user27 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Εχω το δευτερο. Δεν ερχεται σε επαφη καθολου με την κασα (πιο σωστα ακουμπανε μονο λιγο τα αφρολεξ) . Απλα πρεπει να τρυπησεις τον τοιχο πανω απο την κασα. Γενικα ικανοποιημενος. Με βολεψε και με τη δυνατοτητα που εχει για καμψεις.
Haldol Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Και κάπου εδώ, νομίζω ότι θα εγκαταλείψω οριστικά το Lidl. Είχαν προσφορά πολύρπιζα (3ων θέσεων με διακόπτη) στις 22/9. Ήθελα δύο μαύρα μικρά, οπότε λέω γιατί όχι; Πάω να τα πάρω. Οι υποδοχές πάνω έγραφαν 16Α / 250V, ήτοι 3680W. Η συσκευασία λέει 2500W (ή 2200W, δε θυμάμαι σίγουρα). Αλλά το καλώδιο του πολύπριζου γράφει διατομή 1mm2 η οποία μεταφράζεται σε ~1500W στην καλύτερη περίπτωση! Πάντα τέτοια παιδιά! Δώστε μας "προσφορά" πολύπριζα που σου καίνε το σπίτι. Διότι οκ, εγώ ψιλιάστηκα τη δουλειά με το κόστος και εξέτασα το "τι πουλάνε". Ο παππούς είτε θα το πάρει έτσι, χωρίς καν να διαβάσει τα watt (που και αυτά ήταν λάθος) ή στην καλύτερη θα εμπιστευτεί το καρτελάκι. Μετά στο σπίτι θα βάλει και την κτηνόσομπα αλογόνου στο πολύπριζο και θ' αρπάξει το καλώδιο. Και οι μπανάνες που πήρα ήταν μάπα. Νομίζω δε θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο μαγαζί. 3
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Το βαθούλωμα στην κάσα δεν το γλυτώνεις όποιο και να πάρεις. ...δεν το γλυτώνεις, αν το εφαρμόσεις πάνω στην κάσα. Αντί όμως να κάνεις αυτό, μπορείς να προμηθευτείς δυο κομμάτια ξύλου σε μέγεθος (πάχος - μήκος - πλάτος) που έχει ένα πλακάκι και να τα παρεμβάλλεις μεταξύ κάσας και μονόζυγου.
Haldol Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Το γλυτώνεις, με τέτοιου τύπου μονόζυγο. Δε κάνει καμία ζημιά. Well, λίγη προσοχή μόνο μην βρεθείς στο πάτωμα, αφού δε πιάνει "μόνιμα" πάνω στην πόρτα. 2
Alx1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Και κάπου εδώ, νομίζω ότι θα εγκαταλείψω οριστικά το Lidl. Επιτέλους μία θετική είδηση. Όσο λιγότεροι πελάτες τόσο το καλύτερο. Οι προσφορές δεν φτάνουν για όλους. 1
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Επιτέλους μία θετική είδηση. Όσο λιγότεροι πελάτες τόσο το καλύτερο. Οι προσφορές δεν φτάνουν για όλους. Είσαι ελεύθερος να αγοράσεις όσα επικίνδυνα προϊόντα θέλεις, μη σου τα στερήσω. PS: Διάβασες όσα έγραψα;
Alx1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Είσαι ελεύθερος να αγοράσεις όσα επικίνδυνα προϊόντα θέλεις, μη σου τα στερήσω. PS: Διάβασες όσα έγραψα; Τα διάβασα, και σου απάντησα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια ακριβώς λογική που έγραψες κι εσύ. Μην σου κακοφαίνεται λοιπόν. Αφού εσύ θεωρησες πιο ουσιαστικό και χρήσιμο να έρθεις σε ένα ανώνυμο φόρουμ και να κλαφτείς για τις αιτιάσεις σου και να κάνεις ανακοίνωση ηρωικής εξόδου (hint: αυτό στο ίντερνετ λέγεται attention whore) αλλά όχι να στείλεις επώνυμα και συγκεκριμένα τα παράπονά σου στην εταιρεία και να μας πεις μετά τι σου απάντησαν (που αυτό θα ήταν κρίσιμη πληροφορία και αντικειμενικά θα ενδιέφερε τους πάντες), εεεεεεε... κι εγώ θεώρησα ότι το μόνο για το οποίο άξιζε τον κόπο το ποστ σου ήταν η απάντηση που πήρε. Και πολύ ευγενική μάλιστα. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Δεν ξαναψωνίζεις από το λιντλ; Ευτυχώς.
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δε θεωρώ ότι έκανα κακό αναφέροντας πως ένα προϊόν προσφοράς δεν πληρεί τις προδιαγραφές που γράφει στη συσκευασία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι που μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τον χρήστη. Εάν το να εκφράσω το ότι απογοητεύομαι από το Lidl και κάνω σκέψεις να μην ξανασχοληθώ μαζί τους, το βλέπεις σαν attention-whore-ιλίκι (γνωρίζω καλά τον όρο, μην αγχώνεσαι) πάσο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δε μπορεί να ωφεληθεί από το post. Πολύπριζο είναι, κόσμος το αγοράζει, πιθανώς και να το αποφύγει κιόλας μετά το post μου. Που το κακό; Το να το αναφέρω στο Lidl, δεν ακούγεται κακή ιδέα, δε το είχα καν σκεφτεί για να πω την αλήθεια. 6
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλά έκανε και το έγραψε ο Haldol, να λέμε και τα καλά και τα στραβά πρέπει! 5
washcloud Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 ...φυσικά και έκανε καλά. Απλώς, ήταν όντως "κάπως" η όλη "ανακοίνωση" (όσον αφορά το στυλ δηλαδή) : Σα να είμαστε μια οικογένεια και μπαίνει μέσα ο πατέρας/ο γιός/ χουέβερ και "σκασμένος" από το Χι γεγονός, "τα λέει". Αλλά φυσικά, όσο κι αν "ξερενόμαστε" εδώ μέσα μεταξύ μας, ιτς φαρ φρομ "οικογένεια". Βέβαια το Ιντερνέτι έχει γίνει για πολλούς από εμάς κάτι πολύ κοντά σε αυτό, και είναι καταννοητές οι όποιες αυθόρμητες αντιδράσεις. Σούμα : Για 'μένα ο Χαλντολ ούτε από ατενσιονχοριλίκι πάσχει, ούτε νομίζω τραβάει ζόρι είτε να θάψει/είτε να βλογήσει το (κάθε) Λιντλ (και δικαίωμά του να μην ξαναπατήσει πόδι στη συγκεκριμένη φίρμα). "Μια κουβέντα είπε απλά το παιδί", και ας μείνουμε πιο πολύ στο ζουμί της, που ήταν "προσοχή στα πολύμπριζα του Λιντλ (...και "μαγκιά σας άμα φάτε από τις μπανάνες του" :ρ)". ...το μόνο μεμπτό που βλέπω εγώ στο ποστ του, είναι εκείνο το "πληρΕί" Εν τω μεταξύ, @ Χαλντολ : Είσαι βέβαιος αδερφέ ότι ισχύουν ακριβώς αυτά που λες για την "παραπληροφόρηση" σχετικά με τις ανοχές/προδιαγραφές των περί ων ο λόγος πολύμπριζων; Δεν έχω ιδέα, γι' αυτό ρωτάω. Κι αν έχεις όρεξη, μιας και το παρατήρησες εσύ, στείλε τους κα'να μέιλ παραπονούμενος (τονίζοντας ακριβώς ότι ενέχουν πραγματικό κίνδυνο, ειδικά για μεγάλους ανθρώπους, που ούτε ν' αντιδράσουν εύκολα θα μπορούν, σε περίπτωση ατυχήματος) και πες μας μετά πώς το αντιμετωπίσανε. 3
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εν τω μεταξύ, @ Χαλντολ : Είσαι βέβαιος αδερφέ ότι ισχύουν ακριβώς αυτά που λες για την "παραπληροφόρηση" σχετικά με τις ανοχές/προδιαγραφές των περί ων ο λόγος πολύμπριζων; Δεν έχω ιδέα, γι' αυτό ρωτάω. Κι αν έχεις όρεξη, μιας και το παρατήρησες εσύ, στείλε τους κα'να μέιλ παραπονούμενος (τονίζοντας ακριβώς ότι ενέχουν πραγματικό κίνδυνο, ειδικά για μεγάλους ανθρώπους, που ούτε ν' αντιδράσουν εύκολα θα μπορούν, σε περίπτωση ατυχήματος) και πες μας μετά πώς το αντιμετωπίσανε. Yep. Το 1mm2 σε καμία περίπτωση δεν είναι διατομή για 2+ kW. Το τυπικό για 2 - 3,5 kW είναι 1,5mm2. Ψάξε πάνω στο καλώδιο μιας συσκευής που τραβάει τόσο, ή σε κάποιο σωστό πολύπριζο, να δεις τη διατομή του. Δεν λέω ότι αν πας να τραβήξεις τόσα θα πάρεις φωτιά οπωσδήποτε, αλλά δεν είναι και ακριβώς αυτό που λέμε "ασφαλές" από τη στιγμή που παίζει στο όριο ή και πιο κάτω. Μεθαύριο (που θα 'ναι ανοιχτά) θα τους στείλω ένα email, το 'χω κι εγώ περιέργεια.
iordanis77 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Και οι μπανάνες που πήρα ήταν μάπα. Νομίζω δε θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο μαγαζί. Tις προαλλες ειχα παρει κατι βιολογικες απο τον ΑΒ, πραγματικα δεν τρωγονταν. Δε νομιζω οτι ειναι θεμα sm αλλα μαρκας. Λενε οτι οι Τσικιτα ειναι ο καλυτερες.
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλά το καλώδιο του πολύπριζου γράφει διατομή 1mm2 η οποία μεταφράζεται σε ~1500W στην καλύτερη περίπτωση! Σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα: http://www.mrelectro.gr/site/wp-content/uploads/2012/02/diatomeskalwdiwn.pdf το καλώδιο του ενός τετραγωνικού χιλιοστού αντέχει ως 16 αμπέρ ρεύμα(~3500w). Το "1500W στην καλύτερη περίπτωση" που γράφεις πως ακριβώς προκύπτει?
pano Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 ^12 αναφέρει(είναι στην πρώτη ομάδα η περίπτωση του εν λόγω πολύμπριζου).
Alx1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 ...φυσικά και έκανε καλά. Απλώς, ήταν όντως "κάπως" η όλη "ανακοίνωση" (όσον αφορά το στυλ δηλαδή) : Σα να είμαστε μια οικογένεια και μπαίνει μέσα ο πατέρας/ο γιός/ χουέβερ και "σκασμένος" από το Χι γεγονός, "τα λέει". Αλλά φυσικά, όσο κι αν "ξερενόμαστε" εδώ μέσα μεταξύ μας, ιτς φαρ φρομ "οικογένεια". Βέβαια το Ιντερνέτι έχει γίνει για πολλούς από εμάς κάτι πολύ κοντά σε αυτό, και είναι καταννοητές οι όποιες αυθόρμητες αντιδράσεις. Σούμα : Για 'μένα ο Χαλντολ ούτε από ατενσιονχοριλίκι πάσχει, ούτε νομίζω τραβάει ζόρι είτε να θάψει/είτε να βλογήσει το (κάθε) Λιντλ (και δικαίωμά του να μην ξαναπατήσει πόδι στη συγκεκριμένη φίρμα). "Μια κουβέντα είπε απλά το παιδί", και ας μείνουμε πιο πολύ στο ζουμί της, που ήταν "προσοχή στα πολύμπριζα του Λιντλ (...και "μαγκιά σας άμα φάτε από τις μπανάνες του" :ρ)". ...το μόνο μεμπτό που βλέπω εγώ στο ποστ του, είναι εκείνο το "πληρΕί" Εν τω μεταξύ, @ Χαλντολ : Είσαι βέβαιος αδερφέ ότι ισχύουν ακριβώς αυτά που λες για την "παραπληροφόρηση" σχετικά με τις ανοχές/προδιαγραφές των περί ων ο λόγος πολύμπριζων; Δεν έχω ιδέα, γι' αυτό ρωτάω. Κι αν έχεις όρεξη, μιας και το παρατήρησες εσύ, στείλε τους κα'να μέιλ παραπονούμενος (τονίζοντας ακριβώς ότι ενέχουν πραγματικό κίνδυνο, ειδικά για μεγάλους ανθρώπους, που ούτε ν' αντιδράσουν εύκολα θα μπορούν, σε περίπτωση ατυχήματος) και πες μας μετά πώς το αντιμετωπίσανε. To ότι είδε κάτι που θεώρησε στραβό και βγήκε και το είπε δεν ήταν κακό. Εννοείται αυτό. Το ότι βγήκε και το είπε ΜΟΝΟ εδώ δεν ήταν απλώς κακό, ήταν χαζό και ανούσιο, κυριολεκτικά. Μου θυμίζει κάτι κυράτσες ή κάτι βλάχους που π.χ. βλέπουν ένα τροχαίο ή κάποιο αντίστοιχο συμβάν, και αντί να πάνε να βοηθήσουν το θύμα ή έστω να καλέσουν το 100, κάθονται και τραβάνε βίντεο για να το δείξουν μετά στο facebook σκούζοντας «Ω, μα είναι τρομερό! Διαδώστε!». Ή βλέπουν κάποιον να περνάει με κόκκινο και αντί να κράξουν αυτόν, κάθονται και ζαλίζουν τον έρωτα των υπόλοιπων οδηγών, αφού πρώτα ο παραβάτης έχει απομακρυνθεί αρκετά. Εκ του ασφαλούς δηλαδή. Στο δια ταύτα, αν όντως υποθετικά ισχύει αυτό που λέει, και όντως υποθετικά το lidl έχει κάνει τέτοιο λάθος και ο ίδιος δεν τους το έχει αναφέρει, αυτό αυτόματα τον καθιστά συνεργό διά παραλείψεως σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Και κάπου εκεί παύει να είναι αστείο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ισχύει το «μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». Ξέρω ότι είναι ψιλά γράμματα για πολλούς, αλλά έτσι είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις