washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 τό πυρηνέλαιο κάνει μόνο γιά νά ανάβει κάποιος τό καντήλι σπίτι του η στό νεκροταφείο , μιά φορά τό δοκίμασα γιά τηγανητές πατάτες κ δέν τρωγόντουσαν ...να αυτές είναι οι υπερβολές που με τρελλαίνουν. Αρίστο, ή οι γευστικοί σου κάλυκες έχουν θέμα, ή μαγειρική σου. Να μη σου αρέσει, ναι, ναι μη γουστάρεις - πάσο. Αλλά "το δεν τρωγόντουσαν" δεν τρώγεται με τίποτα ρε φίλε. 1
opcorsa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 παντως ειναι υποδεεστερο το πυρηνολαδο ρε παιδες... βγαζουμε λαδι και απο μικρος ειμαι στις ελιες και βοηθαω οποτε μπορω... το ελαιολαδο ειναι το πρωτο και αριστο προιον... μετα η λασπη/πυρηνας της ελιας παει στο εργοαστασιο και επεξεργαζεται για να γινει το πυρηνολαδο... νομιζω παντως οτι στην επεξεργαια γινονται πραγματα που ριχνουν την ποιοτητα... μονο να δει το "ξεκαζανιασμα" κανεις και να μυρισει την ατμοσφαιρα θα καταλαβει... το ξερω απο πρωτο χερι μιας και πηγαινω συχνα τον χειμωνα σε τετοιο εργοστασιο, καθως εχουμε λεβητα που χρειαζεται "πυρηνοξυλο" και τα βλεπω απο πολυ κοντα... για ητν ιστορια το εργοστασιο δεν βγαζει μονο πυρηνολαδο, αλλα και σαπουνια απο το κατακαθι και τα υπολλειματα του ελαιουργιου.. 1
blackdeagle Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά να έχετε το νου σας, από αύριο 10/10 θα πέφτουν σταδιακά πάρα πολύ οι τιμές στα ΑΒ λόγω ανταγωνισμού με σκλαβενίτη...Θα αλλάξει και η καμπάνια 20 χρονια καρτα ΑΒ plus....
mentoras99 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί να είναι και πρόβλημα της εφαρμογής και να βγάζει ό,τι νά'ναι...ίσως κανά τηλέφωνο στην υποστήριξη Lidl λύσει το θέμα... ...τώρα θυμήθηκα εμένα με έβγαζε Small για μπλουζάκι, ενώ δεν μπορώ να φορέσω κάτω από Large, παρά μόνο Medium σε κάποια αθλητικά (είχα πάρει 1-2 τέτοια στο Bazaar που είχε κάνει το μαγαζί που έκλεινε στη Πυλαία) Δεν ξερω, ας πουν και οι αλλα παιδια εδω, αν οντως εχουν χρησιμοποιησει τον μετρητη μεγεθους και τον εμπιστευτηκαν με επιτυχια... Ποια ειναι η γνωμη σου, να αγορασω ιδιο νουμερο με αυτο που εχω ηδη παρει στο παρελθον; Απλα αυτο ηταν τζην με εσωτερικη επενδυση, ενω τωρα μιλαμε για απλο τζην, αρα ισως χρειαζεται ενα νουμερο μικροτερο? (ολα αυτα...αν βρουμε τζην...)
swkhj Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Το ισοθερμικο αν λες μου ηταν ενα νουμερο μεγαλυτερο απο το ιδιο νουμερο σε κοτλε και υφασματινο ...(Τζην "κανονικο" δεν εχω παρει ακομα απο εκει) ...Αρα παιζει... Παιδιά να έχετε το νου σας, από αύριο 10/10 θα πέφτουν σταδιακά πάρα πολύ οι τιμές στα ΑΒ λόγω ανταγωνισμού με σκλαβενίτη...Θα αλλάξει και η καμπάνια 20 χρονια καρτα ΑΒ plus.... Το ειδες απο καπου αυτο... η εχεις τιποτα δικιες σου πληροφοριες;
mentoras99 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Το ισοθερμικο αν λες μου ηταν ενα νουμερο μεγαλυτερο απο το ιδιο νουμερο σε κοτλε και υφασματινο ...(Τζην "κανονικο" δεν εχω παρει ακομα απο εκει) ...Αρα παιζει... Ναι το ισοθερμικο ηταν. Αρα εχεις κι εσυ τον ιδιο συλλογισμο με τον δικο μου; Αν εκεινο ηταν ενα νουμερα μεγαλυτερο απο το συνηθισμενο που φοραω συνηθως σε τζην, αρα το 'απλο' τζην θα ειναι ενα νουμερο μικροτερο απο το ισοθερμικο, και καταληγω στο κανονικο νουμερο που φοραω σε τζην;
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 παντως ειναι υποδεεστερο το πυρηνολαδο ρε παιδες... ...σίγουρα είναι. Και κανείς δεν υποστήριξε πως είναι εφάμιλλο με το "κανονικό". Ούτε από άποψη "γενικής ποιότητας", ούτε πιθανώς από διατροφική αξία, ούτε καν από γεύση. Εγώ τουλάχιστον, το μόνο που λέω είναι ότι απλά δεν παίζει το "δεν τρώγεται". Γαμάτο προφανώς και δεν είναι, αλλά για την τιμή που το πληρώνεις, προσωπικά θα έλεγα μια χαρά αξίζει τα λεφτά του. Το τονίζω καθώς υπάρχουν και φθηνοπροϊόντα που τσίμα-τσίμα τα αξίζουν, όπως υπάρχουν και άλλα που ΔΕΝ τ' αξίζουν καν. 2
haris013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 πάντως ρε παιδιά κρήτη εμείς το πυρηνολαδο δεν το βάζουμε ούτε στα ζώα που λέει ο λόγος. Ίσως φταίει οτι παράγουμε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου για δικής μας χρήση και ποτέ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε, αλλά και άλλους κρητικούς που ξέρω όλοι το έχουν για καντήλια κλπ, όχι για βρώση. Υπερβολικό ίσως μεν, αλλά αληθεύει.
mylo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Και εμείς στη πόλη που δεν παράγουμε λάδι, πυρινολαδο ούτε για πλάκα δε χρησιμοποιούμε
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Εγώ λέω να ανοιχτεί ένα νήμα για να το συζητήσουμε διεξοδικότερα το θέμα. Όταν λέω διεξοδικότερα, εννοώ με αναφορές σε έρευνες και τέλος πάντων απόψεις στηριζόμενες κάπου. Γιατί το «εμείς στην Κρήτη παράγουμε δικό μας έξτρα παρθένο και το πυρηνέλαιο δεν το δίνουμε ούτε στα ζώα» ακούγεται λίγο κάπως. Κι εμείς στην οικογένεια παράγουμε μέλι αρίστης ποιότητας, αλλά δε βγαίνω να πω ότι το Αττική δεν το δίνω ούτε στις κότες. Απ' τη μία επικρατεί η άποψη ότι απ' τη στιγμή που κυκλοφορεί νόμιμα δεν είναι επιβλαβές, κι απ' την άλλη κάποιοι έχουν πει ότι έχει μέσα βενζίνη ή ότι χρησιμοποιείται βενζίνη κατά την παραγωγή, και ότι απαγορεύεται να καταναλώνεται. Κλασικό net, διαβάζεις τις πιο ακραίες απόψεις. 2
TriLoBiTe Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 ...5 χρόνια τώρα ταΐζω την πεθερά μου με αυτό στη ζούλα, καθώς το μεταγγίζω σε μπουκάλι "κανονικού ελαιόλαδου" Εσύ δε μου το βγάζεις απ' το μυαλό.. Κάτι σου έχει κάνει η πεθερούλα κι έχεις βαλθεί να την πεθάνεις τη γυναίκα 3
nickarmy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 βάση νομοθεσίας είναι μια χαρα το πυρηνέλαιο όταν ακολουθούνται τα πρότυπα επεξεργασίας φεκ 71-73 και απο ποιο επιστημονική πλευρά είναι καλό γιατι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά (η υποβάθμιση οφείλεται στο ότι χρειάζεται επεξεργασία και μίξη με παρθένο ..)
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι το τηγάνισμα δεν είναι υγιεινό γενικότερα, το κόστος για να τηγανίσεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι απλά απαγορευτικό. Εγώ π.χ. που μια φορά τη βδομάδα θα φάω γαύρο, μπακαλιαράκι/προσφυγάκι, κουτσομούρα ή κανά λυθρίνι, αν είναι να πετάω τουλάχιστον ένα λίτρο έξτρα παρθένου, δηλαδή ~5-7€/φορά, τελείωσα. Θα έχω δώσει περισσότερα για το λάδι, παρά για το ψάρι. Άσε που ό,τι κι αν τηγανίσεις με έξτρα παρθένο, έχει πιο βαριά γεύση. 2
swkhj Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Ναι το ισοθερμικο ηταν. Αρα εχεις κι εσυ τον ιδιο συλλογισμο με τον δικο μου; Αν εκεινο ηταν ενα νουμερα μεγαλυτερο απο το συνηθισμενο που φοραω συνηθως σε τζην, αρα το 'απλο' τζην θα ειναι ενα νουμερο μικροτερο απο το ισοθερμικο, και καταληγω στο κανονικο νουμερο που φοραω σε τζην; Ειπα πως δεν εχω δοκιμασει "κανονικο" τζην απο δαυτους Ναι μπερδεμα... Και τα νουμερα οτι ναναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις