yannis27gr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Το λιντλ εκτός φυλλαδίου φέρνει γνωστές μάρκες σε χαμηλές τιμές. Χαρακτηριστικά, Μακεδονικός χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας, 6,80€ στον Μασούτη, 5,80€ στα Μάκρο, 4,80€ στο λιντλ (εξαφανίστηκαν εν ριπη οφθαλμού). 1
iordanis77 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Το λιντλ εκτός φυλλαδίου φέρνει γνωστές μάρκες σε χαμηλές τιμές. Χαρακτηριστικά, Μακεδονικός χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας, 6,80€ στον Μασούτη, 5,80€ στα Μάκρο, 4,80€ στο λιντλ (εξαφανίστηκαν εν ριπη οφθαλμού). 4,80€ - 6,80€ για νας φας 40-45% σιροπι γλυκοζης... Οι εταιριες κονομανε ταϊζοντας μας κυριολεκτικα σκουπιδια. 1
Alx1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 4,80€ - 6,80€ για νας φας 40-45% σιροπι γλυκοζης... Οι εταιριες κονομανε ταϊζοντας μας κυριολεκτικα σκουπιδια. Όλα τα βιομηχανικά τρόφιμα μαζικής παραγωγής έτσι είναι. Δεν έχει να κάνει με μάρκα και προδιαγραφές, άπαξ και παράγεις μαζικά με σκοπό το κέρδος, το αποτέλεσμα διατροφικά θα είναι σκουπίδι. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να παρασκευάζεις μόνος σου τις τροφές σου με υλικά που ξέρεις τι είναι. Ακόμα και βαριά ονόματα γαλαζοαίματοι δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο από σκουπίδια, απλά έχουν καλύτερο μάρκετινγκ: 5
nickarmy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Όλα τα βιομηχανικά τρόφιμα μαζικής παραγωγής έτσι είναι. Δεν έχει να κάνει με μάρκα και προδιαγραφές, άπαξ και παράγεις μαζικά με σκοπό το κέρδος, το αποτέλεσμα διατροφικά θα είναι σκουπίδι. τόσο μεγάλη βλακεία καιρό είχα να ακούσω . εκτός του οτι δεν ειναι διατροφικα σκουπίδια , υπάρχουν και ένα κάρο άλλα πράγματα που παράγονται απο εργοστάσια ( γάλα , δημητριακά , ζυμαρικά , γιαούρτια , τυρια και η λίστα είναι άπειρη ) αλλα δεν είναι δική μου δουλειά να σου μάθω ούτε βασική χημεία , ούτε οτι τα πάντα περνάνε απο χημικούς ελέγχους για να είναι εντάξει για τον άνθρωπο . Το μπεικον που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου (βάση του WHO και FAO ) είτε μόνος σου το φτιαξεις στην αποθήκη σου είτε σε εργοστάσιο το ίδιο αποτέλεσμα θα εχει ... , δεν συνεχίσω γιατι όπως και με το μέλι θα βγω εκτός πάλι
iordanis77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Όλα τα βιομηχανικά τρόφιμα μαζικής παραγωγής έτσι είναι. Δεν έχει να κάνει με μάρκα και προδιαγραφές, άπαξ και παράγεις μαζικά με σκοπό το κέρδος, το αποτέλεσμα διατροφικά θα είναι σκουπίδι. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να παρασκευάζεις μόνος σου τις τροφές σου με υλικά που ξέρεις τι είναι. Ακόμα και βαριά ονόματα γαλαζοαίματοι δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο από σκουπίδια, απλά έχουν καλύτερο μάρκετινγκ: Φιλε μου... εγω γνωριζω τι εχουν μεσα τα τροφιμα μαζικης παραγωγης γιατι διαβαζω τις ετικετες τους, και προσεχω ποια παιρνω. Οσα γραφουν απ εξω "σιροπι γλυκοζης" δεν τα βαζω στο καλαθι μου Σκουπιδια λεω απο την αποψη οτι ειναι φτηνο. Δηλαδη με φτηνα υλικα σου πασαρουν δυσαναλογα ακριβο προϊον. Ενας χαλβας λοιπον που στο μισο του ειναι σιροπι γλυκοζης(συστατικο που σχεδον δε τους κοστιζει τιποτα) το πουλανε 7 ευρω ενω κανονικα θα επρεπε 3 το πολυ. Οχι βεβαια οτι και με 3 θα το επαιρνα. "Βαρεια ονοματα γαλαζοαιματοι" ποιους εννοεις? Το προιον της Νουτελα που δειχνεις λιγο-πολυ ολοι γνωριζουμε οτι ειναι σκουπιδαριο γεματο ζαχαρη, και απευθυνεται κυριως σε παιδια. Αλλα το χαλβα τον πασαρουν ως υγιεινο, και πολλοι το πιστευουν. 1
gia_nnis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Φιλε μου... εγω γνωριζω τι εχουν μεσα τα τροφιμα μαζικης παραγωγης και προσεχω ποια παιρνω. Οσα γραφουν απ εξω "σιροπι γλυκοζης" δεν τα αγγιζω. Σκουπιδια λεω απο την αποψη οτι ειναι φτηνο. Δηλαδη με φτηνα υλικα σου πασαρουν δυσαναλογα ακριβο προϊον. Ενας χαλβας λοιπον που στο μισο του ειναι σιροπι γλυκοζης(συστατικο που σχεδον δε τους κοστιζει τιποτα) το πουλανε 6ευρω ενω κανονικα θα επρεπε 3 το πολυ. Οχι βεβαια οτι και με 3 θα το επαιρνα. "Βαρεια ονοματα γαλαζοαιματοι" ποιους εννοεις? Το μονο σιγουρο δεν ειναι αγνα.. Καπου κοντα στην ιδνια τρωνε δικα τους προιοντα και ζουνε μεχρι 140 χρονων! Εδειχνε 70αρα σαν να ειναι 30αρα! Λαθος μεχρι τα 120χρονια και στα 40 λεει μοιαζουν κοριτσακια... https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2015/09/27/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD/
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 τόσο μεγάλη βλακεία καιρό είχα να ακούσω . εκτός του οτι δεν ειναι διατροφικα σκουπίδια , υπάρχουν και ένα κάρο άλλα πράγματα που παράγονται απο εργοστάσια ( γάλα , δημητριακά , ζυμαρικά , γιαούρτια , τυρια και η λίστα είναι άπειρη ) αλλα δεν είναι δική μου δουλειά να σου μάθω ούτε βασική χημεία , ούτε οτι τα πάντα περνάνε απο χημικούς ελέγχους για να είναι εντάξει για τον άνθρωπο . Το μπεικον που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου (βάση του WHO και FAO ) είτε μόνος σου το φτιαξεις στην αποθήκη σου είτε σε εργοστάσιο το ίδιο αποτέλεσμα θα εχει ... , δεν συνεχίσω γιατι όπως και με το μέλι θα βγω εκτός πάλι ...φάουλ αδερφέ : δεν είπε (ούτε εννοούσε) ότι είναι επικίνδυνα (υπό έννοιες όπως πχ της τοξικότητας) -άρα και νομικά επιλήψιμα- αλλά το ότι προωθούν προϊόντα "υπό-υγιεινά" (...κατώτερης διατροφικής αξίας τεσπα και δη περισσότερο παχυντικά από ότι θρεπτικά : "Μερέντες", μαγιονέζες/σάλτσες, μπιφτεκοειδή, αρτο- και πιτο- ιστορίες, αναψυκτικά και πάει λέγοντας). Η ζάχαρη πχ από μόνη της δεν σκοτώνει, αλλά όταν χώνεται παντού, σε μεγάλη αναλογία και δη λόγω του εθιστικού της χαρακτήρα, ΕΙΝΑΙ ένας από σπόντα δολοφόνος που πρωθούν με τα μπούνια οι μεγαλοεταιρίες. 3
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Το μονο σιγουρο δεν ειναι αγνα.. Καπου κοντα στην ιδνια τρωνε δικα τους προιοντα και ζουνε μεχρι 140 χρονων! Εδειχνε 70αρα σαν να ειναι 30αρα! Λαθος μεχρι τα 120χρονια και στα 40 λεει μοιαζουν κοριτσακια... https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2015/09/27/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD/ Διάβασε όλο το άρθρο και πιο κάτω να δεις ότι όλα αυτά είναι ψέμματα. 1
iordanis77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καπου κοντα στην ιδνια τρωνε δικα τους προιοντα και ζουνε μεχρι 140 χρονων! Δεν υπαρχουν τετοιες ηλικιες φιλε μου. Ο μεγαλυτερος διαπιστωμενα ανθρωπος που υπηρξε ηταν 122. Η ζάχαρη πχ από μόνη της δεν σκοτώνει, αλλά όταν χώνεται παντού, σε μεγάλη αναλογία και δη λόγω του εθιστικού της χαρακτήρα, ΕΙΝΑΙ ένας από σπόντα δολοφόνος που πρωθούν με τα μπούνια οι μεγαλοεταιρίες. Δηλαδη οι εταιριες προωθουν τη ζαχαρη για να μας σκοτωνουν? Στη πραγματικοτητα η ζαχαρη ειναι ακριβη για τη βιομηχανια τροφιμων γιαυτο και την αντικαθιστουν με γλυκαντικα υποκατατατα, συνηθως σιροπι γλυκοζης (ή αμυλοσιροπιο) που παραγεται με χημικες διαδικασιες απο καλαμποκι. Η χημικη αυτη ουσια λειτουργει και ως συντηρητικο. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2016 από iordanis77
Alx1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) τόσο μεγάλη βλακεία καιρό είχα να ακούσω . εκτός του οτι δεν ειναι διατροφικα σκουπίδια , υπάρχουν και ένα κάρο άλλα πράγματα που παράγονται απο εργοστάσια ( γάλα , δημητριακά , ζυμαρικά , γιαούρτια , τυρια και η λίστα είναι άπειρη ) αλλα δεν είναι δική μου δουλειά να σου μάθω ούτε βασική χημεία , ούτε οτι τα πάντα περνάνε απο χημικούς ελέγχους για να είναι εντάξει για τον άνθρωπο . Το μπεικον που αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου (βάση του WHO και FAO ) είτε μόνος σου το φτιαξεις στην αποθήκη σου είτε σε εργοστάσιο το ίδιο αποτέλεσμα θα εχει ... , δεν συνεχίσω γιατι όπως και με το μέλι θα βγω εκτός πάλι Μία φιλική συμβουλή: Μην ποστάρεις όταν είσαι υπό την επήρεια απαγορευμένων παραισθησιογόνων ουσιών. Όταν συνέλθεις και ξαναδιαβάσεις προσεκτικά σε τι απαντάς, κανονικά θα πρέπει να διαπιστώσεις ότι δεν διαφωνείς πουθενά μαζί μου, και λες το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια μαζί με κάποια ακόμα που ήθελες να τα πεις και απλά σου έλειπε η αφορμή. Φιλε μου... εγω γνωριζω τι εχουν μεσα τα τροφιμα μαζικης παραγωγης γιατι διαβαζω τις ετικετες τους, και προσεχω ποια παιρνω. Οσα γραφουν απ εξω "σιροπι γλυκοζης" δεν τα βαζω στο καλαθι μου Σκουπιδια λεω απο την αποψη οτι ειναι φτηνο. Δηλαδη με φτηνα υλικα σου πασαρουν δυσαναλογα ακριβο προϊον. Ενας χαλβας λοιπον που στο μισο του ειναι σιροπι γλυκοζης(συστατικο που σχεδον δε τους κοστιζει τιποτα) το πουλανε 7 ευρω ενω κανονικα θα επρεπε 3 το πολυ. Οχι βεβαια οτι και με 3 θα το επαιρνα. "Βαρεια ονοματα γαλαζοαιματοι" ποιους εννοεις? Το προιον της Νουτελα που δειχνεις λιγο-πολυ ολοι γνωριζουμε οτι ειναι σκουπιδαριο γεματο ζαχαρη, και απευθυνεται κυριως σε παιδια. Αλλα το χαλβα τον πασαρουν ως υγιεινο, και πολλοι το πιστευουν. Βαριά ονόματα εννόω τις λεγόμενες επώνυμες μάρκες, κι αυτό που λέω είναι ότι κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι επειδή θα πάρεις κάτι επώνυμο κι όχι μία άγνωστη ιδιωτική ετικέτα, τότε αυτόματα και by default θα πάρεις και κάτι ποιοτικό. Αντίθετα υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα όπου πολυδιαφημησμένα επώνυμα προϊόντα είναι καθαρά σκουπίδια. Και το ότι η νουτέλα όπως σωστά παρατηρείς είναι προϊόν που απευθύνεται σε παιδιά, είναι ένας λόγος παραπάνω. Αν δηλαδή παιδικές τροφές και έχουν τόσο χαμηλή διατροφική αξία, τι ελπίδες μπορεί να έχουν οι μαζικής παραγωγής τροφές για ενηλίκους. Επίσης πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα: Ενώ καλά κάνεις και διαβάζεις τα συστατικά, κανείς δεν σε εξασφαλίζει ούτε τότε, διότι πολλά συστατικά δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο να αναγράφονται, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να αναγράφονται μόνο αν είναι πάνω από κάποιο ποσοστό, άλλες φορές κρύβονται πίσω από αόριστα umbrella temrs κτλ. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2016 από Alx1
iordanis77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Βαριά ονόματα εννόω τις λεγόμενες επώνυμες μάρκες, κι αυτό που λέω είναι ότι κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι επειδή θα πάρεις κάτι επώνυμο κι όχι μία άγνωστη ιδιωτική ετικέτα, τότε αυτόματα και by default θα πάρεις και κάτι ποιοτικό. Αντίθετα υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα όπου πολυδιαφημησμένα επώνυμα προϊόντα είναι καθαρά σκουπίδια. Και το ότι η νουτέλα όπως σωστά παρατηρείς είναι προϊόν που απευθύνεται σε παιδιά, είναι ένας λόγος παραπάνω. Αν δηλαδή παιδικές τροφές και έχουν τόσο χαμηλή διατροφική αξία, τι ελπίδες μπορεί να έχουν οι μαζικής παραγωγής τροφές για ενηλίκους. Μα και οι επωνυμες μαρκες ειναι τιγκα στο χημικο που ανεφερα απο πανω. Σημασια εχει να διαβαζεις την ετικετα και να προσεχεις τι αγοραζεις, οχι αν ειναι επωνυμη ή ανωνυμη μαρκα. Ανωνυμος ειναι ο Μακεδονικος χαλβας? Απλα βαζουν το χημικο αντι της ζαχαρης για να ριξουν το κοστος τους. Τα παιδια δε πειραζει να καταναλωνουν ζαχαρη, δεν εχουν θεματα υγειας οπως εμεις οι ενηλικες/μεσηλικες που πρεπει να προσεχουμε. Αν μπορεις βεβαια να παρεις στο παιδι δημητριακα χωρις ζαχαρη/αλατι/συντηρητικα στα 6€ που κανει το Alpen ή παρομοια, τοσο το καλυτερο. Επίσης πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα: Ενώ καλά κάνεις και διαβάζεις τα συστατικά, κανείς δεν σε εξασφαλίζει ούτε τότε, διότι πολλά συστατικά δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο να αναγράφονται, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να αναγράφονται μόνο αν είναι πάνω από κάποιο ποσοστό, άλλες φορές κρύβονται πίσω από αόριστα umbrella temrs κτλ. Τα συστατικα ειναι υποχρεωτικο να αναγραφονται. Φυσικα πρεπει και να γνωριζεις για να τα διαβασεις. Ποια συστατικα δεν ειναι υποχρεωτικα απο το νομο να αναγραφονται??
haris_216 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ...................................Τα παιδια δε πειραζει να καταναλωνουν ζαχαρη, δεν εχουν θεματα υγειας οπως εμεις οι ενηλικες/μεσηλικες που πρεπει να προσεχουμε........................... Να και κάτι που δεν ήξερα 1
mr.Vox Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Με την κατανάλωση ζάχαρης αρχίζουν και οι επισκέψεις των παιδιών στους οδοντιάτρους και πολλά άλλα.
iordanis77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ξερετε κανα παιδι που δε τρωει ζαχαρωτα?
haris_216 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Ξερετε κανα παιδι που δε τρωει ζαχαρωτα? Από το αν θέλουν να τρώνε γλυκά μέχρι το "δεν πειράζει να τρώνε" ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος επιστημονικές συμπληγάδες 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις