Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μαγειρέψεις και τίποτα ή ξεροσφύρι θα τη βγάλουμε; :P

Εσύ φίλε με τα αρμυρα κρακερακια μας το έγραψες και με έντονα γράμματα για να τονίσεις κάτι ή για να γελάσουμε;

Πιεσόμετρο μπράτσου φέρνει και όχι καρπού. Ειναι σαφώς καλύτερα απ'ότι του καρπού, αλλά αν θες αξιόπιστα, προσπάθησε να βρεις υδραργυρικά.

Όπα, οδηγούσα όταν έγραφα, πατάκια για το αμάξι εννοούσα

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο πυροσβεστήρας που δίνει αυτή την εβδομάδα ειναι σε άψογη τιμή. Είναι 1kg σκόνης, έχει μανομετρο και βάση τοποθέτησης. Τιμή 10 ευρω

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=64044

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σπίτι και δεν το έχω δει σε κανένα! (Ούτε στο δικό μου :) ).

Δημοσ.

εμεις εχουμε κλιμακοστασιο, αλλα εχουν ληξει, μηπως αυτοι συμφερουν περισσοτερο απο αναγομωση;

κανουν για κλιμακοστασιο;

Δημοσ.

Έχω στό σπίτι μου και στο αυτοκίνητο πυροσβεστήρα. Αυτός είναι πραγματικά απαραίτητος σε σχέση με το φορτιστή.

Επίσης απαραίτητη είναι και η κουβέρτα πυρόσβεσης.

• Like 2
Δημοσ.

Σε ένα πολιτιστικό σωματείο (με βιβλια, περιοδικά κι άλλα τέτοια εύφλεκτα) που κατά καιρούς εργάζομαι δεν υπάρχει πυροπροστασία, μήπως 1-2 τέτοια σε κάθε αίθουσα βοηθήσουν, έστω κι αν απαιτούν την ενεργητική παρέμβαση;

Δημοσ.

εμεις εχουμε κλιμακοστασιο, αλλα εχουν ληξει, μηπως αυτοι συμφερουν περισσοτερο απο αναγομωση;

κανουν για κλιμακοστασιο;

Μιας και ανφέρθηκε  σημειώνω αν και είναι off topic

Το ότι έχουν λήξει δεν σημαίνει ότι και δεν θα λειτουργήσουν αλλά καλό θα είναι.

ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΟΜΟΘΟΥΝ

Αν χρησιμοποιηθούν έστω και μία φορά ισχύει το ίδιο.

Στα 10 χρόνια πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί ο πυροσβεστήρας. Οχι οπτικά, αλλά να πρεσσαριστεί.

Το κόστος του ελέγχου μαζί με το κόστος της αναγόμωσης αγγίζουν το κόστος του καινούργιου πυροσβεστήρα, για αυτό και μας προτείνουν συνήθως αντικατάσταση.

2hd9qqd.png

• Like 5
Δημοσ.

Αλμυρά λέγονται.

...μια χαρά και αρμυρά λέγονται. Είναι πιο παλιός (ή τεσπα πεπαλαιωμένος) και κυρίως λαϊκός ή/και λογοτεχνικός τύπος η "αρμύρα", αλλά είναι τέρμα legit.

• Like 2
Δημοσ.

Το πιεσόμετρο καρπού που φέρνει αξίζει; Ειναι λέει ηλεκτρονικό. Αξιόπιστο ομως;

το πήρα πριν καμιά 10αρια μέρες. καλό φαίνεται.  στον πατέρα μου έβγαλε όσο του είπε και ο γιατρός την ίδια μέρα. 

• Like 1
Δημοσ.

...μια χαρά και αρμυρά λέγονται. Είναι πιο παλιός (ή τεσπα πεπαλαιωμένος) και κυρίως λαϊκός ή/και λογοτεχνικός τύπος η "αρμύρα", αλλά είναι τέρμα legit.

Αρμύρα είναι ειδος χόρτου, φαντάζομαι πως από εκεί προέρχεται το μπέρδεμα.

Αλμυρά, λέγεται κανονικά και προέρχεται απο την αρχαία λέξη αλμυρίς.

Αρμυρά το λέγαν κάτι μπαρμπάδες, όπως το "επειδής", κτλ...

Δημοσ.

....δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ χορτομπέρδεμα (με το "αρμυρίκι" ίσως εννοείς - το οποίο επίσης παίζει να προέκυψε από παραφθορά της "αλμύρας" btw. Η κοινή άλλωστε ρίζα, είναι "η αλς / της αλώς κτλ"), όμως η "αρμύρα" χρησιμοποιούταν/χρησιμοποιείται κανονικά.

Πολλοί άλλωστε γλωσσικοί τύποι που ξεκίνησαν ως λάθη καθιερώθηκαν ως επίσημη εναλλακτική στην πορεία των χρόνων.

Και από μπαρμπάδες και από λογοτέχνες και από επαρχιώτες και από άτομα της πιάτσας.

Σούμα : δεν είναι λάθος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...