iordanis77 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας... Για να τηγανησεις πατατες θα το παρεις, οποτε ετσι κι αλλιως σαβουρα θα φας πάντως πρόβλημα να αποκτήσεις σε θέμα με την υγεία σου δεν υπάρχει σε κανενα λάδι αφού κυκλοφορεί νόμιμα Και το τσιγαρο νομιμα κυκλοφορει... Για το ελαιόλαδο πάντως άλλοι λένε ότι είναι καλό για τηγάνισμα (εγώ αυτό ξέρω) και άλλοι όχι. Κάπου εδώ μέσα υπήρχε και μια σχετική κουβέντα. Καλο απο ποια αποψη? για τη γευση της πατατας ας πουμε? Παιδιά να έχετε το νου σας, από αύριο 10/10 θα πέφτουν σταδιακά πάρα πολύ οι τιμές στα ΑΒ λόγω ανταγωνισμού με σκλαβενίτη... Μπαα, συνεννοουνται για να τις κρατανε ψηλα. πάντως ρε παιδιά κρήτη εμείς το πυρηνολαδο δεν το βάζουμε ούτε στα ζώα που λέει ο λόγος. Ίσως φταίει οτι παράγουμε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου για δικής μας χρήση και ποτέ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε, αλλά και άλλους κρητικούς που ξέρω όλοι το έχουν για καντήλια κλπ, όχι για βρώση. Υπερβολικό ίσως μεν, αλλά αληθεύει. Συσκευασμενα, επεξεργασμενα τροφιμα, κονσερβες κλπ. τρωτε καθολου στη Κρητη? Γιατι ειναι τιγκα στο φοινικελαιο, σογιελαιο και λοιπα τετοια φτηνοελαια. Σιγά που θα συγκινηθούμε κι όλας, όταν μάλιστα ΚΑΙ ο ΑΒ είναι (εδώ και χρόνια) εταιρία ΞΕΝΩΝ συμφερόντων...ΟΙ υπάλληλοι έλληνες ναι, τα προϊόντα ελληνικά ναι - αλλά το μπαγιόκο των κερδών καταλήγει σε ξένες τσέπες. Όχι πως πχ του Μαρινόπουλου (και καλά ελληνική εταιρία) κατέληγαν αλλού - απλά να μην έχει άλλη εντύπωση ο κόσμος (και νομίζει ότι "βοηθάει ελληνική εταιρία"). Εχει καμμια σημασια αν τα κερδη καταληγουν στη τσεπη ελληνα ή στη τσεπη πορτογαλου, μαυριτανου, οτιδηποτε? Ιδιους φορους θα παρει το κρατος. 1
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ...είναι μπλεγμένο το πράγμα, αλλά έχει. Πχ για μια μερίδα του κόσμου, έχει νόημα (καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία) να ξέρει σε ποιάς εθνικότητας τσέπη καταλήγουν. Έστω απλά για "ψυχολογικούς" λόγους. Από πρακτικής πλευράς, επίσης έχει σημασία το πού τελικά καταλήγουν, διότι αν τα τελικά κέρδη φεύγουν εκτός χώρας, πρώτον σημαίνουν τόσο απλά μείωση νομισματικής κυκλοφορίας εδώ (το χαρτί καθαρά δηλαδή), και δεύτερον αλλιώς είναι το διακινούμενο χρήμα να παραμένει εντός συνόρων, σε τσέπες που κατόπιν θα επανεπενδύσουν και πάλι εντός και αλλιώς το συγκεκριμένο χρήμα να οδεύει κάπου αλλού. Γενικά δηλαδή, καλό είναι ό,τι παιχνίδι γίνεται, να γίνεται εντός συνόρων. Και το να είναι αυτόχθονας αυτός που το μαζεύει, είναι καλύτερο ως προοπτική από το να το μαζεύει κάποιος ξένος, και δη μεγαλοεταιρίες. Δεν είναι δηλαδή "ρατσιστικό" το θέμα = μας πειράζει να τα μαζεύει κάποιος μη-Έλληνας, αλλά καθαρά πρακτικό. Βέβαια, στις μέρες μας, με το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο και την ελεύθερη διακίνησή του ειδικά μεταξύ χωρών Ε.Ε. είναι πολύ πιο χύμα και τουρλουμπούκι όλα τα προαναφερθέντα, και δεν βρίσκουν απαραίτητα την εφαρμογή που λέω, αλλά τουλάχιστον στη θεωρία θα ήταν καλύτερο να είναι Έλληνας αυτός που τα μαζεύει. Να φορέσω το παπούτσι 29 μέρες και μετά να το γυρίσω πίσω? Οχι ρε φίλε αυτο ειναι γυφτιά. Εγω τουλάχιστον δεν το κάνω. ....αδερφέ, περίεργα τα λες. Πού κολλάει η "γυφτιά" που λες; Πρώτον εσύ ήσουν που αναρωτήθηκες αν τυχόν σου μυρίζει/μαυρίζει (δεν είχα καταλάβει και τί ακριβώς εννοούσες) το πόδι, σε 2 βδομάδες. Δεύτερον, προφανώς στην περίπτωση που το παραπάνω συμβεί, θεωρείς ότι το προϊόν ΔΕΝ είναι κατάλληλο, σωστά; Τρίτον, το ίδιο το Λιντλ σου δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπαναχωρήσεις, εάν δεν είσαι ευχαριστημένος από την αγορά σου, εντός 30 ημερών. Τέταρτον, εγώ ΔΕΝ πρότεινα να "γλεντήσεις το προϊόν" και μετά "να τους πιάσεις μαλάκες, επιστρέφοντάς το" : για να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι σου κάνει ή όχι, σου τόνισα ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο φουλ διάστημα που έχεις δικαίωμα, και αν μέχρι τότε το συμπέρασμα που έχεις βγάλει για αυτά είναι αρνητικό (ένας μήνας πιστεύω είναι αρκετός για παπούτσια, αρκεί να τα φοράς συχνότατα), τότε τα επιστρέφεις, χωρίς "ενοχές" περί "γυφτιάς".
aristos12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 οι γερμανοί ειναι φίλοι μας ... οχι στά 4 αλλά στά 14 μάς εχουν βάλει ... http://www.pronews.gr/portal/20161010/economy/elliniki-oikonomia/3/elliniki-simaia-apo-ta-lidl-pos-i-germaniki-alysida-exafanise
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 οι γερμανοί ειναι φίλοι μας ... οχι στά 4 αλλά στά 14 μάς εχουν βάλει ... http://www.pronews.gr/portal/20161010/economy/elliniki-oikonomia/3/elliniki-simaia-apo-ta-lidl-pos-i-germaniki-alysida-exafanise εδω εισαι τσολια O νόμος 851/1978 ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 για τα όσα αφορούν την χρήση της σημαίας είναι ξεκάθαρος. Η ελληνική σημαία δεν χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς. Η ελληνική σημαία, επίσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για να καλύπτει προτομές ή αγάλματα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως λάβαρο από συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις. 11.Η Εθνική Σημαία:α)Δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού. β)Δεν φέρει επ΄αυτής τα διακριτικά Οργανώσεων, Οργανισμών, Συλλόγων, Σχολών ή Ιδρυμάτων ή οιανδήποτε παράστασιν. γ)Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα. δ)Δεν χρησιμοποιείται δι΄ οιονδήποτε διαφημιστικόν ή εμπορικόν σκοπόν. ε)Δεν απορρίπτεται εις τα άχρηστα, αλλά, αντικαθισταμένη λόγω παλαιότητος, καταστρέφεται κατά προτίμησιν δια της πυράς. 12.Απαγορεύεται η χρησιμοποίησης της Εθνικής Σημαίας, έστω και διαφορετικών διαστάσεων, ως λαβάρου Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων. 1
aristos12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 εδω εισαι τσολια τό τσολιά ...πού κολλάει ρέ αρχι...λεβέντη ; ο νόμος ειναι τού 1978 μέχρι προχθές ειχαν στά διαφημηστικά τους εντυπα κ τόν σταυρό ... χθές τό ανακάλυψαν τά σαϊνια τού lidl ; τόσα χρόνια δέν ηταν στήν ελλάδα ;
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 του 78 ή του 2016 απο τη στιγμη που ισχυε. Το διαφημιστικό εντυπο ειναι διαφορατεικο. Ο νομος λεει οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί για εμπορικο σκοπο δηλαδη σαν λογοτυπο για προιντα κτλ. Μπορει να το ειχαν στο εντυπο αλλα οχι στην συσκευασια του προιοντος
Silenzio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 οι γερμανοί ειναι φίλοι μας ... οχι στά 4 αλλά στά 14 μάς εχουν βάλει ... http://www.pronews.gr/portal/20161010/economy/elliniki-oikonomia/3/elliniki-simaia-apo-ta-lidl-pos-i-germaniki-alysida-exafanise ο σταυρός σας μάρανε..
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ....αδερφέ, περίεργα τα λες. Πού κολλάει η "γυφτιά" που λες; Πρώτον εσύ ήσουν που αναρωτήθηκες αν τυχόν σου μυρίζει/μαυρίζει (δεν είχα καταλάβει και τί ακριβώς εννοούσες) το πόδι, σε 2 βδομάδες. Δεύτερον, προφανώς στην περίπτωση που το παραπάνω συμβεί, θεωρείς ότι το προϊόν ΔΕΝ είναι κατάλληλο, σωστά; Τρίτον, το ίδιο το Λιντλ σου δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπαναχωρήσεις, εάν δεν είσαι ευχαριστημένος από την αγορά σου, εντός 30 ημερών. Τέταρτον, εγώ ΔΕΝ πρότεινα να "γλεντήσεις το προϊόν" και μετά "να τους πιάσεις μαλάκες, επιστρέφοντάς το" : για να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι σου κάνει ή όχι, σου τόνισα ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο φουλ διάστημα που έχεις δικαίωμα, και αν μέχρι τότε το συμπέρασμα που έχεις βγάλει για αυτά είναι αρνητικό (ένας μήνας πιστεύω είναι αρκετός για παπούτσια, αρκεί να τα φοράς συχνότατα), τότε τα επιστρέφεις, χωρίς "ενοχές" περί "γυφτιάς". Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις παπούτσια; Γιατί νομίζω κάποια είδη δεν μπορείς να επιστρέψεις. Για να τηγανησεις πατατες θα το παρεις, οποτε ετσι κι αλλιως σαβουρα θα φας Καλο απο ποια αποψη? για τη γευση της πατατας ας πουμε? Συσκευασμενα, επεξεργασμενα τροφιμα, κονσερβες κλπ. τρωτε καθολου στη Κρητη? Γιατι ειναι τιγκα στο φοινικελαιο, σογιελαιο και λοιπα τετοια φτηνοελαια. Θα ανοίξω ένα ξεχωριστό θέμα για το λάδι μήπως βγάλουμε άκρη!
thant Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Πρώτον εσύ ήσουν που αναρωτήθηκες ... Φιλε σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο αλλα δεν βοήθησες. Εγω ρωτησα αν "εχει αγοράσει κανεις κατα το παρελθόν τα μποτάκια livergy sneakers". Απ οτι κατάλαβα εσυ δεν τα αγόρασες, οπότε καλή σου μέρα...
mentoras99 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μόνο που είστε off topic . Και συν τοις άλλοις, σκλαβενιτη έχει μόνο Αθήνα, ενώ ΑΒ και lidl έχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα Tωρα που αγορασε τον Μαρινοπουλο, ο Σκλαβενιτης αποκτα πανελλαδικο δικτυο.
Alx1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Tωρα που αγορασε τον Μαρινοπουλο, ο Σκλαβενιτης αποκτα πανελλαδικο δικτυο. Ήδη έχει πανελλαδικό δίκτυο μέσω του πρώην Macro νυν TheMart... αυτό που αποκτά είναι πρόσβαση και στη λιανική. Επίσης ο Μαρινόπουλος αυτή τη στιγμή είναι κάτι σαν καμένο χαρτί. Θα χρειαστεί δουλειά και χρήμα για να ξαναφτιάξει όνομα, εκτός αν το καταργήσουν τελείως και τα μετατρέψουν όλα σε Σκλαβενίτης, αλλά κι αυτό θα χρειαστεί δουλειά και χρήμα. Δεν είναι απλά τα πράγματα.
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ήδη έχει πανελλαδικό δίκτυο μέσω του πρώην Macro νυν TheMart... αυτό που αποκτά είναι πρόσβαση και στη λιανική. Επίσης ο Μαρινόπουλος αυτή τη στιγμή είναι κάτι σαν καμένο χαρτί. Θα χρειαστεί δουλειά και χρήμα για να ξαναφτιάξει όνομα, εκτός αν το καταργήσουν τελείως και τα μετατρέψουν όλα σε Σκλαβενίτης, αλλά κι αυτό θα χρειαστεί δουλειά και χρήμα. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν την επωνυμία Μαρινόπουλος; Για ποιο λόγο;
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις παπούτσια; Γιατί νομίζω κάποια είδη δεν μπορείς να επιστρέψεις. Μόνο για εσώρουχα έχω πετύχει σχετικό disclaimer. 1
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Γιατί εξακολουθούμε να το συζητάμε αυτό με την επιστροφή μεταχειρισμένων παπουτσιών;
gkate15 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, τελικά ο φούρνος μικροκυμάτων (http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=58873) που έχει βάλει από χθες το lidl αξίζει (από άποψη ποιότητας κατασκευής); Να διευκρινίσω ότι είμαι φοιτητής και ότι θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για ξεπάγωμα και ζέσταμα και σπάνια για ψήσιμο (αν και θέλω να μου πείτε αν βολεύει το γκριλ). Οπότε με αυτό το κριτήριο θα με βόλευε; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις