Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι τέτοιου είδους λάμπες σε φανάρια αυτοκινήτου τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για αυτές, δημιουργούν προβλήματα και έχουν το ιδίωμα να τυφλώνουν τους οδηγούς

στο αντίθετο ρεύμα λόγω ακατάλληλων καθρεπτών.

Υπάρχουν δύο ειδών φανάρια, με reflector ή με projector. Εάν είναι το δεύτερο δεν τυφλώνει τους απέναντι.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όσο ανεβαίνουν τα kelvin μειώνεται η φωτεινότητα.

projector_headlight_explain.jpg

Δημοσ.

Νομιζω οτι οσο ανεβαινουν τα kelvin αυξανεται η φωτεινοτητα. Κοιταζω να αλλαξω κατι λαμπες αλογονου που εχω σε ενα φωτιστικο και τουλαχιστον στα led που κοιταζω οσο αυξανει η θερμοκρασια (οσο πιο μπλε ειναι το φως) τοσο αυξανει τα lumen.

Δημοσ.

Όταν είχα ρωτήσει κι εγώ για τις λάμπες με 50% αυξημένη απόδοση, ο ηλεκτρολόγος με ρώτησε αν έχω προβολής ομίχλης. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα ορατότητας σε τέτοιες συνθήκες.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι οσο ανεβαινουν τα kelvin αυξανεται η φωτεινοτητα. Κοιταζω να αλλαξω κατι λαμπες αλογονου που εχω σε ενα φωτιστικο και τουλαχιστον στα led που κοιταζω οσο αυξανει η θερμοκρασια (οσο πιο μπλε ειναι το φως) τοσο αυξανει τα lumen.

Ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει... 100%

hidchart_1.jpg

Λάμπες led για φωτιστικό ξέρω ότι κυκλοφορούν 2700Κ (warm), 3000K (warm) 4500K (daylight) και 6000Κ (cold). Παραπάνω Kelvin σε λαμπτήρα led δεν έχει πάρει το μάτι μου. Ενδεχομένως οι κινέζοι να έχουν βγάλει στην αγορά.

Εγώ είχα πάρει σαν xenon που έλεγε και έβγαζαν πολύ ωραίο φως. Τις έχω 2 χρόνια νομίζω τουλαχιστων

Στην Ευρώπη για να τοποθετήσεις xenon θα πρέπει να πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Λάμπες μέχρι 4500 Kelvin (ή 4200Κ αν θυμάμαι καλά)

β. Φανάρι με projector

γ. Αυτόματη ρύθμιση ύψους προβολέων

δ. Σύστημα πλυσίματος φαναριών

Δημοσ.

Μα δεν είναι xenon απλά η λάμπα βγάζει περίπου 4000κ . Κάποιους που ρώτησα κιόλας δεν τους πανιαζει

Κατάλαβα λάθος μάλλον...

Δημοσ.

Πηρα λαμπες Η7, δεν ξερω ποιο μοντελο ηταν καλυτερο πηρα αυτο που ελεγε για μεγαλη διαρκεια καθως δεν μου αρεσει καθολου η υψηλη θερμοκρασια χρωματος στα φαναρια. Και τωρα απο το Lidl Η7 φοραει το αυτοκινητο, καποια χρονια πισω τα ειχα παρει, και ειναι μια χαρα.

σ ευχαριστω για την απαντηση!!

τελικα εγω κατεληξα στο +50% (τυχαια εντελως).τις εβαλα εκανα και μια βολτα καλες φανηκαν δεν ειδα και εγω κατι περιεργο.Μια χαρα αγορα μου φαινεται με 6 ευρω

Δημοσ.

Σήμερα το Lidl με απογοήτευσε για πρώτη φορά. Πήγα να αγοράσω το στιγμιαίο καφέ Belarom 200g και με φρίκη και τρόμο διεπίστωσα ότι ανέβασε την τιμή κατά ενα ολόκληρο ευρώ, από 3,49 στα 4,49! Το ίδιο έκανε και με το γερμανικό γυάλινο Nescafe 200g από 4,99 στα 5,99! Ούτε τη δεκαετία του 80 με πληθωρισμό 25% δεν ανέβαιναν ετσι οι τιμές. Οφείλω να ομολογήσω ότι σαν γεύση ο Belarom μοιάζει πολύ με NES σε αντίθεση με τα αντίστοιχα οικονομικά προϊόντα αβ ή mymarket που μυρίζουν προς εμετό. Αν είναι να πουλάει σε τιμές μπαλασκα καλύτερα να τα μαζέψουν. Εχω mymarket ακριβώς δίπλα μου. Συγχωρέστε με στην περίπτωση που έχει αναφερθεί ήδη, εγώ σήμερα το διαπίστωσα.

• Like 1
Δημοσ.

Παρολο που μενω σε περιοχη που εχει Μπαλασκα δεν ειχα την χαρα να μπω ποτε μεσα, μονο μυρισα τα φρεσκοψημενα φαγητα οταν περναγα απο εξω. Θα μπορουσες να εξηγησεις τι σημαινει "να πουλαει σε τιμες μπαλασκα"; Τι το ιδιαιτερο εχει αυτο το καταστημα;

Δημοσ.

Παρολο που μενω σε περιοχη που εχει Μπαλασκα δεν ειχα την χαρα να μπω ποτε μεσα, μονο μυρισα τα φρεσκοψημενα φαγητα οταν περναγα απο εξω. Θα μπορουσες να εξηγησεις τι σημαινει "να πουλαει σε τιμες μπαλασκα"; Τι το ιδιαιτερο εχει αυτο το καταστημα;

Σου τσιμπάνε τον κώλο, στον πιάνουν, είναι πανάκριβο. Πας μόνο για delicatessen που δεν φέρνουν οι άλλοι και το πορτοφόλι το αφήνεις προκαταβολικά στο ταμείο για να μην σου κακοφανει στο τέλος

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα το Lidl με απογοήτευσε για πρώτη φορά. Πήγα να αγοράσω το στιγμιαίο καφέ Belarom 200g και με φρίκη και τρόμο διεπίστωσα ότι ανέβασε την τιμή κατά ενα ολόκληρο ευρώ, από 3,49 στα 4,49! Το ίδιο έκανε και με το γερμανικό γυάλινο Nescafe 200g από 4,99 στα 5,99! Ούτε τη δεκαετία του 80 με πληθωρισμό 25% δεν ανέβαιναν ετσι οι τιμές. Οφείλω να ομολογήσω ότι σαν γεύση ο Belarom μοιάζει πολύ με NES σε αντίθεση με τα αντίστοιχα οικονομικά προϊόντα αβ ή mymarket που μυρίζουν προς εμετό. Αν είναι να πουλάει σε τιμές μπαλασκα καλύτερα να τα μαζέψουν. Εχω mymarket ακριβώς δίπλα μου. Συγχωρέστε με στην περίπτωση που έχει αναφερθεί ήδη, εγώ σήμερα το διαπίστωσα.

Δεν είναι θέμα lidl το είχαμε συζητήσει σε προηγούμενα μηνύματα. Είναι θέμα τρελής φορολόγησης.

Ευτυχώς έχω στοκάρει. Μαλλον όμως είχαν κρύψει τους νες στο γυάλινο Γερμανικής συσκευασίας.

Δημοσ.

Μαλλον όμως είχαν κρύψει τους νες στο γυάλινο Γερμανικής συσκευασίας.

Στο κατάστημα που πάω εγώ υπήρχε πάντα διαθεσιμότητα. Ποτέ δεν λείπουν. Καταλαβαίνω ότι ο καφές έχει ανέβει από 1/1 αλλά αύξηση λιανικής τιμής κατά 30%, εντάξει, έλεος

Δημοσ.

Δεν πήγα σε άλλα ΣΜ για να δω τιμές στους καφέδες για να σου πω την αλήθεια αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Δεν πήγα σε άλλα ΣΜ για να δω τιμές στους καφέδες για να σου πω την αλήθεια αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Πχ ο Σκλαβενίτης έχει ακόμα τον νες 200g στα 6,60
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...