Προς το περιεχόμενο

Lidl


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω και έτσι δεν ξέρω αν "αξίζει" ο συγκεκριμένος ή όχι. Ποιά είναι η γνώμη σας? 

 

...προσωπικά δεν είμαι και εξπέρ στους μικροκυμμάτων, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω 3 πράγματα έχουν πάνω απ' όλα νόημα να "κοιτάξεις" : 

Την χωρητικότητα του θαλάμου, και αν εσύ νομίζεις ότι σε καλύπτει. Το τονίζω, γιατί ο συγκεκριμένος μου φαίνεται ένα τσικ πιο μικρούλης απ' ό,τι οι συνήθεις (μπορεί και να κάνω λάθος όμως - δεν τον είδα από κοντά). Τεσπα, εσύ κρίνεις με βάση το τί μεγέθη προϊόντων θες να χωράνε.

Την ισχύ του σε Βατ (το 800άρι που αναφέρεται για τον συγκεκριμένο δεν είναι ούτε πολύ αλλά ούτε και λίγο πάντως - είναι θα έλεγα "οκ").

Την εγγύηση. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση = το κλασσικό "3 χρόνια" του Λιντλ (ή τεσπα της παραγωγού Silvercrest), είναι το μέγιστο (για την τιμή του).

 

Κατά τ' άλλα : κλασσικά, τον αγοράζεις, τον δοκιμάζεις, κι αν βγάλεις συμπέρασμα ότι ΔΕΝ σου κάνει κάπου, επιστροφή εντός μηνός και παίρνεις τα χρήματα πίσω...

  • Like 1
Δημοσ.

Guys, είδα ότι από βδομάδα έχει Link.png Site: φούρνομικροκυμάτων στα 60 ευρώ και τυχαίνει να σκεφτόμουν να αγοράσω έναν αυτόν τον καιρό. Το θέμα μου είναι ότι δεν έχω ιδέα από τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω και έτσι δεν ξέρω αν "αξίζει" ο συγκεκριμένος ή όχι. Ποιά είναι η γνώμη σας? 

 

Μια χαρα μοιαζει Στα 800Watt Γκριλ μονο επανω...Περιπου 20λιτρα ...εδω θελει προσοχη να χωραει και κανα πιατο αλλα δεν βλεπω να σπαταλαει χωρο στο υψος και που αρα οκ θα ειναι... 

 

Δεν ειναι και ινοξ ομως αν δεν κανω λαθος και ακριβοτερος απο κατι αλλα μοντελα που ηταν

 

Παρτον στην τελικη  και αμα δε σου κανει τον επιστρεφεις Νομιζω πως  εχει ξαναβαλει περιπου η ακριβως το μοντελο αυτο και θα σου πει αν ειναι με σιγουρια καποιος...

 

Εγω περιμενω   "καλυτερα" να φερει το φουρνο μικροκυματων και φουρνακι μαζι (θερμος αερας και γκριλ πανω κατω) στα 100 η 100 και κατι αμα τον ακριβυναν 

(αμα το γκριλ δεν ειναι πανω κατω και το διπλο που λεει ειναι μουφα ας πει καποιος αν και στο pdf θυμαμαι πως διαβασα για πανω και κατω)

edit

Αυτον παρακατω λεω πως περιμενω να ξαναφερουν

  • Like 1
Δημοσ.

Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας...

  • Like 1
Δημοσ.

Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας...

Για τηγάνισμα δεν είναι αυτό; Σε σχέση με κάτι ηλιέλαια, καλαμποκέλαια κλπ είναι καλύτερο ή χειρότερο;

Δημοσ.

Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας...

 

...5 χρόνια τώρα ταΐζω την πεθερά μου με αυτό στη ζούλα, καθώς το μεταγγίζω σε μπουκάλι "κανονικού ελαιόλαδου", διότι όταν της είχα πρωτοφέρει είχε ξυνίσει τα μούτρα - το θεωρούσε "κακό λάδι". Με την αλλαγή του μπουκαλιού όμως, μια...χαρά της φαίνεται. Και έχει πάει από τα 86 που την γνώρισα, στα 91, ζωή να 'χει. Πιο καλό τεστ, χλωμό να βρεις :ρ

 

Για χημικές επεξεργασίες δεν ξέρω, αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος πως ό,τι άλλο ρίχνεις στο στομάχι σου δεν έχει περάσει πάνδεινα μέχρι το τραπέζι σου; Αν μάλιστα ήταν τόσο επικίνδυνο για την υγεία, δε νομίζω ότι θα κυκλοφορούσε. Συνεπώς, εγώ κρατώ το μόνο βέβαιο σαν μείον για την πάρτη του πυρηνέλαιου (που "απλά" βγαίνει από σύνθλιψη κουκουτσιών και υπολειμμάτων σάρκας), ότι δεν έχει τόσο γεμάτη γεύση όσο το "νορμάλ", και φυσικά το συν της τιμής του που είναι η μισή και βγάλε.

 

 

 

Για τηγάνισμα δεν είναι αυτό; Σε σχέση με κάτι ηλιέλαια, καλαμποκέλαια κλπ είναι καλύτερο ή χειρότερο;

 

...αυτό πάντως που ξέρω από μικρός, είναι ότι για τηγάνισμα είναι τα "σπορέλαια" = ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο, σησαμέλαιο, σογιέλαιο - και ό,τι άλλο εκτός ελαιολάδου τεσπά υπάρχει σε...έλεος. Και ο κύριος λόγος είναι επειδή "καταστρέφεται που καταστρέφεται" (και πετιέται που πετιέται, συνήθως μετά την πρώτη φορά από μια μερίδα του κόσμου), ενώ το ελαιόλαδο που είναι "πιό υψηλής διατροφικής αξίας", καλύτερα να καταναλώνεται είτε ωμό, είτε έστω στα κατσαρολομαγειρέματα (όπου "καταστρέφεται λιγότερο").

Συνεπώς, ως ελαιόλαδο στην ουσία που είναι, το πυρηνέλαιο, δεν είναι "αποκλειστικά για τηγάνισμα". Απλά είναι το φθηνότερο δυνατό για μικρά βαλάντια.

  • Like 1
Δημοσ.

επειδή το ελαιόλαδο είναι ποιο ακριβό γιαυτό δεν το βάζουν στο τηγάνι αλλα το ελαιόλαδο λόγο οτι είναι καλύτερης ποιότητας μπορεις να το ξανα χρησιμοποιήσεις για τηγάνισμα ! Προσωπικά με ελαιόλαδο τηγανίζω (αλλα  τηγανίζω σπάνια)

 

πάντως πρόβλημα να αποκτήσεις σε θέμα με την υγεία σου δεν υπάρχει σε κανενα λάδι αφού κυκλοφορεί νόμιμα 

Δημοσ.

Για χημικές επεξεργασίες δεν ξέρω, αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος πως ό,τι άλλο ρίχνεις στο στομάχι σου δεν έχει περάσει πάνδεινα μέχρι το τραπέζι σου; Αν μάλιστα ήταν τόσο επικίνδυνο για την υγεία, δε νομίζω ότι θα κυκλοφορούσε. Συνεπώς, εγώ κρατώ το μόνο βέβαιο σαν μείον για την πάρτη του πυρηνέλαιου (που "απλά" βγαίνει από σύνθλιψη κουκουτσιών και υπολειμμάτων σάρκας), ότι δεν έχει τόσο γεμάτη γεύση όσο το "νορμάλ", και φυσικά το συν της τιμής του που είναι η μισή και βγάλε.

 

Όχι ακριβώς. Μηχανική επεξεργασία έχει μόνο το παρθένο. Το πυρηνέλαιο αναγκαστικά περνάει από χημική επεξεργασία:

 

http://ankserametitrome.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4121.html

 

Τώρα για την πεθερά, ΟΚ, δεν λέω ότι θα πεθάνει κανείς, αλλά αν κάνει καλό γενικά.

 

Όσο για το τηγάνισμα, άλλοι λένε καλύτερα πυρηνέλαιο, παρά σπορέλαια...

Δημοσ.

επειδή το ελαιόλαδο είναι ποιο ακριβό γιαυτό δεν το βάζουν στο τηγάνι αλλα το ελαιόλαδο λόγο οτι είναι καλύτερης ποιότητας μπορεις να το ξανα χρησιμοποιήσεις για τηγάνισμα ! Προσωπικά με ελαιόλαδο τηγανίζω (αλλα  τηγανίζω σπάνια)

 

πάντως πρόβλημα να αποκτήσεις σε θέμα με την υγεία σου δεν υπάρχει σε κανενα λάδι αφού κυκλοφορεί νόμιμα 

 

κι εγώ μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζω. Όμως τυχαίνει να έχω πρόσβαση σε φθηνό (τζάμπα βασικά) ελαιόλαδο, οπότε για μένα είναι μία προσιτή πολυτέλεια. Ουσιαστικά, σε άλλη περίπτωση απλά θα τηγάνιζα λιγότερο.

 

Το ελαιόλαδο μετά το πρώτο βαριά δεύτερο τηγάνισμα παύει να είναι υψηλής ποιότητας. Αντίθετα με τα υπόλοιπα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τηγάνισμα, σχεδόν το ίδιο και το αυτό θα είναι.

Την εγγύηση. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση = το κλασσικό "3 χρόνια" του Λιντλ (ή τεσπα της παραγωγού Silvercrest), είναι το μέγιστο (για την τιμή του).

 

Το «για την τιμή του» νομίζω ότι είναι περιττό σχόλιο. και στην διπλάσια τιμή φούρνο να κοιτάξεις, δεν πρόκειται να βρεις με τρία χρόνια εγγύηση (και αντιμετώπιση Lidl να προσθέσω). Και στην τριπλάσια ακόμα. Επομένως η εγγύησή του δεν είναι απλά το μέγιστο, είναι το βέλτιστο (το καλύτερο) που μπορείς να βρεις, ανεξάρτητα τιμής.

Δημοσ.

Για το ελαιόλαδο πάντως άλλοι λένε ότι είναι καλό για τηγάνισμα (εγώ αυτό ξέρω) και άλλοι όχι. Κάπου εδώ μέσα υπήρχε και μια σχετική κουβέντα.

Δημοσ.

Όχι ακριβώς. Μηχανική επεξεργασία έχει μόνο το παρθένο. Το πυρηνέλαιο αναγκαστικά περνάει από χημική επεξεργασία:

 

http://ankserametitrome.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4121.html

 

Τώρα για την πεθερά, ΟΚ, δεν λέω ότι θα πεθάνει κανείς, αλλά αν κάνει καλό γενικά.

 

Όσο για το τηγάνισμα, άλλοι λένε καλύτερα πυρηνέλαιο, παρά σπορέλαια...

 

...όσον αφορά την παρασκευή του, γι' αυτό έβαλα το "απλά", στο πυρηνέλαιο : δεν εννοούσα αυτήν, αλλά την προέλευσή του (διότι έχω ακούσει να λένε τέρατα για δαύτην). Γι' αυτό και είχα επίσης πει "δεν ξέρω περί χημικών" (δεν έχω κοιτάξει το λινκ σου πάντως).

 

Για την δε πεθερά, το δήλωσα έτσι ενδεικτικά (και ολίγον χαβαλεδιάρικα φυσικά). Διότι προφανώς και δεν πεθαίνει κανείς απλώς από κατανάλωση "δευτερόλογης" ποιότητας λαδιού, αλλά η όλη φάση λειτουργεί σωρευτικά, και ίσως να κόβει 1-2 χρόνια ζωής μέσα σε μια πχ πεντηκονταετία αδιάλειπτης κατανάλωσης, ή, ακόμη πιθανότερα, "απλά" να "υπονομεύει" την ποιότητα αυτής της ζωής, ένας θεός ξέρει σε τί βαθμό (ελάχιστο, ή και περισσότερο). Σε κάθε περίπτωση, ΠΑΡΑ το ότι την έχω φλομώσει στο πυρηνέλαιο, εδώ και 5 χρόνια (σε μια "ιδιαίτερη" ηλικία), καλά -ακόμη- κραττεί...

 

Βασικά σε γενικές γραμμές πιστεύω πως ότι "δεν νιώθεις να σε χαλάει", κατανάλωνέ το. Η διαίσθηση κι ο οργανισμός σου ξέρουν καλύτερα. Προσωπικά το λάδι από ελιά μου κάθεται βαρύ, είτε παρθένο είτε απ' όλες τις τρύπες παρμένο (τις ελιές παρ' ολ' αυτά, τις τσακίζω), και γενικά καταναλώνω ηλιέλαιο πιο πολύ .

 

 

Το «για την τιμή του» νομίζω ότι είναι περιττό σχόλιο. και στην διπλάσια τιμή φούρνο να κοιτάξεις, δεν πρόκειται να βρεις με τρία χρόνια εγγύηση (και αντιμετώπιση Lidl να προσθέσω). Και στην τριπλάσια ακόμα. Επομένως η εγγύησή του δεν είναι απλά το μέγιστο, είναι το βέλτιστο (το καλύτερο) που μπορείς να βρεις, ανεξάρτητα τιμής.

 

...η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω για εγγυήσεις στα φουρνάκια. Αλλά το έγραψα έτσι, αφήνοντας ένα ενδεχόμενο, τα "επώνυμα" και δη τα χαϊτεκάδικά τους μοντέλα, να έχουν πχ μέχρι και 5ετία, για να μη βγει καν'ας και μου την τρίψει στη μούρη.

 

 

 

Για το ελαιόλαδο πάντως άλλοι λένε ότι είναι καλό για τηγάνισμα (εγώ αυτό ξέρω) και άλλοι όχι. Κάπου εδώ μέσα υπήρχε και μια σχετική κουβέντα.

 

...εγώ πάλι θυμάμαι κατά κατά καιρούς στις "ειδήσεις" να λένε ότι "άλλαξε η γνώμη των ειδικών για τα λάδια", τη μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι, τη μία ότι το σωστό για τηγάνι είναι της ελιάς, την άλλη ότι όταν τηγανίζεται γίνεται...καρκινογόνο, την παρα-άλλη ότι το ηλιέλαιο είναι καλύτερο για τηγάνι αλλά όχι για ωμό, μετά ότι δεν είναι για...τίποτα - και πάει λέγοντας. Μιλάμε για δεκαετίες "ενημέρωσης" τώρα.

Τους έγραψα λοιπόν όλους τους "ειδικούς" (και μη) στην πούτσα μου, όπως και τις "μελέτες", τα άρθρα και τα δελτία ειδήσεων, και καταναλώνω "όπως αισθάνομαι"...

  • Like 3
Δημοσ.

Πυρηνέλαιο έχει αγοράσει κανείς; Ρωτάω γιατί ποιοτικά έχω ακούσει ότι είναι το χειρότερο λάδι και βγαίνει με χημική επεξεργασία, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι από άποψη υγείας...

τό πυρηνέλαιο κάνει μόνο γιά νά ανάβει κάποιος τό καντήλι σπίτι του η στό νεκροταφείο ,

μιά φορά  τό δοκίμασα γιά τηγανητές πατάτες κ δέν τρωγόντουσαν 

Δημοσ.

γενικα ειναι καπως "κριμα" να χαραμισεις ελαιολαδο για να τηγανισεις, στις θερμοκρασιες εκεινες που πιανει ακομα και το ελαιολαδο γινεται κακο ποιοτηκα επισης εχω ακουσει πως τα τηγανητα με ελαιολαδο γινονται καπως πιο βαρια.

υ.γ.: δε θυμαμαι την τελευταια φορα που τηγανισα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...