Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλεγα μήπως αγόραζα τα μποξεράκια που είχε το Lidl τη βδομάδα που μας πέρασε και ενώ περίμενα στο ταμείο παρατήρησα την εξής μπινιά...

- στο μαύρο: η περιεκτικότητα σε βαμβάκι ήταν 95% και το υπόλοιπο ελαστάνη

- στο μπλε: το 38%!! ήταν συνθετικό! έλεος...

και το διαφήμιζαν ως βαμβακερό...

..ευτυχώς το πήρα χαμπάρι πριν το χτυπήσουν, γιατί δεν δέχονται επιστροφές στα εσώρουχα/κάλτσες.

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξεκινας να γραψεις ενα υποτιθεται διαφορετικο πραγμα, και καταληγεις να γραψεις το ιδιο με μενα με αλλα λογια. Τι να πω τωρα; μαλλον ευχαριστω :P

(...καλώς ή κακώς, το συζητάμε "έτσι για την ιστορία" πάντως - δεν έχει σχέση ότι καλύφθηκε το παιδί που είχε ρωτήσει...)

...μα καθόλου το ίδιο πράγμα δεν έγραψε ο Περιστέρης. Τουναντίον, εσύ είπες (σε 'μένα) ότι "θέλει μελέτη τέτοιος φούρνος, δεν γίνεται χρήση άουτ οφ δε μποξ", κι αυτός -όπως κι εγώ- σου λέμε ότι τέτοια μελέτη ΔΕΝ χρειάζεται, καθώς ΚΑΙ οι "περίπλοκοι" = με τα πολλά κουμπάκια και καντράν έχουν ΚΑΙ τυφλοσούρτικο τρόπο λειτουργίας, καθώς ένα "σταρτ-στοπ" το αναφέρουν πάνω τους και απλά χρειάζεται να πατήσεις το κεντρικό κουμπί. 

Οι "εντελώς απλοί φούρνοι" που λες, κατά βάση έχουν....τάργκετ γκρουπ (πλέον) μόνο τους πολύ ηλικιωμένους, που και μόνο που θα δουν το καντράν του άλλου, θα πάθουν κοκομπλόκο, έστω κι αν απλά χρειάζεται να πατήσουν το κεντρικό για να δουλέψει.

Νέοι όμως όπως ο φοιτητής "μας", δεν θα έχουν τέτοιο ζόρι.

• Like 1
Δημοσ.

(...καλώς ή κακώς, το συζητάμε "έτσι για την ιστορία" πάντως - δεν έχει σχέση ότι καλύφθηκε το παιδί που είχε ρωτήσει...)

...μα καθόλου το ίδιο πράγμα δεν έγραψε ο Περιστέρης. Τουναντίον, εσύ είπες (σε 'μένα) ότι "θέλει μελέτη τέτοιος φούρνος, δεν γίνεται χρήση άουτ οφ δε μποξ", κι αυτός -όπως κι εγώ- σου λέμε ότι τέτοια μελέτη ΔΕΝ χρειάζεται, καθώς ΚΑΙ οι "περίπλοκοι" = με τα πολλά κουμπάκια και καντράν έχουν ΚΑΙ τυφλοσούρτικο τρόπο λειτουργίας, καθώς ένα "σταρτ-στοπ" το αναφέρουν πάνω τους και απλά χρειάζεται να πατήσεις το κεντρικό κουμπί. 

Οι "εντελώς απλοί φούρνοι" που λες, κατά βάση έχουν....τάργκετ γκρουπ (πλέον) μόνο τους πολύ ηλικιωμένους, που και μόνο που θα δουν το καντράν του άλλου, θα πάθουν κοκομπλόκο, έστω κι αν απλά χρειάζεται να πατήσουν το κεντρικό για να δουλέψει.

Νέοι όμως όπως ο φοιτητής "μας", δεν θα έχουν τέτοιο ζόρι.

Για την ιστορία λοιπόν: λέει ότι είναι εξίσου απλός ο χειρισμός του με έναν κλασικό φούρνο με τα δυο κυλινδρικά κουμπιά. Μα αν είναι όντως απλός ο χειρισμός του, τότε γιατί χρειάστηκε 3 παραγράφους για να τον περιγράψει; Εγώ το έκανα σε μία μόνο πρόταση. Εξού και το ότι αν και δεν το κατάλαβε έρχεται στα λόγια μου.

Επίσης μία μικρή αλλά κάποιες φορές ουσιαστική λεπτομέρεια. Τα κυλινδρικά κουμπιά (μιας και το τόνισε κάμποσες φορές) που εκτός από γύρω-γύρω πατιούνται και προς τα μέσα χαλάνε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, και ναι μεν πιθανόν να σε καλύψει η εγγύηση, αλλά είναι μία διαδικασία που σε άλλη περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να μπεις. Αυτό το έχω πάθει, δεν το φαντάζομαι.

Δημοσ.

Έλεγα μήπως αγόραζα τα μποξεράκια που είχε το Lidl τη βδομάδα που μας πέρασε και ενώ περίμενα στο ταμείο παρατήρησα την εξής μπινιά...

- στο μαύρο: η περιεκτικότητα σε βαμβάκι ήταν 95% και το υπόλοιπο ελαστάνη

- στο μπλε: το 38%!! ήταν συνθετικό! έλεος...

και το διαφήμιζαν ως βαμβακερό...

..ευτυχώς το πήρα χαμπάρι πριν το χτυπήσουν, γιατί δεν δέχονται επιστροφές στα εσώρουχα/κάλτσες.

Με εστειλες τωρα, να σαι καλα γι'αυτο το ποστ.

Εγω αγορασα ομως...

Μα ειναι με τα καλα τους; Τι μπινιες ειναι αυτες;

Το ενα εσωρουχο βαμβακερο και το αλλο συνθετικο;

Ευτυχως δεν αγορασα πολλα...και να φανταστεις οτι σκεφτομουν να στοκαρω.

2 ζευγη πηρα, οποτε 2 βαμβακερα, 2 συνθετικα...

Τι να τους πεις...συμφωνα με τον 'νομο' ειναι ενταξει, σου λεει το γραφουμε.

Που να φανταστει ο αλλος, οτι το καθε ενα εχει αλλη συνθεση.

Βλεπεις το πρωτο που εχει 95% βαμβακι, και δεν παει το ματι παρακατω να δει και την δυσαρεστη εκπληξη.

Δεν ξερω αν το εχει ξανακανει αυτο το lidl. Πολυ κακη κινηση παντως.

Αλλη φορα θα ειμαι πιο υποψιασμενος.

Δημοσ.

Ο τυρεμπορας δεν θα πληρωθει απο τον Σκλαβενιτη? Παλι στο βερεσε θα τον εχει? Τοτε θα εξακολουθησει να ειναι αδειο το μαγαζι.

Ο τυρέμπορας είναι ένας από τους πιστωτές, θα πρέπει και αυτός(όπως ξαναείπα) να εγκρίνει το σχέδιο μια και θα χάσει μέρος των χρημάτων του. Και σωστά το λες, είναι και θα εξακολουθεί να είναι άδειο το μαγαζί μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα.

Αρα ο Σκλαβενιτης θα πληρωσει τους πιστωτες με δανειο που θα παρει απο τις τραπεζες?

Ετσι γινομαι κι εγω διασωστης του Καρφουρ :lol:

Μωρέ δε πα να γίνεις και πρωθυπουργός...  :mrgreen:

ΥΓ

Για το τι σχέση έχει όμως η Αγροτική και το καρφούρ δεν μου απάντησες...

Δημοσ.

Για την ιστορία λοιπόν: λέει ότι είναι εξίσου απλός ο χειρισμός του με έναν κλασικό φούρνο με τα δυο κυλινδρικά κουμπιά. Μα αν είναι όντως απλός ο χειρισμός του, τότε γιατί χρειάστηκε 3 παραγράφους για να τον περιγράψει; Εγώ το έκανα σε μία μόνο πρόταση. Εξού και το ότι αν και δεν το κατάλαβε έρχεται στα λόγια μου.

Επίσης μία μικρή αλλά κάποιες φορές ουσιαστική λεπτομέρεια. Τα κυλινδρικά κουμπιά (μιας και το τόνισε κάμποσες φορές) που εκτός από γύρω-γύρω πατιούνται και προς τα μέσα χαλάνε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, και ναι μεν πιθανόν να σε καλύψει η εγγύηση, αλλά είναι μία διαδικασία που σε άλλη περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να μπεις. Αυτό το έχω πάθει, δεν το φαντάζομαι.

...για το πρώτο κομμάτι, θ' αφήσω τον Πιτζν να απαντήσει αν θέλει. Διότι πράγματι πολύ το αναλύσαμε.

Όσο για το 2ο, πάσο αν το σκεπτικό είναι "χαλάνε πολύ πιο εύκολα οι νέοι" - μόνο που αρχικά συζητάγαμε όχι για την "ανθεκτικότητα", αλλά για την ευκολία.

Προσωπικά πάντως, σε τρία τέτοια φουρνάκια με "πους μπάτονς" που έχουν περάσει από τα χέρια μου, δεν υπήρξε θέμα. Για χρήση χρόνων.

Δημοσ.

feBLVX7.jpg

Ε καλά, ακόμα επιμένεις οτι είναι δύσκολο το πάτημα ενός κουμπιού μια, δυο ή τρεις φορές; Ολοι οι ηλεκτρονικοί έτσι δουλεύουν, θα έλεγε κανείς οτι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ φούρνο μικροκυμάτων. :whistle:

Τέλος πάντων είπαμε να είμαστε χρηστικοί εδώ μέσα, βάζω κι αυτά για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα για τέτοιο φούρνο:

Δημοσ.

...βασικά, τον καταλαβαίνω τον Αλξ : he wants to make a point about "καλύτερα ένα μηχάνημα με βασικές λειτουργίες ΓΕΝΙΚΑ, παρά η πιθανότητα και μόνο να χρειαστεί να ζαλιστείς λίγο ή να σε κρεμάσει το νέο και περίπλοκο". Και ένα fundamental δίκιο, το έχει, από την άποψη του κίνητρου. Αλλά όπως το έχει χειριστεί στην κουβέντα, δεν το υποστήριξε.

Και για να το πω κι αλλιώς, στην ουσία ΔΕΝ χωράει "επιχειρηματολογία" γι' αυτόν, αλλά λέει "ας μην το συζητήσουμε, αλλά ακούστε με και δεν θα χάσετε". Κάτι σαν να το πάει με το ένστικτο, ότι ένα "παλαιού τύπου" μηχάνημα κατά πάσα πιθανότητα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Και στην περίπτωσή του (όπως μας την περιέγραψε), όντως έτσι ήταν.

Όμως έκανε ένα βασικό λάθος, καθότι ο χρόνος που είχε αρχικά ξοδέψει στο μάνιουαλ, δεν χρειαζόταν.

Όσο για το ότι του είχε χαλάσει το κεντρικό κουμπί (δεν ξέρω και σε πόσα μηχανήματα), μάλλον άτυχος ήταν.

Για 'μένα συνεχίζει η σούμα να λέει ότι για έναν φοιτητή, καλό είναι να πάρει ένα "μοντέρνο" φουρνάκι, κι αν ποτέ έχει διάθεση να ασχοληθεί με τις "ανώτερες" λειτουργίες του, να ΕΧΕΙ την δυνατότητα να το κάνει. Καλύτερα να έχεις διαθέσιμο ένα μηχάνημα που "κάνει πολλά" και ας μην τα χρησιμοποιείς, παρά να μείνεις στην ασφάλεια του "λίγα και καλά".

Αυλαία από 'μένα.  :ρ

• Like 1
Δημοσ.

Για 'μένα συνεχίζει η σούμα να λέει ότι για έναν φοιτητή, καλό είναι να πάρει ένα "μοντέρνο" φουρνάκι, κι αν ποτέ έχει διάθεση να ασχοληθεί με τις "ανώτερες" λειτουργίες του, να ΕΧΕΙ την δυνατότητα να το κάνει. Καλύτερα να έχεις διαθέσιμο ένα μηχάνημα που "κάνει πολλά" και ας μην τα χρησιμοποιείς, παρά να μείνεις στην ασφάλεια του "λίγα και καλά".

Αν αυτό είναι κριτήριο, τότε ναι αξίζει να πάρεις τον συγκεκριμένο φούρνο από το Lidl παρά κάποιον άλλης μάρκας από αλλού με αντίστοιχες δυνατότητες, γιατί τότε μιλάμε μάλλον για 3ψήφιο νούμερο.

Δημοσ.

Προς θεσσαλονικεις:

Τα lidl στις 26 Οκτωβρίου είναι ανοιχτά στους περιφερειακους δήμους ή κρατάνε την αργία του Αγίου Δημητρίου που ισχύει για τον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Δημοσ.

Για περιφερειακους δήμους πχ Λαγκαδά νομίζω δεν ισχύει η αργία. Ωστόσο σε δήμους του πολεοδιμικου συγκροτηματος πχ Καλαμαριάς, κορδελιο ισχύει

Δεν είναι αργία μόνο λόγω του πολιουχου της πόλης αλλά και λόγω της απελευθερωσης...

• Like 1
Δημοσ.

Ο τυρέμπορας είναι ένας από τους πιστωτές, θα πρέπει και αυτός(όπως ξαναείπα) να εγκρίνει το σχέδιο μια και θα χάσει μέρος των χρημάτων του. Και σωστά το λες, είναι και θα εξακολουθεί να είναι άδειο το μαγαζί μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα.

Μωρέ δε πα να γίνεις και πρωθυπουργός...  :mrgreen:

ΥΓ

Για το τι σχέση έχει όμως η Αγροτική και το καρφούρ δεν μου απάντησες...

Eιναι δεδομενο οτι οι πιστωτες θα χασουν οριστικα μερος των χρηματων τους?

Αν δεν το εγκρινουν τι θα γινει, θα τα χασουν ολα?

Η Αγροτικη εξαγοραστηκε απ τη Πειραιως και δεν υπολειτουργουσε, περασε ενα μεταβατικο σταδιο και μετα απορροφηθηκε. Το Καρφουρ που εξαγοραστηκε απο το Σκλαβενιτη συνεχιζει να υπολειτουργει.

Η σχεση που εχουν ειναι οτι και οι δυο αυτες προβληματικες εταιριες εξαγοραστηκαν ωστε να μη κλεισουν και απολυθουν χιλιαδες εργαζομενοι.

Δημοσ.

Eιναι δεδομενο οτι οι πιστωτες θα χασουν οριστικα μερος των χρηματων τους?

Ναι, είναι δεδομένο.

Αν δεν το εγκρινουν τι θα γινει, θα τα χασουν ολα?

Ναι, θα τα χάσουν όλα, ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Η Αγροτικη εξαγοραστηκε απ τη Πειραιως και δεν υπολειτουργουσε, περασε ενα μεταβατικο σταδιο και μετα απορροφηθηκε. Το Καρφουρ που εξαγοραστηκε απο το Σκλαβενιτη συνεχιζει να υπολειτουργει.

Καταρχήν το Καρφούρ δεν εξαγοράστηκε από τον Σκλαβενίνη, τουλάχιστον όχι ακόμα. Επίσης αυτό που δεν θες να καταλάβεις είναι το ότι το Καρφούρ έχει πτωχεύσει, ενώ η Πειραιώς ΔΕΝ είχε πτωχεύσει. Αν δεν καταλάβεις αυτή την ουσιαστική διαφορά, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τίποτα.

Η σχεση που εχουν ειναι οτι και οι δυο αυτες προβληματικες εταιριες εξαγοραστηκαν ωστε να μη κλεισουν και απολυθουν χιλιαδες εργαζομενοι.

Επίσης και οι δυο διαθέτουν διοικητικό συμβούλιο και μηχανογράφηση, μόνο που όλα αυτά είναι άσχετα με την ερώτηση. Η ερώτηση είναι τι σχέση έχουν αυτές οι δύο εταιρείες ως προς τον τρόπο λειτουργίας και το αντικείμενο εργασιών.

Τέλος το off topic από μένα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...