Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Συγνωμη κιολας αλλα απο οτι θυμαμαι εσυ δουλευεις σε εστιατοριο .Αρα θα περιμενα καλυτερη γνωση της πραγματικοτητας τουλαχιστον ως προς το αντικειμενο της μαγειρικης .Η Ελληνικη κουζινα εχει πολυ καλα πιατα που εινξαι γνωστα και εξω ,ειδικα η κριτικη διατροφη εκτιμαται πολυ. Στην ελλαδα αναφερομαι. Ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων (και ενα τεραστιο ποσοστο νεων) την βγαζει με ετοιμα και μακαροναδες. Και δεν ειναι θεμα χρηματων. Αν δεις, ειπα οτι η ελλαδα εχει προιοντα και πιατα που μπορουν να συγκριθουν με ξενα.
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Στην ελλαδα αναφερομαι. Ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων (και ενα τεραστιο ποσοστο νεων) την βγαζει με ετοιμα και μακαροναδες. Και δεν ειναι θεμα χρηματων. Αν δεις, ειπα οτι η ελλαδα εχει προιοντα και πιατα που μπορουν να συγκριθουν με ξενα. Η πατροπαραδοτη ελληνικη κουζινα απο οτι ξερω και απο εκπομπες μαγειρικης που παρακουλουθω του εξωτερικου ειναι πολυ ονομαστη στο εξωτερικο .Μου εκανε εντυπωση να μην το ξερεις .Και η γαλλικη εκτιμαται σαφως αλλα και η ελληνικη .Τωρα ως προς τις διατροφικες συνηθειες σαφως μιλαω για την κουζινα ως συνολο συνταγων .Ο,τι πολλοι στην καθημερινοτητα τους τρεφονται με σουβλακια ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουμε καλη κουζινα .Προφανως λογω πολλων υποχρεωσεων δεν μαγειρευουν ολοι.
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ε πως γινεται σε αλλες χωρες ομως να μπορουν να μαγειρευουν πιο πολλοι απο οσοι στην ελλαδα? Ναι ξερω μιλαω απο τον κυκλο μου, αλλα απο αυτα που ειδα εφριξα. Και ξερεις, αν κατι δεν το "δουλευεις" το ξεχνας καποτε. Στο μεσο ιταλικο σπιτι θα βρεις σωστα μαγειρεμενο ιταλικο φαγητο. Στην ισπανια το ιδιο της χωρας τους, και στην γαλλια τα ιδια. Μην γινει και η ελλαδα σαν την αγγλια, που ο κοσμος δεν εχει ιδεα τι ειναι η ντοματα.
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ε πως γινεται σε αλλες χωρες ομως να μπορουν να μαγειρευουν πιο πολλοι απο οσοι στην ελλαδα? Ναι ξερω μιλαω απο τον κυκλο μου, αλλα απο αυτα που ειδα εφριξα. Και ξερεις, αν κατι δεν το "δουλευεις" το ξεχνας καποτε. Στο μεσο ιταλικο σπιτι θα βρεις σωστα μαγειρεμενο ιταλικο φαγητο. Στην ισπανια το ιδιο της χωρας τους, και στην γαλλια τα ιδια. Μην γινει και η ελλαδα σαν την αγγλια, που ο κοσμος δεν εχει ιδεα τι ειναι η ντοματα. Δεν νομιζω οτι η μεση ελληνικη οικογενεια δεν μαγειρευει .Μην εισαι τελειως μηδενιστης .Επιπλεον λογικα και σατο εξωτερικο πολλοι που θα δουλευουν πολλες ωρες την βγαζουν με φαγητα απεξω .Τελος παντων .Μου εκανε εντονη εντυπωση αυτο που ειπες .Λογω του αντικειμενου της δουλειας σου ,βασικα θυμαμαι σε επεισοδιο του αγγλικου μαστερ σεφ παιχτρια,αγγλιδα νομιζω,καμια σχεση με Ελλαδα να παιρναει στον τελικο φτιαχνοντας παραλλαγη του δικου μας τζατζικιου μονο που το εφτιαξε και με πατζαρια μεσα νομιζω ,στο πιο κοκκινο .Αρα η ελληνικη κουζινα δεν ειναι αγνωστη .Ουτε δεν ειναι οτι δεν ειναι εκτιμημενη εξω.
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Σου ξαναλεω, η ελληνικη κουζινα ειναι αγνωστη στους πιο πολλους νεους ελληνες/στους ελληνες του μελλοντος. Δες τι εχω γραψει μετα απο αυτο που εκανες quote.
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ενταξει αυτο ειναι η αποψη σου αλλα παλι ,δεν ξερω αν ειναι ταυτοσημο με αυτο που ειπες στην αρχη οτι η αλληνικη κουζινα δεν ειναι γνωστη εξω η οτι δεν ειναι τιποτα σε σχεση με την γαλλικη .Σιγουρα η γαλλικη κουζιναειναι πολυ καλη και γνωστη αλλα δεν μπορεις να εκμηδενιζεις την ελληνικη .Τουλαχιστον οι καλυτεροι σεφ του κοσμου και εξω δεν το κανουν .Κατι θα ξερουν .Βεβαια ειναι η αποψη σου.
grigas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Πες μου 10 ΕΛΛΗΝΙΚΑ πιατα και να κανουμε μια συγκριση. Αρνί μπογάνα Γεμιστά Λαχανοντολμάδες Σπανακόρυζο Μπακαλιάρος πλακί Τζιγεροσαρμάδες Σπετζοφάι Στραπατσάδα aka αυγά καγιανά Σουτζουκάκια σμυρναίικα Φασουλοταβάς και το απολυτο πιατο ever χουνκιαρ μπεγερντι (έχω και πολίτικα φαγητά, καθότι είχα την ευτυχία να μεγαλώσω σε σπίτι στην Πελοπόννησο με μάνα με πολίτικη καταγωγή, άρα τρώγαμε τόσο πελοποννησιακά φαγητά, όσο και πολίτικα)
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Οπα. Εδω μπερδεψες κατι και σε αυτο φταιω εγω. Η γαλλικη κουζινα εχει θεσει βασεις/κανονες για το πως μαγειρευουμε το καθε τι. Το να μαγειρευεις το σπανακι 20 λεπτα ειναι λαθος γιατι χανεις την γευση του πχ. Επισης οταν θα δεις ελληνικο influenced πιατο εξω, θα ειναι μαγειρεμενο με τις τεχνικες που εχει θεσει η γαλλικη κουζινα και οχι με τις ελληνικες. Αλλο αν τα προιοντα/γευσεις θυμιζουν ελλαδα. Μηπως να καναμε αλλο thread για την μαγειρικη/κουζινα?
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Σόρι, αλλά εκτός από μουζάκα, tzatziki & sovlaki (και τα δύο τελευταία δεν τα λες ακριβώς "κουζίνα"="πιάτα"), τί άλλο ξέρουν εκτός Ελλάδος; Τα πιάτα με μακαρόνια είναι τρέηντμαρκτ ως ιταλικά, τα κοτοπουλοτέτοια μεσανατολίτικα, τα ρυζοειδή/ψαροειδή ως απωανατολίτικα... Δεν εννοώ ότι ελληνικά παραδοσιακά φαγητά δεν παίζουν (στην ίδια μας τη χώρα), ποιός τα ξέρει όμως (έξω)...; (...η αναφορά στο πατζαροτζάτζικο του ΜC ήταν αστεία ως επιχείρημα ότι "η ελληνική κουζίνα και γνωστή είναι, και εκτιμάται"). ...και να με διορθώσει κα'νας Τούφας ξερωγώ - αλλά νομίζω ότι η ελληνική κουζίνα υπάρχει ΜΟΝΟ ως "έθνικ" φάση, για όσους την ψάχνουν έξω. Δεν είναι διαδεδομένη δηλαδή, αλλά κάτι που απευθύνεται σε από "ιδιότροπους" έως..."περίεργους".
vocals_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Άνοιξα να διαβάσω λίγο για τα lidl(..ναι τόσο ελεύθερο χρόνο έχω) και.. ΤΙ στο κέρατο έχουν να κάνουν όλα τα παραπάνω με τα lidl;
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Κοιτα στο εξωτερικο οτιδηποτε με φετα και ελάιολαδο και σπανακι ,κτλ θεωρουνται ελληνικα πιατα η εστω επιρροης .Επισης οι φακες μας εχω δει να αρεσουν σε σαιτ του εξωτερικου ,οι πατατες στο φουρνο τα οσπρια .Πλυν των γνωστων γυρος ,σουβλακι ,grek salat mousaka .Που ενας γνωστος αμερικανος σεφ που ειχε την εκπομπη του στο μεγκα ειχε πει οτι το σιχαινοταν και του θυμιζε τουβλο.Εχουμε καλα πιατα .Τωρα αν στις συγχρονες οικογενειες μαγειρευουν η οχι φακες νομιζω οτι ναι. Οπα. Εδω μπερδεψες κατι και σε αυτο φταιω εγω. Η γαλλικη κουζινα εχει θεσει βασεις/κανονες για το πως μαγειρευουμε το καθε τι. Το να μαγειρευεις το σπανακι 20 λεπτα ειναι λαθος γιατι χανεις την γευση του πχ. Επισης οταν θα δεις ελληνικο influenced πιατο εξω, θα ειναι μαγειρεμενο με τις τεχνικες που εχει θεσει η γαλλικη κουζινα και οχι με τις ελληνικες. Αλλο αν τα προιοντα/γευσεις θυμιζουν ελλαδα. Μηπως να καναμε αλλο thread για την μαγειρικη/κουζινα? Οτι χρησιμοποιειται οι σεφ σε καποιες συνταγες μαγειρικης καποιες συγκκριμενες τεχνικες ,δεν σημαινει οτι μονο η γαλλικη κουζινα εκτιμαται. Αυτο που προσπαθουσα να σου δωσω να καταλαβεις ειναι οτιπροτιμηθηκε ενα ελληνικο πιατο απο τα περιφημα γαλλικης αισθητικης και ισπανικης κτλ απο αυτα που ανεφερε ο τουφας ως ανωτερα απο ειδικους .Δεξν νομιζω οτι ηταν τοσο δυσκολο .Τουλαχιστον απο εσενα περιμενα να το καταλαβεις πλυμενο συννεφο .
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Το ελαιόλαδο και τα πιάτα που προκύπτουν "γύρω" από αυτό, περισσότερο νομίζω πως τ' αναγνωρίζει ο κόσμος σαν "μεσογειακά", παρά αμιγώς ελληνικά. Ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά δηλαδή πρωτ' απ' ολά, και μετά άντε κι ελληνικά. Μιας και ούτε καν είναι που έχουμε την αποκλειστικότητα παραγωγής ελαιολάδου. Όσο περί τύρου, αν δεν κάνω λάθος, πιο πολύ το ξέρουν όξω απλά ως "white cheese", παρά ως greek feta. Και το δικό μας, αλλά και άλλα παρόμοια τυριά. Πατάτες και όσπρια δεν νομίζω ούτε γι' αστείο να θεωρούνται "ελληνικά" (σε όποια μορφή μαγειρέματος κι αναφερόμαστε).
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Οχι οι πατατες ως υλικο .Η συνταγη πατατες στο φουρνο λεμονατες πχ με κοτοπουλο η η ελληνικη σπανακοπιτα .Τελος παντων Εχω αλλη αποψη απο εσενα .Νομιζω οτι και ειναι γνωστη η κουζινα μας και αρεσει .Ασχετα που δεν ξεριουμε να την προβαλλουμε οσο οι Γαλλοι η Ιταλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις