gia_nnis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Γιατί να μην πάρει αυτό; http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=64382 Γιατι δεν ειναι ακριβο.. αρα δεν ειναι και καλο! Κλασικη Ελληνικη νοοτροπια..
blazar Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 ....δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ χορτομπέρδεμα (με το "αρμυρίκι" ίσως εννοείς - το οποίο επίσης παίζει να προέκυψε από παραφθορά της "αλμύρας" btw. Η κοινή άλλωστε ρίζα, είναι "η αλς / της αλώς κτλ"), όμως η "αρμύρα" χρησιμοποιούταν/χρησιμοποιείται κανονικά. Πολλοί άλλωστε γλωσσικοί τύποι που ξεκίνησαν ως λάθη καθιερώθηκαν ως επίσημη εναλλακτική στην πορεία των χρόνων. Και από μπαρμπάδες και από λογοτέχνες και από επαρχιώτες και από άτομα της πιάτσας. Σούμα : δεν είναι λάθος. Το αρμυρίκι είναι άλλο. Είναι είδος δέντρου. Το είπες και μόνος σου. Με λ. Αφού η ρίζα είναι τέτοια, δεν μπορεί το παράγωγο να αλλάζει σύμφωνο με τέτοιο τρόπο. Τώρα για την καθιέρωση ως επίσημης εναλλακτικής, εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Όσο καθιερωμένα είναι τα επειδής, ξαναεπαναλαμβάνω, απο ανέκαθεν, κτλ..., άλλο τόσο επίσημα εναλλακτικό είναι και το συγκεκριμένο. Όλα εξαρτώνται από το επίπεδο του καθενός.
achilles_g_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Γιατι δεν ειναι ακριβο.. αρα δεν ειναι και καλο! Κλασικη Ελληνικη νοοτροπια.. το βρήκες! Εσύ είσαι ο έξυπνος Ελληνας! Αν θέλει το παιδί που ενδιαφέρεται μπορει να μου στείλει pm να του εξηγήσω τις διαφορές.
Liverpool89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Τελικα το ψημιακο θερμόμετρο το πήρα, όντως εχει δικια του μπαταρια, αλλα με γειωσε που δεν εχει φωτισμο ή εγω δεν το καταλαβα. Κατι που θα επρεπε να χει Υπαρχει καμια πατεντα κατι να ενσωματώσω πανω στο θερμόμετρο φωτισμος εστω ενα λαμπακι.
pigeon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Αν θέλει το παιδί που ενδιαφέρεται μπορει να μου στείλει pm να του εξηγήσω τις διαφορές. Γιατί δεν μας εξηγείς τις διαφορές δημόσια μιας και είμαστε σε δημόσια συζήτηση; Επειδή έχει γίνει ντόρος για το συγκεκριμένο του lidl και το θεωρώ κι εγώ μια χαρά εργαλείο. Προσωπικά έχω και ενδιαφέρον και περιέργεια να μάθω αν υπάρχει κάποια διαφορά από τα ακριβά. 1
gregdel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 http://www.hypertension.gr/Content/pressure03.aspx http://bhsoc.org//index.php?cID=246 http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html#ArmTable Καλό είναι με την πίεση να μην παίζουμε... με κανέναν τρόπο
achilles_g_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 http://www.hypertension.gr/Content/pressure03.aspx http://bhsoc.org//index.php?cID=246 http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html#ArmTable Καλό είναι με την πίεση να μην παίζουμε... με κανέναν τρόπο Γι αυτό πρότεινα συγκεκριμένα τα 2 και φυσικά μετά από συμβουλή γιατρού... Αλλά είμαι ο κλασσικός ο Έλληνας και ο φίλος μου γιατρός παίρνει μίζες από τις εταιρίες 2
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 και φυσικά μετά από συμβουλή γιατρού... ....γιατροί : επιστήμονες και επαγγελματίες, που κατά καιρούς έχουν εγκληματήσει ξεχνώντας μέσα σε ασθενείς βελόνες, τανάλιες, οδοντοστοιχίες, κύβους του Ρούμπικ και κύβους Knorr, που έχουν ξεμπερδέψει κόσμο δίνοντας λάθος φάρμακα/λάθος ποσότητα φαρμάκων/λάθος συμβουλές, που χρεώνουν ένα τσεκάρισμα για κοινό κρυολόγημα χαλαρά κα'να 50άρικο...............και ο κατάλογος ατελείωτος σχετικά με την "άλλη" πλευρά του τί συνεπάγεται η λέξη "γιατρός". Το νόημα των αποπάνω; Όσο κι αν ακούγεται καλύτερο σαν πρόταση από το "και φυσικά μετά από συμβουλή θερμοϋδραυλικού", δεν σημαίνει απαραίτητα και "εντάξει μάγκες, βαρέστε προσοχές τώρα". Στην ουσία : καλές οι προτάσεις για συγκεκριμένα εργαλεία που έχουν τεσταριστεί από εγκεκριμένες υπηρεσίες, προτιμούνται από ευυπόληπτες οργανώσεις και πιθανότατα δουλεύουν τζιτζί - το ερώτημα όμως είναι αν πχ το Sanitas του Lidl έχει συγκεκριμένα προβλήματα και ποιά είναι αυτά. Και για κάτι τέτοιο, κάτι πραγματικά αξιόπιστο, πέρα από το βαρύγδουπο "ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΡΟΣ", θα ήταν μόνο το να έμπαινε κάποιος γιατρός στον κόπο να πειραματιστεί με το συγκεκριμένο, παράλληλα με ένα κλασσικό μανομετρικό και να μας πει τα συμπεράσματα. Προσωπικά πιστεύω πως οι όποιες διαφορές θα ήταν αμελητέες. Ένας επαγγελματίας αφέτης πχ αν τον ρωτούσες θα σου έλεγε ότι αν θες αξιόπιστη χρονομέτρηση να πάρεις το τάδε Rolex του χιλιάρικου. Όμως στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει γίνει κοινός τόπος, ο καθ' ένας κάνει την δουλειά του και με ρολόι του δίευρου από το παζάρι. Του αφέτη παίζει να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο τα επόμενα 150 χρόνια, ενώ το παζαρίσιο θα χάσει 5 λεπτά στην 20ετία, οπότε, χου γκιβς ε φακ; Έτσι και με τα πιεσόμετρα, καθώς δεν νομίζω το λιντλίσιο να δείξει "όλα οκέικ" και να έχει κανείς πίεση δεκαοχτώ. Το να χάνει "κάτι χιλιοστά" στις ενδείξεις, δε νομίζω πως θα σώσει κανέναν που έχει λόγο να παρακολουθεί την πίεσή του. Άσε που όσο και να πληρώσεις ένα πιεσόμετρο, όταν δεν νιώθεις καθόλου καλά και αυτό δείχνει "12 και 8", θα τρέξεις σε νοσοκομείο, έτσι δεν είναι; Η διαφορά στα παραπάνω έγκειται στα 30, 40, 50 παραπάνω Ευρώ. Κι αν κάποιος έχει την άπλα στις μέρες μας να πει "μωρέ, τί 30, τί 40, τί 50 - εγώ θα πάρω το καλό", ας το κάνει. Στο κάτω-κάτω, ψυχολογικά είναι μεγάλο συν να μην έχει την αμφιβολία, όταν έσκασε αρκετές δεκάδες Ευρώ για να πάρει "το πιστοποιημένο, το καλό, το γνωστό, το ακριβό - το αξιόπιστο ρε γαμώτη", ότι το εργαλείο κάνει δουλειά. Όποιος πάλι τα μετράει ένα-ένα, δε νομίζω ότι θα χάσει να πάρει αυτό του Λιντλ. Και στην τελική, ας πάρει με 10Ε κι ένα αναλογικό να κάμνει για καιρό παράλληλες μετρήσεις, κι αν μετά από μήνες σιγουρευτεί ότι το "γερμανικό" είναι φορ δε πούτζεν, να πάει να το βάλει στον κώλο του υπεύθυνου του καταστήματος από το οποίο το αγόρασε. Και θα του μείνει και το καλό καβάτζα. 2
achilles_g_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει...δεν ειπα το είπε αλλά είπα μετά απο συμβουλή γιατρού...φίλου μου (το hartmann το χρησιμοποιεί).. κ ήξερα ότι δεν θα μείνει ασχολίαστο κ αυτό. Τώρα αν θέλεις πάρε το sanitas. Το να συγκρίνεις την ακρίβεια της μέτρησης της πίεσης με την ώρα το θεωρώ το λιγότερο ατυχές. Εγώ πρότεινα κάποια που θεωρούνται από τα αξιόπιστα και προτεινόμενα για οικιακή χρήση και με τα οποία κάποιες άσημες ανεξάρτητες οργανώσεις οι οποίες μπορεί και να τα παίρνουν για να μη ασχολούνται με το sanitas (γιατί είναι αγγλικές ή αμερικάνικες και αυτόματα απεχθάνονται τον γερμανό), το οποιο ούτε στην περιγραφή του λέει για αν εχει κάποια πιστοποίηση αλλα δεν βαριέσαι... πίεση είναι...δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Εξάλλου η sanitas εξειδικεύεται στα ιατρικά προϊόντα..τι να μας πουν η microlife, η Omron και η hartmann.... Και αν θέλεις και για μέγιστη ακρίβεια συνεχόμενες μετρήσεις και μέσο όρο..δεν βαριέσαι...το κάνεις κ με χαρτί και μολύβι. Επιπλέον δεν ειπα βαρεστε προσοχή... Εγώ εξέφρασα τη γνωμη μου και από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει αυτο που θέλει. Αυτό που πάντα θα βρεθεί κάποιος που αντί να πει τη γνωμη μου θα βρει κάτι να πει κ να ειρωνευτει με ξεπερνάει.. Και στην τελική θα μπορούσε να το κάνει ο φίλος στον οποίο τα πρότεινα 1
mr.Vox Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ευνόητο είναι ότι ένας γιατρός δεν θα προτείνει πιεσόμετρο του lidl. Έχουμε και sanitas και omron. Δεν έχουμε δει διαφορές στις μετρήσεις. Ίσως το omron είναι λίγο πιο γρήγορο στη μέτρηση. To sanitas το έχουμε πάρει ως «δεύτερο» σε περίπτωση ανάγκης αφού έχουμε ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι.
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αυτό που πάντα θα βρεθεί κάποιος που αντί να πει τη γνωμη μου θα βρει κάτι να πει κ να ειρωνευτει με ξεπερνάει.. Και στην τελική θα μπορούσε να το κάνει ο φίλος στον οποίο τα πρότεινα ...ελπίζω το "ειρωνευτεί" να μην πήγαινε σε 'μένα, διότι ΑΝ ναι, τότε (και μόνο τότε) έχουμε θέμα συνεννόησης... Κατατά, εγώ απλά την άποψή μου είπα (θεωρώ εμπεριστατωμένα), για το ότι υπάρχει αγορά και για όσους μπορούν να δώσουν 50+ "για καλό πιεσόμετρο", όπως υπάρχει και για όσους "δεν μπορούν" και είναι πιο ζωτικής σημασίας το και πιεσόμετρο να έχουν, αλλά και να μην τους φύγουν αρκετές δεκάδες Ευρώ, από την ίδια την μέτρηση της πίεσης. Και πιστεύω ότι στην χειρότερη απλά θα χάσουν την αξιοπιστία λειτουργίας (...να χαλάσει -εντελώς- λίγο μετά την 3ετία), αλλά όχι την επάρκεια στις μετρήσεις που θα κάνουν. Αν εσύ πιστεύεις ότι με τα 17-τόσα και το λιντλίσιο Σάνιτας ούτε πιεσόμετρο παίρνουν (άρα πάνε και τα λεφτά τους στράφι), αλλά βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο, δικαίωμά σου - απλά διαφωνώ.
iordanis77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Xτες πηγα Λιντλ και εμεινα αρκετα ικανοποιημενος, ειχαν εκπτωσεις σε πολλα ειδη. Πλην καποιων λαχανικων. Ακομα και οι ετοιμες σαλατες ειχαν τελειωσει. Οι πιπεριες απλησιαστες, ακομα και οι πρασινες. Ως συνηθως οι παραγωγοι με το χιονι βρηκαν ευκαιρια να κερδοσκοπησουν.
dimos39 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 ....γιατροί : επιστήμονες και επαγγελματίες, που κατά καιρούς έχουν εγκληματήσει ξεχνώντας μέσα σε ασθενείς βελόνες, τανάλιες, οδοντοστοιχίες, κύβους του Ρούμπικ και κύβους Knorr, που έχουν ξεμπερδέψει κόσμο δίνοντας λάθος φάρμακα/λάθος ποσότητα φαρμάκων/λάθος συμβουλές, που χρεώνουν ένα τσεκάρισμα για κοινό κρυολόγημα χαλαρά κα'να 50άρικο...............και ο κατάλογος ατελείωτος σχετικά με την "άλλη" πλευρά του τί συνεπάγεται η λέξη "γιατρός". Το νόημα των αποπάνω; Όσο κι αν ακούγεται καλύτερο σαν πρόταση από το "και φυσικά μετά από συμβουλή θερμοϋδραυλικού", δεν σημαίνει απαραίτητα και "εντάξει μάγκες, βαρέστε προσοχές τώρα". Στην ουσία : καλές οι προτάσεις για συγκεκριμένα εργαλεία που έχουν τεσταριστεί από εγκεκριμένες υπηρεσίες, προτιμούνται από ευυπόληπτες οργανώσεις και πιθανότατα δουλεύουν τζιτζί - το ερώτημα όμως είναι αν πχ το Sanitas του Lidl έχει συγκεκριμένα προβλήματα και ποιά είναι αυτά. Και για κάτι τέτοιο, κάτι πραγματικά αξιόπιστο, πέρα από το βαρύγδουπο "ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΡΟΣ", θα ήταν μόνο το να έμπαινε κάποιος γιατρός στον κόπο να πειραματιστεί με το συγκεκριμένο, παράλληλα με ένα κλασσικό μανομετρικό και να μας πει τα συμπεράσματα. Προσωπικά πιστεύω πως οι όποιες διαφορές θα ήταν αμελητέες. Ένας επαγγελματίας αφέτης πχ αν τον ρωτούσες θα σου έλεγε ότι αν θες αξιόπιστη χρονομέτρηση να πάρεις το τάδε Rolex του χιλιάρικου. Όμως στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει γίνει κοινός τόπος, ο καθ' ένας κάνει την δουλειά του και με ρολόι του δίευρου από το παζάρι. Του αφέτη παίζει να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο τα επόμενα 150 χρόνια, ενώ το παζαρίσιο θα χάσει 5 λεπτά στην 20ετία, οπότε, χου γκιβς ε φακ; Έτσι και με τα πιεσόμετρα, καθώς δεν νομίζω το λιντλίσιο να δείξει "όλα οκέικ" και να έχει κανείς πίεση δεκαοχτώ. Το να χάνει "κάτι χιλιοστά" στις ενδείξεις, δε νομίζω πως θα σώσει κανέναν που έχει λόγο να παρακολουθεί την πίεσή του. Άσε που όσο και να πληρώσεις ένα πιεσόμετρο, όταν δεν νιώθεις καθόλου καλά και αυτό δείχνει "12 και 8", θα τρέξεις σε νοσοκομείο, έτσι δεν είναι; Η διαφορά στα παραπάνω έγκειται στα 30, 40, 50 παραπάνω Ευρώ. Κι αν κάποιος έχει την άπλα στις μέρες μας να πει "μωρέ, τί 30, τί 40, τί 50 - εγώ θα πάρω το καλό", ας το κάνει. Στο κάτω-κάτω, ψυχολογικά είναι μεγάλο συν να μην έχει την αμφιβολία, όταν έσκασε αρκετές δεκάδες Ευρώ για να πάρει "το πιστοποιημένο, το καλό, το γνωστό, το ακριβό - το αξιόπιστο ρε γαμώτη", ότι το εργαλείο κάνει δουλειά. Όποιος πάλι τα μετράει ένα-ένα, δε νομίζω ότι θα χάσει να πάρει αυτό του Λιντλ. Και στην τελική, ας πάρει με 10Ε κι ένα αναλογικό να κάμνει για καιρό παράλληλες μετρήσεις, κι αν μετά από μήνες σιγουρευτεί ότι το "γερμανικό" είναι φορ δε πούτζεν, να πάει να το βάλει στον κώλο του υπεύθυνου του καταστήματος από το οποίο το αγόρασε. Και θα του μείνει και το καλό καβάτζα Και αυτά είναι προσωπικές απόψεις; Πρέπει να έχουν δει πολλά τα μάτια σου εσένα. Άραγε σε ποια θέση να βρίσκεσαι και τα βλέπεις όλα αυτά.
angmar Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Εγώ απ την άλλη δε βλέπω λόγο να δώσει κάποιος 20€ για να πάρει το αμφιβόλου ποιότητος Sanitas απ το lidl, αντί να δώσει 30€ και να πάρει ένα microlife που είναι πιστοποιημένο απ την ευρωπαϊκή εταιρεία υπέρτασης, δεν είναι δα και καμιά σοβαρή διαφορά και όποιος πει το αντίθετο απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του. 1
yannis27gr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Υπάρχει και το Omron basic στα 27€ που ανήκει στις σοβαρές μάρκες κι έχει καμια 1700 θετικες αξιολογήσεις. Απο κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ξεκολήστε με τις προσωπικές διαμάχες όμως. Xτες πηγα Λιντλ και εμεινα αρκετα ικανοποιημενος, ειχαν εκπτωσεις σε πολλα ειδη. Πλην καποιων λαχανικων. Ακομα και οι ετοιμες σαλατες ειχαν τελειωσει. Οι πιπεριες απλησιαστες, ακομα και οι πρασινες. Ως συνηθως οι παραγωγοι με το χιονι βρηκαν ευκαιρια να κερδοσκοπησουν. Δεν ξέρω αν πήγαν να κερδοσκοπήσουν αλλά είναι αλήθεια ότι λόγω παγετού έχουμε ξεμείνει από παντζάρια και μπρόκολα. Πολλές σοδειές καταστράφηκαν. Επίσης τις πιπεριές φλωρίνης τις είχε στα 2,50€ ενώ το τοπικό Σ/Μ του χωριού στα 3,50€. Βεβαίω εγώ λαχανικά/φρούτα αγοράζω πάντα από έναν μανάβη που είναι και πελάτης μου αλλά κοιτάω τις τιμές για να έχω άποψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις