zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ξερετε κανα παιδι που δε τρωει ζαχαρωτα? Άλλο αυτό κι άλλο το δεν πειράζει που έγραψες πιο πάνω όμως 1
mr.Vox Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Tα παιδιά τρώνε ζαχαρωτά δεν αμφβιβάλουμε. Πολύ λιγότερο από το παρελθόν όμως. Όλα τότε ήταν φουλ τις ζάχαρη, καραμέλες, τσίχλες, ότι θες. Και αυτές οι Μερέντες τότε ήταν που έκαναν θραύση. Σήμερα με λίγη προσοχή υπάρχει επιλογή. Να δεις πριν 30 σαράντα χρόνια τι έτρωγαν. Όλοι οι σημερινοί σαραντάρηδες πενηντάρηδες είναι με ταλαιπωρημένες οδοντοστοιχίες. Κάποιοι είναι και με μασέλες. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2016 από mr.Vox 1
iordanis77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Άλλο αυτό κι άλλο το δεν πειράζει που έγραψες πιο πάνω όμως Δεν πειραζει οσο πειραζει τους μεγαλους. Οι μικροι μπορουν να τρωνε ζαχαρη με μετρο, οι μεγαλοι καθολου. Tα παιδιά τρώνε ζαχαρωτά δεν αμφβιβάλουμε. Πολύ λιγότερο από το παρελθόν όμως. Όλα τότε ήταν φουλ τις ζάχαρη, καραμέλες, τσίχλες, ότι θες. Και αυτές οι Μερέντες τότε ήταν που έκαναν θραύση. Σήμερα με λίγη προσοχή υπάρχει επιλογή. Να δεις πριν 30 σαράντα χρόνια τι έτρωγαν. Όλοι οι σημερινοί σαραντάρηδες πενηντάρηδες είναι με ταλαιπωρημένες οδοντοστοιχίες. Κάποιοι είναι και με μασέλες. Αυτο ειναι που ελεγα προηγουμενως, παλια τρωγαν μπολικη ζαχαρη αλλα δεν παχαιναν, σημερα η παχυσαρκια κανει θραυση. Ο λογος? η ζαχαρη αντικατασταθηκε απο το φτηνο σιροπι γλυκοζης. 1
vgiozo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Τί αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες καφενείου είναι αυτές βρε; Παλιά έτρωγαν περισσότερη ζάχαρη; Πότε εννοείτε παλιά δηλαδή; Γιατί εγώ, 36 χρονών τώρα δεν ξέρω κανέναν από τους λίγο έως και περισσότερο γηραιότερους να τρώνε περισσότερη ζάχαρη από τη γενιά του 80φεύγα... Σπάνια τρώγαν και με ευκαιρία περισσότερο κοινωνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις κτλ, όχι όπως τώρα, που απλώνεις το χέρι σου και παντού σκευάσματα με ζάχαρη και γλυκά...μερικά κλικ στον υπολογιστή και νά'σου στη πόρτα σου. ...μόνο να μετρήσει κανείς πώς αυτά τα προϊόντα πλέον καταλαμβάνουν μέχρι και ολόκληρους δικούς τους διαδρόμους στα σουπερμαρκετ κι έχουν υπερπολλαπλασιαστεί, σε σχέση με 20 χρόνια πριν... ...γι αυτό ακριβώς και τα εμπορικά γλυκά, πχ κάποιες καραμέλες ή σοκολατάκια είχαν υψηλότερο "στάτους" γιατί ήταν από αυτά που έτρωγαν σπάνια... ...και σίγουρα βλέπω τους νεώτερους από μένα να τρώνε αρκετά περισσότερο...εμείς τότε ακόμη τα γλυκά μας ήταν πάλι σε μεγάλο ποσοστό σπιτικά, με εξαίρεση τα παγωτά του καλοκαιριού... Και τα δόντια χαλάγανε, υποτίθεται όχι από πλημελλή φροντίδα και σπάνιες επισκέψεις στον οδοντίατρο (κι έλλειψη χρημάτων για τις υπηρεσίες του), αλλά από τη ζάχαρη που έτρωγαν τόσο πολύ! Αμ, το άλλο, πώς τώρα για τη παχυσαρκία δεν φταίει η υπερκατανάλωση ζάχαρης - που δεν πάχαινε και τώρα και καλά μειώθηκε - αλλά το σιρόπι γλυκόζης; έχει αποσυρθεί ο κόσμος από εδώ και το έχουν αναλάβει οι "επαγγελματίες" που αντί για ενημέρωση το έχουν το φόρουμ να περνούν το χρόνο τους... Καθείς και το άχτι του.
mr.Vox Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) To 90% των προϊόντων, τσίχλες, καραμέλες, ακόμα και οι καραμέλες για τον βήχα ήταν φουλ στη ζάχαρη. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει η επιλογή Χωρίς ζάχαρη. Δεν είναι αμπελοσοφίες. Τα γλειφιτζούρια και οι αηδιαστικές τσιφλόφουσκες πήγαιναν σύννεφο. Άσε που οι τσίχλες τύπου τσιγάρου σε έκαναν να νιώθεις καπνιστής από τα γενοφάσκια σου. Αρχές 80s άρχισε να μπαίνει ένα φρένο έστω και τυπικά τουλάχιστον να ενημερώνεται ο κόσμος. Τώρα αν εσύ και εγώ θέλουμε να τρώμε δέκα πάστες την ημέρα δεν μας σταματάει κανένας. Δεν ξέρω αν τα κατάφεραν τα τελευταία χρόνια θέτοντας κάποια όρια. Αλλά βγαίνουμε πάλι εκτός θέματος. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2016 από mr.Vox
mentoras99 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ισως ειναι χαζη η ερωτηση, αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με το 'σπορ' του σκι... τα μπουφαν για σκι που φερνει απο βδομαδα, ειναι ζεστα;;;; Μπορουν να παιξουν δηλαδη και το ρολο ενος χειμωνιατιατικου μπουφαν? Ρωτω επειδη ισως επειδη ειναι για σκι, αρα 'κινηση', ισως να μην ειναι φτιαγμενα ειδικα για να κρατουν κρυο, αλλα περισσοτερο για προστασια του σκιερ, και λιγοτερο για το ψυχος.
pigeon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 ^ Το είχα σκεφτεί για μπουφάν σκι πέρσι κ πήγα να τα δω. Εχουν 2 βασικά μειονεκτήματα: 1ον έχουν τρύπα στην μασχάλη 2ον είναι αρκετά εφαρμοστά στο κόψιμο δηλ σαν μπουφάν μηχανής.
yannis27gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 2 σελίδες οφ τοπικ. Βρίσκετε και ξεχαρμανιάζετε εδώ ε; Τα λιντλ ανα την Ελλαδα εχουν τα ιδια προιοντα ή παιζει από περιοχη σε περιοχη;
mr.Vox Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Σε διάφορες επισκέψεις που έχω κάνει σε καταστήματα και Αθηνών και επαρχίας διαπιστώνω ότι είναι τα ίδια. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στα λαχανικά φρούτα, γαλακτοκομικά.
mentoras99 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 ^ Το είχα σκεφτεί για μπουφάν σκι πέρσι κ πήγα να τα δω. Εχουν 2 βασικά μειονεκτήματα: 1ον έχουν τρύπα στην μασχάλη 2ον είναι αρκετά εφαρμοστά στο κόψιμο δηλ σαν μπουφάν μηχανής. A σε ευχαριστω, αρα δεν κανουν οπως το σκεφτηκα.
Alx1 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ισως ειναι χαζη η ερωτηση, αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με το 'σπορ' του σκι... τα μπουφαν για σκι που φερνει απο βδομαδα, ειναι ζεστα;;;; Μπορουν να παιξουν δηλαδη και το ρολο ενος χειμωνιατιατικου μπουφαν? Ρωτω επειδη ισως επειδη ειναι για σκι, αρα 'κινηση', ισως να μην ειναι φτιαγμενα ειδικα για να κρατουν κρυο, αλλα περισσοτερο για προστασια του σκιερ, και λιγοτερο για το ψυχος. Όσον αφορά το κομμάτι κρύο: Έχω τρία τέτοια μπουφάν και τα χρησιμοποιώ συστηματικά εδώ και 4 χειμώνες. Πρακτικά έχω καταργήσει όλα τα υπόλοιπα που είχα πιο πριν και δεν έχω ξαναγοράσει κάποιο άλλο. Έχω πάει ταξίδι με αυτό με μηχανή με χιονόπτωση φορώντας μόνο αυτό το μπουφάν, ένα κλασικό φούτερ και ένα ισοθερμικό. Επίσης να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο μπουφάν είναι 100% αδιάβροχο, δοκιμασμένο μετά από απίστευτες βροχοπτώσεις, και πάνω στη μηχανή. Οι περισσότεροι ντελιβεράδες έχουν ένα τέτοιο ακριβώς για αυτό το λόγο, κρατάει το κρύο και ταυτόχρονα δεν απαιτεί να φοράς έξτρα αδιάβροχο από πάνω.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 ^ Το είχα σκεφτεί για μπουφάν σκι πέρσι κ πήγα να τα δω. Εχουν 2 βασικά μειονεκτήματα: 1ον έχουν τρύπα στην μασχάλη 2ον είναι αρκετά εφαρμοστά στο κόψιμο δηλ σαν μπουφάν μηχανής. Η τρυπα ειναι για αναπνεει και να μην βρωμαει. Συνηθως εχουν φερμουαρ οχι μονιμη τρυπα αλλα δεν ξερω τα συγκεκριμενα Δεν ειναι εφαρμοστα τετοιο στυλ μπουφαν και παλι ομως δεν ξερω για τα συγκεκριμενα.
Alx1 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Η τρυπα ειναι για αναπνεει και να μην βρωμαει. Συνηθως εχουν φερμουαρ οχι μονιμη τρυπα αλλα δεν ξερω τα συγκεκριμενα Δεν ειναι εφαρμοστα τετοιο στυλ μπουφαν και παλι ομως δεν ξερω για τα συγκεκριμενα. Δεν περνάει καθόλου κρύο από εκείνο το σημείο. Επίσης όσες φορές τα φόρεσα για ταξίδι, από μέσα έβαζα θώρακα με προστασίες. Τότε γίνονταν πραγματικά εφαρμοστά και δεν ανέμιζαν ούτε ελάχιστα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δεν περνάει καθόλου κρύο από εκείνο το σημείο. Επίσης όσες φορές τα φόρεσα για ταξίδι, από μέσα έβαζα θώρακα με προστασίες. Τότε γίνονταν πραγματικά εφαρμοστά και δεν ανέμιζαν ούτε ελάχιστα. Εγω το ξερω γιατι παντα τετοια ειχα
pigeon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Φέρνει 2 τύπους μπουφαν για σκί, ο ένας τύπος αυτός έχει ένα διχτάκι εκεί που λέμε "τρύπα". Ρε παιδιά σίγουρα δεν μπάζουν; Πέρσι είχα ψηθεί να το πάρω, πολύ καλή ποιότητα κατά τα άλλα, αλλά φοβήθηκα το διχτάκι. Λίγο εφαρμοστά είναι πάντως, εξαρτάται και τον σωματότυπο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις