yannis27gr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Οχι ρε παιδια. Μετρησα τις μερες μεχρι την ημερομηνια ληξης. Δε γνωριζω να υπαρχει τροπος να καταψυχθει το γιαουρτι και να στοκαρεις πιο μεγαλη ποσοτητα οπως κανουμε με το κρεας.
washcloud Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Τι είναι το "αμον γαϊδουρι ψ@@η" (επειδή γενικά με ψήνει το γλωσσολογικό) άμον = σαν (ποντιακή διάλεκτος - συνεπώς και πιθανώς ο Ντόλης είναι τεμέτερον, πόσο μάλλον αν λάβουμε υπ' όψιν και το "thessaloniki leme") γαϊδούρι ψ@@η = γαϊδουροψωλή (ενδιαφέρον σύνθετο και υπό μία έννοια μπορείς και να μην το πάρεις στραβά, καθώς όσο και να το κάνεις, η συγκεκριμένη παρομοίωση κουβαλάει -εκτός από τον "βαθμό πρόκλησης"- και την απόδοση μίας βαρβατίλας. Πχ άλλο να σου την πει ο άλλος σε στυλ "τί πετάγεσαι σαν τσουτσού" - κι άλλο σαν το προαναφερθέν, έτσι; ) Κατατά, χαλαρώστε αμφότεροι βρε. Τα γιαούρτια τα στοκάραμε για να τα φάμε κι όχι για ν' αρχίσουμε γιαουρτοπόλεμο. Οχι ρε παιδια. Μετρησα τις μερες μεχρι την ημερομηνια ληξης. Δε γνωριζω να υπαρχει τροπος να καταψυχθει το γιαουρτι και να στοκαρεις πιο μεγαλη ποσοτητα οπως κανουμε με το κρεας. ...εν τω μεταξύ μη μασάς, το γιαούρτι, και δη το κλειστό, κρατάει πολύ περισσότερο από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Άσε για πείραμα ένα και άνοιξέ το Απρίλη. Κατά πάσ(χ)α πιθανότητα θα είναι ακόμη τζιτζί. 5
pigeon Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Θενξ wash για την ερμηνεία Μα φυσικά και δεν με έβρισε γιατί έχει καταλάβει τα προσόντα μου. Εκεί κάπου για μια στιγμή τον πέρασα για μυλόρδο από το μπάκινγχαμ, τελικά είναι μάστορης σουλήνων και σιφουνων.
Mau-Maus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Αν κόψει όμως προσφέρει σπέσιαλ δηλητηρίαση, δεν αξίζει το ρίσκο στα γαλακτοκομικά! Κατατα, μαμαει το νήμα! 3
washcloud Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ντάξει, πολύ δύσκολα καταναλώνει κανείς κομμένο γαλακτοκομικό - βρωμεί και ζέχνει. Ακόμα και σε γέρο/παιδί να καταλήξει, θα του κόψει ότι έκοψε και δεν θα φάει, παρά άντε μισή αρχική κουταλιά πες (...που ούτε καν δηλαδή, αλλά λέμε). Ή (εντελώς) βλήμα πρέπει να είναι κανείς για να δηλητηριαστεί τελικά, ή να του το ταΐσουν με το ζόρι ξερωγώ. Θέλω να πω, στην ουσία δεν υπάρχει (στην πράξη) πράγματι "κίνδυνος δηλητηρίασης". Ο μόνος "πραγματικός κίνδυνος" είναι να πάνε τα Ευρά σου στράφι αν προλάβει και σου χαλάσει επειδή το παρα-άφησες.
vgiozo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Οχι ρε παιδια. Μετρησα τις μερες μεχρι την ημερομηνια ληξης. Δε γνωριζω να υπαρχει τροπος να καταψυχθει το γιαουρτι και να στοκαρεις πιο μεγαλη ποσοτητα οπως κανουμε με το κρεας. Αυτό ξέρω κι εγώ, πως δεν γίνεται να διατηρηθεί, αλλά αν κάποιος γράφει ότι στοκάρει γιαούρτι δημιουργείται η απορία. Οπότε καταναλώνετε δλδ 24 κιλά γιαούρτι σε 20 μέρες στην οικογένεια; Την υγειά σας να έχετε...και νόμιζα ότι εγώ το τρώω το γιαούρτι με όλα τα φαγητά. Μιας και σας περισσεύει για πολλές χρήσεις, προτείνω την ακόλουθη συνταγή - 700-800γρ γιαούρτι - 4-5 κεφάλια βραστό παντζάρι σε μικρά σχετικά κομμάτια - 1-2 ξινόμηλα (γκραν σμιθ) στον τρίφτη - 4-5 καρύδια ψιλοκομμένα - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες/κοπανισμένες - λίγο ελαιόλαδο - 1 ρόδι Ανακάτεμα και τοποθέτηση σε ανάλογου μεγέθους μπολ, Στρώσιμο υπόλοιπων 200γρ γιαουρτιού από πάνω Επικάλυψη με σπόρους ροδιού (αν θες τους μισούς σπόρους τους βάζεις μέσα στο μίγμα) Μαϊντανός/άνιθος προαιρετικά Το έχω κάνει και με τα καρύδια ολόκληρα, ως μέρος της επικάλυψης (λίγα περισσότερα σε αυτή τη περίπτωση, ώστε κάθε κουταλιά να πιάνει κι από ένα) Ως σαλάτα, συνοδευτικό... ειδικά με ψητά ταιριάζει πολύ, όντας ταυτόχρονα πικάντικο και πολύ δροσερό... 3
zio10 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 ...εν τω μεταξύ μη μασάς, το γιαούρτι, και δη το κλειστό, κρατάει πολύ περισσότερο από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Άσε για πείραμα ένα και άνοιξέ το Απρίλη. Κατά πάσ(χ)α πιθανότητα θα είναι ακόμη τζιτζί. Έχω την εντύπωση (και νομίζω το έχω δοκιμάσει κιόλας και ισχύει) ότι το γιαούρτι ανοιχτό κρατάει παραπάνω από την ημερομηνία λήξης του.
yannis27gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ρε συ βιτσιοζε, 24 κεσεδάκια των 150γρ πηρα, οχι 24 κιλα! 1 μικρο τρώω σαν τελευταίο γεύμα, that's it. Αυτό με την ημερομηνία λήξης ισχύει σε ολα τα προϊόντα. Στην πραγματικότητα δεν ειναι ημερομηνία λήξης αλλα μέγιστη προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης. Δεν ειναι εντάξει το προϊόν 12 παρά ενα και χαλασμένο 12 και ενα. Αν γίνει σωστή συντήρηση μπορείς άφοβα να το φας πολλές μέρες μετά (το εχω δοκιμάσει με πολλά τρόφιμα). Εχω πάθει σπέσιαλ δηλητηρίαση απο γιαουρτι (ο Μαους ίσως θυμάται που το χα γράψει στο αλλο θρεντ) επειδή είχε προφανώς μείνει εκτός ψυγείου απο τους υπαλλήλους του σμ όσο τακτοποιούσαν τα ράφια. Μύριζε ελαφρώς αλλα δεν έδωσα την δέουσα βαρύτητα. Κλασικός ελληναρας είπα, δε γαμεις, ποσο να χει χαλάσει; Ε, απ´ αυτά μαθαίνεις 1
vgiozo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Πες το έτσι βρε άνθρωπε... ...εγώ θυμάμαι τη προσφορά των γιαουρτιών ΓΑΛΠΟ, 1,59€/κιλό που ήταν και φάτσα φόρα στο φυλλάδιο του lidl,
mentoras99 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δεν προλαβα τα πατακια αυτοκινητου....ελπιζω να ξαναφερει συντομα.... Απο σημερα ξαναεχει πατακια αυτοκινητου. Τελικα αξιζουν; Ενταξει, απο τιμη δεν παιζονται. Αλλα ειναι της προκοπης ή ειναι της πλακας; FYI εχει φερει πατακια αυτοκινητου στα 7,99, ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις απο αποψη ποιοτητας τιμης... τρεξτε να προλαβαιτε οποιος θελει... τα συγκεκριμενα τα εχω στο αμαξι μου 1 μισι χρονο και δεν εχουν παθει απολυτως τιποτα (ειμαι και ψειρας ομως ) και τα ξαναεφερε σημερα οπου πηρα ενα σετ να το εχω καβατζα... σκεφτομαι να παω να ξαναπαρω γιατι πραγματι αξιζουν... η τιμη αφορα και τα 4... ειναι μοκετα και οχι πλαστικο.. οποιος προλαβει :devil: Μιλαω για τα συγκεκριμμενα πατακια... στα 8 ευρω (7.99 :devil: ) δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο.... οποιος τα πιασει και τα δει, θα καταλαβει και οχι δεν εχω το εργοστασιο που τα παραγει Αν και ο συμφορουμιτης εδω, λεει τα καλυτερα.
Amlet Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μιας και σας περισσεύει για πολλές χρήσεις, προτείνω την ακόλουθη συνταγή - 700-800γρ γιαούρτι - 4-5 κεφάλια βραστό παντζάρι σε μικρά σχετικά κομμάτια - 1-2 ξινόμηλα (γκραν σμιθ) στον τρίφτη - 4-5 καρύδια ψιλοκομμένα - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες/κοπανισμένες - λίγο ελαιόλαδο - 1 ρόδι Ανακάτεμα και τοποθέτηση σε ανάλογου μεγέθους μπολ, Στρώσιμο υπόλοιπων 200γρ γιαουρτιού από πάνω Επικάλυψη με σπόρους ροδιού (αν θες τους μισούς σπόρους τους βάζεις μέσα στο μίγμα) Μαϊντανός/άνιθος προαιρετικά Το έχω κάνει και με τα καρύδια ολόκληρα, ως μέρος της επικάλυψης (λίγα περισσότερα σε αυτή τη περίπτωση, ώστε κάθε κουταλιά να πιάνει κι από ένα) Ως σαλάτα, συνοδευτικό... ειδικά με ψητά ταιριάζει πολύ, όντας ταυτόχρονα πικάντικο και πολύ δροσερό... Μπρο μου μηπως εισαι απο Ρωσια μερια? Γιατι αυτη ειναι ρωσικη σαλατα, μιας και το ξερω λογω δουλειας!
vgiozo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μπρο μου μηπως εισαι απο Ρωσια μερια? Γιατι αυτη ειναι ρωσικη σαλατα, μιας και το ξερω λογω δουλειας! Όχι δεν κατάγομαι από Ρωσία...η σαλάτα προέκυψε από πειραματισμούς της μητέρας μου, δεν ξέρω αν τη φτιάχνουν και στη Ρωσία κάπως έτσι, αλλά μου φαίνεται προσωπικά πολύ "κρύα" για να είναι ρωσικής προέλευσης... ...ξέρω ότι στην Ανατολική Ευρώπη γενικά κάνουν σούπα από παντζάρια (ζεστό φαγητό δλδ), αλλά κρύα σαλάτα, με μήλα και με ρόδια που δεν είναι (τα τελευταία) τόσο ευρέως διαθέσιμα στη Βόρεια Ευρώπη/Ασία δεν νομίζω να είναι ρωσική 2
orck Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ρε τομαρια λετε μεχρι και συνταγες για ρωσικη σαλατα ενω οταν ρωτησα εγω για την γκλριλιερα-τοστιερα που δινει κατα καιρους το Λιντλ εαν μπορεις να κανεις φιλετο κοτοπουλο δεν μου απαντησε κανεις. Και εκει μεσο θες για να παρεις απαντηση πχια; 1
blazar Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Απο σημερα ξαναεχει πατακια αυτοκινητου. Τελικα αξιζουν; Ενταξει, απο τιμη δεν παιζονται. Αλλα ειναι της προκοπης ή ειναι της πλακας; Αν και ο συμφορουμιτης εδω, λεει τα καλυτερα. Τα πατάκια είναι όντως καλά. Είναι μοκέτα. Εγώ αυτά χρησιμοποιώ χειμώνα - καλοκαίρι. Έχω πάρει και εγώ 2 σετ για να τα αλλάζω όταν τα πλένω. Τα έχω περίπου 3 χρόνια και δεν έχουν πάθει κάτι, παρόλο την άσχημη χρήση που τους κάνω (λάσπες, χώματα, συχνό πλύσιμο). Αν όντως χρειάζεσαι πατάκια, πάρτα γιατί δεν πρόκειται να βρεις φθηνότερα. Τα πιο φθηνά που έχω βρει κάνουν γύρω στα 10 ευρώ και η μοκέτα τους είναι πολύ λεπτή, εν αντιθέση με τα συγκεκριμένα. Υπόψιν όμως, πως δεν έχουν κουμπώματα ή τρύπες για να μένουν σταθερά στο δάπεδο (όπως άλλωστε τα περισσότερα του εμπορίου).
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ρε τομαρια λετε μεχρι και συνταγες για ρωσικη σαλατα ενω οταν ρωτησα εγω για την γκλριλιερα-τοστιερα που δινει κατα καιρους το Λιντλ εαν μπορεις να κανεις φιλετο κοτοπουλο δεν μου απαντησε κανεις. Και εκει μεσο θες για να παρεις απαντηση πχια; (...λάικ για το ύφος του ποστ) Ναι φυσικά και μπορείς ρε συ. Αυτοννόητο είναι πάντως. Εδώ και πολλούς μήνες ψήνω ακριβώς αυτό (φιλέτο κοτόπουλο) για την πεθερά μου (από τα λίγα πράγματα που τρώει πλέον, λόγω προκεχωρημένης ηλικίας), σε τοστογκριλιέρα που πήραμε από Λιντλ προ πολλών μηνών και γίνεται μια χαρά. Προσωπικά βάζω αλουμινόχαρτο πάνω-κάτω γιατί αλλιώς κολλάει/ξεραίνεται κλπ. Παίζει βέβαια και η θερμοκρασία στην οποία θα ψήσεις. Προτείνω κάτι περισσότερο από την "μέση". Επίσης προτείνω άλλειμα με λαδάκι, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα =να μην παρα-ξεροψηθεί. Είναι ευαίσθητο υλικό το κοτοπουλόβυζο και θέλει προσοχή. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις