Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και δεν σε κόβω για τοστμαν, έχε υπ' όψιν και το ψωμί για τοστ ολικής ("brown bread") "McCennedy".

Αν του αρέσουν τα κέικ, τότε ναι είναι καλή περίπτωση. Το λέω διότι η συγκεκριμένη μάρκα είναι τέζα στη ζάχαρη.

Κι αν τυχόν πάρει ποτέ προϊόντα με στικεράκι "30% έκπτωση" (στα τρόφιμα λόγω "σύντομης ημερομηνίας λήξης" - στα αντικείμενα, λόγω προσφοράς που ξέμεινε σε στοκ), να θυμάσαι να τονίζεις στην ταμία να την περάσει "περάσει χειροκίνητα", γιατί μερικές κοιμούνται όρθιες (ή και καθιστές) και δεν την βλέπουν (γιατί μπορεί να είναι σε άλλη πλευρά απ' το μπαρκόουντ) και το πληρώνεις κανονικά...Κλασσικά συμφέρουσα τέτοια αγορά, το φιλέτο στήθος γαλοπούλας (νωπό, κιλό), όπου από κανένα 8άρι, πέφτει στα 5-κάτι.

Αυτού του είδους οι προσφορές αξίζουν επίσης αν σχεδιάζεις να στοκάρεις. βέβαια μετά την αγορά ξέρεις ότι δεν θα βάλεις τα κρεατικά στην συντήρηση, αλλά στην κατάψυξη.

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πλάκα έχουν όλοι αυτοί που δε περνούσαν ούτε απ έξω από τα lidl και τώρα παρακολουθούν πότε θα ανέβουν οι προσφορές.

έπεσε η μύτη από πολλούς. να προσέχουν μη την πατήσουν

δεν μπορω να διαφωνησω.........μην χαιρεσαι τοσο  που κατανταει ολη η ελλαδα να ψωνιζει απο λιντλ............

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια δεν γινεται να κανουμε ενα thread που να λεει μεσα απο ποιους παραγωγους ειναι τα προιοντα μαρκας του Lidl , και των αλλων μαρκετ? Θα βοηθουσε και κοσμο στην ουσια, γιατι εχω πχ δεν ηξερα οτι τα Γλυκανθη ειναι Χαιτογλου κλπ , και στην τελικη ο αλλος θα ξερει οτι τα προιοντα που παιρνει ειναι Ελληνικα!

• Like 1
Δημοσ.

Ο χαρακτήρας των καταστημάτων Lidl και η στάση των καταναλατών απέναντί τους έχει αλλάξει πολύ με τον καιρό...

...κάποτε κι εμένα μου φαίνονταν σαν κακορίζικα καταστήματα των φραγκοφονιάδων Γερμανών που προσπαθούσαν να κόψουν κόστη από παντού και πωλούσαν τρίτης κατηγορίας μάρκες "μ'έκαψες" σε μαγαζιά που έμοιαζαν περισσότερο με αποθήκες...έτσι κι αυτό που πλήρωνες σου φαινόταν πολύ κι ανάξιο σε σχέση με ό,τι έπαιρνες.

...πήγαινε ο θειός μου κι έπαιρνε από εκεί χυμούς το καλοκαίρι (το κατάστημά τους πάνω στο δρόμο που παιγαίναμε για μπάνιο) και δεν αξίωνα ούτε να μπω μέσα, να περιμένω...τόσο μου κακοφαινόταν η όλη κατάσταση...

...τώρα όμως, "τα καλά", από τα "κακά" προϊόντα τα χωρίζει μικρότερη απόσταση, όλα τα σουπερμάρκετ έχουν γεμίσει προϊόντα δικής τους μάρκας, τα επώνυμα είτε φαίνονται πολύ ακριβά είτε έχουν ρίξει κι αυτά τη ποιότητα για να προσαρμοστούν (ίσως χειροτερεύοντας τα πράγματα καθότι τώρα μπορεί να πουλάνε κατώτερο προϊόν σε πάλι υψηλές τιμές)....

....παράλληλα τα περισσότερα Lidl έχουν αναβαθμιστεί πολύ από πλευράς "αισθητικής" καταστήματος, φέρνουν μεγαλύτερη ποικιλία και από "γνωστές" μάρκες για προϊόντα που πριν είχαν μόνο "εναλλακτικές" μάρκες κοκ.

Εγώ άρχιζα να ψωνίζω ουσιαστικά τέτοια εποχή πέρυσι από τα Lidl (από τις πρώτες μου αγορές μια XXL συσκευασία από σπαλομπριζόλες σε πολύ-πολύ καλύτερη τιμή από τον ανταγωνισμό και σε πολύ καλύτερη ποιότητα - και σιγά-σιγά έχουν γίνει η κύρια πηγή των προϊόντων που αγοράζω...σε μεγάλο βαθμό επειδή βγάζουν εβδομαδιαίες προσφορές που με βοηθούν να προγραμματίσω τις αγορές μου...

...ενώ πριν ψώνιζα από Μασούτη και Μαρινόπουλο κυρίως, και λιγότερο από ΑΒασιλόπουλο τώρα είτε έχουν πάει τις τιμές στο θεό είτε έχουν παρακμάσει...

Γενικά, ακόμη φέρνουν κάτι τελείως κακορίζικα (ειδικά η πλειοψηφία των ρούχων Crivit ανήκει στην κατηγορία), αλλά μερικά είναι εξαιρετικές ευκαιρίες ή πολύ τίμια για τα λεφτά τους, οπότε αξίζει πάντα η "διερεύνηση"...

...επίσης έχουν καταλήξει να έχουν τη καλύτερη εξυπηρέτηση όσον αφορά τις αλλαγές/επιστροφές προϊόντων, οπότε δεν "φοβάσαι" να πάρεις κάτι μήπως και δενσου βγει...με ελάχιστες διαδικασίες σου επιστρέφονται τα χρήματα.

Πήγα λοιπόν σήμερα στο Βαζααρ στη Πυλαία...γενικά αυτή φορά είτε εξαντλήθηκαν πολλά προϊόντα πριν το Σάββατο (σε αντίθεση με την τελευτάια φορά), είτε γενικά είχε πολύ μικρότερη ποικιλία και λιγότερο "θελκτική"....

...το μόνο που βρήκα και πήρα ήταν 1 σορτσάκι αθλητικό για το γυμναστήριο στα 3€...θα έπαιρνα και δεύτερο, αλλά είχαν εξαφανιστεί τα νούμερα...

...και πάλι, όπως συμβαίνει με τα Crivit, τα μαύρα σορτσάκια ήταν αξιοπρεπέστατα, τα γκρίζα με τις πράσινες ραφές (που αναδείκνυαν τη ποιότητα) ήταν ψιλο-άθλια συγκριτικά στην αισθητική.

...ήλπιζα να πετύχω τα βαράκια/αλτήρες που είχαν φέρει πριν καιρό και δεν τα πήρα....

Πολυ καλα τα λες.

Στην αρχη η κατασταση ηταν ψιλο-ντεμι, και μην ξεχναμε οτι η Ελλαδα παλια ηταν σε αλλη φαση, αλλα εισοδηματα...

Με τα χρονια ομως η αποσταση μειωθηκε, και τα lidl εφεραν και μαρκες, και πιο ποιοτικα προιοντα.

Η πολιτικη επιστροφων ειναι μεγαλο συν.

Συμφωνω για τα crivit, δεν ειναι για πολλα πολλα....Αντιθετως τα livergy ειναι αξιοπρεπεστατα ρουχα, σε τρομερες τιμες.

Το value for money ειναι πολυ καλο στα lidl στην πλειοψηφια των περιπτωσεων.

Δημοσ.

Μπουφανάκι αδιάβροχο crivit μια χαρά μου βγήκε για το ψιλόβροχο στα 12 ευρώ προπέρσινο.

Λίγο ευαίσθητο το φερμουάρ και θέλει προσοχή αλλά για την δουλειά που το θέλω μια χαρά.

Δημοσ.

Μπουφανάκι αδιάβροχο crivit μια χαρά μου βγήκε για το ψιλόβροχο στα 12 ευρώ προπέρσινο.

Λίγο ευαίσθητο το φερμουάρ και θέλει προσοχή αλλά για την δουλειά που το θέλω μια χαρά.

συμφωνώ 100%

εμένα με έχει βολέψει και στη μηχανή όταν βρέχει.

Μαζεύεται σε πολύ μικρό ρολό και χωράει άνετα στην μπαγκαζιέρα ή κάτω από την σέλα

• Like 1
Δημοσ.

δεν μπορω να διαφωνησω.........μην χαιρεσαι τοσο  που κατανταει ολη η ελλαδα να ψωνιζει απο λιντλ............

δεν είναι ότι χαίρομαι.

δεν είμαι άτομο που κολλάει με εταιρίες σαν πρόβατο (βλ. samsung, apple). να είχα μετοχές να χαιρόμουν. τη δουλειά μου κοιτάω να κάνω

απλά σχολιάζω τη στάση ορισμένων που το παίζουν υπεράνω.

ένα άλλο καλό αυτών των καταστημάτων είναι ότι με τις πολύ καλές τιμές τους αναγκάσαν και τους δικούς μας να ρίξουν τις τιμές για να τους ανταγωνιστούν. οπότε ας κάψουν μερικοί τις ηλιθιότητες.... να φύγουν οι Γερμανοί, να φύγουν οι κινέζοι....

διότι αν μείνουν μόνο οι δικοί μας θα μας σκίσουν.

τα βλέπω και στις λαϊκες στο χωριό μου που όταν είναι μόνο ντόπιοι χτυπάνε τις τιμές, όταν έρχονται και ξένοι αναγκάζονται να τις ρίξουν.

• Like 2
Δημοσ.

To ανάποδο ισχύει από αυτό που λες. Δεν είναι κατάντια να ψωνίζεις από το λιντλ. Πρόοδος είναι, και δείγμα ότι ο κόσμος αποκτά καταναλωτική συνείδηση έστω και αν ο λόγος είναι το αγκούρι στον κ.....

Απεναντίας, αυτό για το οποίο θα έπρεπε να ΜΗΝ χαιρόμαστε, είναι το ότι σχεδόν όλα τα υπόλοιπα γαλαζοαίματα γνήσια ελληνικά σούπερ μάρκετ συνεχίζουν ακόμα να λειτουργούν με νοοτροπία «άρμεξε κι άλλο μπάρμπα».

• Like 1
Δημοσ.

Ορθή καταναλωτική συνείδηση είναι να προτιμάς και τα καταστήματα αλλά και τα προϊόντα του τόπου σου, κι όχι εκείνα των ελάχιστότατων προδιαγραφών που μπορεί κάποιος να σπρώχνει στη λιανική....

...και τα οποία μπορεί να παράγονται πρώτα σε τρίτες χώρες όπου οι "υπεύθυνοι επιχειρηματίες" εξήγαγαν τη παραγωγή τους για να γλιτώσουν κανά φράγκο σε φορολογία και εργασιακό κόστος κάνοντας και γεωπολιτική στον νέο καταμερισμό εργασίας των χωρών εν καιρώ παγκοσμιοποίησης...

...γιατί μπορεί αυτά των κατώτερων προδιαγραφών (και χαμηλότερων τιμών), να μην σπρώχνουν προς τα κάτω μόνο τις τιμές, αλλά και τη ποιότητα...και πράγματι αυτό συνέβη...

....ουσιαστικά βιώνουμε μια απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση προάσπισης και διασφάλισης δημοσίου συμφέροντας κι ασφάλειας κι υγείας σε όλους τους τομείς, αφήνοντας υποτίθεται στον καταναλωτή "την επιλογή"...

...που δεν είναι "επιλογή", είναι οικονομική ανάγκη που προήλθε ακριβώς από τις συνέπειες της σταδιακής και σε διάφορους τομείς υπονόμευσης των λειτουργιών του κράτους

Σαφής προϋπόθεση λοιπόν "οικονομικής επιτυχίας" κάθε λογής προϊόντων τρίτης κατηγορίας είναι ακριβώς η οικονομική δυσπραγία, σ' ένα φαύλο κύκλο που περιλαμβάνει πρώτα μια σωρεία πρακτικών απορρύθμισης κι "ανοίγματος" της αγοράς και ελαχιστοποίησης ελέγχων και απαιτούμενων βαθμίδων ποιότητας....έχεις την "επιλογή" όμως...γίναμε φιλελεύθεροι βλέπεις, γεμίσαμε ελευθερίες...

Άριστα κάνανε λοιπόν όσοι προτιμούσαν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα κι ας ήταν πιο ακριβά, όταν μπορούσαν, από εκείνα που παράγονταν στη Κίνα ή σε κάποια θυγατρική γερμανικής εταιρείας στη Πολωνία κοκ.

...δεν έλειπε διόλου βέβαια κι η κερδοσκοπία εκ μέρους εκείνων που θεωρούσαν πως είχαν σίγουρη πελατεία, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα των τροφίμων, δεν επήλθε καμία απολύτως βελτίωση σε τιμές και ποιότητα με την είσοδο των ξένων εταιρειών, των ξένων προϊόντων κοκ...

...το αντίθετο μάλιστα, έχουμε συνέχεια αυξανόμενες τιμές με όλο και κατώτερη ποιότητα, με την οποία λίγο-λίγο εξοικειωνόμαστε και τη θεωρουμε δεδομένη...λες και μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς...

...κάτσε να μας κάτσει στο κεφάλι και η CETA/TTIP στην ασφάλεια τροφίμων και φαρμάκων να κλείσει τελείως η υπόθεση...

• Like 2
Δημοσ.

Άριστα έκαναν και εκείνοι που αγόραζαν «Ελληνικά κρέατα» με τσιμπημένη τιμή βέβαια υποτίθεται καλύτερης ποιότητας.

Δεν βγάζεις άκρη.

Ερευνα σε εργοστάσιο για μαζικές ελληνοποιήσεις κρεάτων

Video

https://www.youtube.com/watch?v=dZUY68sFvWw

Δημοσ.

έχει γραφτεί κι άλλη φορά.

νομίζω στο συγκεκριμένο θέμα κιόλας αλλά βαριέμαι να ψάχνω.

το πράγμα είναι αμφίδρομο.

ναι να στηρίξω τα ελληνικά αλλά να με στηρίξουν και αυτά.

και όχι όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι να τρέχουν και να προσλαμβάνουν πακιστανούς και αλβανούς, μαύρα κιόλας.

έχω πολλά παραδείγμα και σίγουρα έχετε όλοι.

θα έρθει μετά αυτός να μου πει να τον στηρίξω;

ε ας πάρει τα @@ μου να στηριχτεί. ούτε έξω από το κατάστημα του.

• Like 5
Δημοσ.

Αν του αρέσουν τα κέικ, τότε ναι είναι καλή περίπτωση. Το λέω διότι η συγκεκριμένη μάρκα είναι τέζα στη ζάχαρη.

...πέραν από την υπερβολή περί κέικ, τα υπόλοιπα τοστόψωμα (που είναι ούτως ή άλλως ΓΤΠΚ ως ποιότητα ψωμιού - είτε λέμε για του Λιντλ, είτε οποιουδήποτε άλλου) έχουν γεύση άχυρου. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις κάποιων από τις γνωστές φίρμες που βγάζουν ΚΑΙ προσεγμένα, αλλά φυσικά σε...προσεγμένες τιμές επίσης.

Για τα λεφτά του λοιπόν, το συγκεκριμένο, είναι νοστιμότατο (το άλλο το "σίτου" ΜcCenendy, χάλια όπως όλα).

Τώρα όποιος τρώει (συχνά λέμε, φάση χαλαρά 2-3 τη μέρα) τοστ, που δεν το λες και ό,τι πιο "υγιεινό" με τα τυριά και τ' αλλαντικά του και ενδεχομένως και τις μαγιονέζες του, νομίζω ότι κάνει πλάκα αν κολλήσει (sic) στην "ζάχαρη"...

Σε κάθε περίπτωση, εγώ για την γεύση του το πρότεινα. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί και εσύ τη γεύση να εννοείς με την σπόντα για ζάχαρη. Αν ναι, τί να σου πω, εγώ μια χαρά για ψωμί το καταλαβαίνω και όχι ζαχαρώδες.

Δημοσ.

Ορθή καταναλωτική συνείδηση είναι να προτιμάς και τα καταστήματα αλλά και τα προϊόντα του τόπου σου, κι όχι εκείνα των ελάχιστότατων προδιαγραφών που μπορεί κάποιος να σπρώχνει στη λιανική....

Δεν συμφωνώ. Ορθή καταναλωτική συνείδηση σημαίνει στηρίζω αυτόν που με στηρίζει. Αυτόν που πάει να μου πιάσει τον κ.... του ρίχνω άκυρο. Ας με στηρίξουν λοιπόν πρώτα τα καταστήματα του τόπου μου αντί να με αντιμετωπίζουν σαν πρόβατο προς σφαγή, και εννοείται ότι θα χαρώ κι εγώ με την σειρά μου να τους στηρίξω.

Μέχρι στιγμής, τα καταστήματα του τόπου στην πλειοψηφία τους δε νιώθουν. Έχουν μάθει και γαλουχηθεί στο εκμεταλλεύεσθαι, όχι στο επιχειρείν.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ για την γεύση του το πρότεινα. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί και εσύ τη γεύση να εννοείς με την σπόντα για ζάχαρη. Αν ναι, τί να σου πω, εγώ μια χαρά για ψωμί το καταλαβαίνω και όχι ζαχαρώδες.

Το ψωμί, ακόμα και του τοστ, δεν πρέπει να έχει γλυκιά γεύση, αλλιώς δεν είναι ψωμί, αλλά κάτι άλλο. Η ζάχαρη είναι πατέντα για να κρύβει άλλα πράγματα. Και σε τελική ανάλυση, εγώ έχω κόψει την ζάχαρη από την δίαιτά μου, γιατί να την βάλω ξανά από την πίσω πόρτα? Το λέω και το τονίζω, διότι και άλλα ψωμιά έχουν ζάχαρη, αλλά αυτό το μακκέντνετι το έχει παρακάνει,

Δημοσ.

To ανάποδο ισχύει από αυτό που λες. Δεν είναι κατάντια να ψωνίζεις από το λιντλ. Πρόοδος είναι, και δείγμα ότι ο κόσμος αποκτά καταναλωτική συνείδηση έστω και αν ο λόγος είναι το αγκούρι στον κ.....

Απεναντίας, αυτό για το οποίο θα έπρεπε να ΜΗΝ χαιρόμαστε, είναι το ότι σχεδόν όλα τα υπόλοιπα γαλαζοαίματα γνήσια ελληνικά σούπερ μάρκετ συνεχίζουν ακόμα να λειτουργούν με νοοτροπία «άρμεξε κι άλλο μπάρμπα».

ειναι καταντια,ειδικα για πολλα απο τα τροφιμα που ειναι χαμηλης-αγνωστης  ποιοτητας.ξερεις τι ειναι να καθεσε στο τραπεζι σου με τους φιλοξενουμενους σου και να βγαζεις το λευκο τυρι  (και ευτυχως που το ανοιγεις μπροστα τους) και να σκυλοβρωμαει?και οχι για πρωτη φορα?οσο για τους αλλους που σε αρμεγανε τοσα χρονια,αυτοι τουλαχιστων φοροδωτουσαν εδω.το λιντλ ξερεις οτι δεν αποδιδει φπα και αναλογη φορολογηση(35+%) στην ελλαδα?απο την πρωτη μερα που ηρθε,οχι σημερα.....ετσι,και εγω στα πουλαω φθηνοτερα!!!!!!!!!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Το λοιπόν:

-Φθηνά τα Lidl στην Ελλάδα δεν είναι (συγκριτικά με τη Γερμανία είναι 30-50% ακριβότερα). Με τις εβδομαδιαίες προσφορές πλησιάζουν τις αρχικές τιμές των γερμανικών Lidl.

-Tα ψωμιά του τοστ Χρυσός Μύλος είναι του Καραμολέγκου (τα είδα με τα μάτια μου κατά την επίσκεψή μου στο εργοστάσιο στο Κορωπί με τους μαθητές μου).

-Τα φρέσκα γάλατα (που τώρα είναι σε λογικές τιμές, για την Ελλάδα πάντα) είναι της Μεβγάλ..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...