Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα λίτρο λάδι για μία τηγανιά? WTF?

Μπορεί να μην το κάνω σωστά/ενδεδειγμένα, αλλά δε νομίζω πως το ψάρι ή η πατάτα τηγανίζονται όπως τα αυγά π.χ..

Έχω την εντύπωση ότι για να τηγανιστούν καλά, πρέπει να κολυμπάνε στο λάδι, και μάλιστα σε αρκετό, όχι να τα καλύπτει οριακά.

Αλλά και λιγότερο να χρησιμοποιήσω, πού να το φτάσω;

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...σίγουρα είναι. Και κανείς δεν υποστήριξε πως είναι εφάμιλλο με το "κανονικό". Ούτε από άποψη "γενικής ποιότητας", ούτε πιθανώς από διατροφική αξία, ούτε καν από γεύση.

Εγώ τουλάχιστον, το μόνο που λέω είναι ότι απλά δεν παίζει το "δεν τρώγεται". 

Γαμάτο προφανώς και δεν είναι, αλλά για την τιμή που το πληρώνεις, προσωπικά θα έλεγα μια χαρά αξίζει τα λεφτά του.

Το τονίζω καθώς υπάρχουν και φθηνοπροϊόντα που τσίμα-τσίμα τα αξίζουν, όπως υπάρχουν και άλλα που ΔΕΝ τ' αξίζουν καν.

η αληθεια ειναι οτι παροτι το ξερω καλα λογω συλλογης ελιων δεν εχω δοκιμασει ποτε, δεν εχω γνωμη... παραγουμε ελαιολαδο χρονια γιαυτο

Δημοσ.

Μπορεί να μην το κάνω σωστά/ενδεδειγμένα, αλλά δε νομίζω πως το ψάρι ή η πατάτα τηγανίζονται όπως τα αυγά π.χ..

Έχω την εντύπωση ότι για να τηγανιστούν καλά, πρέπει να κολυμπάνε στο λάδι, και μάλιστα σε αρκετό, όχι να τα καλύπτει οριακά.

έτσι είναι όπως τα λες. Όμως για να καλύψεις μία τηγανιά π.χ. γαύρο, δεν χρειάζεται ένα λίτρο λάδι. Ούτε για δυο (συνεχόμενες) δεν χρειάζεται. Για αυτό μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

Απ' τη μία επικρατεί η άποψη ότι απ' τη στιγμή που κυκλοφορεί νόμιμα δεν είναι επιβλαβές, κι απ' την άλλη κάποιοι έχουν πει ότι έχει μέσα βενζίνη ή ότι χρησιμοποιείται βενζίνη κατά την παραγωγή, και ότι απαγορεύεται να καταναλώνεται.

Κλασικό net, διαβάζεις τις πιο ακραίες απόψεις.

Φαν, δε νομίζεις πως υπερβάλλεις όταν κατατάσσεις την χάιλάιτιντ άποψη ως "ακραία"; Δε ζούμε ούτε στο 1800, ούτε και είναι κάποιο νέο προϊόν το πυρηνέλαιο. Συνεπώς από τη στιγμή που κυκλοφορεί κανονικότατα (και προφανώς όχι για καντηλόλαδο στις 10λιτρες συσκευασίες, μην αρχίσω τα καντήλια) νομίζω ότι δεν είναι καγκουριλίκι να επικαλείται κάποιος τη νομιμότητά του για να στηρίξει έμμεσα την έλλειψη επικινδυνότητας.

Εσύ δε μου το βγάζεις απ' το μυαλό.. Κάτι σου έχει κάνει η πεθερούλα κι έχεις βαλθεί να την πεθάνεις τη γυναίκα d015.gif

...ίσα-ίσα, τα πάμε μεταξύ μας πιο καλά, απ' ότι με την κόρη της.

βάση νομοθεσίας είναι μια χαρα το πυρηνέλαιο όταν ακολουθούνται τα πρότυπα επεξεργασίας φεκ 71-73 

και απο ποιο επιστημονική πλευρά  είναι καλό γιατι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά 

(η υποβάθμιση οφείλεται στο ότι χρειάζεται επεξεργασία και μίξη με παρθένο ..)

...ενδιαφέρουσα "παράθεση", αν και πιθανολογώ πως υπερβάλλει για την "καλουτιά" του.

...αν μιλάμε για φριτέζα, ναι χρειάζεσαι πολύ λάδι, αλλά και πάλι το λίτρο είναι πολύ (εξαρτάται βέβαια και από την δομή της φριτέζας). Αν όμως μιλάμε για τηγάνι, θες γύρω στο1/4 για μια τηγανιά ρε συ (όσο κι αν εξαρτάται και από το μέγεθος του τηγανιού).

Γενικά "αν κάτσεις πάνω από το μάτι και ανακατεύεις", θα χρειαστείς ακόμη λιγότερο. Η δικιά μου τους βάζει γύρω στο ένα ποτήρι (1/5 του λίτρου). Είναι βέβαια πιο παίδεμα η διαδικασία, αλλά.

η αληθεια ειναι οτι παροτι το ξερω καλα λογω συλλογης ελιων δεν εχω δοκιμασει ποτε, δεν εχω γνωμη... παραγουμε ελαιολαδο χρονια γιαυτο

...με τη ευκαιρία, έχεις καμμιά ιδέα αν κάποιες ελιές (και αν ισχύει, ποιές; Όλες; Έχει να κάνει με ράτσα; Ή με ηλικία; Ή με κάτι άλλο - πχ φροντίδα ή εδαφικές δυνατότητες) καρποφορούν ανά δύο χρόνια και όχι κάθε χρονιά;

• Like 1
Δημοσ.

...με τη ευκαιρία, έχεις καμμιά ιδέα αν κάποιες ελιές (και αν ισχύει, ποιές; Όλες; Έχει να κάνει με ράτσα; Ή με ηλικία; Ή με κάτι άλλο - πχ φροντίδα ή εδαφικές δυνατότητες) καρποφορούν ανά δύο χρόνια και όχι κάθε χρονιά;

παρενιαυτοφορία λέγεται και το έχουν όλες οι ελιές , αυτο που μπορεί να διαφέρει είναι η ένταση που μπορεί να συμβεί

το κόστος για λίπανση κτλ δεν αξίζει και καλύτερα να αφήσεις το δενδρο να ξεκουραστεί ώστε την επόμενη χρονια να έχει καλύτερη παραγωγή 

Δημοσ.

Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας...

Στις καντήλες στα μνήματα τα βάζουν γιατί είναι φτηνό.βγαίνει από το κουκούτσι της ελιάς

Δημοσ.

Φαν, δε νομίζεις πως υπερβάλλεις όταν κατατάσσεις την χάιλάιτιντ άποψη ως "ακραία"; Δε ζούμε ούτε στο 1800, ούτε και είναι κάποιο νέο προϊόν το πυρηνέλαιο. Συνεπώς από τη στιγμή που κυκλοφορεί κανονικότατα (και προφανώς όχι για καντηλόλαδο στις 10λιτρες συσκευασίες, μην αρχίσω τα καντήλια) νομίζω ότι δεν είναι καγκουριλίκι να επικαλείται κάποιος τη νομιμότητά του για να στηρίξει έμμεσα την έλλειψη επικινδυνότητας.

...ίσα-ίσα, τα πάμε μεταξύ μας πιο καλά, απ' ότι με την κόρη της.

...ενδιαφέρουσα "παράθεση", αν και πιθανολογώ πως υπερβάλλει για την "καλουτιά" του.

...αν μιλάμε για φριτέζα, ναι χρειάζεσαι πολύ λάδι, αλλά και πάλι το λίτρο είναι πολύ (εξαρτάται βέβαια και από την δομή της φριτέζας). Αν όμως μιλάμε για τηγάνι, θες γύρω στο1/4 για μια τηγανιά ρε συ (όσο κι αν εξαρτάται και από το μέγεθος του τηγανιού).

Γενικά "αν κάτσεις πάνω από το μάτι και ανακατεύεις", θα χρειαστείς ακόμη λιγότερο. Η δικιά μου τους βάζει γύρω στο ένα ποτήρι (1/5 του λίτρου). Είναι βέβαια πιο παίδεμα η διαδικασία, αλλά.

φιλε γενικα οι ελιες καθε χρονο βγαζουν καρπο, απλα συνηθως, οταν πχ μια χρονια ειναι τερμα φορτωμενες, την επομενη χρονια θα εχουν σχετικα λιγη συγκομιδη.. αυτο εμπειρικα παντα... δεν ειναι γενικος κανονας....

Δημοσ.

Τάσο, δε μπορώ να πω πως έχεις άδικο πάνω στο ότι δεν είναι ακραία άποψη η συγκεκριμένη.

Απ' την άλλη, θα μου επιτρέψεις να διατηρώ την παραμικρή έστω αμφιβολία ότι δεν είναι ΟΛΑ όπως τα λέει ο ΕΦΕΤ κι ο κάθε ΕΦΕΤ.

Δημοσ.

Το ισοθερμικο αν λες μου ηταν ενα νουμερο μεγαλυτερο απο το ιδιο νουμερο σε κοτλε και υφασματινο ...(Τζην "κανονικο" δεν εχω παρει ακομα απο εκει) ...Αρα παιζει...

Το ειδες απο καπου αυτο... η εχεις τιποτα δικιες σου πληροφοριες;

Μου το είπε ένα πουλάκι... ;)

Στο είπα ( http://www.ab.gr/alithina-xamiles-times )

ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Δημοσ.

Μου το είπε ένα πουλάκι... ;)

Στο είπα ( http://www.ab.gr/alithina-xamiles-times )

ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Νομιζω οτι ο ΑΒ ειναι το αντιθετο του Lidl.

Καταφερε να χτισει ενα image ολα τα χρονια, για το...ποσο ακριβος ειναι!!!

Παντα δεν ακουγα τιποτε αλλο, για το ποσο ακριβος ειναι ο Βασιλοπουλος!

'Τι στον Βασιλοπουλο το πηρες; Εκει εχει τις χειροτερες τιμες!'.

Δεν μπορει να ειναι τυχαιο...

Πραγματικα, ειδικα τα παλιοτερα χρονια, ο ΑΒ ηταν συνωνυμο της ακριβειας.

Για πραγματικα φτηνα...Lidl.

Τωρα που δεν εμειναν και πολλες αλυσιδες στην ελληνικη αγορα (Σκλαβενιτης, ΑΒ, κατι ξεμπαρκα), αναγκαστικα περναμε και απο ΑΒ...

Δημοσ.

Νομιζω οτι ο ΑΒ ειναι το αντιθετο του Lidl.

Καταφερε να χτισει ενα image ολα τα χρονια, για το...ποσο ακριβος ειναι!!!

Παντα δεν ακουγα τιποτε αλλο, για το ποσο ακριβος ειναι ο Βασιλοπουλος!

'Τι στον Βασιλοπουλο το πηρες; Εκει εχει τις χειροτερες τιμες!'.

Δεν μπορει να ειναι τυχαιο...

Πραγματικα, ειδικα τα παλιοτερα χρονια, ο ΑΒ ηταν συνωνυμο της ακριβειας.

Για πραγματικα φτηνα...Lidl.

Τωρα που δεν εμειναν και πολλες αλυσιδες στην ελληνικη αγορα (Σκλαβενιτης, ΑΒ, κατι ξεμπαρκα), αναγκαστικα περναμε και απο ΑΒ...

Kαι εγω αυτην την αποψη ειχα,αλλα μέσα από έρευνα που έγινε για το 2015, ο ΑΒ ειναι 0,2% πιο φθηνός από σκλαβενίτη.

Που νταξει δεν είναι κάτι, δεν φαίνεται....αλλα ισχυει και μόνο στους αριθμούς.

Δημοσ.

Πάντως όσο και αν το κράζουμε σαν super market οι τιμές του δεν παίζονται. Πρόχτες ξεμείναμε απο αλουμινόχαρτο και πήγα σε ενα Κρητικό να πάρω. Πήρα το δικό του αλουμινόχαρτο Κρητικος (για sanitas δεν κοίταξα καν),τα 50 μετρα στα 3.50 ευρώ κάπου εκεί ήταν η τιμή. Την επόμενη πήγα σε lidl και επειδή είχα φρέσκια την τιμή πήγα να δω πόσο το έχει. Λοιπον τα 50 μέτρα τα έχει 2.50 ευρώ. Ενα ευρώ διαφορά....Για αυτό όταν πηγαίνεις να πάρεις 2-3 πράγματα φεύγεις με 40 ευρώ λογαριασμό και στα υπόλοιπα super έχεις φτάσει το 60αρι. Οπότε lidl και πάλι lidl.

Δημοσ.

Εχει αγοράσει κανεις κατα το παρελθόν τα μποτάκια livergy sneakers?

Θα ήθελα να μάθω αν ειναι άνετα στο περπάτημα και την ποιότητα κατασκευής τους.

Μη τα βάλω δυο βδομάδες και μυρίσει το πόδι..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...