ηλεκτρικές μίλησα για φαρμακεία. Που και σε Ελληνικά σουπερ μαρκετ έχει. Απλά στο σουπερ μαρκετ έχει 1-2 (οραλ β) ενώ στο φαρμακείο μπορεί να έχει και κάποια γνωστή-πιο-ακριβή μάρκα, καλύτερη. Και πάλι όμως δεν έχει ουσιαστική διαφορά. ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΛΙΝΤΛ!!!!

Τι να σου πω. αν τα λιντλ την ΟραλΒ από 20 ευρώ που έχει σε Ελληνικό σουπερ μαρκετ την δίνουν 10, γιατί όχι!

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτές οι οδοντόκρεμες dentalux δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικές.

Αισθάνεσαι ότι τα δόντια δεν καθαρίζουν. Είμαι και από αυτούς που δεν έχουν γενικότερα προβλήματα

με τα δόντια.

Ίσως είναι κατάλληλες για ενδιάμεσα βουρτσίσματα.

Δημοσ.

Φιλε tsaliki το οτι πιστευεις εσυ και πολλοι αλλοι το οτι πληρωνεις παιρνεις και το οτι δεν παιζουμε με την υγεια μας αρα παιρνουμε επωνυμα προιοντα ειναι απολυτα σεβαστη η αποψη. Μηπως ομως αυτη η λογικη εκανε τις επωνυμες μαρκες να εχουν τιμες στα υψη; Χρησιμοποιω οδοντοκρεμα lidl και σε πληροφορω οτι αν μου κλεισουν τα ματια δεν καταλαβαινω διαφορα αν ειναι ανωνυμη η επωνυμη. Επισης στα στοιχεια πισω αναγραφει οτι παραγεται απο μια εταιρια στη γερμανια που αν τη googlαρεις μπορεις να μαθεις για τις προδιαγραφες των προιοντων της κλπ. Ποιος ξερει λοιπον ποια ειναι η καλυτερη για την υγεια μας οδοντοκρεμα, αυτη η ανωνυμη η η επωνυμη; Μηπως οι 10000000 οδοντιατροι που συνιστουν επωνυμη για να παιρνουν το μεροκαματακι τους; Αυτοι θα μου δικαιολογησουν την τετραπλασια τιμη της (αντε διπλασια αν την πετυχεις 1+1 δωρο οπως λες);

Δημοσ.

• Όπως και σε Ελληνικό σουπερ μαρκετ έχει 1+1 με 2 ευρώ. Εγώ δεν εμπιστεύομαι την υγεία μου σε φθηνές λύσεις γιατί 'ότι πληρώνεις παίρνεις'
  •  

Πως μια φτηνη οδοντοβουρτσα μπορει να βλαψει την υγεια σου? βουρτσα είναι.

Σημασια εχει να την αλλαζεις τακτικα, όχι κάθε 160 μηνες.

Φιλε tsaliki το οτι πιστευεις εσυ και πολλοι αλλοι το οτι πληρωνεις παιρνεις και το οτι δεν παιζουμε με την υγεια μας αρα παιρνουμε επωνυμα προιοντα ειναι απολυτα σεβαστη η αποψη. Μηπως ομως αυτη η λογικη εκανε τις επωνυμες μαρκες να εχουν τιμες στα υψη; Χρησιμοποιω οδοντοκρεμα lidl και σε πληροφορω οτι αν μου κλεισουν τα ματια δεν καταλαβαινω διαφορα αν ειναι ανωνυμη η επωνυμη.

Ε όχι, άλλο η οδοντοπαστα. Εκει θα προσεξεις ποια θα παρεις.

Αν κλεισεις τα ματια δε θα καταλαβεις τη ποιοτητα, μονο τη γευση.

Δημοσ.

Ε όχι, άλλο η οδοντοπαστα. Εκει θα προσεξεις ποια θα παρεις.

Αν κλεισεις τα ματια δε θα καταλαβεις τη ποιοτητα, μονο τη γευση.

Πάντως αυτές οι οδοντόκρεμες dentalux δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικές.

Αισθάνεσαι ότι τα δόντια δεν καθαρίζουν. Είμαι και από αυτούς που δεν έχουν γενικότερα προβλήματα

με τα δόντια. Ίσως είναι κατάλληλες για ενδιάμεσα βουρτσίσματα.

Ολες ίδιες είναι οι οδοντόκρεμες, αν μιλάμε για τις κοινές. Φθόριο έχουν, άρωμα, μέντα έναν αφριστικό παράγοντα και κάποιο ελαφρύ καθαριστικό σε μικρή ή μεγαλύτερη αναλογία. Συνήθως το φθόριο (sodium fluoride) είναι στα 1400 ppm, άλλες έχουν 1000 ή και 700ppm. Επειδή ακριβώς είναι ένα τόσο απλό προιόν στην κατασκευή, έχει παίξει τεράστια διαφήμιση και γενικά marketing (δηλ. μίζες σε γιατρούς και φαρμακεία) για να προωθούνται συγκεκριμένα ως ¨"αποτελεσματικότερα".

Το σημαντικό στην οδοντόκρεμα είναι να μην έχει ευαισθησία ο χρήστης σε κάποιο συστατικό , συνήθως ο παράγοντας αφρισμού ερεθίζει ευαίσθητα ούλα και ξυπνάει περιοδοντίτιδες κτλ. Είναι trial and error κατάσταση. Οσο για αυτές που ασπρίζουν τα δόντια, κάνουν θαύματα, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κτλ δεν σχολιάζω τίποτε, καταλαβαίνετε οτι είναι εξ'ορισμού μούφες.

Οι οδοντόκρεμες που έχουν διαφορά είναι οι repair / relief , που περιέχουν Novamin (ή Calcium Phosphate) και ΔΕΝ περιέχουν Sodium Lauryl Sulfate -καθαριστικός παράγοντας στις κοινές οδοντόκρεμες που ερεθίζει ευαίσθητα ούλα.

Να προσθέσω ότι για τον καθαρισμό των δοντιών το 5% παίζει ρόλο η οδοντόκρεμα και 95% ο μηχανικός καθαρισμός δηλ. καινούργια βούρτσα και συχνή αλλαγή, ο χρόνος βουρτσίσματος, το σχολαστικό και σωστό καθάρισμα. Επίσης σημαντικότερο της τεχνικής και των υλικών είναι το διάστημα που μεσολαβεί από την τροφή μέχρι το καθάρισμα, αν χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα καθημερινά ή μόνο κάθε πάσχα μετά το αρνάκι κτλ.

• Like 6
Δημοσ.

Συχνά ο Μασούτης βγάζει τις Colgate -40%, κι εχει μερικες με επιπλεον προσφορά 1+1 όποτε βγαίνουν οςο και οι φθηνές no name.

Οςο για το φίλο που θάβει το λιντλ. Σεβαστή η άποψη αλλα ολότελα λανθασμένη. Το χειρότερο που μπορείς να πεις ειναι οτι ειναι τίμιο για τα λεφτά του. Σε μερικά προϊόντα μάλιστα (ειδικά στην εταιρεία Γλυκανθη που φτιάχνει προϊόντα με σουσάμι αλλα και στα μακαρόνια χωρίς γλουτένη) ειναι ΠΟΛΥ καλύτερο απο τα αντίστοιχα επώνυμα και σχεδόν στη μισή τιμη.

Δημοσ.

Εντός ορίων Δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχει άλλο λιντλ εκτός από αυτό στην ολυμπιαδος; γιατί αυτό είναι μικρό και άθλιο. Για να παρκαρεις δε το συζητώ

Δημοσ.

Μην είστε "χαζοί" μερικοί. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι το λιντλ είναι σάπιο και ψωνίζουμε από ανάγκη. Αν ο βασικός μισθός ήταν 1000 ευρώ κανείς δεν θα πήγαινε εκεί.

Εδώ ρε φίλε για ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν προτιμάμε τα Ελληνικά Σουπερ Μαρκετ και πηγαίνουμε στα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, θα προτιμήσουμε λιντλ... πλακα μας κανεις.

Επίσης και για τις απλές οδοντόβουρτσες, δεν πιστεύω να αγοράζεις από τα λιντλ...?

Είναι πολύ καλές. Αξίζει!  Άλλωστε, θα βγεις έξω αν με τα 15-20 ευρώ που θα δώσεις, πάρεις και μια απλή 3 ευρώ? Κάνετε λες και δεν μπορείτε να έχετε και τα 2. xD :D :P

Από περιέργεια ρώτησα περισσότερο. Έχω το πιο απλό μοντέλο της oral b, αυτό που πουλάνε και τα σούπερ μάρκετ. Απλή οδοντόβουρτσα δεν έτυχε να αγοράσω από τα lidl αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν τόσο υποδεέστερη σε σχέση με αυτές που πουλάνε τα άλλα σούπερ μάρκετ.

Δημοσ.

Με τις προπληρωμενες καρτες που πουλαει το λιντ μπορεις να κανεις αγορες πχ απο καταστηματα ρουχων; εχει απο τι ειδα 20€/50€ το ποσο πρεπει να καταναλωθει σε μια αγορα ή μπορεις τμηματικα;

Δημοσ.

Δεν ξερω τις καρτες αυτες αλλα επειδη στην εργασια μου μας δινουν προπληρωμενες με φορτωμενες ενα ποσο μεσα σαν επιπλεον δωρο τα χριστουγεννα (ω ναι ειμαι ρετιρε :) 20ευρω ειναι) ξερω τα παρακατω.

Αγοραζουμε οτι θελουμε με οποιοδηποτε ποσο, τμηματικα η ακριβες αντιτοιμο. Επισης στην τελευταια χρηση της καρτας για να καταναλωσουμε το υπολοιπο πληρωνουμε τον λογαριασμο τμηματικα, οσο εχει υπολοιπο η προπληρωμενη καρτα με την χρηση της καρτα και το υπολοιπο μετρητα.

Λιογικα ετσι θα ειναι και αυτη που λες.

• Like 2
Δημοσ.

Ολες ίδιες είναι οι οδοντόκρεμες, αν μιλάμε για τις κοινές. Φθόριο έχουν, άρωμα, μέντα έναν αφριστικό παράγοντα και κάποιο ελαφρύ καθαριστικό σε μικρή ή μεγαλύτερη αναλογία. Συνήθως το φθόριο (sodium fluoride) είναι στα 1400 ppm, άλλες έχουν 1000 ή και 700ppm.

Ποιες είναι οι κοινες και ποιες οι διακεκριμένες?

Δεν εχουν ολες οι οδοντοκρεμες φθοριο. Βεβαια αυτές που δεν εχουν είναι ουσιαστικα αχρηστες.

Δημοσ.

Ποιες είναι οι κοινες και ποιες οι διακεκριμένες?

Χωρις φθόριο μόνο αυτές για τα παιδάκια για να συνηθίσουν το βούρτσισμα, δεν κάνουν για ενήλικες. Κοινές είναι όλες αυτές που βρίσκεις στα ΣΜ colgate, aim, dentalux κτλ. Διακεκριμένες αυτές που είναι για προστασία ούλων ή για ευαίσθητα δόντια πχ. colgate repair sensodyne emoform elgydium τέτοιες.. Για παράδειγμα η lacalut που έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω, είναι μια πολύ γνωστή και αποτελεσματική οδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα (υπάρχει πλέον και σε μερικά ΣΜ).

Δεν συγκρίνονται αυτές με την dentalux του lidl, η dentalux πάντως εκτός απο εξαιρετικά φτηνή είναι και καλή αν δεν θέλεις να είναι καυτερή -λόγω ελάχιστης μέντας- και δεν θέλεις πολύ αφρό. Η colgate μπροστά της είναι σαν να μασας τσιχλόφουσκα και αφήνει έντονη γεύση. :mrgreen:

Edit: α, εσύ ήσουν με τη lacalut, άρα ξέρεις από πρώτο χέρι! :-D

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...